26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

UKRAJINA: Amnesty si našla nového nepřítele

Amnesty International dnes na svém anglické webu zveřejnila materiál, v němž kritizuje počínání ukrajinských ozbrojených sil. Vznikl na základě údajů shromážděných zahraničními výzkumníky a výzkumníky z oddělení krizové reakce celosvětové kanceláře naší organizace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Diviš 7.8.2022 14:55

Kritika není problém, pokud se pohybuje v mezích reality. Obávám se, že zrovna tahle kritika se ocitá mimo ty meze. Ledaže by skutečně dokumentoval nějaké ty "lidské štíty", zorganizované úmyslně, ne vzniklé celkem přirozenou cestou, že se bojuje tam, kde je nepřítel.

A jen tak mimochodem, ruský "humanismus" je dost známý a nepochybně s ním mají zkušenosti i (nebo hlavně) Ukrajinci.

Takže, domnívat se, že nějací civilisté uchrání vojáky před ruským ostřelováním a bombardováním by byl dojem zcela mylný. Rusáci serou i na vlastní lidi, natož na "nepřátelské" civilisty.

D. Mach 7.8.2022 17:11

Říci, že naše veškeré zpravodajství je neobjektivní je hloupost. A jinak odkud tedy čerpáte objektivní zprávy?

P. Molík 7.8.2022 13:09

Kladu si otázku "Proč AI takto připomínkuje "nešvary" z válečného dění na Ukrajině ?" Že by nechtěla být závislá a chce dostát svým závazkům vůči pozemské civilizaci ? Ano, to jen ten hlavní důvod, civilizační poslání AI je nezpochybnitelné. V současném složitém dění nelze vynášet jednoznačné odsudky, může se mýlit každý, ale především vyjádření AI nelze brát na lehkou váhu a věc vyřídit tím, že pomluvím AI, tedy každého, kdo má jiný názor. Faktem je, že AI má mnoho informačních zdrojů a nechce hauzírovat se svojí důvěryhodností. AI nemá ideology ve smyslu partajních ideologů, AI dokáže být vnímavá ke kritice směřující do jejích vlastních řad. AI není kompaktní monolitní blok, který na základě vymyšlených dogmat se snaží razit svoji pravdu. Buďme rádi, že AI existuje, že můžeme vnímat její názor a učinit si úplnější obrázek...

P. Diviš 7.8.2022 14:57

Mimochodem, ukrajinská ředitelka AI rezignovala. Asi má na své západní kolegy dost určitý názor.

A co si tak vzpomínám, v izraelsko-arabské tahanici AI taky moc neoplývá objektivitou.

P. Brecík 7.8.2022 20:39

Hlupačka. takhle měla nějaké peníze od Amnesty. EU NEDÁ zelenému feťákovi 8 miliard - prootže NEMÁ ani vyndru. UA končí = krachuje. Rusko vesele a pravidelně vyplácí důchody všem na osvobozených územích. PS: Divíšku, tohe se Ti/vám bude líbit: https://cz24.news/osn-nejvetsi-pocet-ukrajinskych-uprchliku-prcha-pred-ruskou-agresi-do-ruska/

L. Novák 7.8.2022 21:41

Jasně. Proto se tak snažíš... Putin takové ;-O blby jako ty potřebuje! :-P

D. Mach 7.8.2022 17:17

Amnesty Intenational kritizovala i russkou invazi na Ukrajinu. jde jen o to, které jejich zprávy vám vyhovují a které ne, ale jednostranní nejsou. Ovšem objektivní také moc ne. Přepokládám ale, že se jako nový fanda AI připojíte podpisem ke kritice russké invaze :

Dne 24. února v brzkých ranních hodinách zahájila ruská armáda rozsáhlý pozemní, letecký i námořní útok a Ukrajina se probudila do války. Do země vjely ruské tanky a armáda bez varování zaútočila z několika směrů. Ruský útok směřuje hlavně na velká města, na mnohých místech se již několik dnů odehrávají tvrdé boje. Dochází k náletům na civilní budovy, v Kyjevě byla například ostřelována školka i porodnice – hlášeny jsou ztráty na životech, mezi obětmi jsou i děti. Z Ukrajiny podle Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uprchlo už více než 660 000 lidí, převážně žen a dětí.

Během několika hodin po invazi pracovníci Amnesty ověřili zprávy a videozáznamy o bezprecedentních útocích na civilisty po celé zemi. Amnesty zdokumentovala vojenské útoky na nemocnice a školy, včetně útoků balistickými raketami a použití zakázaných zbraní, jako je kazetová munice. Použitím síly proti jinému státu bez jakéhokoli právního opodstatnění Rusko hrubě porušilo Chartu OSN. Ruská federace navíc zneužívá svého postavení stálého člena Rady bezpečnosti OSN, aby se vyhnula zodpovědnosti. Rusko musí zastavit tento neobhajitelný akt agrese proti Ukrajině, přestat útočit na nevinné lidi a zajistit dostatečnou ochranu civilistů. Rusko musí respektovat mezinárodní právo.

https://www.amnesty.cz/pripad/rusko-invaze-na-ukrajinu

P. Král 7.8.2022 12:58

Na téhle době je fajn, že pitomce poznáte na první pohled podle počtu "s" ve slově "russácký", které umanutě používají v každé druhé větě.

Možná je to nějaká nová sexuální úchylka, něco jako verbální frotérství, protože je asi musí vzrušovat, psát to bez významu furt dokola.

L. Novák 7.8.2022 14:43

Rossija se v originále píše se dvěma s.

SS: symbol lidské zvůle a bestiality (Hitlerovské německo)

Takže možná to význam má, jenom vám zůstává utajen... ;-D

K. Filip 7.8.2022 15:55

Opravdu?

J. Sedlář 7.8.2022 20:26

Dost dobrý, to máte ze své hlavy nebo vám to někdo nakukal?

L. Novák 7.8.2022 20:36

Rossija 1. Vy na ni nekoukáte? :-P

J. Sedlář 8.8.2022 14:16

Ani ne. Odpovíte na otázku? ;-)

P. Král 8.8.2022 1:34

To vaše SS: symbol lidské zvůle a bestiality mnohem víc (když jdete do hloubky a čísel) sedí na SSA. Rozessrat a vyssát.

Jak budete reagovat na někoho, kdo umanutě nazývá našeho "strategického partnera, jemuž je potřeba za +- nekonečno $ deklarovat loajalitu (= vazalství) nákupem symbolu víry v jeho převahu (= F-35)" jako "eSeSÁka"?

Pitomci si zjednodušují život tím, že ostatní označují (diskvalifikují, dehumanizují) nálepkami jako russký šváb, dezinformátor, troll atp., protože na víc nemají a spěchají si užít domnělou "morální a vzdělanostní" převahu.

K. Filip 7.8.2022 15:55

Také to nechápu a přiznám se, to psaní dvou s mě irituje.

J. Jirka 7.8.2022 17:34

Ale přiznejte si na rovinu, že mnohem víc, než to psaní dvou s vás iritují nevalné úspěchy ruské armády na Ukrajině. Vsadím se, že jste se těšil, že už příští rok budete moci slavit Vítězný únor nadvakrát a k tomu Babiše na Hradě, ale sklaplo vám.

A bude to ještě horší, mnohem horší...

J. Sedlář 7.8.2022 20:28

Ehm, jaké valné úspěchy utrpěla protistrana?

L. Novák 7.8.2022 21:48

Zabránila Putinovým hrdlořezům ovládnout Ukrajinu. [UA]

D. Mach 7.8.2022 17:45

Ale Russia Today vám nevadí, co? ;-D

H. Vogel 7.8.2022 20:47

Jako je to fakt, není nutné ze sebe dělat blbce jenom proto, že nás někdo neskutečně, opravdu neskutečně štve a pohoršuje. Také bych byl pro, aby se Rusům říkalo tak, jak se jim česky říkat má: Rusové, Rusko. Oni mají pro svůj národ (člena národa) původní slovo “Rusák”, ale bůhví proč si říkají Russkij.

H. Vogel 7.8.2022 20:47

Jako je to fakt, není nutné ze sebe dělat blbce jenom proto, že nás někdo neskutečně, opravdu neskutečně štve a pohoršuje. Také bych byl pro, aby se Rusům říkalo tak, jak se jim česky říkat má: Rusové, Rusko. Oni mají pro svůj národ (člena národa) původní slovo “Rusák”, ale bůhví proč si říkají Russkij.

P. Král 7.8.2022 12:38

Výborně, konečně argumentace ospravedlňující džihád. Vždyť teroristi se jen snaží vyhrát válku. Spravedlivou; jejich země byly napadeny a vysávány západním agresorem. Hybridně a chytře přenesli bojiště do jeho měst. Tak kdo by je za to měl kritizovat?

M. Dvořák 7.8.2022 12:45

Nekritizovat, likvidovat.

D. Mach 7.8.2022 17:52

Stále se diskutuje o russké válce proti Ukrajině. Kde vidíte podobnost? Do kterého rusského města Ukrajinci chytře přenesli bojiště?

P. Král 7.8.2022 23:33

Do Prahy, Varšavy... Do hlav vlád, co lezou Washingtonu v záď. Slovu russké nerozumím.

Ś. Svobodová 7.8.2022 12:36

Umisťování potencionálních vojenských cílů do obytných oblastí se stalo velmi oblíbené, protože útok na takový cíl je skvělé píárko pro napadenou stranu. To by potvrdili Palestinci. A Zelenský tuto válku a svou roli propaguje stejně skvěle, jako by propagoval nějaký svůj film. Plakáty, rozhovory, tiskovky, výstavy, knihy, přesně tak jak se propagovat má. Ruský útok na obytnou oblast má mnohem větší ohlas, než když útočí na vojenský cíl v nějaké fabrice.

P. Diviš 7.8.2022 15:00

Pokud by ukrajinské zbaraně a vojáci v obytné oblasti nebyly, Rusáci by se takové oblasti vyhnuli, nebo tudy vedli bez odporu útok?

Když se Rusáci trefují do obytných oblastí raketami,?

J. Sedlář 7.8.2022 20:31

Ehm. Povídejte co víte.

L. Novák 7.8.2022 23:50

https://echo24.cz/a/Swn7M/wagnerova-skupina-naverbovala-1000-ruskych-zoldaku-veznice

Ś. Svobodová 8.8.2022 11:37

Budete ve větším bezpečí když se z vašeho domu v centru stane cíl, nebo když se němu cizí vojáci z předměsí nedostanou?