Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A děláte někdo kynutou bábovku?
Totiž, moje maminka ani jinou nedělá - klasické kynuté tukové těsto se nechá vykynout, rozválí se na placku, plní se buď makovou nádivkou (klasika klasikovatá, ale u nás nejméně oblíbená), nebo ořechovou nádivkou - jako do koláčů (to je nejčastější) nebo kakaovou (a tu mám nejraši). Placka se smotá do nohavice a vloží do formy (vymaštěné a vysypané strouhankou). Po upečení se pěkně vyklopí a lehce pocukruje - kůrka je krásně hnědočervená a chřupavá, vevnitř je vláčná a hlavně je to mňam mňam. Jojojo - babúfka od mamky, to je něco. Taky, když ví, že tam mám přijet, tak zrovna peče tři, aby nám jednu mohla dát jako výslužku.
Re: A děláte někdo kynutou bábovku?
Ano, já se hlásím - tedy já ne, ale bratr vyženil recept spolu se švagrovou . Ten úplně nejklasičtější - s mákem. Je úžasná, jen v ní všichni máme rádi hodně máku, takže po nakrojení moc nedrží pohromadě. Nevadí, stejně je brzy ... jak se to řekne slušně... TA TAM.
Makova babovka
Ja chci recept na makovou babovku prosim prosim uz dlouho shanim
Re: A děláte někdo kynutou bábovku?
No já ano, ale recepty na kynuté bábovky jsem neposlala, neboť jsem (podle zkušenosti s kolegyněmi) nepředpokládala, že by to někdo použil.
Re: A děláte někdo kynutou bábovku?
Recept na dobré, kynuté těsto. rozválíme na placku, tu potřemě hojně rozpuštěným máslem, posypeme pískovým cukrem se skořicí a dále posypeme nastrouhaným perníkem a rozinkami. Ještě plochu pokapeme máslem. Zabalíme a složíme do větší bábovkové formy. Je to výbormé. Perník se jakoby rozteče, Jen mít ten cit a " akorát" to osladit.