Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Zelený jablkový koláč - opět mlsání bez výčitek
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T. Zana 23.10.2020 10:48Snad ne ty vlašáky ? |
Z. Lika 23.10.2020 13:19To musí být chrupotu jako v králíkárně - leda by je rovnou polykala. |
Z. Jajka 23.10.2020 14:47Sousedovic pejsek, kříženec francouzského buldočka (maminka s papíry se s někým spustila...) ořechy sbíral, zuby louskal a jádra úspěšně vyjídal. Očividně jsou ořechy zdravé, dožil se skoro devatenícti let. |
R. Enatae 23.10.2020 1:15Zaujal mě ten mangold, myslela jsem, že je to něco jako špenát. Ten je tam jen proto, aby to těsto bylo zelené? Taky mě pobavil kontrast drahých bio surovin a padaných jablek (která jsou vlastně asi taky bio). Vím, že článek není o tom, jak upéct levný koláč, ale je to prostě legrační. Z bezlepkové mouky jsem nikdy nepekla , naštěstí v rodině nemáme intoleranci. Jak se to těsto chová, jak to drží pohromadě? Podle fotek to vypadá, že tomu prášek do pečiva moc nepomůže. Asi to drží vejce a skyr? |
Z. Lika 23.10.2020 7:54Důvod přidávání mangoldu asi osvětlí Eva, ale přidávání téměř jakéhokoli (tedy jedlého) tmavě zeleného listí do čehokoli ohromně zvyšuje výživovou hodnotu jídla (vitamíny, minerály a já nevím co ještě) a v těle všechno mnohem lépe fachá a hojí se. (Neplatí tak docela o špenátu, ten max. 1x týdně, kvůli kys. šťavelové) |