30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

VOLBY: Směšné komunistobijectví

O stycích kágébáka Putina z teroristickou organizací Frakce Rudé armády píšou mimo jiné i Konzervativní noviny. Ten jí měl i podporovat. To by nebylo nic divného, je známo, že komunisté ze všech zemí samozřejmě včetně té největší SSSR podporovali teroristické skupiny po celém světě s cílem škodit Západu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Hermanek 19.1.2023 19:14

P krasensky...díky skvěle

I. Hermanek 19.1.2023 19:14

P krasensky...díky skvěle

P. Skřivan 19.1.2023 12:01

Ono ta komunistická minulost je složitý problém. Prostý donašeč, ten stbácký udavač, z nich totiž nebyl ani jeden. Všichni o nich věděli, že jsou u komunistů, takže by jim nikdo nic stejně neřekl. Mohli tedy donášet jen na soudruhy, a to jaksi nelze považovat ani za špatné. Skoro spíš naopak. :-)

Kromě toho u nás komunistické myšlenky nebyly tak úplně původní, ale šlo o sovětský import. Asi by se tedy práce pro komunisty dala spíš považovat za kolaboraci než za věrnost nějakým zvráceným myšlenkám. Tím se také česká situace výrazně liší od německé a tamní denacifikace.

Katolíci a zejména ti, kteří nespolupracovali s komunisty, jsou samozřejmě nežádoucí, protože v politice jsou lidé s morální integritou pro ty, kteří je tam svými penězi prosazují, nežádoucí zcela. To by se jim ty prachy přece nemohly nikdy vrátit ! :-)

J. Krásenský 19.1.2023 13:24

Kdepak sovětský import, marxizmus je germánská ideologie. Maximálně se jedná o reexport.

P. Skřivan 19.1.2023 14:25

No dobře, dobře, ale musíte uznat, že Stalin udělal svou variantu a po soudruhu Leninovi nám také něco zůstalo. Třeba: učit se, učit se a učit se. :-)

J. Rejzek 19.1.2023 16:52

No dobře, dobře , to, ale musíte uznat, že je to pro Česko veliká ztráta ta Nerudová - otázal se Bretschneidar!

Mě je to jedno, kandidát jako kandidát , Nerudová nebo Pavel, dej si pivo a kecej si co chceš odpověděl Palivec.

P. Pepax 19.1.2023 11:15

Očekávaný odpad.

J. John 19.1.2023 10:55

Mám silné tušení, hraničící s jistotou, že za články, Zieglera, Flaška a dalších "hrobařů" čtenosti NP, Novinek a iDnes vláda dobře honoruje. Nejen autory, ale i redakce, aby kompenzovala snížení čtenosti a tím i příjmů z reklam. Může jít o pilotní projekt stopadesátimilionového záměru dotací, které mají zajistit plné podřízení obsahu oficiální propagandě, bez ohledu na realitu. Pravda je zadupávána ideologií.

V. Šťastný 19.1.2023 10:19

Ziegler po léta nemilosrdně tepal každého, kdo šel jen okolo rudého praporu, a najednou mu nevadí bolševik, který šel svému členství v KSČ a rozvědčickému kurzu naproti?

Jestli je někdo směšný, tak Ziegler se svým selektivním antikomunismem.

Najděte si jeho blogy na iDnes, to si počtete.

C. Berka 19.1.2023 10:22

tak tak. Užili jsme si z téhle scény výkřiků, že bývalý komunista je jako bývalý černoch... a paní generálová, absolventka Vojenské politické akademie Klementa Gottwalda - kdyby měla tuhle školu Monika, to by bylo povstání na vsi- teda ve městě Praze :-D

J. Kindl 19.1.2023 10:40

Vojenská politická akademie Klementa Gottwalda , měla fakultu pedagogiky a psychologie , kterou ona po ukončení Vysoké vojenské letecké škole v Košicích chtěla studovat. Školu si vybrat nemohla, protože žádná neměla fakultu uvedeného zaměření. To je zločin proti lidskosti ???

I. Hermanek 19.1.2023 19:27

Srandičky že?

J. Kindl 19.1.2023 10:30

Vojenští historici, i ti co tu školu absolvovali tvrdí, že kurz Vojenské zpravodajství nebyl zaměřen na špionáž. Kurz , který Pavel absolvoval byl velitelsko-štábní zpravodajský. Vám nepřipadá divné, že pokud byl ten kurz je rozvědčícký, tak jak je možné, že jej ukončil v roce 1991 u nás a v roce 1992 v USA. To i v těchto dobách a v USA stále studoval na rozvědčíka. Mně osobně víc vadí oligarcha a bývalé agent StB.

A. Renjascu 19.1.2023 11:45

Babiš byl informátor a Pavel se cvičil na to, aby takové jako je Babiš získával, řídil a vytěžoval. Takovej vojenskej estébák a k tomu aktivní komunista, který byl předsedou ZO KSČ.

A tady máte vaše absolventy:

Sledovačky, kdy nám protějšek dělala StB, budování úkrytů, mrtvé schránky na předávání, pořízení fotografií nebo navazování kontaktů. Museli jsme ukázat, že umíme sehnat někoho pro spolupráci, zjistit, kde bydlí, zajistit návštěvu v tomto bytě a podmínky pro následné možné využití tohoto člověka pro zpravodajskou činnost apod.,“ vypočítává Beneš.

https://www.echo24.cz/a/SbA2J/dve-minulosti-generala-pavla-studoval-na-diplomata-nebo-na-spiona

https://www.novinky.cz/clanek/volby-prezidenta-2023-petr-pavel-koho-volit-40419799

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-spoluzak-petra-pavla-mel-by-o-sobe-rikat-pravdu-ale-nedela-to-40412392

V. Šťastný 19.1.2023 19:14

R^R^R^

J. Kalina 19.1.2023 10:02

KGBáky byl prolezlý celý SSSR včetně Ukrajiny, Kazachstánu, Estonska atd. To není divné, divné je, že se mluví jen o tom jediném. Třeba primátor Kličko s bráchou chili na Ž4 v Československu neb tatík zde sloužil v okupačních silách. To nevyčítám, jen konstatuji. Celá západní Evropa a USA byla prolezlá sovětskými špiony.

Osobně mi jde hlava kolem z toho, že ti co nechtějí Babiše (a mají i proč) si vytáhnou do čela zrovna toho PP. Že ti co mají 30 let hubu plnou morálky a vypořádání se s minulostí ho podporují a obhajují.

Nakonec, čemu se divím. Vždyť nedělají nic jiného než ti 2 kandidáti. Snaží se zůstat na špici. Takže když to chtělo trošku antikomunismu, tak ho předvedli, když už ho není třeba, tak to předvádějí také. Prostě ten hlavní motiv je mít takový názor a postoj, který zajistí privilegované postavení a lehkou obživu pomocí keců a psaní.

Proč se autor diví, že proruským idiotům vadí komunistická minulost Pavla? Což nevidí tu souměrnost? No, nevidí neb jsou v tom zažraní.

Já nechci ani jednoho z nich za prezidenta, ale prohlašují, že aktivní podporovatelé PP jsou zcela za hranou a zneužívají svého "monopolu" v médiích a televizích zvláště.

J. Kalina 19.1.2023 10:03

oprava překlepů: chodili na ZŠ

J. Kindl 19.1.2023 10:23

Pane Kalino proč volím Pavla ??? Babiš ve věku 21 let se stává kandidát KSČ . Ve věku 23 let se stává členem KSČ a to celkem celkem po dobu 9 let. Ve věku 24 let se stává důvěrníkem StB a to po dobu dvou let. Ve věku 25 let se stává agentem StB pod krycím jménem Bureš. Agentem StB je celkem 7 let. Pavel ve věku 22 je kandidátem KSČ. Ve věku 24 je členem KSČ a to po dobu 4 let. Po dobu 5 let byl v armádě ČSL. Po dobu 33 let sloužil naší zemi, jako voják, zúčastnil se zahraničních misí, kde si získal velké renomé už jenom tím, že dobrovolně a s nasazením vlastní života vedl naše vojáky na záchranu francouzských vojáků. Franci je za tuto staečnost vyznamenala. Za statečnos a odvahu obdžel několik vyznamenání od našeho, státu, dále od USA, Belgie Bulharska. Po dobu tří let roky byl v NATO. Jeho jméno je v NATO pojem Zatím Babiš hrabal majetek. Díky penězům StB ovládal Agrofert, Petrimex a Duslo Šala. Podvody a uplácením získával další majetek. Generál Pavel v minulosti úspěšně prošel nejpřísnějšími bezpečnostními prověrkami, jak na stupeň PŘÍSNĚ TAJNÉ, tak i NATO COSMIC TOP SECRET ATOMAL. To je nejvyšší bezpečnostní prověrka, kterou občan členského státu Aliance může získat. Tajné služby USA i Velké Británie si důvěryhodností generála Pavla musely být natolik jisté, aby s ním sdílely své plány na použití jaderných zbraní. Jeho čisté lustrační osvědčení potvrzuje, že Petr Pavel nikdy nebyl spolupracovníkem vojenské kontrarozvědky ani jiné složky StB.

V. Mokrý 19.1.2023 11:01

Je ti přáno,

když to máš tahle.

A. Renjascu 19.1.2023 12:01

Pavlova prověrka se dělala pouze v ČR a byla dostačující pro NATO, které mu již žádnou další nedělalo.

Jednoduchý závěr je ten, že oba kandidáti na prezidenta byli komunisté a Pavel dokonce předsedou ZO KSČ a s tím nic neuděláte, protože to je minulost. Dokonce byl i vojenským estebákem a lustrační osvědčení s tím neudělá také vůbec nic. Vojenská rozvědka totiž byla při sepisování lustračního zákona z evidence vyjmuta a není tak považována za pozitivní lustraci. Na tuto chybu bylo opakovaně upozorňováno, ale nebyla politická vůle to změnit.

Podle dokumentů z Archivu bezpečnostních složek Pavel studoval od roku 1988 kurz Zpravodajské správy Generálního štábu (ZS/GŠ) pro vojenské vyzvědače, nikoli pro elitní výsadkáře nebo diplomaty, jak on sám tvrdil. Kurz připravoval na nasazení do zemí NATO, kde měli pod různým krytím získávat informace, a kladl hlavně důraz na osvojení si zpravodajského řemesla. Podle Pavla Beneše měl mít Pavel krycí jméno Pavel Pávek a k režimu měl být loajální. V médiích se objevil také životopis, který Pavel napsal v roce 1987 a kde popisuje své postoje k okupaci ze srpna 1968.

https://www.echo24.cz/a/SbA2J/dve-minulosti-generala-pavla-studoval-na-diplomata-nebo-na-spiona

https://echo24.cz/a/S9fTh/zpravy-domaci-general-petr-pavel-zivotopis-prezidentske-volby-kandidati-komunismus

https://echo24.cz/a/SWTLN/general-pavel-historik-blazek-urputnici-komunisticky-rezim-spoluprace

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-prezidentske-archivy-o-generalu-pavlovi-mel-tajny-kurs-d-2-v-ksc-byl-malo-aktivni-205259

https://1url.cz/nrfgR

https://archiv.hn.cz/c1-67104280-pavlovu-komunistickou-minulost-v-zahranici-nezkoumali-k-funkci-v-nato-mu-stacila-proverka-z-ceska

R. Toman 19.1.2023 12:17

To vaše srovnání s Burešem je zcela zbytečné. Vy jste přece volil Pávka i v prvém kole jak jste tady psal. Tedy před ostatními demokratickými kandidáty jste dal přednost komoušské zelené gumě. Vy ho nyní nebude volit jako "menší zlo", ale prostě se vám líbí. A proto ho obhajujete. No, některým se zase líbí Bureš, a tak ho obhajují také. Já volit žádného komouše nebudu, oba jsou odpuzující kandidáti svojí minulostí v zločinné organizaci KSČ. Žádný člověk není tak bohatý, aby si mohl koupit minulost (Babiš). A žádný člověk si nemůže minulost odpracovat, i kdyby se stal později členem Armády spásy.

A. Renjascu 19.1.2023 12:31

R^

L. Caslavka 19.1.2023 9:59

A co tahle ??? 8-o https://podcasty.seznam.cz/podcast/aby-bylo-jasno-rozhovory/spion-a-politrucka-na-hrade-v-ksc-nebyla-ani-marta-gottwaldova-manzelka-generala-pavla-studovala-na-propagandistku-a-politruka-prvni-dama-s-rudou-knizkou-rozena-zelena-171489#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=n6xavX1Xfnk-202301181622&dop_id=19227629&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

J. Kindl 19.1.2023 10:42

Já nerozmím řeči vašeho kmene herr Caslavka.

V. Kuhaj 19.1.2023 9:50

Takže informace o agentství Babiše (pořád nevím, koho a za co vlastně udal) máme slýchat z masmédií ixkrát denně, ale informace o profesionálním zaháčkování druhého z kandidátů u další z komunistických tajných služeb jsou "výkřiky podlých křiváků".

Ten způsob, jak dělat z nepohodlných lidí podlé křiváky, začíná být už tak sofistikovaný, až mě to děsí. Ano, umíte to. Myslím tedy celý ten podivný ansámbl lidí, kteří se rozhodli chránit své pojetí demokracie ostouzením a urážením, a teď i přípravou příslušných paragrafů, které z nás udělají i lháře a tedy osoby trestané. Ten zákon čeká na nového prezidenta. Babiš ho nepodepíše, Pavel ano. To je pro mě důležité, a ne jak moc se ten který z nich s minulým režimem zapletl. Vaše obhajoba Pavla, jen proto, aby nebyl zvolen Babiš, by byla směšná, kdyby to nebylo spíš k pláči.

P. Kmoníček 19.1.2023 10:12

Myslel jsem, že to je zbytečné, ale není. Je třeba opakovat stále ! Nikdo není bezchybný, ale kdo se ze svých chyb neponaučí a dělá je vědomě dál, není zrovna nejlépe, aby dělal vysokou státní funkci. Před pěti lety bývalého aktivního generála nikdo na veřejnosti neznal a Babiš už byl známý od kavárny až po čtyřky.

V. Kuhaj 19.1.2023 10:15

Pavlovo studium na špiona nebyla chyba ale chladnokrevný, vypočítavý kalkul člověka, kterému bylo úplně jedno, že bude sloužit zločinnému režimu. Už jsem to psal níže, tak jen krátce - já bych Pavlovu minulost nerozmazával, ale jestli tady má být rozmazáváno Babišovo agentství, nechť je o to více rozmazáváno Pavlovo rozhdnutí, dnes vydáváno za "chybné".

V. Mokrý 19.1.2023 11:03

tak jest

V. Mokrý 19.1.2023 11:01

!

R^

!!

I. Schlägel 19.1.2023 9:23

Děkuji panu Kindlovi za trpělivost. Já bych to nedal.