30.6.2024 | Svátek má Šárka


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Co s tvarohem?

Patřím mezi ty, kteří nemají rádi holý tvaroh - prostě mi nechutná. Ale stačí přisolit nebo přisladit - a to už je najednou něco úplně jiného!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JanaBa 27.10.2006 10:19

Re: LENKO, TY JSI PILNA.....

Mirko, tady take nedostanu takovy tvaroh jaky zname z domova. Resim to tak, ze v normalnim obchode koupim 1 litr normalniho kefiru a 1 litr zlehceneho kyseleho mleka. Sleji dohromady, pomalu necham lehce zdrcnout(ne zhrudkovatet), sleji do pleny, povesim, necham par hodin vykapat a heureka!, tvaroh jako malovany.

Vetsinou z nej delam Tomaskuv kolac. Zdrobnelina proto, ze Tomasek byl obrovsky, stokilovy, tenkrat mlady muz, jehoz maminka tento vytecny kolac delala. Tomaska jsem se ponekud bala, neb byl vznetlivy a kdyz na mne vysel jako partner v bridgi, cvakaly mi zuby. On se koukl do karet, vsechno mu bylo jasny, zatimco ja jsem se potila, kombinovala a nakonec to zvorala. Nastesti ho maminka mimo vyroby kolacu take slusne vychovavala a jen proto jsem nedostavala par facek. I tak to bylo napinave,kdyz pri jeho sto kilech stridave rudnul,blednul a dusil se zlosti a litosti, ze me nemuze ztriskat. No, ziju. Resil to tak, ze kvapne opoustel stul, nacpal se kolacem a uklidnen se vracel.

Od tvarohoveho kolace jsem se dostala ponekud jinam, ale dobre Vam tak !:-)

Ejška 27.10.2006 10:18

Re: Re: Re: Tvaroh miluji

ještě si dovolím doplnit - kolečka poklást buď na pečící papír nebo plech omastit (mírně), tož ať chutná;-D

Ejška 27.10.2006 10:16

Re: Re: Tvaroh miluji

a jejky, to jsem mohla napsat, pečou se do zlatova cca 20minut při teplotě 180-190stupňů C, omlouvám se já, já fofrovala:-D

LENKA S. 27.10.2006 10:15

Re: Re: Tvaroh miluji

MARI,  SIC AUTOR NEJSEM , ALE ZE ZKUŠENOSTI SI TROUFÁM PORADIT TOTO : TEPLOTA BUDE URČITĚ  KOLEM180°, TROUBA VYHŘÁTÁ A BUDE SE PÉCT VE STŘEDNÍ POLOZE TROUBY A AŽ DOZLATOVA. POČÍTÁM ASI TAK 30 MINUT. V POLOVINĚ  DOBY PLECH OBRÁTÍME, ABY SE VŠE UPEKLO STEJNOMĚRNĚ. KAŽDÁ TROUBA PEČE VŽDY Z JEDNÉ STRANY VÍCE. A  NA ZÁVĚR RADA PRO  ŠŤASRLIVCE  S HORKOVZDUCHEM. TEPLOTU SNIŽTE  O 20°C A DOBU PEČENÍ PŘED OTOČENÍM ZKRAŤTE A ZKRAŤE I CELKOVOU DOBU PEČENÍ ZHRUBA O 10 MINUT. PEČIVO BUDE  HOTOVÉ MNOHEM DŘÍVE A O POZNÁNÍ  LAHODNĚJŠÍ.

Medvídek 27.10.2006 10:13

Re: Re: Re: Re: No ano !

;-D Děkuji.

Li je statečnější, ta tam chuděra musí skoro každý den. :-)

Yezi 27.10.2006 10:05

Mňam, tvaroh můžu v jakémkoliv množství

a na jakýkoliv způsob. Ty knedlíčky dělám taky, akorát do nich dávám tu strouhanku opraženou a polévám je našlehanou višňovou marmeládou.  A nejoblíběnější na slano je u nás doma tvarohová pomazánka se sardinkami, vejci, hořčicí a cibulkou. Tu by mohl synek pojídat každý týden;-)

MaRi 27.10.2006 10:02

Re: Tvaroh miluji

Motto:  "dyž si blbé, tak se zepté"

Pročež se ptám: při jaké teplotě a jak dlouho se kolečka pečou?

Uctivé díky

MaRi 27.10.2006 9:58

Re: Re: Re: No ano !

Medvídek je statečný medvěd!

Medvídek 27.10.2006 9:58

Re: Re: Re: Re: No ano !

Ale mně to i docela bavilo, koukal jsem že ona tam měla asi 5 druhý vrtaček. Zvukově bych je rozlišil od medvědího bručení po komáří pískot. Použila všechny.;-D Byl jsem spokojený, byla moc šikovná, čekat jsem nemusel (z recepce rovnou na křeslo) a hlavně nevyhnala mně že má pacientů dost - což bylo pravidlem poslední rok tady všude okolo.:-/

Ejška 27.10.2006 9:56

Tvaroh miluji

Tvaroh miluji v každé podobě, recepty jsou primaR^ tvarohové knedlíky dělám několik druhů, např. půl na půl tvaroh a brambory je papů se švestkou nebo švepovidly a tak dále, zrovna včera večer jsem pekla tvarohové a makové šneky: 300gramů hl. mouky, 1vejce, 100gramů cukru, 120gramů tuku, půlbalprdopeč, těsto se rozválí a potře rozmíchaným tvarohem s rozinky+nastr.citr.kůra+lžíce medu+vejce+pimprle rumíku, placka se zabalí jako roláda a nakrájí se na kolečka cca 1,5cm, která se upečou, pak případně pocukrují a jsou k snědku (maková náplň: spařený mák mletý v mléce+med+rum+rozinky+vlašské ořechy+mírně osladit+špetka mlet.zázvoru). Když dělám obě náplně, tak dělám množství těsta dvojnásobné.;-P;-D

KláraK 27.10.2006 9:49

Re: Re: Re: Re: TEDA LENKO

A ZAPOMĚLA JSEM - KDYBY SE TI CHTĚLO, TAK MI PROSÍM POŠLI TO TVOJÍ SKVĚLOU KUCHAŘKU NA MAIL klara.kydlickova@centrum.cz DÍÍÍKY :-)

zana 27.10.2006 9:34

Re: Re: Re: No ano !

za měsíc je ještě daleko;-). Aspoň že tak. Co je jeden zub na medvídky.R^

zana 27.10.2006 9:31

LENKO

LENKO, VČERA JSEM TI JEŠTĚ PSALA, ALE TED KOUKÁM, ŽE ASI BYLY NĚJAK ZAMOTANÝ DRÁTY. PROSTĚ MYSLÍM, ŽE SE DOMLUVÍME, AŽ JE (DOUFÁM) DOSTANU.

KláraK 27.10.2006 9:30

Re: Re: Re: Re: TEDA LENKO

JOJOJO NEUMĚTEL A PŘETRHDÍLO - TO JSEM JÁ 8-o;-D O VÍKENDU JSEM DĚLALA ŠTRŮDL, SAMO Z KUPOVANÝHO TĚSTA - TŘI ŠIŠKY Z TOHO BYLY - CO MYSLÍTE? JENOM JEDNA BYLA TAK JAK MÁ BÝT - V JEDNÝ CHYBĚLA SKOŘICE, V DRUHÝ MED 8-o:-D NO, ALE ONO SE TO SNĚDLO OKAMŽITĚ STEJNĚ.. :-)

Medvídek 27.10.2006 9:27

Re: Re: No ano !

No, dostal zabrat Medvídek, doktorka se pořád ptala jestli ho to nebolí, Medvídek dělá frajera a bručí "néééé" a pak drtí v pěstech opěradla křesla.;-D Ale byla moc šikovná, pravou půlku huby mám spravenou, levá bude až za měsíc. Jeden zub je mrtvý, půjde asi ven.:-/

LENKA S. 27.10.2006 9:25

Re: Mňam

TOSCO, POKUD CHCEŠ DĚLAT TY OVOCNÉ, PORADÍM TI JEDNO VYLEPŠENÍ, KTERÉ VZNIKLO Z MÉ ZAPOMNĚTLIVOSTI. JÁ JSEM JEDNOU ZASE ZAPOMNĚLA KOUPIT TVRDÝ TVAROH NA POSYPÁNÍ TĚCH OVOCNÝCH KNEDLÍ. MĚLA JSEM ALE DOMA ZAKYSANOU SMETANU  (200G) A  250G BALENÍ MĚKKÉHO TVAROHU. PORADILA JSEM SI. TVAROH  SE SMETANOU( ALE STAČÍ PRO DIETÁŘE  I JEN  BÍLÝ JOGURT) JSEM ROZŠLEHALA SPOLEČNĚ S JEDNÍM VANILINOVÝM CUKREM. TOUHLE SMĚSÍ JSEM KNEDLE POLILA  A SKLIDLA  POCHVALU OD SVÉ POLOVIČKY. NIČÍM UŽ NEMASTÍM A JE R PRIMA.

Li 27.10.2006 9:21

Re: Re: Re: Re: TEDA LENKO

COŽ MŮŽU POTRDIT, PÁČ LENČINY RECEPTY MÁM, HEČ ;-)

LENKA S. 27.10.2006 9:18

Re: Re: Re: TEDA LENKO

TAK TEN NÁJEZD BYCH ASI NEUSTÁLA. MŮJ PIDI BYTEČEK BY ASI PRASKL VE ŠVECH. JSEM ALE OCHOTNA ZASLAT RECEPTY, KTERÉ UŽ MÁM  PRO  SVÉ HOLKY V POČÍTAČOVÉ KUCHAŘCE. TO NENÍ PROBLÉM VAŘIT PODLE NICH. JSOU  PODROBNÉ A ZCELA POLOPATICKY NÁVODNÉ. A JE JICH MNOHO. MŮŽE PODLE NICH SNADNO UVAŘIT A I TAKOVÉ KUCHYŇSKÉ DŘEVO, KTERÉ PŘIPÁLÍ SNAD I VODU NA KAFE. TO JE MOJE STARŠÍ- PETRA, PRO NIŽ JSEM TU  KUCHAŘKU STVOŘILA. A JE TAM I SPOUSTA OPRAVDU CENNÝCH RAD PRO KUCHTÍCÍ NEUMĚTELY A ZAČÁTEČNÍKY.  PRO LI UŽ JSEM NĚCO POSÍLALA. SNAD SE JÍ TO VŠE BUDE HODIT.

Li 27.10.2006 9:13

Re: No ano !

;-D;-D;-D Medvídku a co zuby ?:-/

Medvídek 27.10.2006 9:05

Re: Re: TEDA LENKO

Opatrně s takovými návrh, Li.;-D Myslíš že LENKA ustojí nájezd celého Zvířetníku ?;-D;-D

zana 27.10.2006 9:05

tvaroh taky ráda

a taky ve všech podobách, včetně přírodního. Jo, doma dělanej, to bylo něco. Akorát mě překvapuje, že mezi těmi všemi recepty není takový ten klasický tvarohový řez (těsto, tvaroh na sladko, těsto, upíct a krájet na čtverečky).  Nebo jsem něco přehlédla? Zpaměti ho neumím, ale myslím, že to dělá spousta lidí. když tak ho večer dodám.

Medvídek 27.10.2006 9:04

No ano !

Ochucený tvaroh jím i samotný, přímo z mísy.;-D O víkendu budou ale přesto francouzské brambory.:-)

Vakandi 27.10.2006 8:58

Re: Re: Re: Re: Pěkné ránko :-)

Týýýýjooo Li, ty jsi se vybarvila ;-D;-) Je Tobě a Tvým tesáčkům lépe ?

Káča od Kláry 27.10.2006 8:57

Re: Re: TEDA LENKO

ROZHODNĚ! JÁ BYCH TO FAKT POTŘEBOVALA - PŘIZNÁM SE, ŽE SE SVOU DRAHOU PŮLÍ VAŘÍME ASI STEJNĚ...;-)

Vakandi 27.10.2006 8:56

Re: Re: Re: Pěkné ránko :-)

H e l J e ň y k u , jak  flákáš psání, flákáš barvičky ?!!;-) Brala jsem to tak, že podstatné a přídavné jméno patří k sobě . . . . . . . ;-P :-D

Li 27.10.2006 8:48

Re: TEDA LENKO

ŽE JO? LENKA BY MĚLA PRO NÁS USPOŘÁDAT NĚJAKÝ KURZ DOBRÉHO VAŘENÍ !!!!!!;-) SKVĚLÉ RECEPTY JSOU FAJN, ALE JEŠTĚ LEPŠÍ BY BYLO VIDĚT JAK NA TO ;-P

tosca 27.10.2006 8:46

Mňam

tak já teda tvaroh můžu v jakékoliv podobě. Když je dobrý (mimochodem tvaroh Olé z Olešnice může směle konkurovat tvarohům doma vyrobeným), ujídám ho přímo, bez příchuti. Ale Alčo, recepty jsou skvělé! A zvlášť ty knedlíky mi při pátku přišly vhod! Vím, co budu o víkendu vařit :-)

KláraK 27.10.2006 8:43

TEDA LENKO

8-o NEMOHLA BYCH K TOBĚ DO UČENÍ ? TAKOVEJCH DOBROT!!

Li 27.10.2006 8:43

Re: Re: Re: Pěkné ránko :-)

Ano, měltbýtakto :-P;-P;-P

tosca 27.10.2006 8:40

Re: ALE HOUBY, MIRKO.!!! JEN JSEM SE ZAS VLEŽE DUSILA A SPÁ NEMOHLA

A LEPŠÍ NEŽ KUPOVANÝ JE - TEN DOMA VYROBENÝ TVAROH SAMOZŘEJMĚ :-P A KDYŽ JE ČLOVĚK ŠIKOVNÝ A VÍ, PO KTERÉM MLÉKU SÁHNOUT, LZE HO VYROBIT I Z MLÉKA "OBCHODOVÉHO". ALE JE FAKT, ŽE ZÁRUKA ÚSPĚCHU JE POUZE S MLÉKEM ČERSTVÝM - MŇAM!

A SYROVÁTKU LZE ÚSPĚŠNĚ UŽÍVAT I VNITŘNĚ, NEJEN ZVENKU :-)