6.6.2024 | Svátek má Norbert


Diskuse k článku

UTOPIE: Mír podle Ruska

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ganaur 9.4.2024 7:58

Pokud považujete Kostolanského argumenty za pravdivé, tak jste se mezi blbce zařadil sám!:-P:-P:-P

M. Krátký 9.4.2024 7:58

Tak mi někdo vysvětlete proč ty tisíce Ukrajinců, kteří u nás pracují ( a můžu potvrdit, že pracují dobře ) nechtějí se vrátit domů a "porazit" okupanta ??? A my je k tomu ani nenabádáme ani jim to nedoporučujeme !!!!!! A pětikolka žvaní a žvaní !!!!!!

L. Šimon 9.4.2024 7:56

👎

J. Ganaur 9.4.2024 7:56

Nevrkla je politruk.Důsledek toho, že jsme rezignovali na zúčtování s minulostí a spravedlnost!:-(:-(:-(

L. Šimon 9.4.2024 7:55

Nu pane Baráku a co vy na ( pravdivé) argumenty komentáře pana Kostolanského ? ( viz níže) asi nic že. Vy jste se zřejmě " probudil až v r. 2022 a tak nás, kteří jsme " vzhůru" již od r. 1994 považujete za blbce že.

J. Ganaur 9.4.2024 7:55

Moje řeč!R^R^R^

M. Kocián 9.4.2024 7:55

Neutralita, denacifikace a demilitarizace - znamenají tato tři cizí slova vraždění, znásilňování a unášení malých dětí? Nemám po ruce slovník cizích slov...

J. Nevrkla 9.4.2024 7:41

R^

J. Nevrkla 9.4.2024 7:41

Neutralita, denacifikace a demilitarizace Ukrajiny jsou tři základní podmínky míru, které Rusko definovalo už na začátku konfliktu, Západ se tváří, že to stále nechápe. Rusové oprávněně říkají, že na Západě není s kým jednat.

K. Kubů 9.4.2024 7:12

Vy prostě musíte ty svoje lži opakovat pořád dokola, jinak byste jim asi sám přestal věřit. Těch 14 tisíc mrtvých Rusů už je ohraná písnička, ale to s tou neutralitou v Budapešťském memorandu je celkem novinka. Ten text je velmi stručný, jasný a v žádném z jeho 6 článků nenajdete jediný závazek Ukrajiny. Zato v něm najdete plno závazků, které Rusko jako signatář porušilo během celých 30 let od jeho podpisu.

E. Tkadlec 9.4.2024 7:10

Asi jsem ten ruský kolaborant podle tohoto jednoduššího pána, protože si přeji jednání o míru. Řešení bez jednání nelze nalézt. A vůbec si přitom nemyslím, že jde o kapitulaci Ukrajiny. Další eskalací konfliktu nepomůžeme nikomu ani Ukrajině. Z tohoto typu uvažování mám spíše velké obavy, kam nás všechny může zavést

O. Vašíček 9.4.2024 7:10

Asi jste tento článek nečetl dost pozorně. Rusko nechce udělat z Ukrajiny vnitrozemský stát. Rusko chce Ukrajinu zahrnout (celou) do Ruské federace jako jeden z mnoha náležejících států = Ukrajina jako samostatný stát s vlastní vládou a ústavou nebude existovat.

Tzn. jak si Vy představujete ukončení války? I když se západ rozhodne, že žádnou další materiální pomoc neposkytne, tak nemůže po Ukrajincích chtít, aby přestali bojovat.

Pokud se rozhodnou sami kapitulovat, tak je to jiná situace.

V. Mokrý 9.4.2024 7:04

:-)

M. Kocián 9.4.2024 7:00

Rusko nenabízí mír, jen si chce ulehčit to, co už začali a nedaří se jim to podle jejich představ. I kdyby byla Ukrajina nakonec poražena, mír s agresorem stejně nebude možný, pouze horká válka přejde do studené, mnohem horší, než jsme zažili po té světové. Rusi už vědí, že bojují jen o to, kde povede nová železná opona.

E. Vladimír 9.4.2024 6:39

Podoba "míru" se odvíjí od vývoje na bojišti a v zázemí válčících stran. Podle tohoto potom vypadají vstupní podmínky pro jednání.

Že by Rusové po podrazech MInsk 1,2,3 přistoupili na nějaký MInsk 4, když nebudou muset, je NEPRAVDĚPODOBNÉ.

R. Vacek 9.4.2024 6:35

Pobídky k pokračování války ze strany západních politiků mají své výsledky. Situace Ukrajiny je rok od roku stále horší a případné ukončení konfliktu bude mít pro Ukrajinu horší důsledky.

Nebo jak si podporovatelé války představují že to bude dál příznivě probíhat?

Nezaujatý pozorovatel musí dojít k závěru, že západní válečníci jsou buď z hlouposti nebo umyslně Putinovými agenty, kterým jde o to, aby Rusko maximálně posilnilo a ukrojilo si z Ukrajiny maximum území. Aktuálně to vypadá, že Rusko bude chtít udělat ze zbytku Ukrajiny vnitrozemský stát.

R. Langer 9.4.2024 6:26

Myslíte tu dobu, kdy nás vojska Varšavské smlouvy, včetně nezanedbatelného počtu Ukrajinců, přijela okupovat? A co jste si tedy z té doby odnesl, kromě toho že některým okupantům z té doby dnes zcela nepokrytě fandíte? :-P

R. Langer 9.4.2024 6:22

To jsou zdokumenzovaná fakta, máte smůlu, soudruzi. :-P

J. Kostelanský 9.4.2024 4:44

Ještě se vrátim k té ukrajinské "kapitulaci". Vždyť to samé požaduje Zelenskij vůči Rusku. Aby se vzdalo Krymu a východních částí Ukrajiny a zaplatilo válečné reparace. Jak jinak lze tohle nazvat než "donutit" Rusko ke kapitulaci? Jen je tragikomické, že Ukrajina to dělá v situaci, kdy ve všech směrech tahá za kratší konec.

Mimochodem, USA doteď okupují rozsáhlé oblasti Sýrie. A nejen to, těží tam syrskou ropu nebo plyn. Na základě jakého mezinárodního aktu?

J. Kostelanský 9.4.2024 4:44

... doslovně začala kulturní genocida nejen Rusů, ale i Maďarů. "Nový" parlament zrušil neutralitu Ukrajiny. Na Rusy začaly být organizovány pogromy. Když Luhanská a Donecká oblast zcela oprávněně odmítly uznat puč v Kyjevě a všechny právní akty, které po něm následovaly, ukrajinská armáda tam ve velkém začala zabíjet Rusy. Především střelbou raket do civilních oblastí.

Jak dlouho by USA tolerovaly zabíjení Američanů v nějaké zemi? Kolik by jich muselo být zabito, aby v dané zemi vojensky zasáhly? Rusko mělo obdivuhodnou trpělivost, ta však Západem byla a pořád je vykládána jako jeho slabost. 14 000 mrtvých lidí na východě Ukrajiny za 8 let. Ale i kdyby jich bylo třeba jen tisíc, jak dlouho by tohle USA akceptovaly?

Téměř s jistotou by k tomuhle nemohlo dojít. Protože USA si VYHRAZUJÍ PRÁVO vojensky zasáhnout kdekoli na světě, pokud jsou životy Američanů jenom ohroženy. A ani to se nemusí stát. To samé platí, pokud jsou jenom "ohroženy americké zájmy". Tuhle politiku již 200 let dělají. Zejména v Latinské Americe, ale nejen tam.

Kdyby svět a hlavně Západ byl v pořádku, tak by po Majdanu dělal vše proto, aby protiruské běsnění ukrajinských nácků po Majdanu zastavil. Ale ne. Západ dělal přesně opačnou politiku.

Že těch nácků bylo na Ukrajině jenom několik procent? I několik málo nácků dokáže páchat zločiny, pokud mají zajištěnou bezpečnost nejen z nejvyšších míst Ukrajiny, ale také Západu. Vždyť i od některých našich lidí je zcela běžné slyšet, že na Ukrajině sice byli lidé s nacistickým smýšlením, ale fakt, že bojovali proti Rusku, vše omlouvá. Tyto názory nelze nazvat jinak než ukrajinizace myšlení (nejen) v Česku a opětovné vyvolávaní (nacistických) duchů minulosti.

J. Kostelanský 9.4.2024 4:43

No a co kdyby Ukrajina kapitulovala, jak to líčí autor článku? Ukrajina byla první, která se za podpory Západu vydala "na válečnou stezku" vůči Rusku. Ukrajinští politici si to velice špatně spočítali a teď budou nést následky. Ale celkem rozumím, proč se Západ tak děsí ukrajinské kapitulaci. Byla by to totiž i kapitulace Západu, a to je pro tamní politiky nestravitelné.

Rusko od rozpadu Sovětského svazu nedělalo vůči Ukrajině žádné nepřátelské kroky. Což ale o Ukrajině říct nelze. Ukrajinci zkrátka vsadili na nesprávného koně - na Západ. Jak kdysi - po odchodu amerických vojsk z Vietnamu - řekl kterýsi americký činitel, "být nepřítelem USA může být nebezpečné, ovšem být americkým spojencem může být smrtící".

Často se mluví o tom, jak Rusko porušilo své závazky z Budapešťského memoranda z roku 1994. Nějak se přitom "zapomíná", že hlavním bodem těch dohod byl status neutrality Ukrajiny. Právě proto Rusko i Západ garantovaly ukrajinskou bezpečnost.

Ukrajina měla neutralitu zakotvenou ve své Ústavě až do Majdanu. Jak jinak lze v této souvislosti chápat snahy Ukrajiny již od roku 2008 vstoupit do NATO jako nepřátelský akt vůči Rusku? Vždyť smyslem NATO od svého vzniku je být hrozbou pro Sovětský svaz a jeho nástupnícky stát Rusko. Mimochodem jednáním o vstupu do NATO ukrajinští politici flagrantně šlapali po své Ústavě.

Majdan a události po něm nebyly nic jiného než vojensko-politický puč organizovaný Západem. Jeho cílem bylo zajistit, aby se k moci dostaly zejména síly s nepřátelským postojem vůči Rusku. Ano, byli to ti náckové z Pravého sektoru a jejich ozbrojená složka AZOV.

Že Majdan neměl s demokracii nic společného, svědčí i způsob hlasování o odvolání Janukovyče. V sálu byli přítomni ozbrojenci z Pravého sektoru se samopaly. Nebyl však přítomen dostatečný počet poslanců, proto mnozí hlasovali i za jiné poslance. Co tohle má společné s demokracii? V jaké zemi na Západe by tohle bylo možné?

To byl ovšem jenom začátek nepřátelských aktů vůči Rusku. Uzákoněním ukrajinštiny coby jediného úředního jazyka doslovně z

K. Machala 9.4.2024 4:23

To jsou nepravdy vložené vám moskvou do hlavy, opakováním se pravdou nestanou. Nacismus, spíš však fašismus hledejte v totalitním Rusku.

K. Machala 9.4.2024 4:20

Naprosto přesné, výstižné a pro ty naivní nebo putinofilní bytosti strhávající falešnou masku. Putin žádný mír nenabízí. To, po čem volají tzv chcimíři, je de facto kapitulace nebo postupná kapitulace. Mít agresivní režim sssr2 za Košicemi a možná se základnou za řekou Moravou je pro nás absolutně nejhorší nemír. Někdo to možná nechápe a někdo jen dělá, že to nechápe. Kéž by situaci nezhoršovaly nesmysly v EU jako GreenDeal, ESG jdoucí přímo i proti obtanyschopnosti a migrační politika nahrávající Rusku. A solární tunel nahrávající Číně. Kdo to myslí s námi dobře, musí chtít vypnout i tyto věci, i ruskou agresi za své hranice.

V. Němec 9.4.2024 3:46

Každé srovnání kulhá, a to s Mnichovem na obě nohy. Ale hodí s ním argumentovat pořád dokola, když o faktech o nacistické zkorumpované Ukrajině, místo zemi, která mohla v míru budovat své hospodářství a svůj stát, se už mlčí.

Ty protiruské pochody s hořícími loučemi, to hajlování, ta výchova od děcek ve stylu hitlerjugend, ten zákaz ruštiny, to válčení proti Rusům civilům a jejich zabíjení atd. atd., o tom se dnes už decentně mlčí. Ale fašističtí zombi zase vylezou, žádný strach.

I. Mentlík 9.4.2024 3:37

Milý Viléme, vidím rozdíl mezi vyjednáváním o míru a kapitulací. Prostě jsou to dva samostatné a specifické termíny. Jen se obávám, a čas to ukáže, zda Overtonovo okno již není zavřené. Též pro Váš pokřik "chcimírů". A co se týče toho přirovnání. Patrně jste si nevšiml, že Česko je už dávno obsazené, hlavně Německem, jen k tomu nebyl potřeba wehrmacht.

I. Klepáček 9.4.2024 3:16

Poraďte, jak Rusko porazíme.

V. Kolman 9.4.2024 2:02

Takhle to p. Grundmane vidíte vy.

Je ale mnoho lidí, kteří vidí situaci diametrálně jinak, nežli vy. Zvláště pak lidé, kteří na vlastní kůži zažili 21. srpen 1968;-O;-O;-O

Ti nedají na lživé kecy kohokoli (tím nemyslím vás), ale věří osobně prožité realitě!!!!!!

M. Grundmann 9.4.2024 1:38

Ukrajina je odstrašujícím příkladem, jak nevést zahraniční politiku. Jak přivést svou vlastní zemí svou hloupostí do záhuby. Jak se dá dlouhodobým stupňováním napětí zničit svou vlastní zemi. Tak nějak vidím ukrajinskou politiku posledních 25 let. Takových příkladů v historii není zas tolik. [UA]

J. Ganaur 9.4.2024 0:35

No, mohl byste pro začátek mlčet!:-)

J. Ganaur 9.4.2024 0:34

R^R^R^[UA]R^