18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek F. 15.10.2009 10:04

Re: Je to vřed

dokončení: neměl právo ten stát trhat na kusy. Proto sem nebyli němečtí osadníci pozváni.

Vašek 15.10.2009 10:04

Re: Paměť

Mimochodem, většina odsunutých Sudeťáků náhradu za majetek, který u nás museli zanechat, od německého státu dostala!

Vážný 15.10.2009 10:04

Re: Je to vřed

Ale já ho CHCI otevřít, souhlasím třeba s probíhající snahou soudně zvrátit zákaz registrace Sudetoněmeckého sdružení Ministerstvem vnitra, byť jde o nejapný vtip pana Peciny (Němec jako řemen).

Poklop 15.10.2009 10:04

Re: Paměť

On je Doležal už starší pán,tak má občas výpadek paměti.

Katr 15.10.2009 10:03

Re: Doležal zase vytahuje sudetoněmeckou kartu

Argumentem byly bomby na Bělehrad.Jste slepý?

franta 15.10.2009 10:03

Ale že si vybrali zrovna toho blbce Otíka?

Ruský ropný gigant Lukoil bude financovat vydání Klausova blábolu o modré planetě. Doufám že patřičně tučný bude i autorský honorář. Z právního hlediska je všechno v pořádku. Myslíte si, že na tu knihu budou v Rusku fronty a Lukoil si namaže kapsu ? Dá se to vidět také jako korupce a praní špinavých peněz. Český prezident je 20 let po Listopadu na výplatní listině ruské mafie ! Ach můj bože, kam až nás ODS dovede ?  Jo a abych nezapomněl, Paroubek prý nás chce znovu dovést na východ. To jsou paradoxy, pane Vaněk.

Mirek F. 15.10.2009 10:03

Re: Paměť

Tak, že náhradu za něj vyplatí odsunutým  německý stát.

gerontusinza 15.10.2009 10:03

Připadáte mě skutečně člověka bez zásad a neschopného stát na vlastních nohách.....Re: Je to vřed

to zase vy nechápete?  Vy vážně jste schopen hrát takovouto roli bez uzardění a plivnout na ty kteří vám za cenu vlastní krve zachránili život.? Vy nejste Čech ale vůl a bučíte dobře.....:-/8-o

Mirek F. 15.10.2009 10:02

Re: Je to vřed

Změ byla všech občanů, každý měl stejná občanská práva, ať byl Čech nebo Němec a NIKDO

Ferdes 15.10.2009 10:02

Němci, Němci, trochu sebereflexe prosím

Jak napsal kdosi níže: mě tohle vůbec nezajímá - Němci se pojistili proti případným požadavkům vrácení majetku po prohrané válce prostě tím, že celé rodiny a vesnice prohnali komínem. Nikdy nevrátili, co zničili a nakradli protože toho bylo prostě tolik, že to nikdy nebude možné. Všichni se s tím už víceméně smířili, takže od nadlidí by bylo lze očekávat, že se smíří s tím, že v odsunu Němců prostě byla mimo jiné i touha po pomstě ke všemu, co Německy promluvilo. Protože se s tím ale evidentně nesmířili, je třeba si je podle Klause právně pojistit.

Katr 15.10.2009 10:02

Re: Je to vřed

Češi se chovali k Němcům tak jako později sami k sobě.O tom se ale nesmí mluvit, protože je to takové malé české tabu.:-/

Vážný 15.10.2009 10:00

Re: Paměť

Nějak mi uniká, jak majetek občanů vlastního státu může být reparacemi...

Vašek 15.10.2009 9:59

Pane Doležale, co Vám odpovědět a nebýt sprostý

Neustálé tu hlásáte, že na Sudeťáky nemáme používat princip kolektivní viny. Proč ale bez uzardění tento princip kolektivní viny používáte na Čechy? ... ukradli jsme, vyhnali jsme ... Já jsem nikomu nic neukradl, ani nikoho nevyhnal! Nemohl jsem ani kdybych chtěl, protože jsem ještě nebyl na světě!

Sudeťáci se nechali zfanatizovat, Hitlera přivítali s otevřenou náručí a na perzekuci Čechů za války se aktivně podíleli. Těch, kteří s tím nesouhlasili bylo zanedbatelné množství a většina z nich válku nepřežila.

Používat současná kriteria na to, co se stalo před více než 60 lety je zhovadilost! Princip kolektivní viny celého národa zavedli Němci a následně pak na něj doplatili. Některé excesy se při odsunu udály , ale proti tomu co dělali Němci za války to byl jen slabý odvar. Ze současného pohledu s tím sice nelze souhlasit, ale lze to pochopit. Jak byste se např. zachoval k poraženým Němcům Vy za situace, že byste se vrátil po prožitém utpení v kocentráku a zjistil, že nikdo jiný z Vaší rodiny nepřežil a že tam zůstaly i Vaše malé děti? Vsadím se, že byste s poraženými Němci nezacházel v rukavičkách!

Vážný 15.10.2009 9:59

Re: Je to vřed

Českém státě? Myslíte jako tschechisch, nevo boehmisch? Země koruny české (Boehmen) byla stejně česká jako německá....

Radost by možná neměli, ale díky jejich vyprávění jsem pochopil, že i my jsme byli bestie. A naopak, že německá mašinerie si zachovala určité rysy právního státu i v době nacismu (praděda byl jako manžel náčelnice Berlínského Sokola po skončení sudetské krize propuštěn z internace a dožil se dobytí města Rusy).

 A že i zde fungovala korupce. Druhý praděda, majitel firmy v Praze skončil v koncentráku za finanční pomoc zaměstnancům při útěku do ciziny. Díky dobré znalosti němčiny a úplatkům se rodině podařilo zjistit, kde je a podporovat ho od první chvíle. A on tam zase přešíval šaty, které paničky z SS ukradly německé mašinerii (a ta vězňům) - za chleba. Korupce...

gerontusinza 15.10.2009 9:59

Vy nepatříte nukam.....Re: V EU nemá stát, který si zvolil tak přiblblého prezidenta opravdu co pohledávat.

blbce totiž nikde neberou..... to že se jmenujete tak jak se jmenujete v nicku je jen balast a vystihuje to vaší blbost.....;-D

Mirek F. 15.10.2009 9:57

Re: Doležal zase vytahuje sudetoněmeckou kartu

Tak pokračujte, chcete-li si ventilovat nějaké osobní prblémy. Až se vrátíte k arguemntům, dejte vědět.

Vojtěch Maňák 15.10.2009 9:57

Prezident není robot na podpisy.

Lituji, ale mýlíte se, on má právo i povinnost. Zábavné je, že jakkoli se Ústava snažila okrouhat pravomoci prezidenta jak to jen šlo, v tomhle je skryt prvek autokratičnosti, prostě Jičínský netušil, že jeho EUdruzi budou jednou potřebovat místo prezidenta poslušně kývajícího panáka. V pozici idiotů z Jihu rozhodně nejsme, nějak si nevybavuji přepadení pevnosti Fort Sumter Armádou ČR (která je až na jednotky momentálně v Jugoslávii, Iráku nebo Afganistánu spíš operetního charakteru). Abraham Lincoln by bez takového důvodu sám do války nešel a patrně by jen trochu zvyšoval tlak na jižní státy - důvodem pro občanskou válku byla hlavně snaha prosadit nadřazenost federálního práva nad právem jednotlivých států (vyhlášení Konfederace bylo činem proti Ústavě USA, ta se náhodou dá přečíst za jedno dvě odpoledne a navíc i pochopit, na rozdíl od toho ... z Brusele (Y).

Dost pochybuji, že by bez porušení naší Ústavy šlo prezidenta přinutit k podpisu. Chápu, že naše Ústava je unijním politikům srdečně lhostejná (stejně jako byla srdečně lhostejná předválečná Ústava Československa signatářům Mnichovské dohody - prezident Beneš neměl právo tenhle diktát podepsat bez souhlasu třípětinové, ústavní většiny parlamentu jako jakoukoli změnu hranic) . Holt si budou muset zvyknout nebo nás zkusit vyloučit, ale Česko snad neporušilo žádnou povinnost vyplývající ze smlouvy z Nice (tyhle ... se fakt nedají číst).;-P

Mirek F. 15.10.2009 9:56

Re: I Vy fantasto

Skončili snad SN v Osvětimi? Zřejmě měli v roce 1944 spojenečtí vojáci přestat střílet , aby nebyli jako oni.

Mirek F. 15.10.2009 9:54

Re: Je to vřed

Tak si zametejte v mnichově na srazech, chtete-li před vaším vlastním prahem:-). Vaší neuvěřitelnou demagogickou neomaleností, se kterou používáte slovo genocida v souvislosti s odsunem, urážíte oběti skutečné genocidy.

Soud (v tomto případě vítězné země) stanoví, že zabavení peněženky jde na protiúčet vytunelovaného fondu. Drzost, s jakou se neustále opakuje lež o "ukradeném SN majetku" je až únavná.

Jarek z Brna 15.10.2009 9:52

Re: Je to vřed

Mám obavy, že děláte přesně to, co zamýšlel náš vševědoucí. Místo toho, aby byla diskuse na téma, jestli chceme nadále setrvávat v EU, když nám tolik nevyhovuje, tak se diskutuje na téma, které je de facto uzavřené a jediný kdo ho po 5 letech naprosto účelově otevřel je vševědoucí VK.

honzak 15.10.2009 9:51

Re: Je to vřed

co to kafráš??? Češi pálili NĚMECKÉ strážnice? Zabíjeli NĚMECKÉ četníky?

Vážný 15.10.2009 9:51

Re: Ale houbeles

Ale moc košér to není, že... Navíc proces který k tomu vedl, když už jsme seděli v klidu na zadku a Němce věznily s židovskými příděly, bez léků a s tisíci mrtvolek dětí, byl čistým barbarsvím. Klidně: Německým barbarstvím....

Mirek F. 15.10.2009 9:50

Re: Je to vřed

I ženy a senioři v naprosté většině nadšeně šli směrem Heim ins Reich a odtrhnout děti mi připadá poněkud náckovské.   

Mirek F. 15.10.2009 9:47

Re: Je to vřed

Ústava akceptovala jednání pod nátlakem?

Mirek F. 15.10.2009 9:47

Re: Je to vřed

Nikoliv, jakožto reakci na Mnichov a okupaci, naivní vděčnost za osvobození a především na základě propagandy KSČ, že jim jde jak o socialismus, tak o demokracii. Zatímco Henlein naprosto otevřeně hlásal v roce 1938 připojení k nacistickému světonázoru.  

kelner 15.10.2009 9:47

Paměť

Vážený pane Doležale, poněkud jste zapomněl, že majetek sudetských Němců tvořil část reparací od Německa. Zdůrazňuji pouze část, ten zbytek naše republika nikdy nedostala. Takže pokud pan Posselt chce náhradu za majetek sudetských němců, měl by se obrátit na Německo.

Vážný 15.10.2009 9:46

Re: Je to vřed

To co dělali Němci skoro všude BYLA GENOCIDA. Ale teď zametáme před naším vlastním prahem.

Zkuste u soudu říci: Já vím, že jsem tomu chlápkovi ukradl peněženku v tramvaji, ale on byl ve vedení fondu, kde jsem měl prachy a oni je vytunelovali.

R.J. 15.10.2009 9:46

Tak si tu dávejte pořádně do držky,

Ať to má říz, jedu se rekreovat. Ať v pondělí vidím, že jste se neflákali někde z ženštinama ,ale pořádně se hádali i o víkendu.  Nazdárek Vy bejci. ;-)

Mirek F. 15.10.2009 9:45

Re: Je to vřed

Tak účastníci odboje? No, kdybych tomu věřil (ač tak očividně dodáváte psychologickou podporu vašim příspěvkům), tak by z vás měli radost, protože vaše demagogie naprosto vzorně odráží lži landsmanšaftu. Z úřadů nikdo nikoho nevyháněl, pouze byla stanovena pochopitelná podmínka znalosti češtiny. Po staletích  života v českém státě by to jeden pokládal za samozřejmost.  A jakpak byl chudák německý národ potlačen, nesměli studovat v němčině, nesměli hlasovat ve volbách , neměli německé kulturní vyžítí?

R.J. 15.10.2009 9:43

Re: Je to vřed

kašlete na tehdejší Ústavu ? Kterou tak v jiné podobě hájíte ? Dobrý, toje panečku demokracie jako řemen. ;-D