2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
glos 10.8.2009 14:11

Re: Jedna faktická otázka

Proč, no pro peníze přece! Pojišťovna Agel, před krache je fúzována s HZP a vida, podíl pana Chrenka se zvýšil, jeno blebe a kdo ovládí základy počtů by řekl, že by se měl snížit nebo vynulovat, či dokonce by měl cosi doplati. Když vekslák umí, tak umí. Za rok se přečeteme dojemné řeči o vytunelované HZP, podus ae neswpojí s VZP, ve které pak Chrenek bude mít 100 procetní podíl.

portwyn 10.8.2009 15:16

Re: Jedna faktická otázka

Asi to jsou jiné počty...nebo kdosi cosi zapomněl napsat. Samozřejmě jen nedopatřením...Jinak majetek pana Chrenka je mi celkem lhostejý, zajímá mne konflikt veřejnoprávní ZP vs. investice do nich.

doktor 10.8.2009 10:35

Agel

je nikoliv veřejnoprávní instituce, ale akciová společnost, jejímiž majiteli jsou akcionáři. Nebo se mýlím?

gerontusinza 10.8.2009 10:32

Inu pane Cikrte.....

odpovím vám ve stejném vašem stylu, tedy blbě....... zaplať pámbu za Hovorku, Ratha a za další lidi, co vás a Julínka s pokřivenými charaktery ( i když vám nejaké IQ lze přiznat, ale slušnosti pvšem minimálně) dokázali dostat od lizu.......  vy jste prostě taková epizoda, která Topolánka díky vaší i jeho  ignoraci slušnosti vynesla tam kam vynesla.....;-). mimochodem, každá nemocnice která si vás najme a myslí si, že obhájíte její nesmyslná řešení způsobem vám vlastním, si říká o průs...er a to že pořádný..... dobře vám ovšem  tak.... ale jinak hezký den...... ;-P

j 10.8.2009 10:39

Re: Inu pane Cikrte.....

hned se na tu nemocnici zaměří pomstichtivý Rath. Už vidím jako socani budou hrabat do zdravotnictví když konečně funguje a nemusí je stále oddlužovat:-)

gerontusinza 10.8.2009 10:46

Oh..... Re: Inu pane Cikrte.....

je to ovšem ničema co? To víte pan Jůlínek s panem Bendlem je dávali za fajfku kámošům a on se jim teďka někdo dívá na prstíky...... Dobře vám tak a bude i hůř, pro vás ovšem....;-D

j 10.8.2009 11:02

Re: Oh..... Re: Inu pane Cikrte.....

za to vy budete stále tam kde jste, v (Y)

gerontusinza 10.8.2009 11:58

Je tu fajn ......Re: Oh..... Re: Inu pane Cikrte.....

ale blbce neberem...;-)

mu1 10.8.2009 13:14

Re: Je tu fajn ......Re: Oh..... Re: Inu pane Cikrte.....

Gerontíku, berete idioty, abych byl mezi svými ?

berg 10.8.2009 12:58

Re: Inu pane Cikrte.....

když jsou vám sympatičtí lidé s povahovými vlastnostmi ratha, tak to celkem přesvědčivě vypovídá, co si myslet o vás

Zeměžluč. 10.8.2009 10:24

Tak to vypadá...

... když hajzxxl, který nenávidí normální lidi, dostane na chvilku moc, a navíc ještě naději, že na něho zbude pár drobků z kořisti, které se říká solidární zdravotní model o kterém  v článku mluví jako o veřejnoprávním kabaretu. Několika miliardový dlužník, který si chystal zuby na peníze nás všech, které by se mu nyní náramně hodily, že. Tak zatím aspoň prolobovat spojení nemocnic pojišťoven a lékáren  a počkat až se zase naskytne příležitost, aby černá ruka trhu mohla rozkrást zbývající povinně odváděné peníze na zdravotnictví. Se státními penězi se to nejlíp podniká není-liž pravda. Zatím jste vy darebáci ,ještě nikdy lidem neřekli jak to "reforma" zařídí aby peníze ,které nestačí údajně už teď, ještě přinášely někomu zisk, a jak všichni víme zisk není nikdy dost velký. Proto jsou pánové Hroboň, Šnajdr a Julínek zakládajícími členy společnosti pro poskytování řízené zdravotní péče. Začněte ve volebním programu ODS v kapitole zdravotnictví učit lidi větu: "Lituji pane, ale tuhle léčbu vaše pojistka nezahrnuje" uvidíte ty preference. 

j 10.8.2009 10:28

Re: Tak to vypadá...

kdo lépe hospodaří s  penízy, soukromník nebo úředník, kde je vyší produktivita práce, kde se lépe cítíte jako zákazník? :-)

Modrá volička 10.8.2009 10:43

Ano, třeba soukromá Tatra Kopřivnice.....že, kámo....

Vlado 10.8.2009 12:46

Re: Tak to vypadá...

Vy jste od přírody asi pesimista (to ta přezdívka), ale dle textu konzervatista sice to stojí za hovno, ale jít do nějaké nejistoty a změny to ne. S takovými bychom ještě bydleli v jeskyních, ale budiž.

Nemáte ani trochu zájem jít ve zdravotnictví do toho rizika, že by to mohlo být lepší, když pojišťovnictví celkem slušně funguje jinde a i v jiných oborech?

Ale proboha proč tolik věříte politikům, kteří do toho stále chtějí kecat a vždy budou slibovat, ale skutek utek.

K té Vaší větičce na konci, já ji nahradím současnou "Lituji, ale v současné době není kapacita (limit apod.), a když jste otrlý a nabídnete úplatek, tak se možná na ten operační sál dostanete.

strejda 10.8.2009 13:12

Re: Tak to vypadá...

Proč myslíte, že v USA chtějí změnit jejich zdravotní systém založený jen na soukromém podnikání? Možná proto, že z něho vypadlo 46 milionů lidí.

Zeměžluč 10.8.2009 13:34

Re: Tak to vypadá...

V Česku jít do rizika? jak dlouho jste byl na té višni než jste z ní spadl?  V jeskyních jsme nebydleli už dlouho, ale s těmi co prodrbou národní bohatství můžeme dost rychle pod most.  Česku někomu svěřit svoje peníze.¨! Pojišťovnictví funguje, zkuste si pojistit dům v oblasti kde se jednou objevila velká voda. Také bych vám doporučil šetřit si celý život na důchod u nějakého soukromého fondu jen se nesmíte divit když dopadnete jako klienti kampeliček. Co se týče pojišťoven zdravotnických, nevím jestli dobře spravují peníze pacientů, protože mi ještě nikdo nevysvětlil, jak provádějí cenovou kontrolu úkonů a např .co stojí na CT vyšetření 50 000 nebo na vyšetření imunity 35 000. Tam je si myslím, velký prostor stejně tak u cen léků aby prokázaly svoji kompetentnost - zatím nepředvedly kromě krčení ramen nad zvyšujícími se náklady ve zdravotnictví a cenami léků nic. Nikde jsem nenapsal, že důvěřuji politikům, naopak vidím je jako lidi kteří přišli do politiky zbohatnout tj. krást, nikoliv sloužit společnosti. Sexxre mně spojení politiků - té rádoby elity společnosti s galérkou typu Mrázek (viz Íčko) a Kočka (viz Jirka buldozer). K té větičce na konci - tu se naučte poslouchat a zjistěte si co je to řízená zdravotní péče, kolik stojí a jaké služby poskytuje zdravotní systém se zabudovanými tržními prvky. Jako např. v USA té metě pokroku, ke které všichni vzhlížíte (ale třeby taky v GB) kde asi 60 milionů lidí nemá zdravotní pojištění - ne kvůli tomu, že jsou svobodní, ale kvůli tomu, že na to nemají. Nevím kde se ve vás bere ten obdiv k darebákům typu Julínka a tada toho druhého šaška.

j 10.8.2009 14:05

Re: Tak to vypadá...

oni hlavně nemusí být pojištění a to může být z mnoha důvodů. Třeba na to sr-ou. Vy by jste byl pojištěný kdyby jste nemusel?

Vlado 10.8.2009 16:17

Re: Tak to vypadá...

Ano, ano

Vlado 10.8.2009 15:10

Re: Tak to vypadá...

Tak se Vás ptám je normální, že se 25 % pojištění promění na léčení chřipek. Jak debil, abych dodržel zákony apod. v době, kdy potřebuji nejvíce ležet tak roznáším nemoc po ordinacích, abych dodržel zde zavedený postup lečení a zajistil si omluvenku v práci.

Já si myslím, že vybrané pojistné se má  využít na speciélni zdravotní péči a ne na malichernosti. Problém je definovat to slovíčko malichernosti. Na definování tohoto slova ve zdravotnictví se již mělo minimálně 10 let pracovat.

bebe 10.8.2009 10:12

vertikální monopol Agelu

- když Agel vlastní pojišťovnu, nemocnice, ambulance, lékarny-to NENÍ nikde v západní Evropě!!!  Je to riziko likvidace soukromých lékařů mimo Agel. Pane Cikrte, proč  Julínek- ODS a tedy i Vy jste nechtěl zavést systém zdravotní péče jaký je v západní Evropě a ke kterému se blíži Rath a vůbec ne Vy?  Připojištění- smlouva pacientů s pojišťovnami, neziskové nemocnice .... to vůbec-tedy to , co je v záp. Evropě, vůbec ODS ve zdravotnictví udělat nechtěla.  A co, už jste sehnali do brandýské nemocnice lékaře a sestry? nebo si myslíte, že to může fungovat i bez nich. Proč mají lékaři a sestry nižší platy v akciovkách než v příspěvkových nemocnicích? Asi by pak tolik manažementu- tedy rozkrádačům z PP Hospital tolik nezbylo. Inu čeká Vás příběh Dačic- tam to taky rozkradla PP Hospital.

lucinapes 10.8.2009 10:24

Re: vertikální monopol Agelu

k čemu se momentálně blíží Ráth? On se blíží pokaždé k něčemu jinému,  jak se mu to právě hodí.

j 10.8.2009 10:24

Re: vertikální monopol Agelu

zcela fundovaný příspěvek8-o

Vodák 10.8.2009 10:37

Re: vertikální monopol Agelu

Čemu, že se blíží Rath? To myslíte jako vtip? Neuvěřitelné. Už se stačil proplížit z ODS do ČSSD,  od největšího propagátora poplatků k největšímu odpůrci a uvidíme kam se doplíží s podporou lidí, kteří mu stále věří.

kája 10.8.2009 21:17

Re: vertikální monopol Agelu

kdybyste se o to více zajímal, tak Rath 25.4. ve Skalském Dvoře řekl, že je pro smlouvu pacientů s pojišťovnami a dokonce i pro pokladenský systém- tedy že lékař bude moci svobodně vystoupit ze systému zdravotního pojištění a léčit dále. Pacient mu bude platit a pak si pacient bude nárokovat vrácení peněz od pojišťovny. To, že to nevíte, Vás omlouvá.

Eda 10.8.2009 9:11

Když vidím některé zde vyplozené příspěvky...

... obrací se mi kufr. Pane Cikrte, všechna čest. Obdivuju, jak snášíte osobní útoky frustrátů!

Kecal. 10.8.2009 9:19

Re: Když vidím některé zde vyplozené příspěvky...

Souhlas.

j 10.8.2009 9:21

Re: Když vidím některé zde vyplozené příspěvky...

souhlasím

Vašek 10.8.2009 9:42

Re: Když vidím některé zde vyplozené příspěvky...

 Asi proto , že to dělá neziště z lásky k lidem;-D Taková oběť je skutečně hodná obdivu.;-D

gerontusinza 10.8.2009 10:36

inu vy ovšem nevíte co je hroší kůže......Re: Když vidím některé zde vyplozené příspěvky...

ale to nic, to je jenom stav mysli, mě každej může.....;-) a to je dáno každému modrozvěstovateli v této době .........  vám taky...;-D

krmič 10.8.2009 11:31

Re: Když vidím některé zde vyplozené příspěvky...

Snad si nemyslíte že to Cikrt čte? On je placen za psaní, ne za čtení!