Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Coby plší hlídka končím a těším se na vás zítra. Ještě než usnu trochu si pobrečím nad vzpomínkou jak byly na starým NP i Zvířetníku skvěle graficky řešené příspěvky, vlákna, časová posloupnost. Přibírám do repertoáru krom Marigoldo mangolda i Viru zdar a přeju dobrou noc.
Jo, taky končím. Dnes sem byla za odvážnou školačku,musela jsem nakoupit do města, už jsem chtěla včera ale psychika pracovala,dopadlo to dobře ,desifinkuji se zevnitř, do teď. Brou,brou.
Jak si tak teď čtu diskusi, zjistila jsem, že důsledně píšu marygold místo mangold. Tak přemejšlím, kde jsem to vzala a jó, Hotel Marigold, zrovna to dávali v TV. Nojo, lepší už to nebude.
Ygo, to je výborný nápad. Pokaždé když řeknu blbost, budu vznešeně tvrdit, že je to krajový výraz.
Nebo jsi zapomnětlivý zaklínač, a pleteš si trubadúra Marigolda s mangoldem?
To si pleteš ty, Marigold a Mangold byli jednovaječný dvojčata a vynalezli pletací stroj.
Nekecáš? Nevynalezli oni ruchadlo? Ja sakra, to byli Veverkové, bratranci. Tak pardón
Děkuju, Liko. Kapustu bych určitě nahradila mangoldem a pak bych asi musela přednostovi zavázat oči. :) Ale jinak za mě dobrý, nějakou modifikaci vyzkouším.
Do diskuze jsem moc nenakoukla, protože jsem v karanténě a asi tu svini mám. Takže střídám home office a pelech. 4 hodiny u počítače a bolí mě oči. No co už... ale stačí na hodinu zaklapnout víka a zas dobrý :)
Mušketýr je pozitivní-z práce. Kašle a teplotu nemá. Já mám zánět nosohltanu a teplotu taky ne. Jen musíme být doma a psice nejásají....
to hezoučká diskusička, to je počteníčko
Mnoo, do zelena jsem zatím pekla jen roládu na slano se špenátovým protlakem, dobré to bylo. Mangold jsem měla nasetý před řadou let a moc mě neoslnil, zato hryzcům se líbil. Ale jablíčka v různých formách od závinu taženého či kynutého, na kostky nebo plátky v jakémkoliv bábofkovém těstě, to joooo.
já špenát miluji a po šp.protlaku se mi stýská, protože se tu koupit nedá. Tady se špenát jí syrový jako součást salátů, nebo se různě spařuje, ale vždy jsou to jen listy, ne to pyré(protlak). Kdysi jsem byla přizvaná na oběd skupiny zdejších německých žen. A hostitelka podávala právě špenát tak jak ho znám - kaši. Udiveně jsem se ptala, kde ho takhle koupila. Odpověděla, že si ho udělala sama rozmixováním spařených listů. Ty se tu dají koupit v sáčku a ne právě levně. Ona, aby měla pro myslím deset hostů spotřebovala tucet těch sáčků ! Tenkrát jsem zvažovala to take zkusit, ale nikdy k tomu nedošlo, asi jsem byla líná se stím piplat a tak jen o té české zmražené špenátové kostce, co kupovala maminka dale sním