Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Brambory, kobzole, bandury, erteple...
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Louk 15.1.2010 19:03Re: OT PRO DEDE Á, vida jak se nám ti strážci množí :-DDD. To už máme dva - tedy dvě (pokladu a zapíchnutého klacíku). Nezapomněla jsem na nikoho? Chtělo by to někoho do třetice - jako sudičky... |
RenataE 15.1.2010 19:15Re: OT PRO DEDE Ale my potřebujeme jenom ty hodné sudičky, a ty byly dvě 8))) |
Louk 15.1.2010 19:23Re: OT PRO DEDE No tak jo, přesvědčilas mě - odvolávám ;-) :-)) |
zana 15.1.2010 20:44Re: OT PRO DEDE No, moment, ještě tady máme tu ... Třináctou z dvanácti ;-) a to je určitě hodná sudička! |
RenataE 15.1.2010 21:20Re: OT PRO DEDE No jo vlastně! A s ní je to vůbec zajímavý, protože je paní na Čipsíně 8))) |
YGA 15.1.2010 21:36Re: OT PRO DEDE Jojo - ta Třináctá z dvanácti, paní na Čipsíně a hodný skřítek Pitrýsek v jednom je tůze hodná sudička - však dětičky od ní mají ve svých sudbách jenom to dobré - jsou milé, milující a milování hodné - no uznejte, že je vybavila do světa dobře. |
Jakub S. 16.1.2010 0:32Re: OT PRO DEDE A aji ti lelci by se přitom dali chytat! |
Vave 15.1.2010 17:53DĚKUJU ZA RECEPTY, MILÁ LENKO, BRAMBOROVÁ JÍDLA JSOU TAKOVÁ VDĚČNÁ A VELMI. KOLIKRÁT SI ŘÍKÁM, JAK JSME JAKO LIDSTVO BEZ NICH MOHLI VYDRŽET AŽ DO STŘEDOVĚKU. DO FRANCOUZSKÝCH BRAMBOR DÁVÁM ALE CIBULI NA KOLEČKA DOPŘEDU ORESTOVANOU A TAKY JE VÝBORNÉ PROSYPAT VRSTVY NAHRUBO STROUHANOU NIVOU. ČASTO NEDÁVÁM UZENINU, NAOPAK NESMÍ CHYBĚT HRÁŠEK A VEJCE NATVRDO. NAVRCH SAMOZŘEJMĚ ZASE NIVA NEBO JINÝ SÝR, MŇAM! ASI TO BUDE ZÍTRA K OBĚDU. :O) |
Zdena b.p. 15.1.2010 18:05Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, TO JSEM CELÁ JÁ. ŽE JÁ SE DÁVÁM DO VĚTŠÍCH SLOHOVÝCH ÚKOLŮ, KDYŽ SE JEDNÁ O RECEPTY. POCHOPITELNĚ TAM DÁVÁM NAHRUBO KRÁJENOU CIBULKU. ALE KDYBYCH SE ODCHÝLILA OD VARIANTY S UZENINOU A OKURKOU, TAK BY MI DAVY PLAKALY. MÁM DOMA KONZERVY :o)) |
Matylda 15.1.2010 20:53Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, Francouzské brambory budou zítra- rodina si je zapeče, zatímco já jdu na piškvorkový kurzík. Nachystala jsem do lednice. A ty brambory s ešpenátem jsem vyrobila Kubovi k večeři, tak uvidíme, co na ně řekne, až přijde z tréninku... |
aida 15.1.2010 20:56Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, No, já už taky předchystávám, jedem s MLP pryč, tak vařím polskou omáčku, aby nám junioři nezašli hlady. A brokolicovou pomazánku. Brambory bohužel doma nejsou v potřebném množství, nejdřív musíme dokoupit. |
RenataE 15.1.2010 21:13Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, Holky, vy jste takový pečovatelky 8))) To se vám snachy poděkujou 8))) U nás dnes byl Hřívnatec vyškolen ve vaření lososa na páře a výrobě salátu z téhož (jen jsem dirigovala). Dále ve svlékání lososa z kůže a výrobě lososových špízů z bříšek (a jak to budeš dělat, to budeš napichovat cik-cak - jo, přesně). |
Vave 15.1.2010 21:28Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, Hihi, milá Renáto, začínám Tě podezírat, že máš doma lososí farmu. :o) |
RenataE 15.1.2010 22:03Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, Nikolivěk. Učinila jsem první objednávku v eshopu Čerstvé ryby a doplul mi losos o hmotnosti 7 kg. Na objednávku jsme sice byli dva, ale přesto mám masíčka požehnaně. A mám i fotky a časem bude článeček 8))) |
RenataE 15.1.2010 21:27Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, ešpenát mě dostal 8))) |
Vave 15.1.2010 22:48Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, Prosím, ešpenát je špenát z e-shopu? |
RenataE 15.1.2010 23:26Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, Zeptej se Matyldy 8))) |
Vakandi 15.1.2010 17:19MILÁ LENKO, BRAMBORY MILUJU, TAK TO HNEDKONC VYZKOUŠÍM....:-) |
Han 15.1.2010 12:47Klasický bramborák. Zajímalo by mě odkud pochází tento recept na "klasický bramborák" ? Nechápu proč mám vyždímat brambory a pak ředit těsto čistou vodou. Důvod? Na to aby se bramborák netrhal dávám do něj jedno vajíčko, mouku pouze na správnou hustotu těsta. Souhlasím s tím, že brambrák je nejlepší na sádle. P.S. Nastrouhané syrové brambory se "ždímají" při výrobě chlupatých knedlíků, tam ano. |
LENKA S 15.1.2010 12:54Re: Klasický bramborák. HAN, PO MNE JE VAJÍČKO ZDROJEM CHOLESTEROLU NAVÍC, TAKŽE SE MU VYHÝBÁM. ALE UJIŠŤUJU VŠECHNY NEVĚŘÍÍCÍ TOMÁŠE, Ž BRAMBORÁKY BEZ VEJCE , JEN S VODOU A HRUBOU MOUKOU JSOU DALEKO KŘUPAVĚJŠÍ. A TA VODA SE VYMAČKÁVÁ PRÁVĚ KVŮLI TOMU ŠKROBU, KTERÝ OBSAHUJE. POKUD VŠAK MÁ NĚKDO PROBLÉMY S LUPÉNKOU, JÁTRY ČI EKZÉMY, A´T Z BRAMBOR VYMAČKANOU VODU NEVYLÍVÁ, ALE PROSTĚ JI VYPIJE NEBO SI S NÍ TY RUCE NEBO POSTIŽENÁ MÍSTA ASPOŇ POTÍTRÁ. |
Han 15.1.2010 13:08Re: Klasický bramborák. Klasický bramborák je "nezdravé " jídlo pro zdravé lidi.(už jenom to sádlo) Ale, jak říká moje žena: jednou za čas... Podle mne škrob dělá brambory bramborama,(proč jinde škrob nevadí?) pokud Vám vadí použijte místo brambor cukety, pak to ale nebude bramborák, ale "cukeťák". :-)) |
Xerxová 15.1.2010 14:00Re: Klasický bramborák. taky děláme bramboráky s vajíčkem a "neždímané". Koneckonců ona ani ta škodlivost vajíček není tak děsivá. Hlavně hodně majoránky a česneku (Medvídku Pů - zdravím :o)) |
zana 15.1.2010 14:09Re: Klasický bramborák. My taky :-) Ale co se týče Půova malého problému (:-) tak ještě dodám, že synkovi jsme dost dlouho dělali bez česneku, přidával se až po nasmažení jeho dávky. |
Bubu 15.1.2010 14:13Re: Klasický bramborák. Půovi doporučím bramborák podle babičky přeslicové. Bez česneku a majoránky (podle babičky bez "marjánky"). Vyždímaný, škrobová voda nahrazena mlékem. Na talíři se polévá kysanou smetanou s brusinkami. |
zana 15.1.2010 14:17Re: Klasický bramborák. U nás taky marjánka :-) Ten recept ale vypadá dobře ... akorát dotaz: ty bramboráky tenký a křupavý (asi ne) nebo tlustý? |
Bubu 15.1.2010 14:32Re: Klasický bramborák. Bramboráky dycinky tenké a křupavé. |
zana 15.1.2010 14:34Re: Klasický bramborák. No já taky raději, ale když omáčka, tak mi přišlo ... Tak jo :-) |
Bubu 15.1.2010 15:11Re: Klasický bramborák. To se nevylučuje.... Já to mám ráda tak, že brusinky se smetanou jsou v misce a kousek bramboráku omočím v máčce a strčím do pusy. |
Zdena b.p. 15.1.2010 15:27Re: Klasický bramborák. Jeden náš kamarád (Sasík. Byla s ním vždy děsná bžunda) si bramboráky řádně sypal cukrem. 8-)) Tak jsem se dohodli, že mu je usmažím jako první ještě neochucené, a pak nám řádně očesnekuji a majoránkuji. |
RenataE 15.1.2010 16:29Re: Klasický bramborák. Můj dědeček jedl bramboráky (s česnekem a majoránkou) namazané švestkovými povidly 8))) |