18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kresinka 15.10.2009 5:48

spíš si myslím,

že budeme vystoupeni !

sociolog 15.10.2009 5:47

Nechapu, proc i Dolezal pristupuje na Klausovu hru

Leta 45, 46 jsou od nas vzdalena pres tri generace. Zatimco jen  mensina naroda nezazila 41 let komunisticke diktatury. Proc, jak uz se ptal jeden, ovsem jen jeden jediny nick, vsichni zpivaji s Klausem stejnou pisnicku na udalosti pred tremi generacemi, i kdyz obcas na jiny napev?

A kdo se pta, proc Klaus nevyzaduje jinou vyjimku pro LS,  tykajici se  mnohem trvalejsi devastace nez byla ona valecna. Totiz:

"Pokud nam nepomuzete vyzadovat na Rusku reparace za 41 let zabijeni a niceni nasi ekonomiky jako i prirodnich zdroju (kolik stal jen ten uran, co nam byl ukraden, ... jen zivotu muklu?), tak nemuzeme podepsat." Proc je zcela nepredstavitelne, aby Klaus neco takoveho pronesl? Zeptejte se Putina.

K zaveru chci podotknout, ze je zcela logicke, do ceho jsme se sporem Klaus versus pul milirady Evropanu dostali. Jak znamo, je u nas zapovezeno, a to  i pro Ustav studia totalitnich rezimu,  se zabyvat dejinami 45 - 48. Jinymi slovy, bolsevisace nasi puvodne demokraticke zeme pod heslem stat se mostem mezi Zapadem a Vychodem, je coby tema  tabuizovano i pro vedu. Zatimco jsou Nemci dnes a denne konfrontovani dokumenty s Treti Rise, nas narod ani nahodou nenastoupil cestu debosevisace.

Klaus svym chovanim jen potvrzuje tento skandal, ktery ohrozuje nasi budoucnost neskonale vice nez hrstka prezivsich vyhnanych ci jejich deti, kteri dnes maji zcela jinou identitu. Ja by se Nemci mohli denacifikovat tak dusledne, ze se krajni pravice od vzniku NSR  v parlamentu, pokud se tam na uzemi byvale NDR vubec dostala, neohrala dele nez jedno obdobi, kdyby se ku prikladu obdobi vzniku NSDAP tabuizovalo? Klaus jen vyjadril stav nasi zeme 20 let po revoluci, kterou za nas udelali jini, papez a Reagan, kteri jsou pro nas vzhledem k soucasnemu ateizmu a antiamerikanismu tak jako tak pro vetsinu naroda personi non grata. Nejinak nez tzv.  "sudetaci". Zkratka v nas preziva potreba  budovat si idetitu na ukor druhych. Coz bylo a je podhoubi, prejici hnedym i rudym agitatorum.   

Vilda 15.10.2009 5:46

Spoluobčan ???

Člověk, který minimálně pasivně přispěje k rozbytí státu, kde má státní příslušnost, není už mým spoluobčanem!!

Brzý Bob 15.10.2009 5:45

Re: Pro nacionálního šovinistu .

Pane Brodský, je zajímavá myšlenka, že: "Vy jste se pak......" Koho tím máte na mysli, za koho mluvíte? Diskutující před Vámi říká, že je mlád, a tedy těžko má co s odsunem Němců společného. TO jako je názor eurofederalistů? I vy provokatére.

Punc 15.10.2009 5:42

Re: Demonstrace

Hele, kde tě vyhrabali? Už dlouho o tobě nebylo slyšet, soudruhu.;-D

Punc 15.10.2009 5:40

Bohouši,

ty to zase schytáš.;-D

Miroslav Zikmund 15.10.2009 5:02

Pane Doležale, zanechte už toho svého náckovství

Jestli jste Vy někomu něco ukradl, tak si to vraťte, to je Vaše věc, ale na válce a následném vyhnání se podílelo tak malé procento dnešních Němců a Čechů, že nemá smysl tuto věc otevírat a mávat moralizujícím prstem. 99% procent Čechů a Němců nemá na událostech z první poloviny minulého století sebemenší podíl. Němci nám následně žádné reparace nezaplatili, MENŠÍ část utrpěné škody jsem si vzali zpět na majetku sudetských Němců. Po těch letech to mohlo už být zapomenuto.

Jenomže jsou lidé, třeba jako Vy, kteří tuto věc neustále a jednostraně vyhrabují. A Vy ji nevyhrabujete až teď, poté co prezident  požaduje svou pojistku, ale už dvacet let. A právě kvůli takovým lidem jako jste Vy, nebude vůbec na škodu, když si dáme na ty dveře ještě jeden zámek proti možným právním kličkám, které Vy účelově vidět nechcete, ale které bohužel existují.

Už toho náckovství nechte, nebezpečně se blížíte DS. Oni se živí vyhrabáváním historických mrtvol, Vy se živíte vyhrabáváním historických mrtvol. Fakt, že na to jdete jaksi z opačné strany na tom vůbec nic nemění.

Kolumbo 15.10.2009 4:21

Stoprocentí

souhlas! Jaké to vlastně "Čechy" ohrožují hypotetické nároky sudetských Němců? Vrhli se na opuštěné majetky po vyhnaných bývalí vězňové koncentračních táborů, Židi, jimž náckové vyvraždili rodiny, skuteční odpůrci nacismu nebo spíš lůza, komunisti, donašeči a spolupracovníci gestapa? S tím křikem je to stejné jako s vracením majetků šlechtě - taky pokřik přenáramný, ten majetek prý patří českému Lidu - a přitom z něho má profit jen pár konkrétních lidí, "Lid" z něho má lautr ho.... Ale jak dovedou zahrát na protiněmeckou strunu, aby se za ně postavilo 90% čechů... ostatně stejnou blbost udělali Němci se svým slavným "znovusjednocením". Mávání fangličkami a pár okamžiků vlasteneckého nadšení je přišly na pěkné prachy - každoročně víc než český rozpočet na podporu východních soudruhů, kteří jsou pak osinou v pr....li, nadávají a volí "Die Linke". Kdyby němci nevlastenčili, mohli nechat komouše užít si "světlých zítřků", svrabu a neštovic, vlastní komouše vykopnout na východ a sami mít klid. Jó, za blbost, i kolektivní, se platí a národovecké emocevedou k zblbnutí spolehlivěji než drogy a onanie.

Petr Brodský,eurofederalista 15.10.2009 3:47

Platím to já

Pana Doležala platím já, Vy de bile. Zřejmě v duchu hesla podle sebe soudím Tebe si myslíte, ze nikdo nedokáže psát nebo mluvit na základě vlastního přesvědčení.

Petr Brodský,eurofederalista 15.10.2009 3:43

Pro nacionálního šovinistu .

je znalost historie neštěstím, protože si tu historii vždy dokáže zdeformovat tak, aby ukázal, že příslušníci jeho národa jsou lepší, než příslušníci okolních národů. Mimochodem komínem

proháněli lidi Vaši duchovní bratři, něměčtí nacionalisté. Vy jste se pak zato mstili každému, kdo nezatajil, že je Němec nebo Maďar. Všichni nacionaliosté jsou bratrovražední bratři..

P.S.:Kam zmizel Edmont Dante?

Petr Brodský,eurofederalista 15.10.2009 3:34

Evidentně si pletete nároky států a nároky liodí

Ty druhé obvykle sahají tak daleko dominulosti, jak daleko sahá právní kontinuita. Nároky států naopak sahají do minulosti pouze k nejbližšímu uzavřenému míru.

Petr Brodský,eurofederalista 15.10.2009 3:31

Re: Demonstrace,

Díky za zprávu, přijdu. Třeba tam dojde k tomu, co doporučuje Jákl

anatea 15.10.2009 3:02

Re: Dolezale, normalne s Tebou souhlasim,

Tak proc do toho Rakouska a Nemecka jezdis? Radeji jezdi do Moskvy, Pekingu ci Tirany, tam se ti bude lepe dychat, tam najdes duse spriznene.

melis 15.10.2009 2:56

Re: Tady kecá více lidí, relativně více, než bylo kolaborantů za nacistů

Ti Nemci vam ale lezi v zaludku!!! Jenze zlo nekonali Nemci jako taci, nybrz stoupenci ideologie narodniho socialismu. Nu a co takhle Rusove? Ti zajiste nevadi, to jsou prece slovansti bratri. A take cesti komuniste!! Uz se poradne omluvili za vrazdy tisicu a znicene zivoty statisicu? Za kradeze majetku spoluobcanu? O ne, cesky narod ma komunisty tak rad, ze si je pestuje i v parlamentu. Hlavne, ze mame ty zle Nemce!!! Kdyby byl na svete zajem o blbost a dala se vyvazet, tak by Cesko bylo bohatsi nez Kuvajt.

panta 15.10.2009 2:45

Re: Doležal blbne

Gastone, ty s na to ani nemas abys mohl s panem Dolezalem diskutovat, tak si dej pivecko a odpocinek.

jiri 15.10.2009 2:41

Re: Vyhnání

Musim Vam priznat urcitou poctivost ve Vasem vyjadrovani. Otazkou zustava, jestli je Vase varianta prijatelna i pro druhe.

Volite KSCM?

jarek 15.10.2009 2:41

Re: Vyhnání

Nikdo nemel duvod vyhostit obcany statu a ukrast jim majetek. Tenkrate Cesi (a odsun podporovala vetsina naroda) toliko prokazali, ze nerozumi  co je to demokraticka kultura a obcanska zodpovednost. Takze kdyz potom nastoupili k moci komuniste a take okradli sve spoluobcany (nasilne zestatnovani majetku) tak to byl jen dusledek ceskeho barbarstvi tesne po valce. To vse pod patronaci presidenta-zbabelce Benese.

Po valce bylo dost casu  na to podle platneho prava odsoudit ty Nemce, kteri se provinili proti zakonum republiky a ceske kolaboranty s nacisty, ale nevinnym Nemcum prece nemelo byt ublizeno.

Kdyz tak ctru vselijake ctenarske reakce  na NP tak mne napada, ze Cesi si nezaslouzi demokracii, ani po ni netouzi a ve spolecenstvi evropskych statu vskutku nemaji co delat (krome ostudy!!!) Za presidenta Klause by se asi stydeli i v leckterych republikach africkych.

jiri 15.10.2009 2:37

Re: Neporozuměl jste textu

Tudiz - vae victis. V tomto pripade se urcite nebudete zlobit, jestli se situace nekdy zmeni...

jiri 15.10.2009 2:35

Re: To nemá cenu, to je marná diskuze, pan jiri

Inu, k veci. Jak ji zacali?

jiri 15.10.2009 2:35

Re: Tady kecá více lidí, relativně více, než bylo kolaborantů za nacistů

Nemecke obyvatelstvo tudiz zustalo loyalni historickym ceskym kralum, t.j. h

Habsburkum. Vznik Ceskoslovenska si cesti Nemci neprali (chteli zachovani monarchie) a po petadvaceti generacich (zhruba 600 letech) se v Cechach opravnene citili doma.

Pri vzniku Ceskoslovenska v r 1918 bylo v Ceskych zemich aplikovano pravo historicke (zachovani geograficke kontinuity kralovstvi) bez uznani prava narodniho sebeurceni pro Nemce, na Slovensku historicke pravo Uherskeho kralovstvi bylo odmitnuto a Slovakum bylo poskytnuto pravo narodniho sebeurceni. Tudiz - pro kazdeho jiny metr.

Co se reparaci tyce, obe strany de facto uznavaji mnou vyse uvedene stanovisko.

Kyžer 15.10.2009 2:34

Re: Vyhnání

Taky jsem mladší, válku nepamatuju, ale s vyhnáním Němců souhlasím! Sami si to zavinili svým hulvátstvím a zločiny (žhářství, sabotáže, vraždy, šikana na našich občanech)Mohli být rádi, že nebyli úplně vybiti, naši lidé byli hodně naštvaní a právem. Těch slušných a vůči nám loajálních Němců byla jen hrstka. Vysídlení si plně zasloužili! Další akt zrady bylo rozbití Československa. Němci ať laskavě mlčí, to Kainovo znamení už jim nikdo neodpáře, ani nesmaže! Ač pana Klause nemusím, souhlasím s ním! Radši bych se měl špatně zpět v nějakém novém východním bloku, než dobře pod Německem!!!

JH 15.10.2009 2:27

To nemá cenu, to je marná diskuze, pan jiri

asi není nacista, ale z jiné planety a ještě nezjistil všechny informace o historii. To je jako diskuze s Goebbelsem :-(

Blue Jay 15.10.2009 2:23

Re: Demonstrace

A ty bez do hajzlu, provokatere.

Blue Jay 15.10.2009 2:22

Dolezale, normalne s Tebou souhlasim,

ale tentokrat ma Narcis pravdu, a to bez ohledu na to jak ho nemam (nemas )rad. Od 1989 jse jezdil do Rakouska a Nemecka a vsude nam to otloukali o hlavu, vracet se nechteji (vetsinou), penize ale ano. A to i s uroky,>-

JH 15.10.2009 2:20

Neporozuměl jste textu

Němci museli do své říše, co se po válce trochu zmenšila a bylo to lepší i pro ně. Nezávisle na tom nám byly přiznány reparace, které jsme měli dostat. Zřejmě jste také neporozuměl výrazu -vyhrát válku-.

JH 15.10.2009 2:15

Tady kecá více lidí, relativně více, než bylo kolaborantů za nacistů

Německé obyvatelstvo muselo být zcela loajální českým králům, to byla podmínka, jinak by je králové vykopali. Když nechtěli být ve vzniklé ČSR, tak mohli odejít. Žádné historické geografické právo neexistuje. Německo, jako naštěstí poražený stát, muselo podle podmínek vítězů odškodnit Němce, co byli odsunuti do své vlasti. Československo se nevzdalo reparací, to je lež. Válečné chování? Nejdříve zabít skoro 50 mil. lidí a pak se bez jakýchkoliv podmínek omluvit, to je tedy úžasný trest, pan jiri zešílel, pakliže není nacista. Spravedlivé uspořádání? Co to je? Oko za oko? To by musela být pobita polovina Němců a ten zbytek by musel pracovat sto let jako otroci, aby nahradil škody materiální. Západní státy Německu reparace odpustili, my jsme dostali asi 0,5 % přiznané částky. Takové nehoráznosti jako Doležal si nikdo vůči Polsku a Rusku (největší rel. ztráty na životech) nikdo nedovolí, protože by ihned tvrdě narazil, SdL se soustředí proto na nás.

jiri 15.10.2009 2:08

Re: Z přiznaných válečných reparací v roce 1945 ve výši 11 583 500 000 USD

Souhlasim s Vami ze vyraz cesti Nemci je presnejsi. Ze  zbytku Vaseho prispevku tedy vyplyva, ze jsme si meli Nemce nechat a dostat penize? Tak nejak aby se vlk nazral a koza zustala cela?

Mimochodem, v diskuzi predvcerejsiho clanku mam pro Vas odpoved.

Vanek 15.10.2009 2:01

Demonstrace

DEMONSTRACE na podporu LS a odstoupení prezidenta ČR Václava Klause !

Pondělí, 19. října 2009, 17:00 hodin, Hradčanské náměstí, pomník TGM 

Antonín I. 15.10.2009 2:01

Historie

Už mám dost těch "nároků na odškodnění", nároků na "historické území", nároků  na základě absolutně nepochopené historie - a to nejen u nás, ale i jinde v Evropě - a snažit se "napravit křivdy". Ano, byly války, hranice se měnily, a to prosím po staletí ba tisíciletí. Chceme-li to vzít do důsledků, neměla by ČR vznést u nějakého "soudu" požadavek, aby se dějiny české kotliny zkoumaly od roku 1278 a dostalo se nám plného zadostiučinění, že po smrti Otakara II. jsme byli velice nespravedlivě okradeni o území, vliv na dějiny atd.? Tehdy se Otakarova říše prostírala od Jadranu k BaltuJ  á vím, že absurdnost této věty je jasná, ale když "napravovat křivdy", jak daleko zpět se má jít? Asi bych se měl zeptat evropských politiků a hlavně jejich "právnických poradců" a také se pozorně dívat, kudy tečou peníze, aneb jak říkali staří dobří Římané "Cui bono".

JH 15.10.2009 1:53

Z přiznaných válečných reparací v roce 1945 ve výši 11 583 500 000 USD

jsme odpočtem zanechaného německého majetku a vráceného českého dostali jen asi 0,5 % :-(  A nešlo o sudetské Němce, ale bývalé české Němce, kteří se stali občany třetí říše. Zavádějící výraz sudetští Němci razí SdL, Doležal a nedovzdělaní novináři.