18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
GRUNTORÁD 24.8.2008 16:13

Litujeme, ale redakce Neviditelného psa si nepřeje, aby se příspěvek tohoto znění objevil v diskusi. Pravděpodobně obsahuje neplacenou reklamu, vulgární slovo nebo má rasistický obsah.

Češi si představují, že všichni jsou povinni jim pomáhat, ale oni pro to nemusí ani hnout prstem, protože tak znamenitý, sympatický, vyspělý a po všech stránkách nevinný národ si zaslouží, aby se o něj všichni ostatní starali.

JAK NAPSAT SLUŠNĚ VLASTNÍ JMÉNO KDYŽ JE ZCELA STEJNÉ JAKO VULGÁRNÍ OZNAČENÍ WC????Identifikační číslo nepovoleného příspěvku je: 26060760

Identifikační číslo nepovoleného příspěvku je: 26060760

AeroKarel 24.8.2008 15:54

Re: Uzákonění Benešových zásluh o stát bylo nutné proti takových sviním jako je pan učitel.

No tak neoblbujte, nikdo vás nenutí.

Beneš posra| co se dalo. Dobrý Masarykův ministr, špatný president.

AeroKarel 24.8.2008 15:52

Re: Posudek z dnešní doby

Ostatně, hledat mezi komunisty státníky, dělající věci promyšleně, je také jen idealismus.

Ať už Dubček, nebo ti, kteří ho zvolili.

AeroKarel 24.8.2008 15:51

"Náprava ovšem není možná bez existence státu, který se během pobytu v sovětském bloku téměř vytratil,"

Ale houno vytratil, ser.      se do všeho možného, jen nedělá to co má.

Není divu, když to jeho ouředníkům nejsou občani schopni srozumitelně říci, převážně z důvodu že si to většina pitomců, neschopných se o sebe postarat, dokonce přeje.

Jakub S. 24.8.2008 15:10

Re: Re: Re: Jste vedle: "A nakonec to dopadlo vlastně bez větších následků."

Ale fuj, hnuse. S jakým gustem ty se*eš (jinak to těžko vyjádřit) na svůj národ. Já jsem docela hrdý Moravan, docela hrdý Čech, docela hrdý Evropan - a vyprošuju si, abych byl zařazován pod množinu připosraných Čecháčků!!!

Nikdo v rodině mé nebožky žena ani mé nebyl nikdy kolaborantem, od 39 až po 89. Nikdo nebyl a není v žádných seznamech. Čistý štít, dobrá výchova dětí, řádná obživa. Mí emigrovavší kamarádi a příbuzní jsou vesměs řádní a úctyhodní občané Kanady, USA, Austrálie. Tak: zařadíš mne taky do té množiny?! Ptám se?!

Jakub S. 24.8.2008 15:02

milánku, ty se tady, prosím tě, ve vlastním zájmu ničeho nezúčastňuj, ano? Věř mi.

Tvůj myšlenkový guláš je stísňující, věř mi to! Stáhni se na sledování a  z k u s  m y s l e t.  Ano? To bude pro začátek stačit.

Aby ti bylo jasno: nebyl jsem nikdy a nejsem klausovec. Leč o to mi teď  vůbec nejde.

Jakub S. 24.8.2008 14:59

No jo... jenže:

Lajdo, my jsme byli řadoví neviditelní lidé, pěšáci, občané, mravenci. ON byl v čele. Měl povinnost se zachovat jinak. Z lidí na nejrelevantnějších postech historie vinu nesnímá, ani když to či ono  m y s l í  d o b ř e  nebo když se projeví jako neschopní slaboši. Bohužel.

Podpisem pendrekového zákona, podle něhož jsem mj. i já byl zatčen a před soudem, protože jsem nasazova vše za hnutí, jehož ON byl pro mnohé symbolem - ne, pro tohle se ode mě pochopení chtít nemůže. Lituji. Chápu vás... ale...

Lea 24.8.2008 13:54

Re: Re: Vážený pane učiteli,

R^

Lea 24.8.2008 13:51

Re: Re: Posudek z dnešní doby

R^R^R^

Herakleitos 24.8.2008 13:23

Re: Posudek z dnešní doby

Lajdo, ač nerad, musím tentokrát s vaším názorem souhlasit. Proto vám také vykám.R^

Šimon Merta 24.8.2008 13:18

Hezké

Hezky napsáno, opět si od Vás rád něco přečtu.

Werich měl pravdu.

Kobylka Lajda 24.8.2008 12:47

Re: Hrrr na Dubčeka!

V pozadí za šňůrky tahali sověti, v silné míře Rusové. A pozor - dodnes!!!

Kobylka Lajda 24.8.2008 12:44

Re: Re: Vážený pane učiteli, - dokončení

Morální srab, v němž jsme se octli, má tyto příčiny - socialismus, komunismus,prosovětismus, adorace SSSR,posovětizování, rusifikace, zrada ideálů 1.republiky. Nikdo nekradl tak jako komunisté a největším zločinem v celé historii lidstva byla VŘSR.

Kobylka Lajda 24.8.2008 12:40

Re: Národovcům

Milane, neber do své rudé tlamy určitá jména a už je vůbec neseřazuj do jedné lajny, každý případ byl jiný. A hlavně si odpověz na otázku - cos udělal pro tuto zemi Ty? Asi co ten Kléma....... Raději kušuj a nebudeš za blbce.

Kobylka Lajda 24.8.2008 12:36

Posudek z dnešní doby

S odstupem 40 let se všechno zdá být jasnější. Jenže tehdy Dubček byl mezi tou skvadrou tupých, nadutých komunistických tlam a mdlých mozků aspoň jediný, který vypadal jako "slušný člověk" a i jeho vystupování bylo skromné a lidské. To byla ta "lidská tvář" socialismu. Samozřejmě, jako politik byl naprostý slaboch a oddaný komunista, události ho převálcovaly, nezachoval se už vůbec jako chlap. Ale jak jsme se zachovali my? Máme ho vůbec právo soudit. My jsme z  pohledu historie také nevyšli jako pevné charaktery. Od komunistů nešlo očekávat nikdy nic dobrého, jenže tehdy aspoň pár lidí vzbudilo dojem, že se poučili z chyb zrůdného komunismu. Házet vše na Dubčeka je sprosté, protože mrkněte na to, jak se chovala většina národa v období normalizace a reálného socialismu. Chtít, po Dubčekovi, aby byl pevný charakter, mohou jen lidé s pevných charakterem - a to my nebyli.Rv

Daneš 24.8.2008 11:52

Re: Re: Jste vedle: "A nakonec to dopadlo vlastně bez větších následků."

Co takto uplný přechod ČR ke kapitalizmu a pozdější tvrdá vojenská akce SSSR se střetem armád atd.  To by se vám rozubradové líbilo?

Ještě lepší by byla atomová = třetí světová válka , že ano ?

A at mi blbečci nebásní a likvidaci komunizmu! V jakém stavu je Čína a jaký VÝVOJ TAM PROBÍHÁ ??A to jen proto(!), že včas střílí a zavírají tzv. "demokraty, humanisty, pravdolákopníky " a jim podobné.

Daneš 24.8.2008 11:31

Uzákonění Benešových zásluh o stát bylo nutné proti takových sviním jako je pan učitel.

Co asi tak učí své žáky ? ASI :  Jak nám bylo dobře v protektorátu, že se sudetákům máme omluvit, vrátit jim majetky atd. atd.  Že taková pakáž se může snažit oblbovat české občany je hrůza.

Ladislav N. 24.8.2008 11:04

Re: ŽÁDNÝ SOCIALIZMUS NEFUNGUJE

"Funguje", dokud neprožere co se prožrat dá a nezadluží občany státu dokud jsou banky ochotny půjčovat. A když už nejsou, tak to "praskne" a sockomunisti (v lepším případě) zdobí kandelábry kolem silnic... ;-P

Nalim 24.8.2008 11:02

Národovcům

Asi se zase nepříčetně rozvztekají, ale musím jim k té řadě:

Masaryk, Beneš, Kléma, Saša

připsat ještě Klause.

Neboť, jak tu nedávno někdo poznamenal, čeká se po jeho výrocích z posledních let na zákon vyhlašující, že uškodil státu.

Kanuk 24.8.2008 8:37

Re: Re: Re: Jste vedle: "A nakonec to dopadlo vlastně bez větších následků."

Pár poznámek:

1) Co jsem tak kde slyšel, z ČSSR v r. 1968 uteklo přes 100 000 lidí.

2) podporu od rakouske vlady utratili a pochvalovali si jak si uzili zadarmo dovolenou...Vy jste v Rakousku tehdy byl? Já ano, ale nevzpomínám si, že bychom (jako rodina) byli dostali nějakou podporu na vyskakování. Poskytli nám ubytování a stravu, možná, že nějaké kapesné, ale moc toho určitě nebylo. Také jsem neslyšel, že by se vrátil někdo z těch, kteří byli v naší skupině, asi 50 lidí.

Kanuk 24.8.2008 8:28

Re: Re: Vážený pane učiteli,

AndyO, obvykle vás moc nemusím, ale tentokrát R^.

Kanuk 24.8.2008 8:26

Re: Re: Vážený pane učiteli, - dokončení

 A tak tento národ, snad jako jediný na světě, udělal z bolševiků vítěze svobodných voleb.....Nevím, co na tom je pravdy, ale kdysi kdesi jsem četl, že v prvních poválečných volbách komunisté zvítězili ve všech státech obsazených Rudou armádou.

AndyO 24.8.2008 8:18

Re: Re: Re: Vážený pane učiteli,

jistě, to je zde asi 99%, co bojovalo proti komunistům, jen si nějak na žádného nevzpomínám, snad jen ti Mašínovi - to vy asi nejste. ;-D

Těmi slušnými lidmi nemyslím osmašedesátníky a jestli se vám ČR smrskla na osmašedesátníky a nic víc, tak  je mi vás dost líto- smutnej život.

Vlastně ne, není mi vás líto. Stanovovači diagnoz národa už mne vskutku otravují , zejména pro jejich naprostou neschopnost stanovit diagnozu sám sobě.

Marian 24.8.2008 8:01

Díky

je to  velmi   přesné

Paul Sulc 24.8.2008 3:51

Re: Re: Jste vedle: "A nakonec to dopadlo vlastně bez větších následků."

S temi statisici emigrovanych to prehanite. Po madarskych udalostech z 8 milionoveho Madarska emigrovalo 160 tisic lidi. Po 68 roce z dvakrate vetsiho CS emigrovalo nikoliv 32o tisic, ale jen 60 tisic. Trvale, uteklo jich vice ale pak se z Rakouska vratili, podporu od rakouske vlady utratili a pochvalovali si jak si uzili zadarmo dovolenou. Pripo-sra-ni Cechackove by se prece v cizine museli starat a to nejde, kdyz se  jim v komunisticku zije jako rybam ve vode. Vzdyt to byl system '''ja na brachu, bracha na me' ''.Predstiram ze pracuju, oni predstiraji ze mi za to plati a ja si nameloucharim.

Hnyk 24.8.2008 0:36

Re: Re: Do Dubčeka a reformistů bych tak nekopal

Nejde jen o to co stál dinár, ale co se za něj v Jugoslavii dalo koupit. Když jsem byl posledně v Jugoslávii tak cetky které při mojí předposlední cestě stály 10 dinárů najednou stály 100 dinárů. A para už nikdo nechtěl. Když si jeden (Jugoslávec) v nábřežní hospodě stěžoval, že nedostal zpátky pár para, tak mu hostinský přinesl dobře kilový igeliťák plný para, jestli ho chce.  A škoda slov o inflaci po r. 1990 ve zbytkové Jugoslavii. Ale i v době kdy byl dinár "stabilní" stoupaly ceny o v průměru víc jak 15% ročně.

A. 23.8.2008 23:40

Re: Re: Vážený pane učiteli,

Děláte ukvapené závěry, aniž je máte čím doložit. Nebo si opravdu myslíte, že se dá společnost vyléčit, pokud není stanovena správná diagnóza?

Těmi slušnými lidmi myslíte osmašedesátníky, kteří zázračně prozřeli, až když je jejich konkurenti v KSČ vykopli od koryt a sami zaujali jejich místa?

O mé ruce nemusíte mít péči. Já jsem svůj vztah k bolševikům nezredukoval na pouhou pasivní rezistenci, pivní kecy,  nechození k volbám a do průvodů. Vzhledem k počtu blízkých lidí, zamordovaných v GULAGu  mám ještě hodně vroubků na pažbě k umazávání ale také jsem jich už dost vymazal.

AndyO 23.8.2008 23:28

Re: Vážený pane učiteli,

tedy, KSČM ani ČSSD nevolím, KSČ jsem nevolila nikdy, i když to bylo spojeno s podstatně většími problémy než jen výhružkami v práci, ale tyhle sprosté kecy o slouhovské mentalitě mne tedy  neskutečně štvou. Sebemrskačská moderní vlna, která se přelévá Českou republikou je pro zhoubu národa mnohem lepší materiál než by byla i ta závist, kterou zřejmě neprojevují nikde jinde:((  Tak jste se morálně zdevastoval, vzal jste to jedním vrzem i s mnoha statečnými lidmi, slušnými lidmi a lidmi, kterým nesaháte pravděpodobně ani po kotníky a výsledek? Nic, jen vaše vlastní ruce pomazané lejnem, nikoliv však proto, že byste sáhl na svou kliku...jen jste se zapomněl po tom mazání cizích umejt.

A. 23.8.2008 23:19

Re: Vážený pane učiteli, - dokončení

Chyba se zase hledá nikoli ve vlasní nezralosti ale tradičně se všechno musí hodit na někoho zvenčí. Nejlépe na Rusy. A tak druhá národa, sotva byla vypuzena z jednoho mocného pozadí, toužebně vyhlíží ještě mocnější pozadí, nejlépe zaoceánské. Smrádek ale teploučko - charakteristický projev mentality sluhů. Z Masarykem požadovaných 40ti let už polovina uplynula, ale tu novou generaci sebevědomých a hrdých lidí zatím vyhlížím marně. Nejspíš proto, že tatíci svým dětem i sami sobě lžou o skutečných příčinách toho morálního srabu, ve kterém se tato země ocitla. A tak dále platí, kdo nekrade, okrádá rodinu. Název Strakovky určitě vznikl s velkou předvídavostí

A. 23.8.2008 23:19

Vážený pane učiteli,

Máte v podstatě pravdu. Ale k úplnosti pohledu mi chybí jeden aspekt a to ten nejdůležitější. Český národ v podstatě prahnul po vládě bolševiků od nepaměti. TGM s povzdechem mluvil o národu s mentalitou sluhů a doufal, že dějiny poskytnou tomuto národu 40 let času, aby ta generace s ohnutými hřbety a úlisnou servilitou spojenou se skrývanou závistí mohla být nahrazena dvěma novými generacemi sebevědomých a nezakomplexovaných lidí. Nevyšlo to. Bolševická ideologie postavená právě na těch nejodpudivějších lidských vlastnostech přišla právě včas. Karel Čapek to nebezpečí jasnovidně popsal v esseji "Proč nemohu býti komunistou" Pobouření sluhů se projevilo typicky slouhovsky. Pomazáváním kliky čapkovic vily lejnem.  Morální devastaci ještě prohloubili Ádovi nacionální socialisti.  Beneš, který se nemohl zbavit trpasličího komplexu a smrtelné urážky způsobené západními demokraciemi, které jej i s republikou hodily přes palubu, to směrování ke Stalinovým bolševikům ještě posvětil. A tak tento národ, snad jako jediný na světě, udělal z bolševiků vítěze svobodných voleb. A pak bolševici začali důsledně plnit co slibovali. Dokud kradli majetek bohatým, a také Němcům a Maďarům, dostávalo se jim nadšeného potlesku. Jenžepak došlo i na všechny ostatní.   Nastalo obrovské divení. Největší ovšem v roce 1968. Jenže ani tehdy ještě mnozí neprohlédli. Vzpomínám si na výrok, která mne šokoval. Jak by ten komunizmus mohl být skvělý, kdyby ho ti blbí rusáci n e z k u r v i l i !  Národ ovšem příliš nezmoudřel dodnes. Plyne to z výsledků voleb, kde mentalita sluhů stále velí polovině voličů volit KSČSSD.