Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Co s tvarohem?
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
JanaBa 27.10.2006 10:19Re: LENKO, TY JSI PILNA..... Mirko, tady take nedostanu takovy tvaroh jaky zname z domova. Resim to tak, ze v normalnim obchode koupim 1 litr normalniho kefiru a 1 litr zlehceneho kyseleho mleka. Sleji dohromady, pomalu necham lehce zdrcnout(ne zhrudkovatet), sleji do pleny, povesim, necham par hodin vykapat a heureka!, tvaroh jako malovany. Vetsinou z nej delam Tomaskuv kolac. Zdrobnelina proto, ze Tomasek byl obrovsky, stokilovy, tenkrat mlady muz, jehoz maminka tento vytecny kolac delala. Tomaska jsem se ponekud bala, neb byl vznetlivy a kdyz na mne vysel jako partner v bridgi, cvakaly mi zuby. On se koukl do karet, vsechno mu bylo jasny, zatimco ja jsem se potila, kombinovala a nakonec to zvorala. Nastesti ho maminka mimo vyroby kolacu take slusne vychovavala a jen proto jsem nedostavala par facek. I tak to bylo napinave,kdyz pri jeho sto kilech stridave rudnul,blednul a dusil se zlosti a litosti, ze me nemuze ztriskat. No, ziju. Resil to tak, ze kvapne opoustel stul, nacpal se kolacem a uklidnen se vracel. Od tvarohoveho kolace jsem se dostala ponekud jinam, ale dobre Vam tak ! |
![]() |
Ejška 27.10.2006 10:18Re: Re: Re: Tvaroh miluji ještě si dovolím doplnit - kolečka poklást buď na pečící papír nebo plech omastit (mírně), tož ať chutná |
![]() |
Ejška 27.10.2006 10:16Re: Re: Tvaroh miluji a jejky, to jsem mohla napsat, pečou se do zlatova cca 20minut při teplotě 180-190stupňů C, omlouvám se já, já fofrovala |
![]() |
LENKA S. 27.10.2006 10:15Re: Re: Tvaroh miluji MARI, SIC AUTOR NEJSEM , ALE ZE ZKUŠENOSTI SI TROUFÁM PORADIT TOTO : TEPLOTA BUDE URČITĚ KOLEM180°, TROUBA VYHŘÁTÁ A BUDE SE PÉCT VE STŘEDNÍ POLOZE TROUBY A AŽ DOZLATOVA. POČÍTÁM ASI TAK 30 MINUT. V POLOVINĚ DOBY PLECH OBRÁTÍME, ABY SE VŠE UPEKLO STEJNOMĚRNĚ. KAŽDÁ TROUBA PEČE VŽDY Z JEDNÉ STRANY VÍCE. A NA ZÁVĚR RADA PRO ŠŤASRLIVCE S HORKOVZDUCHEM. TEPLOTU SNIŽTE O 20°C A DOBU PEČENÍ PŘED OTOČENÍM ZKRAŤTE A ZKRAŤE I CELKOVOU DOBU PEČENÍ ZHRUBA O 10 MINUT. PEČIVO BUDE HOTOVÉ MNOHEM DŘÍVE A O POZNÁNÍ LAHODNĚJŠÍ. |
![]() |
Medvídek 27.10.2006 10:13Re: Re: Re: Re: No ano !
Li je statečnější, ta tam chuděra musí skoro každý den. |
![]() |
Yezi 27.10.2006 10:05Mňam, tvaroh můžu v jakémkoliv množství a na jakýkoliv způsob. Ty knedlíčky dělám taky, akorát do nich dávám tu strouhanku opraženou a polévám je našlehanou višňovou marmeládou. A nejoblíběnější na slano je u nás doma tvarohová pomazánka se sardinkami, vejci, hořčicí a cibulkou. Tu by mohl synek pojídat každý týden |
![]() |
MaRi 27.10.2006 10:02Re: Tvaroh miluji Motto: "dyž si blbé, tak se zepté" Pročež se ptám: při jaké teplotě a jak dlouho se kolečka pečou? Uctivé díky |
![]() |
MaRi 27.10.2006 9:58Re: Re: Re: No ano ! Medvídek je statečný medvěd! |
![]() |
Medvídek 27.10.2006 9:58Re: Re: Re: Re: No ano ! Ale mně to i docela bavilo, koukal jsem že ona tam měla asi 5 druhý vrtaček. Zvukově bych je rozlišil od medvědího bručení po komáří pískot. Použila všechny. |
![]() |
Ejška 27.10.2006 9:56Tvaroh miluji Tvaroh miluji v každé podobě, recepty jsou prima |
![]() |
KláraK 27.10.2006 9:49Re: Re: Re: Re: TEDA LENKO A ZAPOMĚLA JSEM - KDYBY SE TI CHTĚLO, TAK MI PROSÍM POŠLI TO TVOJÍ SKVĚLOU KUCHAŘKU NA MAIL klara.kydlickova@centrum.cz DÍÍÍKY |
![]() |
zana 27.10.2006 9:34Re: Re: Re: No ano ! za měsíc je ještě daleko |
![]() |
zana 27.10.2006 9:31LENKO LENKO, VČERA JSEM TI JEŠTĚ PSALA, ALE TED KOUKÁM, ŽE ASI BYLY NĚJAK ZAMOTANÝ DRÁTY. PROSTĚ MYSLÍM, ŽE SE DOMLUVÍME, AŽ JE (DOUFÁM) DOSTANU. |
![]() |
KláraK 27.10.2006 9:30Re: Re: Re: Re: TEDA LENKO JOJOJO NEUMĚTEL A PŘETRHDÍLO - TO JSEM JÁ |
![]() |
Medvídek 27.10.2006 9:27Re: Re: No ano ! No, dostal zabrat Medvídek, doktorka se pořád ptala jestli ho to nebolí, Medvídek dělá frajera a bručí "néééé" a pak drtí v pěstech opěradla křesla. |
![]() |
LENKA S. 27.10.2006 9:25Re: Mňam TOSCO, POKUD CHCEŠ DĚLAT TY OVOCNÉ, PORADÍM TI JEDNO VYLEPŠENÍ, KTERÉ VZNIKLO Z MÉ ZAPOMNĚTLIVOSTI. JÁ JSEM JEDNOU ZASE ZAPOMNĚLA KOUPIT TVRDÝ TVAROH NA POSYPÁNÍ TĚCH OVOCNÝCH KNEDLÍ. MĚLA JSEM ALE DOMA ZAKYSANOU SMETANU (200G) A 250G BALENÍ MĚKKÉHO TVAROHU. PORADILA JSEM SI. TVAROH SE SMETANOU( ALE STAČÍ PRO DIETÁŘE I JEN BÍLÝ JOGURT) JSEM ROZŠLEHALA SPOLEČNĚ S JEDNÍM VANILINOVÝM CUKREM. TOUHLE SMĚSÍ JSEM KNEDLE POLILA A SKLIDLA POCHVALU OD SVÉ POLOVIČKY. NIČÍM UŽ NEMASTÍM A JE R PRIMA. |
![]() |
Li 27.10.2006 9:21Re: Re: Re: Re: TEDA LENKO COŽ MŮŽU POTRDIT, PÁČ LENČINY RECEPTY MÁM, HEČ |
![]() |
LENKA S. 27.10.2006 9:18Re: Re: Re: TEDA LENKO TAK TEN NÁJEZD BYCH ASI NEUSTÁLA. MŮJ PIDI BYTEČEK BY ASI PRASKL VE ŠVECH. JSEM ALE OCHOTNA ZASLAT RECEPTY, KTERÉ UŽ MÁM PRO SVÉ HOLKY V POČÍTAČOVÉ KUCHAŘCE. TO NENÍ PROBLÉM VAŘIT PODLE NICH. JSOU PODROBNÉ A ZCELA POLOPATICKY NÁVODNÉ. A JE JICH MNOHO. MŮŽE PODLE NICH SNADNO UVAŘIT A I TAKOVÉ KUCHYŇSKÉ DŘEVO, KTERÉ PŘIPÁLÍ SNAD I VODU NA KAFE. TO JE MOJE STARŠÍ- PETRA, PRO NIŽ JSEM TU KUCHAŘKU STVOŘILA. A JE TAM I SPOUSTA OPRAVDU CENNÝCH RAD PRO KUCHTÍCÍ NEUMĚTELY A ZAČÁTEČNÍKY. PRO LI UŽ JSEM NĚCO POSÍLALA. SNAD SE JÍ TO VŠE BUDE HODIT. |
![]() |
Li 27.10.2006 9:13Re: No ano !
|
![]() |
Medvídek 27.10.2006 9:05Re: Re: TEDA LENKO Opatrně s takovými návrh, Li. |
![]() |
zana 27.10.2006 9:05tvaroh taky ráda a taky ve všech podobách, včetně přírodního. Jo, doma dělanej, to bylo něco. Akorát mě překvapuje, že mezi těmi všemi recepty není takový ten klasický tvarohový řez (těsto, tvaroh na sladko, těsto, upíct a krájet na čtverečky). Nebo jsem něco přehlédla? Zpaměti ho neumím, ale myslím, že to dělá spousta lidí. když tak ho večer dodám. |
![]() |
Medvídek 27.10.2006 9:04No ano ! Ochucený tvaroh jím i samotný, přímo z mísy. |
![]() |
Vakandi 27.10.2006 8:58Re: Re: Re: Re: Pěkné ránko :-) Týýýýjooo Li, ty jsi se vybarvila |
![]() |
Káča od Kláry 27.10.2006 8:57Re: Re: TEDA LENKO ROZHODNĚ! JÁ BYCH TO FAKT POTŘEBOVALA - PŘIZNÁM SE, ŽE SE SVOU DRAHOU PŮLÍ VAŘÍME ASI STEJNĚ... |
![]() |
Vakandi 27.10.2006 8:56Re: Re: Re: Pěkné ránko :-) H e l e J e ň y k u , jak flákáš psání, flákáš barvičky |
![]() |
Li 27.10.2006 8:48Re: TEDA LENKO ŽE JO? LENKA BY MĚLA PRO NÁS USPOŘÁDAT NĚJAKÝ KURZ DOBRÉHO VAŘENÍ |
![]() |
tosca 27.10.2006 8:46Mňam tak já teda tvaroh můžu v jakékoliv podobě. Když je dobrý (mimochodem tvaroh Olé z Olešnice může směle konkurovat tvarohům doma vyrobeným), ujídám ho přímo, bez příchuti. Ale Alčo, recepty jsou skvělé! A zvlášť ty knedlíky mi při pátku přišly vhod! Vím, co budu o víkendu vařit |
![]() |
KláraK 27.10.2006 8:43TEDA LENKO
|
![]() |
Li 27.10.2006 8:43Re: Re: Re: Pěkné ránko :-) Ano, mělo to být takto |
![]() |
tosca 27.10.2006 8:40Re: ALE HOUBY, MIRKO.!!! JEN JSEM SE ZAS VLEŽE DUSILA A SPÁ NEMOHLA A LEPŠÍ NEŽ KUPOVANÝ JE - TEN DOMA VYROBENÝ TVAROH SAMOZŘEJMĚ A SYROVÁTKU LZE ÚSPĚŠNĚ UŽÍVAT I VNITŘNĚ, NEJEN ZVENKU |
![](http://1gr.cz/u/IWEB30.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=F0Xe0QT4nWAQJNZ&p=1RwwQUL6%7cr1ES2hd6QH%7caWQQSSVd4Q%7c5wyO326kdQJHGxsR02%7cad2-FCj_4%7c2RYWP-EBim&x=_fPEml)