22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

UKRAJINA: Amnesty si našla nového nepřítele

Amnesty International dnes na svém anglické webu zveřejnila materiál, v němž kritizuje počínání ukrajinských ozbrojených sil. Vznikl na základě údajů shromážděných zahraničními výzkumníky a výzkumníky z oddělení krizové reakce celosvětové kanceláře naší organizace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Diviš 6.8.2022 9:21

Patrick Lancater, nacirusácká hlásná trouba.

D. Mach 6.8.2022 9:34

Takže ukrajinská armáda se bráněním vlastní země chová špatně, zatímco Russáci dobýváním cizího území, jsou spravedlnost sama. Žádné ohledy na to, že už v roce 2014 při dobytí Debalceva Russáci nepokrytě nasadili vlastní tanky, a že na Ukrajině od roku 2014 zabili přes čtrnáct tisíc Ukrajinců.

Takový blábol, co napsal DeWinter, může napsat jen komouš nebo skalní fanatický obdivovatel SPD, že? Obě extremistcké strany ve skutečnosti mají prolínající se elektorát voličů.

P. Pepax 6.8.2022 10:00

Od psaní blábolů jste tady vy.

D. Mach 6.8.2022 10:06

Jistě, soudruhu kádrováku. A něco k věci by nebylo?

J. Nevrkla 6.8.2022 8:42

Rusové to říkají od začátku, že takhle nevyužívali civilisty jako lidské štíty ani němečtí nacisté. I západní zdroje stále častěji uvádějí, že Ukrajinci lžou mimořádně, ať už jde například o masakr v Buci, útok na Kramatorsk a naposledy útok na Jelenovku, kde jsou internováni Azovaci z Azovstalu. Nejprve útok svedou na Rusko s odsoudí Rusko jako teroristický stát, pak na ruské Wagnerovci, aby se nakonec ukázalo, že to provedli sami raketami Himars. Zřejmě aby Azovakum zabránili vypovídat před soudem, či aby jen mohli propagandistický obvinit Rusko ze zločinu. Já už jim nejsem schopen věřit ani slovo.

S. Lazárek 6.8.2022 8:43

A jsou vlastně ruští vojáci na Ukrajině?

J. Nevrkla 6.8.2022 8:50

Momentálním tématem je věrohodnost Ukrajinců a jejich pobočky AI. Že zničené civilní cíle má na svědomí prakticky výhradně ukrajinská armáda, která se snaží zničit maximum toho, o co zřejmě přijde. Ruska, luhanska či doněcká na tom nemají zájem.

S. Lazárek 6.8.2022 8:54

Momentálně je téma ruská agrese na Ukrajině, jejich vraždění a ničení. Pokud naznačujete že v Buči se po ulicích váleli herci polití kečupem jste v mých očích je obyčejný dobytek a měl byste se stydět. Omlouvám se že hned po ránu ta zostra, ale nic jiného na tyhle nehorázné prasárny napsat neumím.

Mmch, nejsem voják, těmhle věcem nerozumím, ale když bráním nějaké město v kterém svádím boje s nepřítelem, měl bych mít podle AI schovanou vojenskou techniku místo v jeho ulicích někde za městem v lese? Jasně, to je logický.

J. Nevrkla 6.8.2022 9:02

Krátce k Buce: Rusové odešli koncem dubna, starosta to potom spokojeně konstatuje, ani slovo o masakrech. Pak velká propagandistická akce s mrtvolami na ulicích.

Už jsem tu uváděl videa s Azovaky vybizejicimi k popravám všech kolaborantů s Rusy, ke střelbě po těch, kteří neměli modré stužky. Nebudu to rozvádět, už jsem za to byl zablokován.

S. Lazárek 6.8.2022 9:04

Tohle číst nebudu, sorry. Jste dobytek.

J. Nevrkla 6.8.2022 9:09

Až takhle už vám propaganda vymyla mozek? Pak jen ocituju Václava Havla: propagandě ve státu s cenzurou může věřit jen úplný blbec.

Já ji nevěřím a hledám jinde a budete se divit, hlavně na západě.

R. Šmíd 6.8.2022 9:22

Otázka komu a čí propaganda vymyla mozek. Je zajímavé, že jako pravděpodobnější verzi Buči uvádíte něco, co by bylo organizačně neuvěřitelně náročné a muselo by do toho být zapojeno fakt hodně lidí. Ale vy máte určitě svědectví dispečera Carlose, že to tak opravdu bylo...

P. Diviš 6.8.2022 9:26

Stále zůstává možnost, že jen hlupák. Věřící Rusákům a nepamatující si, jak lhali o Československu.

D. Mach 6.8.2022 9:39

Co tam ti východní mongoloidi děli, když se potom "pokojně" stáhli? A ta videa s Azovem sice uvádíte, ale nikdy nedáte odkaz. Běžné u vás russonácků.

P. Vychodil 6.8.2022 9:05

Buča je profláknutá propaganda. Do medií totiž proniklo video rozhovoru se starostou, který s úměvem povídá, že teď už je vše v pořádku, mír a klid...a o pár dnů později publikovaly snímky ležících, snímky byly však datovány před...

R. Šmíd 6.8.2022 9:25

A nájezdu té hollywoodské produkce, která to všechno připravila si asi nikdo nevšiml...

D. Mach 6.8.2022 9:40

Video velmi pravděpodobně do médií uniklo přes Russko, co pane Vychodile?

P. Diviš 6.8.2022 9:24

Ano, Rusáci lžou od začátku. Nejdřív jen cvičení, pak "speciální vojenská operace", potom lži o průběhu a obviňování Ukrajinců z toho, co páší sami naciRusáci.

A najdou se zde pitomci, kteří tomu

věří

nevěří, ale rádi ruské lži šíří.

J. Nevrkla 6.8.2022 9:31

Mám jiný názor, nejedná se o lži, ale o realitu.

D. Mach 6.8.2022 9:44

Samozřejmě, že russké lži jsou realita. Tak proč výše tvrdíte opak?

J. Nevrkla 6.8.2022 9:50

Realita nemůže z definice být lží.. Pro takzvanou ruskou lež žádná definice neplatí, tak mohou pokrokáři označit jakoukoliv pravdu, když se jim to hodí do krámu. A taky to usilovně dělají. :-)

D. Mach 6.8.2022 10:12

Realitou je, že Russáci neustále lžou. Ta lež, která je prokazatelná je, že ještě v únoru Putin tvrdil, že na Ukrajinu v žádném případě nezaútočí. To chcete rozporovat?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-dve-jednani-na-opacnych-stranach-s-putinem-jednal-macron-s-bidenem-scholz-187736

J. Nevrkla 6.8.2022 10:29

Tak si laskavě ten článek přečtěte ještě jednou. Putin nic takového netvrdil.

Když se někoho zeptám na nějakou ruskou lež, pak dotazovaný snad vždy uvádí právě údajné Putinovo tvrzení, že nezaútočí na Ukrajinu. Nic takového nikdy netvrdil, naopak mnohokrát varoval, že pokud nebude dohodnuto, že Ukrajina nevstoupí do NATO, bude to znamenat překročení červených čar s vážnými důsledky. Odpovědi bylo, že Ukrajina má dveře do NATO otevřené. Vážně důsledky se tedy dostavily.

Mnoho státníků se zkušenostmi s Putinem už řeklo, že Putin nikdy neblafuje. Ani tentokrát.

Tak už si to konečně srovnejte v hlavě a uznejte realitu. Stačilo dohodnout neutralitu Ukrajiny bez dalších amerických základen u ruských hranic, uznat příslušnost Krymu k Rusku a dodržovat Minské dohody o autonomii Donbasu a žádný konflikt by nenastal. To vše Ukrajina a Západ odmítly.

D. Mach 6.8.2022 10:57

Vám ta propaganda zcela zatemněla mozek. Ukrajina byla neutrální a NATO o přijetí neuvažovalo. Americké základny na Ukrajině nejsou, ale možná budou ve Finsku, což si může Putin připsat jako "zasloužený zisk". Krym je ukrajinským územím, což uznalo Russko po rozpadu Sovětského svazu. Minské dohody nedodrželo Russko, viz. tankový útok na Debalcevo v roce 2014. Překvapuje mě, že ty své lži neustále opakujete, ale jak už jsem uvedl, asi jste russkou propagandou zcela zblblý.

J. Nevrkla 6.8.2022 11:05

Kdo je tu účelově zblbly? Vy už si opravdu nepamatujeme na několikaměsíční ruské žádosti o zárukách neutrality Ukrajiny a jejich jednoznačne odmítnutí Amerikou?

Amerika už má základny v Pobaltí, Polsku, Rumunsku, Bulharsku, Kosovu, Albánii, dvě se staví na Slovensku, stále je jí to málo. Pokud se budou Skandinávci cítit bezpečněji, až na na budou mířit ruské jaderné rakety, budiž jim to přáno. Já bych se bezpečněji necítil.

D. Mach 6.8.2022 11:23

Jak může USA ručit za neutralitu Ukrajiny? Ukrajina je svobodný nezávislý stát napadený Russkem. A na území Ukrajiny americké základny nejsou. To, že jsou základny NATO na území členských států NATO (s výjimkou vašeho obvyklého odbočení do Kosova) je snad logické. Ale proč mají Russáci základny na území Ukrajiny bez jejího souhlasu?

J. Nevrkla 6.8.2022 11:37

Je výhradně na Americe, kdo bude do NATO přijat, takže se za nepřijetí může zaručit velmi snadno. Pokud by v NATO Ukrajina byla, byly by tam základny postaveny, jak sám píšete, bylo by to logické. A Rusko mnohokrát deklarovalo, že to bude znamenat nepřijatelné ohrožení jeho bezpečnosti. Než to začněte kritizovat, popremyslejte, jestli by takové ohrožení snesla Amerika.

D. Mach 6.8.2022 12:09

Ukrajina o vstup do NATO nepožádala a USA ji do NATO nezvaly. Co jiného ještě chcete dokazovat?

J. Nevrkla 6.8.2022 12:47

Nic o tom nevíte a žijete ve svých halucinacích, nebo tyto blbosti opravdu naše propaganda šíří. Neuvěřitelné.

D. Mach 6.8.2022 9:37

"I západní zdroje stále častěji uvádějí, že Ukrajinci lžou mimořádně."

Které to jsou? Zacharovová přece není západní zdroj!