30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

VOLBY: Směšné komunistobijectví

O stycích kágébáka Putina z teroristickou organizací Frakce Rudé armády píšou mimo jiné i Konzervativní noviny. Ten jí měl i podporovat. To by nebylo nic divného, je známo, že komunisté ze všech zemí samozřejmě včetně té největší SSSR podporovali teroristické skupiny po celém světě s cílem škodit Západu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Pavelka 19.1.2023 9:57

Máte pravdu, na toto už musí být člověk buď placený, nebo nějak mentálně alterovaný.

R. Toman 19.1.2023 10:22

Pravděpodobně také zelená guma, proto má pro Pávka tak velké pochopení. Jinak si to nedovedu vysvětlit.

V. Kuhaj 19.1.2023 10:27

Dobrovolní pomocníci. Taková pomocná stráž.:-)

R. Meišner 19.1.2023 9:17

ano autore,--máme opravdu bezva výběr, a sice která z těch dvou postav je nám odpornější. jeden z nich stihnul podepsat spolupráci, no a ten druhý už nestihnul vyškolit se na rozvědčíka komunistů,--překazila mu to revoluce. a takhle my tady žijeme. 8-o

F. Pavelka 19.1.2023 9:06

Ha ha, takže léta bušit do Báby za členství v KSČ je správně ale vyčítat totéž Pavlovi je fujky fuj ;-D Nádherný příklad doublethinkingu, nebo ve vašem případě spíše marxistické dialektiky. Ani nevíte, jak myslíte a jednáte dle bolševického narativu (ať taky někdy použiju to módní slovo ;-D )

J. Kindl 19.1.2023 8:42

Co je na minulosti Pavla špatného. V roce 1979 končí Vojenské gymnázium v Opavě , v roce 1983 končí Vysokou vojenskou školu pozemního vojska, obor průzkum, ve Vyškově. Od roku 1983 do roku 1988 slouží u parašutistů v Prostějově - výkumná rota. V roce 1988 nastupuje na tří letý kurz vojenského zpravodajství – postgraduální studium, obor velitelsko-štábní zpravodajský, který ukončí v roce 1991 a doplňuje si je v roce 1992 v USA. Ve straně byl 4 roky, Babiš 9 let a 7 let agentem StB. To na je stejné úrovni jako agent gestapa

R. Toman 19.1.2023 9:10

Každý po srpnu 69 věděl, že ČSLA je další represivní složka KSČ, která střílela do vlastních lidí místo sovětských vojáků. Tedy už dobrovolné studium na lampasáka totalitní armády, která byla zcela pod kuratelou okupační mocnosti SSSR je odpuzující. Ano, ve straně byl kratší čas než Babiš, což nebyla jeho zásluha, byl prostě mladší stranický kus. A členství v KSČ je na úrovni členství NSDAP. Jak je vidět tak cca čtyřem miliónům lidí to nevadí, a tak si volí svého komouše, Bureše nebo Pávka.Rv

L. Harvánek 19.1.2023 9:55

V té ČSLA jsem v roce 1969 (je to ten rok na který myslíte?) a navelen do cca čtyřicetičlenné skupiny, která měla zasahovat v dnešním Zlíně. Na zásah si nás připravovali tak, že zhruba týden předem jsme kromě rozcviček, ranního a odpoledního nástupu a jídla vůbec nic nedělali a jen se poflakovali po kasárnách (Armu preventivně zavřeli a mimo kasárna se dalo jen tajně přes plot. Zato od večera do ranního budíčku 4 - 5 nástupů. A 21. srpna večer přišel nástup a odjezd do Zlína. Tvořili jsme nepatrnou menšinu mezi milicionáři a SNB a naším úkolem bylo jen v rojnici zajišťovat prostor mezi zasahujícími skupinami vybavenými vodními děly. Měl jsem na starosti asi 15 člennou skupinku vojáků a snažil jsem se hlavně o to, aby se mi nepostráceli. Náboje jsme u sebe neměli, ale byly připraveny k vydání u důstojníků. Byli svědky dost brutáních zásahů milicionářů pomocí obušků a vodních děl. Takže nemohu potvrdit, že by vojáci do demonstrantů stříleli nebo je nějak pronásledovali. A jaká byla kriteria výběru? Tím zásadním bylo, aby bydliště vojáka bylo co nejvíc vzdálené místu nasazení a na politickou příslušnost se nebral zřetel.

A. Renjascu 19.1.2023 10:10

Jinými slovy armáda byla další represivní složkou, která se řídila pokyny KSČ a pracovala v součinnosti s lidovými milicemi, když to bylo potřeba. Bigoši za to samozřejmě nemohli, ti tam byli nedobrovolně, ale důstojníci nikoliv. A střílení? To přeci záleželo na tom, zda byl vydán povel či nikoliv, vždyť i v 1989 se na takový povel čekalo, ale Gorbačov dal Jakešovi jasně najevo, že nezasáhne a místním komunistům nepomůže a tak povel nepřišel, stačily barety a jejich akce na národní třídě. Dnes se tomu smějeme, protože od té doby hlavně na západě takových a mnohdy mnohem ostřejších zásahu bylo bezpočet, ale tehdá to bylo novum.

R. Toman 19.1.2023 10:14

V Praze ČSLA nasadila i tanky, a bylo i několik mrtvých demonstrantů. Existují dokumentární záběry a seznam obětí. Vše bylo zveřejněno po roce 89.

V. Kuhaj 19.1.2023 9:53

Pro vás je opravdu horší agent gestapa než gestapák?!

L. Caslavka 19.1.2023 10:01

No comment... 8-o https://podcasty.seznam.cz/podcast/aby-bylo-jasno-rozhovory/spion-a-politrucka-na-hrade-v-ksc-nebyla-ani-marta-gottwaldova-manzelka-generala-pavla-studovala-na-propagandistku-a-politruka-prvni-dama-s-rudou-knizkou-rozena-zelena-171489#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=n6xavX1Xfnk-202301181622&dop_id=19227629&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

A. Renjascu 19.1.2023 10:01

Babiš byl informátor a Pavel se cvičil na to, aby takové jako je Babiš získával, řídil a vytěžoval. Takovej vojenskej estébák a k tomu aktivní komunista, který byl předsedou ZO KSČ.

Sledovačky, kdy nám protějšek dělala StB, budování úkrytů, mrtvé schránky na předávání, pořízení fotografií nebo navazování kontaktů. Museli jsme ukázat, že umíme sehnat někoho pro spolupráci, zjistit, kde bydlí, zajistit návštěvu v tomto bytě a podmínky pro následné možné využití tohoto člověka pro zpravodajskou činnost apod.,“ vypočítává Beneš.

https://www.echo24.cz/a/SbA2J/dve-minulosti-generala-pavla-studoval-na-diplomata-nebo-na-spiona

https://www.novinky.cz/clanek/volby-prezidenta-2023-petr-pavel-koho-volit-40419799

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-spoluzak-petra-pavla-mel-by-o-sobe-rikat-pravdu-ale-nedela-to-40412392

C. Berka 19.1.2023 10:31

agent ekonomické kontrarozvědky, to celé na papíře v Maroku - to je jako agent gestapa? To už jste zešílel? Pavel nebyl jen důstojníkem ČSLA, - ta byla podřízena sovětské. Tak zněla i vojenská PŘÍSAHA!

POSLEDNÍ ODSTAVEC PŘÍSAHY:

Pro obranu socialismu jsem vždy připraven stát pevně v řadách ozbrojených sil Československé socialistické republiky po boku Sovětské armády i armád ostatních socialistických zemí v boji proti jeho nepřátelům a nasadit i svůj život k dosažení vítězství.

Tak přísahám!

ČS ROZVĚDKA BYLA PODŘÍZENA SOVĚTSKÉ! V SSSR se schvalovalo, kdo jak vysoko postoupí. Mně to na Pavlovi nevadí - ale propřírodu- NELŽETE! Zesměšňujete se a ničemu nepomůžete!

J. Hanzal 19.1.2023 8:39

Hele Zieglere ten váš "demokrat" Pavel na rozdíl od Babiše PŘÍSAHAL věrnost Waršavské smlouvě, tím pádem samozřejmě KSČ a SSSR, a ještě byl školen na kontráše, ovšem to vám evidentně nevadí!!:-/ Kam vítr tam plášť, mimochodem kolik tak asi těch kabátů pan generál ještě má?;-D;-D;-D

J. Kindl 19.1.2023 8:48

Hele Hanzle Varašavská smlouva skončila a skončil i komunistický režim a tím i platnost všech přísah. Proto příslušníci SNB a vojáci museli projít v 90 letech prověrkou a nesměli být členy žádné politické strany. Pokud prošli prověrkou a pokud bylo zjištěno neměli žádné styky StB museli složit novou přísahu. Pokd měli styky s StB anebo nechtěli složit novou přísahu končili. Takže méně kecat a používat to, co máš pod čepicí.

J. Hanzal 19.1.2023 9:13

Jo, hele Kindle opravdu méně kecat, něco si pozjišťovat a, jak správně píšeš, používat ne to co máš pod čepicí, ovšem tu výplň v neurocraniu!! Hlavně myslet politicky, Kindl, po li ti cky!!;-D

I. Schlägel 19.1.2023 9:21

Ono by stačilo myslet logicky. Pro Vás velká prekérka.

V. Šťastný 19.1.2023 10:15

R^

A. Renjascu 19.1.2023 10:16

Když byl v roce 1991 byl přijat takzvaný velký lustrační zákon, byla v něm formulace, že osvědčuje, „zda lustrovaná osoba byla či nebyla v období od 25. února 1948 do 17. listopadu 1989″:

příslušníkem Sboru národní bezpečnosti zařazeným ve složce Státní bezpečnosti

evidována v materiálech StB jako spolupracovník ve smyslu ustanovení § 2 odst. 1 písm. b) zákona

a zákon myslel i na další jako byli funkcionáři KSČ, bývalí milicionáře či členové normalizačních prověrek...

Jenže příslušníci vojenské kontrarozvědky nebyli před rokem 1989 příslušníky Sboru národní bezpečnosti, nýbrž příslušníky vojsk ministerstva vnitra (ačkoli šlo o složku Státní bezpečnosti). Je to paradoxní, ale je to tak: příslušníci předlistopadové vojenské rozvědky díky tomu z moci lustračního zákona vypadli.

„Tento malý, „formální“ rozdíl umožnil stovkám bývalých příslušníků komunistické vojenské kontrarozvědky, která byla součástí StB, získat negativní lustrační osvědčení. Je na místě předpokládat, že tato malá „chyba“ byla do velkého lustračního zákona vložena úmyslně,“ napsal historik a badatel Radek Schovánek.

Čili jednoduše řečeno Vojenská rozvědka - po listopadu Zpravodajská služba Generálního štábu - formálně sice nepatřila pod StB, a nikdy v ní tudíž neproběhly žádné čistky. Jenže ještě dva roky po listopadu 1989 jí šéfoval generál Kozojed, dlouholetý pracovník této služby a absolvent moskevské vojenské školy. Takže vzhledem ke zmíněné nezávislosti na politické policii nespadali vojenští rozvědčíci pod lustrační zákon a tak mohl mít Pavel "čistý" štít podobně jako spousta jiných estebáků spadajících pod uvedenou složku...

J. Novák 19.1.2023 8:26

Já bych to otočil. Je směšné, tragické a pokrytecké zároveň, jestliže komunistickou minulost vytýkají AB a z PP dělají velkého "demokrata". Uvědomujete si, v čem všem byl ten opěvovaný Pavel školen ve škole rozvědčíků? Třeba i v tom, jak donutit lidi, aby přistoupili na to stát se i proti své vůli informátory. Tedy nejenom v tom, jak je 'ukecat' a uplatit, ale i metodách účinného vydírání. A toto byla jeho vysněná práce. Takže Pavle, užívejte si blaze luxusního důchodu z peněz daňových poplatníků, ale president fakt ne.

J. Kindl 19.1.2023 8:55

Pane Nováku, proč ta demagogie ????? Pavel byl školen ve škole rozvědčíků od roku 1988, kterou ukončil v roce 1992 v USA. Co je na tom tak špatného ???? Špatného je na to jedině to, že to byl kurz Vojenského zpravodajství a Pavel studoval obor velitelsko-štábní zpravodajský, To školení bylo třileté a USA bylo navíc. Oni by určitě nechali pokračovat po roce 1989 na rozvědčíka a ještě v USA;-D;-D

J. Rechnovský 19.1.2023 8:25

Jsem "komunistobijec", stejně jako nacisto nebo islamobijec. Podobné civilizační patologie si nic jiného nezaslouží. Lidé, kteří aktivně podporují tyto hruzy nemaji zadne moralni pravo ucastntt se politickeho zivota v demokracii.

J. Havránek 19.1.2023 8:19

Je směšné, jestliže komunistickou minulost vytýkají Babišovi ti, co velebí komunistického rozvědčíka Pavla. Pravda, ale co jiného od takový Zieglerů čekat, že?

J. Kindl 19.1.2023 8:24

Pane Havránku v ekterém roce byl Pavel komunistický rozvědčík ???? To by mě zajímalo.

J. Novák 19.1.2023 8:29

Před pár dny jsme my pamětnící vzpomenuli výročí mučednické smrti Jana Palacha. Petr Pavel se dal dobrovolně do služeb represního systému, pro kterého byl Palach třídním nepřítelem. Armáda byla za totality oficiálně určena i pro boj s tak zvaným "vnitřním nepřítelem" a byla spolu s veřejnou bezpečností (policie), státní bezpečností (STB) a lidovými milicemi (ozbrojené složky komunistické strany) součástí represních složek namířených proti občanům své vlastní země.

J. Kindl 19.1.2023 9:03

Pane Nováku, ale, ale. Pro boj s vnitřním nepřítelem byla určená za totality Vojenská kontrarozvědka, která do 9O let spadla pod StB a tedy Ministerstvo vnitra. Tedy ne pod Ministerstvo obrany. Pokud byla použita armáda proti demonstrantům, jako v roce 1969, tak to nařídil tehdejší parlament a podepsal to tehdy předseda parlamentu Dubček. Pod StB v boji proti vnitřnímu nepříteli spadali i agenti StB, kde Babiš jako agnet se na tom podílel 7 let.

R. Toman 19.1.2023 8:48

Od okamžiku kdy byl přijat na tento elitní komoušský kurs, rok 1988. Kdy mu jedna z represivních složek rodné KSČ přidělila krycí jméno a svěřila mu klíče od konspiračního bytu. To že rok 89 ukončil jeho slibnou komoušskou kariéru jako i Babiše na tom nic nemění. Oba dva se drželi KSČ jako ho... košile do ledna 1990. A takových lidí kterým rok 89 překazil jejich úmysl, sloužit za prachy a prebendy komoušům je povícero, např. všichni kandidáti KSČ. I na ty je třeba nahlížet jako na členy KSČ, stačí ten úmysl sloužit zločinné organizaci.

J. Kindl 19.1.2023 9:09

Představte si pane Tomane ten elitní komoušský kurz nastoupil Pavel v roce 1988 a ukončil jej v roce 1992 v USA. To je co ??? No a představte si, že on do toho elitného komunistického kurzu nastoupil jako kmenový pracovník v roce 1994 a do konce tomu kurzu velel generál Radovan Procházka politický vezeň z 50 let. To jsou věci co ??? Jinak tomu komunistickému režimu sloužila většina obyvatel ČSSR bez stranické příslušnosti.;-D

R. Toman 19.1.2023 9:38

Dojemné, ;-(. Ano, všichni starší jsme nějak sloužili komunistickému režimu, tedy většina, čest výjimkám. Otázka je jak moc, jako srovnatelně sloužili naše rodiče a prarodiče německým nacistům, ale jenom někteří s nimi přímo kolaborovali. Mnozí z nich se pak staly nadšenými komunisty. A po roce 89 se z některých komoušů stali nadšení "demokrati", co jiného jim zbývalo, když vedoucí úloha jejich rodné KSČ skončila na smeťáku dějin.