17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

UTOPIE: Mír podle Ruska

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Woloszczuk 11.4.2024 10:34

Nelžete - to nejsou návrhy předložené Ukrajině či mezinárodnímu společenství. Až se zahájí jednání pak teprve lze říct jaká strana co navrhuje. Rusko si (na rozdíl od Ukrajiny) žádné předběžné podmínky pro zahájení jednání nekladlo...

R. Woloszczuk 11.4.2024 10:30

Právě jednání by jednoznačně prokázalo, kdo jednat chce a kdo ne. Kdo si klade nepřijatelné podmínky aby jednání zhatil. Dokud se nezačne jednat, jsou nvšechny kecy o tom, že Rusko jednat nechce, nebo chce jednostranné či nesplnitelné podmínky jen nesmyslná propaganda...

K. Křivan 11.4.2024 10:22

No, co by nebylo reálně možné, to snad nemůže existovat ?

M. Kocián 10.4.2024 17:29

To by se snad technicky zařídit dalo... Já jsem nenapsal, že je to řešení reálně možné, jen, že existuje.

Z. Lapil 10.4.2024 14:40

Je to tak.

A nejhorší je, že se s tím těžko dá něco dělat. Kdysi kdosi, snad dokonce nějaká postava v knížce, řekl o nějaké katastrofické budoucnosti hnusnou, ale obávám se, že přesnou větu:

Nevybereme si to. Prostě se to stane.

A. Teplý 10.4.2024 14:35

Proč mne to nepřekvapuje...

A. Teplý 10.4.2024 14:34

Uspořádání referenda, kde občané rozhodují o příslušnosti území, na kterém žijí, není upírání svrchovanosti občanů.

Svrchovanost je upíraná nelegitimní vládě dosazené USA po vyvolání protiústavního ozbrojeného puče.

M. Kocián 10.4.2024 12:48

Opakuje se stejná situace jako před II. sv. válkou - Evropa chtěla mír a budovat a agresor zbrojil. Jen byrokracie od té doby narostla neuvěřitelně.

Z. Lapil 10.4.2024 9:32

Tímhle mě nepřesvědčíte. Zpochybnění legitimity ukrajinského prezidenta je fakt něco jiného, než upírání svrchovanosti občanů Ukrajiny na Ukrajinou.

Z. Lapil 10.4.2024 9:24

Jak píše pan Diviš - zeptejte se Ukrajinců.

Mě skoro až děsí jiná věc: jestliže nedokážeme - my, Západ, EU, možná NATO - za dva roky začít vyrábět dost granátů, aby ti, které jsme vzali pod svá křídla, ASPOŇ měli čím střílet, pak nám, až dojdou Ukrajinci, pomáhej pámbu.

Protože odchod z Afghánistánu lze interpretovat jako nezvládnutou operaci, ale TOHLE bude prohra ze slabosti,

Z. Lapil 10.4.2024 9:08

No... Já bych to spíš formuloval, že Putin má na špinavou práci lidi, ale ano - na tomhle se můžeme shodnout.

M. Kocián 10.4.2024 8:45

Pokud nazýváte dnešní Ukrajince banderovci, musíte nazývat dnešní majitele Škody nacisty a do Itálie, Španělska nebo Chorvatska jezdíte mezi fašisty. Spíš jste ale poněkud zamrzl v čase.

P. Diviš 9.4.2024 22:42

Sázím spíš na ni, než na vás.

P. Diviš 9.4.2024 22:41

Zeptejte se Ukrajinců.

A. Teplý 9.4.2024 22:12

Ono je to i vcelku pochopitelné - ruské jaderné zbraně ovládané Putinem jsou ve větším "bezpečí", než kdyby je ovládala tlupa státečků.

A. Teplý 9.4.2024 22:09

Svrchovanost se váže k nějakému území - Zelenský tím "upíráním" myslel Krym a Donbas.

Ale máte pravdu, že legitimitu Zelenského Rusko zpochybňuje - ale přesto s jeho zástupci jednalo.

A. Teplý 9.4.2024 22:06

Vzácně podnětný názor.

Ale obávám se, že zapadne.

A. Teplý 9.4.2024 22:04

Při Karibské krizi USA zdaleka obklíčeny nebyly - a přesto byly ochotny jít do jaderného konfliktu.

Mám to chápat tak, že Kennedyho považujete za schizofrenního maniaka ?

A. Teplý 9.4.2024 22:00

No přece Vladimir Vladimirovič...

Pokud by "odešel", Rusko by nejspíš dost přitvrdilo.

A. Teplý 9.4.2024 21:57

Kupodivu jednali, a po neúspěchu prvotní ruské invaze bylo poměrně přijatelné urovnání dojednáno.

Jenže Západ neměl ještě vyprázdněné muniční sklady a potřeboval víc "oslabit" Rusko - tak dohody padly pod stůl.

Ale ne na popud Putina - ale Johnsona (jako lobisty zbrojařů).

A. Teplý 9.4.2024 21:53

Až příliš dlouhý rozhovor.

Bohužel autorka vůbec netuší, která bije.

J. Schling 9.4.2024 21:37

Pane Baráku, nechci s Vámi nijak polemizovat! Ale jak vidíte nějaký plán "B"? Vždyť Ukrajinci Rusy evidentně nevyženou! Bude se bojovat "do posledního Ukrajince"?

P. Brecík 9.4.2024 21:37

Nebavím se primitivy, kteří mají "dezinformační" weby. A to Dez si určují sami. Ty .... uvádím dokument Francouzské TV. Pro tebe je dez i 1 + 1 = 2, když to není od Šafra. PS: USA si vyhrazují právo hájit svoje zájmy kdekoliv na svété. Tak proč by si rusko neudělalo pořádek s vrahy na své hranici !!

L. Novák 9.4.2024 21:31

!!cz24.news - profláknutý ruský dezinfo web. Ten si můžeš strčit do (_,_). Rv

L. Novák 9.4.2024 21:30

S Putinem nejednat. Je to odlišný druh lidské bytosti, varuje izraelský bezpečnostní expert

23. 2. 2023

Snaha jednat o míru na Ukrajině s ruským prezidentem Vladimirem Putinem je bláhová, protože je to zcela jiný druh člověka, který pochází z odlišné kultury a vždy si vezme, co bude chtít. V rozhovoru pro Novinky to řekl izraelský akademik a renomovaný bezpečnostní expert Dan Schueftan.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-s-putinem-nejednat-je-to-odlisny-druh-lidske-bytosti-varuje-izraelsky-bezpecnostni-expert-40423610

*******************************************

Zelenskyj nemá na výběr. Kdyby přestal bojovat, Rusové ho zavraždí, říká Applebaumová

Ruský prezident Vladimir Putin si stále myslí, že válku na Ukrajině může vyhrát, a zároveň mu je jedno, kolik jeho vojáků zemře, upozorňuje v rozhovoru pro Aktuálně.cz přední americká novinářka a historička Anne Applebaumová. ...

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zelenskyj-nema-na-vyber-kdyby-nebojoval-rusove-ho-zabijou/r~de401a7a82f211ee93abac1f6b220ee8/

Dlouhý, skvěle formulovaný rozhovor...

!!

L. Novák 9.4.2024 21:16

Tenhle starej komouš by jim šel ještě pomoct...

L. Novák 9.4.2024 21:15

Vybombardujme Ukrajinu, pak půjdeme dál. Televizní propaganda v Rusku přitvrzuje

Televize v Rusku v debatách na téma Ukrajiny otevřeně dávají prostor názorům, které vyzývají ke genocidě, masovému vyhnání Ukrajinců z jejich země a bombardování civilních cílů.

"Ukrajina nesmí existovat." Ruská propaganda nabírá na síle. | Video: Russian Media Monitor

Tradičně silné a extrémní výroky pronáší bývalý prezident a nynější místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv. Na sociálních sítích často píše o použití jaderných zbraní Ruskem nebo o tom, že "půjdeme až do Lvova, když to bude nutné". Na přednášce v Moskvě představil mapu, na které je zobrazena více než polovina Ukrajiny jako součást Ruska.

Agresivní rétorika se neobjevuje jen u politiků, ale v televizním vysílání hlavně u politologů, analytiků a novinářů. Společným jmenovatelem jejich názorů je potřeba vést válku tvrdě a bezohledně, za použití všech prostředků, a neprojevovat žádnou starost o ukrajinské civilisty.

"Po válce nemůže existovat něco jako Ukrajina. Jestliže to dovolíme, začne to zase bujet a rozpínat se jako rakovinový nádor," uvedl na začátku dubna moderátor Vladimir Solovjov, který je jedním z hlavních mediálních propagandistů režimu Vladimira Putina. "Jsou před námi desítky let konfrontace se Západem. Desítky let míru byly náhoda, ale stovky let válek předtím byly přirozené, protože mír mezi dobrem a zlem není možný," dodal ve svém pravidelném pořadu.

(další podrobnosti včetně videozáznamu v článku)

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/vybombardujme-je-do-zakladu-pak-pujdeme-dal-ruske-televize-s/r~52d4fe42f66011eeae9c0cc47ab5f122/

Toto je současné RUSKO a jeho staletá tradice!!!Rv

L. Novák 9.4.2024 21:12

Dementní komouši a spol. denně ;-O vytrubují na NP ruskou propagandu. Mnoho z nich systematicky téměř každý den, zbytek občas. Jediným kritériem výběru do seznamu je vědomé šíření ruské propagandy a lží:

Putinova prolhaná dezinformační PÁTÁ KOLONA aktivní na NP nejenom v posledních týdnech:

L. Kolman , P. Odložil = P. Dachmeister , A. Renjascu , I. Pávek , J. Černý , P. Černý , V. Zadák , D. Laurencikova , V. Machálková, P. Spáčil , V. Čermák , K. Filip , V. Pavelka , F. Pavelka , J. Novak , O. Vorálek , K. Nový , V. Kuhaj , J. Vlček , L. Beneš , L. Zídek , P. Brich , J. Drobný , J. Pšenička, D. Hubáčková , K. Křivan , J. Karza , M. Varadinková , M. Moravcová , Z. Linda , I. Kučerová , R. Sorge , J. Rybník , D. Černý , A. Mohela , P. Pepax , J. Rejzek , A. Jaroš , Z. Babek , P. Boublíková , P. Boleloucký , J. Sedláček , P. Brecík , J. Bárta , I. Teren , F. De Winter , Z. Babek , A. Teply , M. Hoblík , J. Kratochvíl , M. Boháček = M. Zasazabanovaný, J. Kostelanský , J. Krásenský , L. Hančar , J. Nevrkla , R. Langer , R. Gramblička , P. Nešvara , F. Navrátil , S. Vozka , V. Šťastný , V. Damec , P. Zeman , R. Lávička , J. Blahová , J. Dvořák , M. Grundmann , P. Vychodil , J. Fialová , J. Krejčová , L. Píchová , T. Kubín , V. Němec , J. Tulejová , I. Hermanek , F. Pokorný , O. Kaucký , S. San , Z. Grabec , J. Vrška , D. Rakous , V. Mokrý ("Kotaz") , L. David , B. Liborek , S. Ševeček , J. Trubač , J. Hanzal , F. Žůrek , E. Hlinovský , M. Šejna , R. Vacek , V. Podracký , M. Malovec , O. Hávová , K. A. , P. Vavruch , J. Uher , R. Woloszczuk , O. Seliger , Š. Hašek , R. Nešpůrek , P. Kozelský , L. Svoboda , J. Matuška , J. Červený , J. Kalina , V. Petr , M. Pesat , L. Frydryšek , R. Pavlik , I. Krahula , P. Marcín , ...

J. Kindl 9.4.2024 20:40

Vy jste s těmi bláboly otravnej. Jak někde o Ukrajině, tak jste tam a melete dokola stále stejnou hovadinu

P. Brecík 9.4.2024 20:28

R^ To by rusofobové museli cosi vědět o Monroově doktríně. Anebo fakt: USA si vyhrazují právo hájit svoje zájmy kdekoliv na světě. Pikoška: Když Čína cosi podepsala se Šalamounovými ostrovy = 3.500 mil. od USA - USA vyhlásili, že to je bezprostřední ohrožení jejich zájmů, a že budou PROTI !!