5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

VOLBY: Jednou budem dál

Podíváme-li se na dějiny Německa, Itálie, Rakouska či Francie, víme, že ještě 30 i více let po válce stáli ve vládách těchto států např. v Německu bývalí vysoce postavení nacisté, stejně tak jako v Rakousku. V Itálii Mussoliniho fašisté překabátění na nové demokraty ovládali Itálii až do 80. let.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kindl 31.1.2023 15:15

Armáda se nezabývala do roku 1994 kontrarozvědkou a špionáží. Špionem byla agent StB. StB spadala pod Ministertvo vnitra. Armáda spadala pod mMnisterstvo obrany. Generál Pavel byl průzkumníkem ve výsadkářské jednotky v Prostějově od roku 1983 do roku 1988. Úkolem průzkumníků je v týlu nepřítele objevovat a hlásit např. odpaliště raket, posuny nepřátelských vojsk, pozice nepřátelských štábů Vojenské zpravdodajství Generálního štábu vyučovalo.třeba jak získávat , zpracovávat informace ze sociálních médií , získávat, shromažďovat a zpracovávat data z otevřených a dalších zdrojů Předvídat negativní události předvídat závažné hrozby a trestnou činnost jako je terorismus a podobně, ale žádnou špionáž.

P. Černý 31.1.2023 16:08

Úryvky z CNN Prima News:

Petr Pavel o své minulosti lže, byl v utajovaném kurzu vojenské rozvědky, říká historik

Petr Pavel byl členem základní organizace Komunistické strany Československa, funkcionář. Sice to bylo to nejnižší, ale je nutné říci, že se jednalo o vojenskou rozvědku konce 80. let. Lidé si určitě pamatují GRU, v roce 1989 to byla její menší sestra. Vedle toho byla StB jako další tajná služba,“ pokračoval.

Historik následně prohlásil, že Pavel o své minulosti lže. „Často o sobě říkal, že je člověk, který se pouze někde plazil po zemi v lese, ale skutečnost je jiná. Od roku 1988 byl ve velmi utajovaném kurzu, který znamenal celodenní zaměstnání. Byl kádrovým příslušníkem vojenské rozvědky a byl cvičen na dráhu rozvědčíka. Podle toho, co jsme našli v dokumentech, byl cvičen pro práci s agenturou, měl řídit agenty,“ sdělil.

Generál později získal prověrku pro NATO. „Neznám okolnosti, ale nechápu, jak Pavel prověrku dostal, je to nepochopitelné. Pavel o kurzu nemluvil, říkal, že studoval na vojenské akademii, ale to bylo krytí pro zpravodajský institut,“ uvedl historik. Dodal, že Pavlův otec měl být od roku 1966 agentem kontrarozvědky StB a generál jej považuje za svůj vzor.

P. Pilík 1.2.2023 1:31

Asi jsou v NATO chytřejší než jste vy a nedívali se na CNN Prima News. Oni věděli přesně co se v takovém kursu cvičí a jaké má jeho absolvent schopnosti. A neskočí každému žvanění na špek.

I. Havlík 31.1.2023 14:59

Pavel-Pávek hlavně prošel prověrkou GRU, ta byla nadřazená VKR až do konce Varšavské smlouvy v červnu 1991, to už měl po rozvědčíckém kurzu. A nenazývejte lidi hňupy jen proto že mají jiný názor , plesnivej dědku.

I. Havlík 31.1.2023 15:00

Týka se diskuze pod nickem Kindl.

M. Moravcová 31.1.2023 16:03

Sachr nechal skartovat nákladáky složek.

M. Moravcová 31.1.2023 16:04

Petr Pavel je KGB posvěcený rozvědčidský kádr. A možná i dvojitý.

P. Černý 31.1.2023 14:25

Dál už nepochybně jsme. Teď se ještě zorientovat kde. Předseda Ústavního soudu, který nelže ani nestraší, a dokonce není ani zaujatý, se už evidentně zorientoval:

Blahopřeji panu Petru Pavlovi ke zvolení prezidentem České republiky. Slovy Václava Havla považuji tento výsledek voleb za vítězství lásky a pravdy nad lží a nenávistí. ~ Pavel Rychetský, předseda Ústavního soudu

já považoval za správné se k výsledkům prezidentských voleb alespoň stručně vyjádřit. A výsledek voleb ve mně vyvolal vzpomínku na dobu těsně po revoluci a na ty podobně vypjaté okamžiky po listopadu roku 1989.

Uvědomte si, že tento výrok byl až po volbách a že po volbách má soudce právo říci svůj názor. Ale aby neovlivnil samotný průběh voleb, nemůže tak činit ještě před vyhlášením výsledků voleb.

Dotaz:

Nezlobte se na mě, ale vy jste už koncem minulého roku, tedy před prvním kolem prezidentských voleb, svůj názor řekl. V rozhovoru pro Aktuálně.cz jste kritizoval Andreje Babiše a odmítl jste „agrofertizaci“ země.

Odpověď:

To je ale přeci něco úplně jiného. Vyjadřoval jsem se kriticky k tomu, jak se používají lživé nebo přinejmenším nepravdivé argumenty a nahánění strachu. Měl jsem pocit, že tohle má právo vyjádřit každý občan této země.

K. Křivan 31.1.2023 14:15

Byli vyděrači a byli vydíraní. Vydírali lidi ke vstupu do partaje, ke "spolupráci" s StB (když nedodáš zprávu, kdo se jak choval, tak už nikdy nevyjedeš", .... Každý byl vydíratelný. Proto jsem v 1969 emigroval.

Pavel patřil do organizace vyděračů. Do KSČ. Aktivně se snažil o členství. Aktivně se snažil udělat karieru. A udělal ji.

Babiš patřil mezi vydírané. Pracoval v zahraničním obchodu a když chtěl pracovat, musel podepsat. Tak podepsal spolupráci.

Mého tátu taky vydírali. Ke vstupu do partaje. Nepodepsal a tak ho vyhodili z Obchodní Akademie. Měsíce neměl práci, neměl plat, až pak díky protekci své bývalé žačky smél učit klempířské učně matematiku.

Pavel byl vyděrač - zločinec. Aktivní člen zločinecké organizace. To mu nikdo do konce jeho života neodlepí. Babiš byl vydírany - možná slaboch?

J. Kindl 31.1.2023 14:48

Babiš ve věku 21 let se stává kandidát KSČ. Ve věku 23 let se stává členem KSČ, a to celkem po dobu 9 let. Ve věku 24 let se stává důvěrníkem StB, a to po dobu dvou let. Ve věku 26 let se stává agentem StB pod krycím jménem Bureš. Stává se jim dobrovolně, protože to znamená výhody. Agentem StB je celkem 8 let. do roku 1990. Po celou dobu donáší na své spoluzaměstnance. Pavel ve věku 22 je kandidátem KSČ. Ve věku 24 je členem KSČ, a to po dobu 4 let. Po dobu 5 let byl v armádě ČSL. Po dobu 33 let sloužil naší zemi, jako voják, zúčastnil se zahraničních misí, kde si získal velké renomé už jenom tím, že dobrovolně a s nasazením vlastní života vedl naše vojáky na záchranu francouzských vojáků. Francie je za tuto statečnost vyznamenala. Za statečnost a odvahu obdržel několik vyznamenání od našeho, státu, dále od USA, Belgie Bulharska. Byl náčelníkem generálního štábu naší armády, což je nejvyšší funkce v naší armádě. Po dobu tří let byl v NATO. Jeho jméno je v NATO pojem. Zatím Babiš v tu dobu hrabal majetek. Díky penězům pocházející od podezřelých firem ovládal Agrofert. Podvody a uplácením získával další majetek

I. Havlík 31.1.2023 15:03

Jak vysvětíte to, že se za celou dobu nenávistné kampaně médií proti Babišovi nenašel ani jeden svědek, který by potvrdil, že Babiš proti němu donášel Stb? Jenom lžete a fabulujete.

M. Moravcová 31.1.2023 16:06

Babiš je minulost. To sem netahejte.

K. Křivan 31.1.2023 17:07

Taky může být budoucnost.

K. Křivan 31.1.2023 16:16

"Hrabal majetek" je sprostý a pitomý výraz. Stejně tak "Podvody a uplácením získával další majetek ".

Typický pro malého českého závistivce. Tvořil, vydélával majetek ! To jen tak někdo neumí.

"Po celou dobu donáší na své spoluzaměstnance". A spoluzaměstnanci, také členové partaje, (zločinecké organizace), pilně donášeli na Babiše. Taková hnusná doba to tehdy byla. A Pavel ji pomáhal budovat. Hanba mu na věky věků. A hanba jeho voličům !

P. Molík 31.1.2023 13:32

Domnělý agent ŠtB je není morálně pokleslý tak, jako politicky rudý rozvědčík.

L. Netolická 31.1.2023 14:55

Pavel nevykonával práci rozvědčíka, studoval až do r. 91. A Babiš není domnělý agent STB, ale skutečný agent STB.

I. Havlík 31.1.2023 15:04

V r.91 ještě existovala Varšavská smlouva. Když o tom nic nevíte, nepište blbosti.

J. Kindl 31.1.2023 15:22

Do roku 1991 existovala Varšavská smlouva už jenom papírově, formálně, nebo snad chcte tvrdit, že do roku 1991 naše armáda spadala pod sovětské velitelství. ne jenom armáda, ale i armády východního bloku. To snad ne.

J. Kindl 31.1.2023 15:18

Slovo rozvědčík pochází z ruštiny a naše armáda, jak v době komunismu, tak i současná jej neznala.

M. Moravcová 31.1.2023 16:07

Abyste se z KGBáka nepodral.

P. Brich 31.1.2023 12:23

Rudé trenýrky vlající na žerdi nad Hradčanami právě dostaly smysl! Konečně prezident, za kterého se nemusíme stydět! Generál: komunistický rozvědčík a předseda ZO KSČ + plukovnice: komunistický politruk. Párek, který nám závidí celý svět! Takové dokonalosti nedosáhli ani v SSSR ani v Číně. Stalin, velký kormidelník Mao i Fidél musí v pekle blednout závistí, že nevytvořili tak ideově čirý a Leninovo učení rozsévající pár. Rusko, Čína ani KLDR na nás nemá!

Sametová revoluce vrcholí! Dá se říci, že zažívá přímo orgazmus. Stohoven s těmi trenýrkami prokázalo přímo věštecké nadání! Kdo se chcete dojímat nebo nadýmat své plíčky hrdostí, viz:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-prezidentske-koreny-petra-pavla-razny-otec-v-zelenem-matka-s-burzoaznim-puvodem-224503#

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Pavel-Jde-jim-o-vic-nez-o-Hrad-Zwyrtek-Hamplova-temne-naznacila-A-premohla-se-727083

Ruhe und Ordnung = Klid a řád. Nevyhrála náhodou NSDAP s tímto heslem volby 1932 a nezískala post německého kancléře a vbrzku i prezidenta? Kaprál to však odmítl a stal se rovnou fýrerem. Stalo se právě před 90 lety.

A za 8 let vyrazil na Ukrajinu ...

V. Církva 31.1.2023 13:58

Tak už jsem si říkal že pan Vlk ví dobře o čem píše. Naštěstí jste mne přesvědčil, že pan Vlk má pravdu s kontráši a osobní zkušenosti s komunistickou perzekucí a asi i s Kolářem..

Ale Pavel vadí Rusákům. Pak jsme zvolili dobře.

M. Moravcová 31.1.2023 16:09

Pokud není dvojitým agentem dosud. Sloužil oběma stranám.

P. Černý 31.1.2023 12:18

A kdyby někdo stále nechápal, o co jde, ať si poslechne pohádku pana Lábuse "O zemi bez paměti" věnovanou prezidentským volbám 2023:

https://www.youtube.com/watch?v=3BovyVOgndk

Pozn. Pro dobrou paměť, ještě tu o Židovi Süssovi. Pěkně prosím.

K. Křivan 31.1.2023 14:13

Strašný svinstvo, ten Lábus.

K. A. 31.1.2023 19:27

Herec má také právo se angažovat jako občan, ne? Vy také říkáte druhým své názory. Já s ním nesouhlasím, ale nedělá nic horšího než novinářští agitátoři, on ovšem na rozdíl od nich odvedl v životě i nějakou dobrou práci.

M. Mucha 31.1.2023 17:19

Babiše nemusím z celé řady důvodů, ale tohle je ta nejubožejší propagandistická sra..a za posledních víc než třicet let. Jsem překvapen, že se pan Lábus, jinak velmi dobrý herec, k něčemu takovému propůjčil. ;-(

P. Brich 31.1.2023 17:58

Smutný konec jednoho herce ...

L. Netolická 31.1.2023 11:31

A nebylo to náhodou tak, že P. Pavel studoval a dostudoval obor až dva roky po revoluci? Že nikdy jako kontra nepracoval? A jak to pane autore článku zapadá do vaší historie rodu versus komunisté, když jste dosud velký zastánce člena STB Babiše a to i proti těm, kteří si nikdy s komunisty nezadali?

P. Kohoutek 31.1.2023 11:38

Prostě nevyhrál jeho guru tak to musí nějak odůvodnit