Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

VALORIZACE: Obstál prezident v první velké zkoušce?

Aby nebylo pochyb: rozhodnutí Petra Pavla ve věci nižší valorizace důchodů hodnotím jako důchodce. Jistě, kdybychom oba, já a manželka – také penzistka, dostali přidanou nesníženou částku, bylo by to fajn.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Jasně, obstál očekávání 5tikolky. To stačí k úspěchu.

0 0
možnosti
Foto

"Vaše slova budiž ano, ano - ne , ne." Tak je psáno i v Knize knih... To by mělo platit hlavně u králů a jiných "hlav" států. A tak se v tomto případě bohužel nestal. Samé vysvětlování, výmluvy a obezličky. Zklamal. :-/Rv

0 0
možnosti
VP

V38a44ň63u80r53a 97P51e41t64r

19. 3. 2023 19:45

Mě nezklamal, protože jsem od něj nic pozitivního neočekával a neočekávám!

0 0
možnosti
RK

R10. 64K46.

17. 3. 2023 23:45

Zajímavá formulace, obstát s tím, co dostanou. Protože totiž, na to se z nějakého důvodu zapomíná - jsou důchodci, kteří celý život pracovali, a i když měli malé děti, přesto jim stát odkládal na důchod, tedy bral část jejich mzdy s tím, že pak jim ten důchod bude vyplácet. To jsou důchodci, kteří mají nárok ne na milodar, ale na svoje peníze. Existují však důchodci, kteří nepracovali nebo z nějakého na důchod z výplaty celý život neodkládali - ano, těm potom skutečně stát dá. O těch by měla být řeč, když jde o valorizaci. Ale u těch, kterým stát celý život na důchod odkládal, u těch se jedná o krádež.

0 0
možnosti
Foto

Stát neodkládal pracujícím lidem z daní nějakou částku na budoucí důchod, ale platil z toho důchody tehdejším důchodcům. Dnešní poplatníci platí důchody dnes zase nám. To je ten "průběžný systém."

A nemyslete si, že v socialismu si důchodci nějak vyskakovali. U nás (roky 72-80), ve skladě pracovali důchodci, aby nějak finančně vyšli. Také v práci umírali, jak jsem zažil. Já si kvůli nemoci při konci pracovní kariéry nemohl vydělávat velké peníze, a tak si dnes nemohu vyskakovat. Ovšem proti těm socialistickým důchodcům žiju v blahobytu.

0 0
možnosti
ZL

Pan prezident obstál. Důstojně s rozvahou a klidem vystupuje a perfektně reprezentuje už jen tím vojáckým vzhledem. I důležitý podpis provede s elegancí a způsobem vojenského rozhodování. Kdo byl na vojně to zná.

0 0
možnosti
FN

Jenerál s klidnou myslí podepíše valorizační podraz na důchodce, ale mlčí jak zařezaný o plné valorizaci generálských výsluh.

0 0
možnosti
LN

Máte ucpané uši a zablokovaný mozek. Mluvil o tom. Že jste blbej a bez inforací, je váš problém. Ne prezidenta. :-P [>-]

0 0
možnosti
JN

J11i92ř72í 10N44o92v56á69k

17. 3. 2023 19:01

Kdyby nebyla inflace, nemuselo by se nic valorizovat. Ve Švýcarsku je inflace 3.3%. Jaký rozdíl v systému řízení této země oproti Unii, ve které je inflace trojnásobná a oproti České republice, ve které je inflace šestinásobná? Já osobně vidím jediný rozdíl v tom, že tam stát řídí občané prostřednictvím referend a u nás je stát řízen neschopnými, ale na druhé straně všeho schopnými politiky, kterým jde pouze o jejich prospěch. No a ti naši politici jsou navíc obyčejnými slouhy či protektorátními úředníky Brusele.

0 0
možnosti
LN

Měnovou politiku řídí centrální banka a ovlivňuje ji vláda svými obřími rozpočtovými schodky a dluhy.

0 0
možnosti
JN

J25i32ř67í 41N44o53v39á88k

17. 3. 2023 18:59

Moudré rozhodnutí? Ne. Vyčůrané.

0 0
možnosti
LN

Pro hlupáka je moudrost vyčůraností. :-P

0 0
možnosti

Srovnání Pavla s králem Šalamounem je víc než krkolomné. Já v těch vytáčkách s ústavním soudem a platy politiků vidím spíš strach z vlastního rozhodnutí. Člověk, který se nepostaví za vlastní názor prostě není tím slibovaným generálem, který tu zavede pořádek.

0 0
možnosti
JV

Já bych to spíš přirovnal ke sloganu "vlk se nažral a koza zůstala celá"

0 0
možnosti
Foto

Takovouhle prasarnu může napsat jenom žid !!

0 0
možnosti
PD

Takovouhle prasarnu může napsat jenom Mohela.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz