30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

VOLBY: Směšné komunistobijectví

O stycích kágébáka Putina z teroristickou organizací Frakce Rudé armády píšou mimo jiné i Konzervativní noviny. Ten jí měl i podporovat. To by nebylo nic divného, je známo, že komunisté ze všech zemí samozřejmě včetně té největší SSSR podporovali teroristické skupiny po celém světě s cílem škodit Západu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Toman 19.1.2023 9:41

stali

V. Kuhaj 19.1.2023 10:12

No vždyť to píšete sám - nastoupil na příslušná studia v roce 88. Pane Kindle, no tak! Prostě se v tom roce rozhodl stát se ze standardního kariéristy aktivním velícím důstojníkem jedné z tehdejších komunistických tajných služeb. Devětaosmdesátý mu to překazil. Že dostudoval v USA? No a co? Von Brauna místo Rusů naštěstí zajali Američani, takže místo umírání v gulagu, a protože měl dobrou hlavu a vysypal všechno co věděl, stal se v USA konstruktérem kosmických raket. Víte že sestrojil nejsilnější raketu, Saturn 5? Umřel v poklidu až v roce 1977. Možná měl Pavel taky co nabídnout.

Já jsem nikdy nehrotil Babišovo "udavačství" (ty uvozovky tam budu dávat do té doby, dokud mi někdo nedoloží, koho kdy vlastně udal), nehrotil bych ani Pavla. Ale aby se z Babiše dělala zrůda za něco, co měl Pavel v plánu dělat pro komunisty jako profesionál ve velkém, to zase prrr...! Já chápu, že "antibabiš" je pro někoho smysl života, ale kdybyste si uvědomil, z koho to tady děláte hodnýho kluka, to by možná prospělo i vám.:-/

F. Navrátil 19.1.2023 8:12

Pan Ziegler se plete. Proti Pavlovi nekandiduje Putin.

V. Kuhaj 19.1.2023 10:25

To není to jediné, v čem se pan Ziegler plete.

H. Rybnická 19.1.2023 8:01

Jen tak na okraj k té diakritice: Lidé jsou prostě rozdílní. Pro mne to přepínání klávesnice z jednoho jazyka do druhého není věcí inteligence nebo nepodstatné, nýbrž věcí respektu a úcty před jinou kulturou a především určitých zásadních etických principů oproti svým protějškům (přestože se vyjadřuji, jak víte, dost kriticky v národnostních otázkách). .I když je to přepínání samozřejmě namáhavější než vychrlit ledabyle něco na ostatní jen proto. že bych byla líná kliknout na přepínačku.

Sama ostatně přepínám x-krát denně. Ale nemíním se těchto zásad vzdát. Korektní komunikace je prostě korektní komunikace.

M. Pivoda 19.1.2023 7:37

Směšné je jen čurání proti větru, nikoliv pohled do minulosti.

Zde jsou předpoklady pro vaše rozhodnutí:

1. Prezident ČR se volí pro budoucnost, nikoliv pro minulost.

2. Ano, ve skutečně demokratickém státě se respektuje vůle lidu. Lze ji ale odhalit u intenzivně informačně manipulovaných lidí?

3. Ano, dnes je jiná doba (než v minulosti) především proto, že dnes nabyli na moci demagogové a falzifikátoři. Takové jevy SAMOZŘEJMĚ již existovaly v minulosti, ale současnou technologií IT a AI byly umocněny. Taková je dnešní realita.

M. Boháček 19.1.2023 7:32

Ruský boľševik je zlo a Pávek vie, ako s ním zatočiť! A preto musí byť na hrade!

A právě proto Fialova vláda minulý pátek v první den voleb předložila ve sněmovně novelu ústavního zákona na vysílání českých vojsk do ciziny bez souhlasu sněmovny. Válečný stav na území ČR a obecně tedy válku může vyhlásit vláda ČR, nikoliv prezident. Ovšem pozor, po vyhlášení válečného stavu se prezident republiky automaticky stává polním maršálem, resp. vrchním velitelem vševojskových sborů AČR a válečné operace budou plně podléhat právě jemu.

V tomto je totiž častý omyl, kde si mnoho lidí myslí, že po vstupu do války ty operace řídí vláda nebo ministr obrany. Ne, to je omyl! Ozbrojené síly řídí civilisté a civilní ministři jen v době míru. V okamžiku vyhlášení válečného stavu ale kontrolu nad armádou přebírá vrchní velitel ozbrojených sil, což je prezident republiky. Doufám, že teď už tomu rozumíte, proč Fiala potřebuje na Hradě právě generála Pavla. Bez něho nemůže Fiala kontrolovat, co se bude dít poté, až vyhlásí válečný stav.

Pokud by totiž na Hradě byl prezident, který není pod kontrolou vládní pětikoalice, mohl by prezident jako vrchní velitel v době válečného stavu zablokovat veškerá vojska a nepustit je do ciziny, a to rozkazem vrchního velitele ozbrojených sil, který nemůže civilní vláda v době válečného stavu přehlasovat, zrušit, nebo jinak anulovat. Jedná se opravdu o přípravu na válečný stav.

A hádejte, proč ta vláda chce tu pravomoc na 60 dnů bez souhlasu sněmovny? Protože potřebují mít kontrolu nad vysíláním vojáků do ciziny i bez vyhlášení válečného stavu. Takže bez ohledu na to, jestli vláda vyhlásí nebo nevyhlásí válečný stav, tak bude mít pravomoc na posílání vojáků na Ukrajinu, a to až na dobu 60 dnů bez souhlasu parlamentu. A část debilního českého obyvatelstva, jehož fašizace dosáhla maxima, se do této války proti Rusku těší.

https://www.infovojna.bz/article/video-andrej-babis-ma-pravdu-opravdu-hrozi-zatazeni-cr-do-valky-na-ukrajine

J. Kindl 19.1.2023 9:14

Právo k vyhlášení válečného stavu má pouze Parlament České republiky. K tomuto úkonu je zapotřebí souhlas nadpoloviční většiny všech poslanců (tj. 101) a souhlas nadpoloviční většiny všech senátorů (tj. 41).

M. Boháček 19.1.2023 10:22

Problémy s pochopením písaného textu?

A právě proto Fialova vláda minulý pátek v první den voleb předložila ve sněmovně novelu ústavního zákona na vysílání českých vojsk do ciziny bez souhlasu sněmovny.

J. Kindl 19.1.2023 9:19

Dne 3. května 2019Premiér Andrej Babiš (ANO) v pátek při návštěvě skupiny speciální sil generála Moravce navrhnul, že by k vyslání vojenských misí v některých případech stačil pouze souhlas vlády nikoliv i parlamentu. Taková změna legislativy by podle něj umožnila rychlé vysílání vojáku.;-D;-D;-D;-D

M. Boháček 19.1.2023 10:25

Takže pôjdete zomierať na Ukrajinu za bureša aj za pávka. Alebo vaše deti. Čiže voľba už bola urobená v prvom kole. Teraz ide iba o to, či vás tam naženie udavač bureš, alebo rozviewdčik pávek, ktorý udvačov typu bureša verboval a úkoloval. A hlavne zasa nezabudnite retardovane zasmajlíkovať odpoveď.

V. Novak 19.1.2023 7:06

Směšné je především pokrytectví těch, kdo vytýkají komunistickou a prý agentskou minulost Babišovi a přehlížejí komunistickou a jistou rozvědčickou minulost Pavla.

A směšná je i umanutost těch, kdo neustále mávají komunistickou kartou - výsledky voleb ukázaly, že to voliče prostě nezajímá.

J. Moravec 19.1.2023 7:00

„Minulost Petra Pavla je hrozná, například to, že schvaloval vstup sovětských vojsk, můžu překousnout jen stěží. Ani jeho působení v NATO mě nějak nenadchlo. Ale Bureš je jako postava ještě mnohem odpornější.“

Co je na minulosti Babiše odpornější než na minulosti Pavla, by nám pan Ziegler měl dovysvětlit. V opačném případě je to pouze jeho štvavý blábol. A je úplně jedno čí vyjádření zde použil.

V. Církva 19.1.2023 7:29

Současnost a pravděpodobná budoucnost.

J. Kindl 19.1.2023 9:11

Je to hrozné , že pane Moravec on schvaloval vstup sovětských vojsk ve věku 7 let. No to je strááášné, že ???? Ten vstup sověstkých vojsk na závěr schválila většina občanů ČSSR při pohovoru na pracovišti a při psaní posudků.

J. Moravec 19.1.2023 10:45

„Minulost Petra Pavla je hrozná, například to, že schvaloval vstup sovětských vojsk, můžu překousnout jen stěží. Ani jeho působení v NATO mě nějak nenadchlo. Ale Bureš je jako postava ještě mnohem odpornější. Abychom tu po deseti letech Miloše Zemana měli další husákovské působení, to už bych nedal.“ řekl signatář Charty 77 František „Čuňas“ Stárek, dvakrát za rudé totality vězněný za samizdatovou aktivitu a pořádání koncertů.

M. Drobil 19.1.2023 13:36

Pane Kindl nepřipadá vám divné, že připravovaný rozvětčík u komunistů se překabátí a studuje dále po revoluci a pak v USA. Možná tam měli zájem o informace PP a k čemu se tam zavázal ?

L. Viceníková 19.1.2023 6:02

Je vážně dost humorné sledovat, jak všichni komunistobijci najednou hledají ospravedlnění pro Pavla. Můžou si mluvit co chtějí - je to bývalý kariérní komunista, který přísahal věrnost lidu a straně. To se okecat prostě nedá.

E. Novotny 19.1.2023 6:07

No oni nekteri hledaji ospravedlneni pro Babise taky, nevsimla jste si? A tam najit ho je o hodne tezsi ne pro Pavla.

V. Mokrý 19.1.2023 6:21

8-o

R. Langer 19.1.2023 7:01

Těžší? A proč jako? 8-o

V. Novak 19.1.2023 7:07

A to proč?

J. Majzlík 19.1.2023 9:13

Jenomže většina z těch, kdo v sobě hledají ospravedlnění pro volbu A. Babiše jsou navenek otrlí pragmatici a otevření spojenci s levicí, zatímco obhájci P. Pavla se okázale prezentují celá desetiletí jako vzoroví bojovníci proti komunismu. V tomto zápase byli mnohokrát schopni zradit i svoje potenciálně nejbližší spojence. Na sokl výjimečnosti se vyškrábali částečně i s cizí pomocí a vcelku si na tomto elitním postu i lebedí. Nyní je na nich, aby dostáli svým idejím a postavili se zcela otevřeně za svého kandidáta P. Pavla.

V. Kuhaj 19.1.2023 11:58

Já jsem pro sebe to ospravedlnění nalezl v politické minulosti Babiše. Pro mě se jako předseda vlády osvědčil ve velmi obtížné době, v moderních dějinách nepoznané. Jeho minulost bych řešil v případě, že protikandidátem bude např. Nerudová. Jako protikandidát byl ovšem vybrán Pavel. O to je to jednodušší.

V. Mokrý 19.1.2023 6:21

R^R^

J. Dvořák 19.1.2023 6:51

Bude to fajn. Prezident generál, první dáma plukovnice. To nemají nikde na světě. Zase budeme první.

O. Uživatel 19.1.2023 7:32

Uživatel požádal o vymazání
V. Církva 19.1.2023 7:33

Tak podstatnější co se v tomto článku píše je, jak komunistickou minulost vytýkají podržtašky od KGB agenta. Taky někteří progresívní neokomunisté.

Vy jste Putinovka nebo progresivistka?

E. Novotny 19.1.2023 7:47

Nic z toho, pokud se ptate me. A taky - jak jsem napsala xkrat, nebudu volit, natoz pak ty dva.

S komunisty jsem ani ja, ani moje rodine nemela nikdy nic spolecneho, krom toho, ze radi je nemame vubec.

R. Langer 19.1.2023 5:43

Aha, jaká změna, tak "komoušobijectví" je najednou směšné... ;-D