2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AD 10.8.2009 7:48

Re: Nemohl by nám pan Cikert ještě jednou popsat, jak nedonošenec v inkubátoru regulačním poplatkem

jeste vetsi sranda je pobirat pridavky na deti v inkubatoru

Luciférovej 10.8.2009 5:49

Já si myslím,

že tady už se zachránit nic nedá. Mafiáni ovládli tuto zemi, a občan je figurkou na jejich šachovnici. Chucpe!:-(

Realista 10.8.2009 5:41

Zaplať bůh, že už nejste na ministerstvu a věřím, že s takovými názory již nikdy

ve zdravotnictví a jeho státní správě nebudete! Dobře jste nám  odhalil, kam jste s Julinkem směřovali. Konglomerát fúzí jmenovaných pojišťoven čeká nemilosrdné vytunelování peněz přes právě ovládané zdravotnické zařízení, kterým se budou platit větší úhrady, než platí jiné pojišťovny nemocnicím a jiným lékařským zařízením. A právě ony správní rady budou dělat tu špinavou práci za majitele v pozadí. Kdo tam bude? No přece nejvíce  naši nepostižitelní a úplatní politici s neomezenou imunitou, kteří zajistí všemu hladký průběh s beztrestností přes své stranické sekretariáty, které také nějakým tím sponzorstvím, neboli tunelářskými odpustky nepřijdou zkrátka. Ten jediný oškubaný zůstane pacient, který tam bude nucen platit povinné pojištění, protože jak známo, zatím toto není v ČR na dobrovolnosti.Utéci může, pokud to nebude podmínkou jeho zaměstnání jako profesní zdravotní pojišťovny. No a přes zdravotní zařízení se budou přelévat tyhle peníze někam úplně jinam. Samozřejmostí jsou nesmyslné výdaje na reklamu přes firmy vlastněné stejnými strukturami, různé předražené ekonomické studie, Software, Hardware, zdravotnické přístroje, těch technik zlodějin je mnoho jak vytáhnout peníze. Je to obdoba našich tunelářských praktik z podniků, kde naši ,, miliardáři" vládli dříve a kliděn porušovali obchodní zákoník §200 a 196, ačkoli to bylo zakázáno. Jenže nyní je to o to horší, že to bude na úkor pacienta a ještě za jeho peníze, které musí zákonem platit. 

Modrá volička 10.8.2009 5:17

Má ODS tolik preferencí, aby vytáhla opětně Cikerta???

Propácely za Cikerta pojiˇšťovny rakovinotvorné solárko???

Modrá volička 10.8.2009 5:10

Jak nám za Cikrta zavedli poplatrky pro babky, aby tyto poplatiky ODS management nemocnice v Benešově rozkradl...

Jak nám Julínek bojoval proti rakovinně a přitom ze zákonného pojištění za Julínka pojiš´tovny proplácely rakovinotvorné solárko.

Domníval jsem se, že si od této rozkrádací dvojice (Julínek - Cikrt) odpočineme, ale mýlil jsem se.... 

PS: Nemocnice v Brandýse patří stejnému řetězci, který majetnil nemocnici v Dačicích....Pro podvod a zhoršení úrovné péče pod úroveň v době komunizmu s touto společností město Dačice smlouvu zrušilo.....tak teď řetězec oslňuje prostodušší část populace v Brandýse...a  část nemocnice zavřel...

Petrkol 10.8.2009 2:59

Cikrt - mrzák těla i duše

Mvzpomínám si, jak jsme se jako děti posmívali klukovi - mrzákovi. viděla to moja stařenka a vyčinila nám: Nikdyse neposmívejte mrzákům, nebo v nich vyvoláte zlobu a stanou se z nich mrzáci důše. Zlí a škodící. cikrtovi se museli děti moc posmívat, vyrostl-li z něj tento mrzácký skřet.

lucinapes 10.8.2009 3:08

Re: Cikrt - mrzák těla i duše

proboha, co kdo musel udělat vám? Nebo se to u vás táhne v rodině od prapředků? Nejspíš jste to ale popletl vy sám, mrzák duše je ten, kdo se posmívá postiženým, prinejmenším jen pro to, že i vy se snadno můžete mrzákem stát - při vaší povaze vás zmrzačí někdo jako vy.

Petrkol 10.8.2009 3:21

Re: Cikrt - mrzák těla i duše

Co kdo udělal mě? Nemocnice, na jejímž rozkrádání se podílí i zlobskřet a pazmegd Cikrt mi zabila otce.

Andy 10.8.2009 6:08

Re: nu, to se mohlo stát a také nemuselo

ale jak čtu váš příspěvek tak se mi nechce věřit, že vy jste měl někdy nějakého otce. Vy jste se musel vynořit z hlubin močálu někde v pekle, stvořen klubkem hadů a kojen žlučí ropuch.

Pavel 10.8.2009 10:34

Re: nu, to se mohlo stát a také nemuselo

Ani ne, matka běhna a otec řadový komunista - alkoholik. To by ani hadi a ropuchy nezvládli. Navíc ropuchy mám na rozdíl od komunistů rád.

Chris Kelvin 10.8.2009 1:19

Nemám rád...

...socialisty a tržní hospodářství na principu zisku ctím všude, kde přináší užitek.

V případě akutního zánětu slepého střeva však budu rád, že mě odvezou do jediné okresní nemocnice a slepák mi urychleně vyříznou, aniž by předtím zkoumali, zda mám dost peněz na účtu. Představa, že si v tomto stavu budu cosi vybírat dle tržních principů (asi jako když využiji sezónní slevy v superhyper) mi připadá dost iluzorní.

Podle toho bych si tedy představoval i reformu zdravotnictví. Vím, že to není jednoduché. Ale současný stav je jakýsi pelmel, kde hodně lidí hodně vydělává, aniž by za to pacient, tedy zákazník, dostal adekvátní službu. A stav se bohužel zhoršuje.

Tomáš Cikrt 10.8.2009 1:25

Re: Nemám rád...

Ale no tak! Jste přeci pojištěn a tato pojistka samozřejmě pokrývá akutní neodkladné stavy. Reforma tento princip NIKDY neměnila - pojiš´tujeme se přeci právě na katastrofy, ale jinak je spousta oblastí, kide si v péči o zdraví vybírat můžete a musíte!

Proč tolik lidí říká, že ctí tržní hospodářství a ve zdravotnictví to popírá?   Trhu se není třeba bát, je ale nezbytné aby měl rozumná a přitom přísná pravidla.

Chris Kelvin 10.8.2009 2:00

Re: Nemám rád...

No tak.....??? Vy jste asi nepochopil obsah mého příspěvku. Třeba je to moje chyba.

Všichni ministři zdravotnictví od roku 90 nedělali skoro nic, jenom přihlíželi tomu, jak se to někam samospádem žene. Definování zdravotních pojišťoven byl poslední reálný čin.

Ve zdravotnictví opravdu neznám mnoho věcí, kde si mohu "tržně" vybírat. Na plastiku se nechystám a jsem-li zdravý, držím se od zdravotnictví dále. Jsem-li však opravdu nemocný, mám výběr velmi zúžený. Přičemž např. s nabídkou preventivních programů, které by náklady na zdravotní pěči opravdu reálně snížily, jsem se zatím nesetkal. Zdravé obyvatelstvo asi tedy nebude v zájmu zdravotnického systému.

Mám navíc obavy, že zisky např. farmaceutických dealerů jsou již dnes natolik astronomické, že žádný ministr v budoucnu již ani sílu mít nebude, aby cokoli v systému změnil.

Tomáš Cikrt 10.8.2009 2:56

Re: Nemám rád...

Od roku 1990 se kvalita českého zdravotniíctví bezesporu zlepšila. Zisky farma firem v česku klesají. Příští ministři zdravotnictví budou dělat reformu, protože budou muset.

Vybírat můžete v mnoha ohledech, podle svých preferencí, někdo chce mít větší pohodlí až bude nemocen, někdo hce mít levnější léky, nkdo se bojí radikálních ppostupů, někdo hce bojovat do konce, jiný chce raději klidný odchod, někomu záleží na soukromí, jiný raději šetří peníze, jeden přistoupí na  řízenou péči, rpotože za to získá bonusy, pro druhého je to nepřijatelné, protože chce mít svobodu výběru, někdo si chce vybrat operatéra, další chce znát ještě tzvc druhý názor na svj problém, a to nemluvím o různých preventivních programech atd atd. To, že si lidé nemohou vybrat je jenom proto, že:

tento výběr blokují platné zákony

tudíž nikdo nic nenabízí

ae neoficiálně je z čeho vybírat, ale musí se to platit na dřevo a to ví nejépe nejvíce nemocní...

Vrba 10.8.2009 4:28

Re: Nemám rád...

 Cikrte, svým arogantním vystupováním, spolu s panem ministrem, podělals cos mohl. Svou arogancí a pokřivenou  "argumentací" ses snažil, v zájmu svého koryta, zesměšnit své oponenty. Udělals medvědí službu nejen zdravotnické reformě, ale i všem postiženým. neboť si podpořil dávnou pověru, že v pokřiveném těle sídlí pokřivená duše.

  Tuto větu píši nerad. Není v mém běžném repertoáru.  Cikrte! Zalez a drž hubu!

selidka 10.8.2009 7:38

Re: Nemám rád...

Vrbo, kdyz nemas nic rozumneho, co bys rekl, zalez a drz hubu!

lojza 10.8.2009 8:59

VRBO JSI ČURÁTH

Vrba 10.8.2009 19:22

Re: VRBO JSI ČURÁTH

 Jsi vedle jak ta jedle Lojzíku. Pokud neumíš vyslovovat k,nějaký foniatr to vyřeší. Pokud mě považuješ za fandu manekýna Rátha, mohu tě ubezpečit, že v jednu chvíli jsem se málem stal příznivcem pana Macka. Trochu jsem mu záviděl.

Minutus 10.8.2009 12:38

pojistka samozřejmě pokrývá akutní neodkladné stavy

Zatím, pane Cikrte, zatím ... Aby se TOHLE změnilo, tom brání ty DOBRÉ zákony, které vaši chlebodárci chtějí zrušit.

lucinapes 10.8.2009 3:15

Re: Nemám rád...

zejména proto, že do něj kecá kdejaký amatér -.poslance nevyjímaje, a mazaný profík Ráth situaci úmyslně zhoršuje, a to pokaždé jinak, jak se jemu orávě hodí. Jako dlouhodobě těžce nemocná mohu jen říct, že se zdravotnictví nesmírně zlepšuje, bez ohledu na škodiče. Soudím tak jen ze své zkušenosti a podle kvality léčby, které se mi dostává a podle tioho, že dostávám léky, které bývaly nedostupné nebo neexistovaly a mám k disposici přístrojové vybavení, o kterém se mi nesnilo.

-F 10.8.2009 6:45

Re: Nemám rád...

Představte si, že mně přijali do soukromé nemocnice, aniž by zkoumali, jestli jsem pojištěná a úspěšně mně odoperovali a tředí den po operaci propustitli do domácího léčení. Jinak vám oranžoví šibalové za vydatné pomoci užitečného idiota Hovorky vymyli mozek. Celý váš příspěvek vyzařuje jediné: závist,

Frank 10.8.2009 1:11

A už je tady zase.

Skřeta vyhodíš dveřmi a on vleze oknem. Je to jako ve špatné pohádce.

lucinapes 10.8.2009 3:17

Re: A už je tady zase.

Zatímco sprosťráků a hlupáků se nezbavíme nikdy.

slava 10.8.2009 3:29

Re: A už je tady zase.

To je fakt, Cikrt je pořád mluvčí (či spíše kecal) ve zdravotnictví a Šnajdr pořád náměstkuje.

PetrH 10.8.2009 3:48

Re: A už je tady zase.

Cikrt není sprosťák ani hlupák. Frank ano, prokázal to mnohokrát. Vám to nejspíš imponuje, že se ho zastáváte.

Vladimir 10.8.2009 0:58

Cikrt ...

Už jsem se těšil, že po dubnu Cikrta nikde neuvidím, neuslyším a on se ráčí zase někde přiživovat a ho.no dělat. POšlete toho pitomce už mezi dvě půlky a hodně hluboko.

Jirka 10.8.2009 0:58

Kde se objeví....

tam zasmrdí. Po jeho útěku z MZ jsem doufal, že si od něj odpočineme. Ale asi jsem se mýlil. Z tohoto modráka kape jen zloba, jeho pohádky již nikdo nebere vážně. Pan Cikrt je zlý člověk, který se normálním lidem mstí za to, že on měl méně štěstí, než oni.

Tomáš Cikrt 10.8.2009 1:27

Re: Kde se objeví....

Pročpak si to myslíte, že jsem měl méně štěstí? Vy - Jiří - zníte neštastně, všude na vás číhají modráci, zloba .....

kuk1978 10.8.2009 0:33

Díky za potvrzení, že jde o Julínkovu malou domů

Jinak nechápu, proč se tak angažujete v případu soukromého majitele, se kterým přece nemáte vůbec nic společného, akorát Váš bývalý šéf připravil zákon přesně jemu namíru. Samozřejmě, jiný soukromník považoval za nutné, přidělit Vám trafiku mluvčího a to v pidinemocnici, která má pár doktorů a není schopná poskytnout žádné složitější vyšetření, takže sanitky s pacienty jsou nuceni jezdit jinam.

A konečně do třetice, k těm pojišťovnám a ziskům. Přesně ten systém, který se nám tu snažíte za každou cenu naroubovat u nás, měli posledních 30 let v USA a výsledkem je nulová konkurence, kartelové dohody a rozparcelování trhu, obří zisky pojišťoven vs. narůstající počet lidí bez pojištění nebo jen se základní pojistkou, nekryjicí složitější případy a ohromná zdravotně pojišťovnická lobby, která má nakoupené politiky napříč politickým spektrem a vynakládá milióny dolarů na to, aby zabránila jakémukoli pokusu o reformu. Opravdu je to ten nejlepší vzor?

Tomáš Cikrt 10.8.2009 1:20

Re: Díky za potvrzení, že jde o Julínkovu malou domů

Kuk nechce, či neumí číst, nebo jenom nerozumí?

1. Problém je v tom, že se zdravotní pojištění a tedy i jejich nynější slučování řídí podle starých zákonů, Julínkovy zákony neprošly, čili musíte útočit na autory platné legislativy

2. Trafiky se přidělují  obvykle ve  státní sféře, soukromník si platí lidi ze svého (nejsem zaměstnancem nemocnice)? Nemocnice v Brandýse není pidi, ale také to není fakultní nemocnice, čili případy, které patří do specializované péče má vozit sanitka na správné místo kvůli pacientovi, taková péče nemlže být v každé nemocnici, na to nemá peníze ani doktory žádný stát na světě. Ale menší komunitní nemocnice s 3-4 základními obory má jistě své místo a je bízko lidem.

3. Zřejmě o americkém zdravotnictví víte nemnoho, lidí bez pojištění je mnoho, protože tamní systém má jiné kořeny, než ten náš, tam nebyl žádný Bismarck, tam nebylo a není žádné všeobecné pojištění. A každý stát USA je na tom trochu jinak, není to systém jednolitý. Bez zdravotnictví USA by neexistovala většina moderních léků, právě proto, že je tam hodně peněz...