30.6.2024 | Svátek má Šárka


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Co s tvarohem?

Patřím mezi ty, kteří nemají rádi holý tvaroh - prostě mi nechutná. Ale stačí přisolit nebo přisladit - a to už je najednou něco úplně jiného!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Eva 27.10.2006 17:58

Jo, psal mi Kardiak:

"Nazdar děvčata krásný!Moc všechny zdravím.Jsem po výkonu a při vědomí.Zítra bych měl jít na pokoj a být pohyblivýTu narkozu jsem si vybral do páteře.Dost to tady dělají.Chybite mi.Ozvu se brzy.Pozdravujte vsechny zviretniky!Ahoj.Kardiak. 8-)))"

Eva 27.10.2006 17:57

tvarohové recepty

Tak jsem se teprve dostala k tomu číst dnešního Zvířetníka. Toliko je mi líto, že jsem tu nebyla od rána, páč já pro vás a na žádost některých z vás mám rozepsané receptíky z mléka, t.j. i tvaroh a sýr. No, dopíšu to a bude to jako doplnění. Je tam i kysaná smetana a některé ukrajinské speciality

zana 27.10.2006 17:54

tvatohové řezy

30 Dg mouky, 15 Dg másla, 1 vejce, 10 Dg cukru, 1/2 prdopeče, trochu mléka, aby se to nesypalo. Uhňácat, půlku rozválet na pečicí paír, plnit tvarohem s rozinkami, cukrem a sněhem (tak ze dvou bílků, když nejsou, tak trochu mléka), přes to druhou placku.

Dá se to plnit i jablky (jablka jako na štrůdl).

zana 27.10.2006 17:51

dotaz

tak jsem tu semleli všechno možný tvarohový, až mě z toho napadl nudlový nákyp s tvarohem. Neumíte ho nějakej dobrej? Já ho svýho času zkoušela, ale nemělo to šmrnc.

zana 27.10.2006 17:49

Re: tvaroh taky muzu

helemese, tu první verzi dělám na sladko a nikdy mi nepřišlo zkusit to udělat slaný. 

Sem v krámě chtěla koupit tvaroh, ale maj jenom hnusnej a drahe. Tak do zítřka vydžím.

Ostatně taky potřebuju zjistit, kolik nás zítra na to jídlo vlastně bude (přednosta ulehl skoro se čtyřicítkou:-(, asi ta chřipka, ten toho nejspíš zítra moc nesní8-o:-().

LENKA S. 27.10.2006 17:36

Re: Ahojky kuchtičky a kuchtíci

IVO, SAMOZŘEJMĚ!! JE NA TEBE PAMATOVÁNO. JEN SI ZVĚTŠI OBJEM SCHRÁNKY, ABY SE TO NEVRÁTILO. BUDU DĚLAT VŠE  PATRNĚ V NEDĚLI. POKUD MNE JIŘÍ NECHÁ U PECKA TROCHU DÝL. KDYŽ , TAK TO STVOŘÍM DO KONCE PŘÍŠTÍHO TÝDNE, KDY ON BUDE V PRÁCI. OBRÁZKY ALE MÁ PECKOVÁ KUCHAŘKA NEMÁ. TY MUSÍ DOTVOŘIT  FANTAZIE KAŽDÉHO, KDO JI DOSTANE.

possum 27.10.2006 16:56

Re: taky něco jinýho než tvaroh

Tady taky moc vyber v zeli a kapuste neni. :-(  To maso v zeli by asi slo, ale ja bych ty listy trochu blanch (predvarila?), aby nabyly tak tvrde. A delala bych to v mikrovlnce ;-) I to vareni. Asi jako plnene papriky.:-P

possum 27.10.2006 16:52

tvaroh taky muzu

omlouvam se predem, jestli jsem prehlidla tento recept (5 stranek je na cteni trochu moc).

250g tvarohu, 250g mouky, 250g masla. Vse se smicha, vyvali. Muzou se krajet pasky (na tycinky), ktere se pomazou vajickem a posypou kminem, makem, sesamem nebo co mate radi. Nebo se kraji ctverce, ktere se plni cimkoliv sladkym nebo slanym a prehne se na trojuhelnik. Pece se na 180 stupnu do zlatova.

Dalsi: 3 vejce, 250g masla, 250g cukru se usleha, pak se prida 250g tvarohu, vysleha, nakonec 250g mouky s 1 praskem do peciva se vmicha. Muze se pridat cokoliv (susene ovoce, cerstve ovoce, orisky, kokos, kakao, vic me ted nenapada). Da se na plech nebo do formy a pece na 180 asi 40 minut.

Oboji je tezko pokazitelne a da se delat z jakehokoliv tvarohu. (Tady vyber nemam a neni tu nejlepsi.)

Zdena b.p. 27.10.2006 15:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PROSÍM PROSÍM PROSÍM !

Vave, ještě furt nic. tedy před hodinou :-). Ale je to napínavé. Krasný víkend.

Beda 27.10.2006 15:17

taky něco jinýho než tvaroh

vím, že se zeptám blbě, asi bysme to i "vymrcasili" sami;-P - ale když - tu jsou takové šikovné kuchařinky a hopsodyňkyR^ ... chtěla jsem dělat kapustové závitky (mňam) s tím, že zbylou kapustu uděláme pak maso v kapustě (mňáááááám) .... měli jen zelí, no což, dá se to balit i do zelného listu:-), ale už jsem tak navnaděná a vepřo-zelo klasický jsme měli tudle před chvílí... myslíte že by se to dalo udělat (z čerstvého zelí) víceméně stejně/podobně?jako myslím to maso v zelí, hmmmm....8-o?

KláraK 27.10.2006 14:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PROSÍM PROSÍM PROSÍM !

hezký víkend :-)

teda vy jstě mě tak zblbli, že snad tu žemlovku udělám taky 8-o;-)

zana 27.10.2006 14:54

Re: Re: Zano!

Julčo, napíšu, ale ona je to taková obyčejná věc, nic nějak úžasnýho jako všecky ty hraběnčiny řezy a míša řezy .. ale fakt je, že někdy má člověk chuť zrovna na to obyčejný:-). Třeba já mám teď chuť úúúúplně na všecko, co se tu popsalo.

Vave 27.10.2006 14:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PROSÍM PROSÍM PROSÍM !

Šmankote, a nevíš, kde se prodávají tvrdší rohlící?  Budu to dělat večer! ;-)  

VŠEM PŘEJU KRÁSNÝ VÍKEND a jedu na lov rohlíků či vánoček !! :-):-):-)

zana 27.10.2006 14:50

Re: Re: Lidi, když už mi tu děláte šráky od huby,

Li, pokud nemá nic proti tvarohu, tak prostě dělej každou půlku jinou;-). Já takhle dělám francouzský brambory, protože sobě je nepepřím.

zana 27.10.2006 14:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PROSÍM PROSÍM PROSÍM !

já chci žemlovku TED HNED 8-o!! Mimochodem je zajímavý, jak takovou celkem jednoduchou věc dělá každý trochu jinak.:-) Já z veky nerada, přijde mi, že rohlící jsou hutnější a výraznější. A, Vave,  lepší je nechat je trochu uschnout, líp se krájej, na měkký rohlíky to chce děsnou břitvu.

Vave 27.10.2006 14:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: PROSÍM PROSÍM PROSÍM !

Zdeno b.p. - co Emerická dcerunka? pořád nic? já jsem tak napnutá!? A už jsi dočetla Betku? chtěla jsem psát sms, ale protože ne ně nevidím, tak jsem ráda, že jsi tady.

Fallowo - ten recept je skvělý! Vy mě všichni hrozně rozmazlujete a děláte chutě !!:-)

Na začátku dotazu jsem si nadepsala wordovou stránku Zvířetníková žemlovka a pořád tam přilepuju další a další chutné návrhy! Asi snad i koupím i tu obyčejnou vánočku, jak se tu obdivně mlaská, ajť sme tlustý na tři prsty !!!!:-P

Mirka - Houston 27.10.2006 14:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: PROSÍM PROSÍM PROSÍM !

Pani Fallowa, nechala jsem vam vzkaz u clanku p.D.R. - Namoceni v zeleni . Re od Vave : Pro Mirku - Zviretnici / omluva, zmnenila jsem nechtene syna za vnuka /

Zemlovku, kterou popisujete znam od mamky, a primo ji tady v ranni kuchyni citim - mnam, mnamR^

Medvídek 27.10.2006 14:21

Re: Re: Re: rohlíky vlhčím mlékem

No vidíš, žemlovku znali už staří Římané.;-D

Fallowa 27.10.2006 14:17

Re: Re: Re: Re: Re: PROSÍM PROSÍM PROSÍM !

Milá Vave,můj mladší syn nechce jinou žemlovku než tvarohovo - jablkovou,tak jí už leta dělám takto:

plátky veky nebo rohlíků namočím do vlažného mléka,pak utřu tvaroh s kouskem másla,cukrem,trochou vanil.cukru a nakonec přidám trochu rozinek.Dále nastrouhám jablka,přidám cukr,skořici,pár rozinek a lžíci strouhanky,která vypije přebytečnou šťávu z jablek.Vymažu pekáč nebo velký kastrol,vysypu trochou strouhanky,vyložím dno vymačkanými plátky namočeného pečiva,pokryju polovinou sladkého tvarohu,na něj dám připravenou jablkovou směs,na ní druhou půlku sladkého tvarohu a navrch zase vymačkané plátky pečiva.Do zbytku mléka po namočeném pečivu rozšlehám vejce,naliju to na poslední vrstvu a pokladu vločkami másla.Vrazím to do trouby a peču,dokud vršek není zlatohnědý a křupavý.Udělám bílé kafe,nandám žemlovku na talíře  a honem jím,než mi to ostatní snědí:-).To je všechno,musím si jít pro kapesník,protože tu u toho slintám jak doga;-P.

Yezi 27.10.2006 14:17

Re: Re: rohlíky vlhčím mlékem

šmankote, to si ani nepředstavuju, tolik hrůzy 8-o I když... když vlčice odkojila Romula s Remem, tak asi nějaký mlíko mít taky bude;-)

Mirka - Houston 27.10.2006 14:16

Re: Re: Re: LENKO, TY JSI PILNA.....

No nazdar! To abych tady nejdrive odchytila kravu......

Yezi 27.10.2006 14:15

Re: Tvaroh

Z vánočky nebo i mazance nebo obyčejných českých loupáčků výborné, akorát té nikdy tolik nezbyde;-)

Zdena b.p. 27.10.2006 14:14

Re: Re: Re: Re: Re: PROSÍM PROSÍM PROSÍM !

Jéééé, tady je to pěkný čínský mučánkování. Já celý den poletuju a už mám hlad jako 2 - 4 vlčáci a tady žemlovčička. SLINT! POLK! Osobně máčím rohlíčky do mlíčka s trochou vanilkového cukru a  pudinku. na vrch dám lupínky másla.  Dcera měla jednou nadměrné množství vánočky a udělala semlbábu z vánočky. Od té doby ji kupuje (to nejlacinější ošizenou) schválně. Prý není nad tento druh žemlovky. Já mááááám hlad! VRRRRRR

YGA 27.10.2006 14:12

Tvaroh

a tvarohové recepty super - u nás nejvíc jede slaná pomazánka s jemně krájenou cibulí.

žemlovka - tak ta neee. Já Vám nevím - asi vzpomínka na kruté dětství v mateřské školce - pro upřesnění, byla jsem v ní cca asi desetkrát, z toho pětkrát mě z ní zapoměly vyzvednout (to dodnes nemohu starším sestrám odpustit :-D), třikrát byl hnusný špenát, dvakrát žemlovka, pětkrát rýže na sladko, a zbytek je zahalen milosrdným oblakem zapomnění. Ale někde jsem slyšela recept na žemlovku, kde rohlíky byly zaměněny vánočkou. Nezkoušela jsem, nemohu tudíž říct, jaké to je.

Rákšasí 27.10.2006 14:05

Ahojky kuchtičky a kuchtíci

Vy jste mě tak namlsali, že asi překonám svou vrozenou lenost a stvořím ještě něco dobrého, ať mi můžou zase nadávat, že se tloustne;-D;-D

LENKO, PROSBIČKA, POŠLEŠ MI TU KUCHAŘKU TAKY. JÁ MÁM SICE DOMA HAFO TAKOVEJCH KNIH, ALE RADĚJI VAŘÍM, KDYŽ VIDÍM, ŽE TO NĚKDE TAKY VAŘÍ R^

Li 27.10.2006 13:49

Re: Re: Re: Re: Já se z vás picnu:-)))))

U nás v cukrošce těžké dorty nevedou :-( Ale už jsem to vymyslela :-) Dáme si větrníky !! Já vydlabu krém a Boominka dostane placky ;-D;-D;-P

Li 27.10.2006 13:47

Re: Lidi, když už mi tu děláte šráky od huby,

Nóóó, to já taky miluju ;-D Smůla je, že Jirka miluje jablíčka jako Medvídek česnek :-/

Li 27.10.2006 13:43

Re: Re: Re: Re: Já se z vás picnu:-)))))

:-D:-D:-D:-D :-);-D;-D;-D Ach jo, to ty chvějící se prstíky 8-o;-D

MaRi 27.10.2006 13:43

Lidi, když už mi tu děláte šráky od huby,

tak já vám to oplatím. Loni jsme byli u přátel ve Slezsku v rodině, která má vlastní kravičku. A oni měli domácí tvaroh!  Já jsem nechtěla k večeři a ke snídani nic jiného. A kdyby mi ho nabídli i k obědu, vůbec by mi to nevadilo, naopak. Na Stračence bylo jasně vidět, že se pokojně pase u lesa, na vzduchu, může si vybrat travičku, na jakou má chuť...

A teď z jiného soudku: Do všech mlsotek s jablky, o kterých se tu psalo, dávám raději jablka nakrájená na plátky, mám pocit, že neztratí tolik šťávičky. Žemlofka - bude, ať se strávníci stavějí třeba na hlavu! Je to papání, kterého si na talíř dám pokaždé míň, abych si mohla PŘIDAT :-)

terra 27.10.2006 13:36

Re: Re: Re: Re: TOHLE JSOU HRABĚNČINY ŘEZY!!!

Ano, poznávám je, řezy paní hraběnky! Už bude odpolední moučníček? Prosím... No, jo, já vím, tak já počkám až domů, no...