26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

VOLBY: Jednou budem dál

Podíváme-li se na dějiny Německa, Itálie, Rakouska či Francie, víme, že ještě 30 i více let po válce stáli ve vládách těchto států např. v Německu bývalí vysoce postavení nacisté, stejně tak jako v Rakousku. V Itálii Mussoliniho fašisté překabátění na nové demokraty ovládali Itálii až do 80. let.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Rybník 31.1.2023 11:51

Madam, gumák byl taky předseda ZO KSČ na škole, jejíž studium omlouváte. Toho frontmena dělal v době po adolescenci, tedy jeho fírové mu museli dost věřit. Již tady bylo několikrát napsáno, co takový principál mohl a nemohl, a tohle zkrátka nejde odložit jako propocená košile, že dostudoval po převratu; on jen oportunisticky přeběhl z jedněch zákopů do druhých.

J. Novak 31.1.2023 12:17

Tak, tak.

J. Novak 31.1.2023 12:30

Samotne studium znamena, ze byl srozumen se komunistickym rozvedcikem stat.

M. Moravcová 31.1.2023 18:32

Od patnácti let si aktivně nechával vymývat mozek. Stejně jako svazáci ČSM v padesátých letech. On to aktivně chtěl a pomáhal tu zrůdnost rozvíjet.

M. Juraška 31.1.2023 11:30

Pravda pravda pravda.R^

F. Hasek 31.1.2023 11:15

dvakrát jsem v přímé volbě hlasoval pro kandidáta , který byl PROTI mému přesvědčení proto , že jsem to považoval za svou morální/nikoli politickou/ povinnost.

Potřetí jsem stejnou chybu již NEMOHL opakovat!!

Na druhou stranu si myslím , že kdyby opravdu proti černokněžníkovi AB kandidoval sám Husák , tak byl zvolen GH.Zkrátka ta nenávist spojená se závistí proti AB je již u mnohým hystericky-patologická.

D. Laurencikova 31.1.2023 11:26

Presne tak! R^

V. Církva 31.1.2023 14:01

Jo Antibabiš už je manipulace a davové šílenství. Přesto bych radši volil někoho jiného, jakkoliv nefialového.

P. Sura 31.1.2023 16:51

Po tom, co jsem musel 30 let koukat na kryptokomunisty v Parlamentu a to i ve vedení Sněmovny, mi člen KSČ, přeškolený na člověka NEVADÍ.

L. Netolická 31.1.2023 15:06

Velmi se mýlíte. Osm let jsme pozorovali Babiše ve vládě a prakticky jsme viděli v přímém přenosu jak funguje mafie. Ovládnutí policie, složky na každého, vydírání, zaklekávání ... ANO je Babišovo krycí a pomocné hnutí a Babiš se plíživě snažil o ovládnutí celého státu. Nevyšlo to, naštěstí. Teď dostal další ránu, ale touha po moci a penězích je obrovská a tak se nám opět se svými lžemi, manipulacemi a pokrytectvím nejhrubšího zrna opět zjeví. Buďme připraveni.

J. Kindl 31.1.2023 15:18

Paní Netolická R^R^R^

F. Hasek 31.1.2023 18:22

ano , "budte pripraveni"

vsak ten špion nelenil a hned běžel na BIS se hezky špionsky domluvit. Jak se říká-krev není mlíko a co se v mládí naučíš.........

takže jsem udělal dobře , že jsem nevolil ANI jednoho!!!!!

J. Majzlík 31.1.2023 23:13

Je naší společnou hanbou, že jeho způsobu vládnutí nebyl ukončen prostředky, které jsou údajně v rukou voličů a příslušných státních institucí.

J. Kalina 31.1.2023 10:55

Co já pamatuji a možná co by mladší měli sledovat. Ne aby zabránili, ale aby aspoň byli v obraze a nežrali všechno horké. Obrodný proces v roce 1968 byl zpočátku veden komunisty , kteří přežili padesátá léta a byli odstaveni. (ne každý může být prezidentem, když je jen jeden) a mladými kádry z roku 1948, které získali nějaké posty, ale pak na nich 20 lez "zkejsli" neb starší , zasloužilejší nějak pomalu uvolňovali pozice. Teprve cca v červnu 1968 se více prosazovali nekomunisté a antik. K231, KAN, 2.000 slov. Taky jsme tu měli za 2 měsíce srpen.

Rok 1989 - byli jsme jedni z posledních, kde se to zvrtlo. Jen pro pana Vlka vypíchnu zmíněného Petra Uhla. Když jsme připravovali předvolební mítink O. Fóra v roce 1990, zeptal jsem se ho jaké má politické preference. Řekl, že se považuje za revolučního marxistu! Ten byl snad ještě nalevo od Lenina! Ale hlavně to řekl v roce 1990 na v roce cca 1934. Pak jsem slyšel od Havla jednu z jeho nenápadných větiček typu: lidé volili v prvních volbách proti něčemu (KSČ), ale nevěděli co by chtěli. Tak já to měl obráceně: věděl jsem co bych chtěl za režim v ČR, ale nevěděl jsem co je to za lidi v těch stranách a OF. Např komouši všude. jinam.

Jestliže jsme měli po Havlovi 2 prezidenty, kteří nevyhovovali politologům, České televizi a spoustě dalších lidí, tak aspoň všichni věděli co jsou zač neb se předchozí činností na politické scéně dostatečně odkopali. Nyní si to lidé v zákulisí pohlídali velmi pečlivě a připravili si více koníků pro závěrečný finiš. Jsem si docela jistý (z hlediska dalšího vývoje, ne že někomu osobně jeden vadí a druhý ne), že je úplně jedno kdo je nebo by byl prezidentem. To jakou sebevraždu předvedli Babiš i Okamura v posledním týdnu, vyvolává u mne spekulaci, že jejich strany slouží pouze k tomu, aby jako zastupovali zájmy voličů nespokojených s vývojem v EU a i jinde, ale po získání jejich hlasů se chovají stejně ve vztahu k "nadřízenému" okolí. Doma více méně pindají, ale plní a zavádějí stejně ochotně.

J. Kalina 31.1.2023 11:07

dlouhý příspěvek. dodávám jakoby Babiš a SPD ani Pavla porazit nechtěli. A ani nemohli. To co předváděl Babiš za breptání a blábolení na tiskovkách během kovidu nebylo kvalifikací na prezidentské debaty. Stačilo najít někoho, kdo stručně a lakonicky odpoví "s přehledem" na otázku a nebude se zamotávat do plků alá Babiš. V osobě Babiše a Bašty, zde byli 2 uchazeči bez šance, dobří akorát tak na to, aby nespokojení voliči měli někoho komu to hodí, ale nic se nezmění i kdyby z čista jasna tito vyhráli. Jak je to celé zmanipulované je patrné už jen z toho, že např. SPD je označována za extrémní pravici a při tom hlásá levicový populismus a jako protagonisty má Davida (V EU parlamentu) a Baštu. A to jsou extrémní levičáci

P. Černý 31.1.2023 11:11

A zvítězil kandidát, který se celými volbami (až na pár úletů) v podstatě promlčel s využitím sáhodlouhých avšak bezobsažných floskulí a frází.

D. Laurencikova 31.1.2023 11:30

Hezke plakaty, libive, visici na kazdem plote sehraly jiste take svou roli. To de facto "Zucht und Ordnung", ktere kandidat slibuje, uz lidem jaksi ani nedoslo.

J. Novak 31.1.2023 12:32

p. cerny ma pravdu.

A co rekl, to byl vetsinou utok na city.

J. Novak 31.1.2023 12:32

p. cerny ma pravdu.

A co rekl, to byl vetsinou utok na city.

P. Brich 31.1.2023 13:37

Technická k obrodnému procesu:

Padesátá léta připravovali stalinisté typu Smrkovský (odmítl pomoc od gen. Pattona při pražském povstání + LM v roce 48), Kriegel téměř totéž, Dubček krajský tajemník, atd.

Pak přišel Chruščov (mj. též Stalinův pohůnek) s odhalením Stalinových zločinů a ten tu potřeboval mít jinou partičku. Proto Novotný.

Ten se ale nelíbil Brežněvovi (mj. odmítal přítomnost Rudé armády u nás), takže sáhl po osvědčené partičce včas odstavených komunistů, kteří se nestačili v padesátých letech tak potřísnit.

Saša vychovaný v SSSR věřil ideálům svého mládí, ale přepočítal se, neb si myslel, že jeho kámoši v sojuzu to myslí upřímně. Proto tak plakal, když mu tu kámoši rozmístili Rudou armádu bez jeho vědomí, aby to skutečně bylo se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak!

Pak přišla Husákova normalizace s generálem na Hradčanech. Ovšem bez politruka. Atd.

J. Sedláček 31.1.2023 10:52

smutné

F. De Lammer 31.1.2023 10:51

Zkusme si to shrnout – český Pinochet vyrůstal od mala ve vojenské rodině, řízené jeho otcem (vojákem z povolání formou rozkazů – takovou jsem také osobně zažil, tedy si nemyslím, že by byla jiná). Záhy nastoupil na vojenské gymnasium, kde se samostatně myslet zrovna nenaučil – stačila aktivita a samostatnost při plnění rozkazů. Tedy opět systém – nemysli, aktivně prováděj vydané rozkazy. I období léta a zimy (nošení plášťů a ušanek) určoval svým rozkazem velitel pražské posádky. Poté práce u útvaru – opět předávání rozkazů seshora směrem dolů. A nakonec vybraná pozice pro práci v zahraničí – ZS GŠ (zpravodajská služba generálního štábu řízená z Moskvy GRU) nebyla než pro zvláště ochotné a prověřené kádry. A zase rozkazy a příkazy. Voják, a to v jakékoliv hodnosti a funkci, je cvičen tímto systémem. Rozhodnutí přijímají politici, vojáci provádí. Bylo tomu tak přece jak v roce 1938, tak i v roce 1968. Takže se p. Pavel celý život podřizoval rozkazům. Určitě si nikdo nemyslíte, že by se jednoho dne ráno probudil a prohlásil své manželce – tak drahoušku právě jsem se rozhodl – budu prezidentem. Určitá skupina (pravděpodobně zpravodajské služby, a to jak české tak i zahraniční) zvažovala koho proti Babišovi. A shodli se na Pavlovi. On do toho dal jen své jméno a odhodlanou zachmuřenou tvář. Copak si myslíte, že by bez servisu, podpory mohl dělat předvolební agitaci poslední tři roky? Kde by na to vzal peníze. Tedy budeme mít prezidenta, který je někomu zavázán a celý život je vychováván k poslušnosti.

P. Diviš 31.1.2023 11:05

Českého Pinocheta jsme potřebovali v roce 1948. Tvrdit to o Pavlovi je nebetyčná pitomost.

P. Černý 31.1.2023 12:20

Pinochetům u nás po roce 1948 naopak narostla křídla.

D. Laurencikova 31.1.2023 11:35

R^ Perfektne vyjadreno. Krome politicky korektnich frazi a poslusnosti tem, kterym je pan prezident zavazan, od nej neni co cekat. Je to skutecne to, co si Cesi vetsinove preji??

F. De Winter 31.1.2023 11:59

R^R^R^

P. Beneš 31.1.2023 12:35

Hezké. A teď ještě tu o placaté Zemi.

P. Černý 31.1.2023 10:48

Dobrý den, pane Vlku.

Díky, že tu jste. Už jsem se lekl, že pana Neffa zatkli a že svůj web řídí z vězení.

Výsledek voleb ukázal, že v politice - aspoň u nás - není nic, co by nebylo s trochou úsilí možné. Třeba i to, že předseda údajně demokratické vlády - ještě než byly sečteny všechny hlasy - veřejně jásal nad porážkou konkurenta, aby se při té příležitosti oficiálně přihlásil k úsilí odstranit ho z politiky definitivně.

Teď už to skoro vypadá, že nám asi nezbude nic jiného, než se tvářit, že žijeme v demokratickém a suverénním státě. A, jak doporučuje sociolog Hampl, pracovat na sobě a budovat sociální vztahy. Asi to bude přinejmenším bezpečnější.

Že to páchne normalizací? A koho to zajímá? Leda pár starců, které ještě nepřestalo bavit něco sepisovat a veřejně publikovat.

PS Neúspěšný kandidát, pan Bašta, tvrdí, že je možná lepší narazit do zdi, než se nořit do bahna a beznaděje pozvolna.

P. Kubáč 31.1.2023 10:48

Zcela souhlasím s charakteristikou vítězného prezidenta a dovolil bych si dodat komickou historku o Von Braunovi, kterého se těsně před startem Apolla 11 nějaký aktivistický novinář ironicky ptal "Jaká je pravděpodbnost, že Saturn 5 dopadne na Londýn? "

K. Křivan 31.1.2023 17:02

To musel být hodně blbý novinář. Prostě aktývista. ;-D