18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R.J. 15.10.2009 9:25

Re: Je to vřed

Já taky, tak koukej mazat na východ, jseš vinen bolševizmem. A neříkej že né , podporoval jsi je ve volbách a v prvomájovém průvodu a v ROH. To máme pěknou velezrádičku. Majetek hned sem a mazej k pobratimům Kremelským, tedy ke svým.

MLOK 15.10.2009 9:25

Re: Je to vřed

Vážený Vážný! V lecčems máte pravdu - vyhánění  bylo často dosti "divoké" a nesluží nám ke cti.

       Příběh je ale potřeba rozmotávat OD SAMÉHO POČÁTKU. Kdo začal s vyháněním? Byli to Henleinem zfanatizovaní Němci, kteří vyhnali z pohraničních Sudet Čechy jako první!!!

       Vyhnání Němců po válce bylo logickým důsledkem toho prvního vyhnání, kdy Němci vyhnali z jejich domovů Čechy.

:-) 15.10.2009 9:25

Re: hlásná trouba Doležal...

Spolková republika Německo není Lisabonská smlouva.

To jen tak na okraj.

Dušan Streit 15.10.2009 9:25

Jste pátá kolona

Nemáme náhodou ješrě platit reparace? Kdo nahradí českým občanům ztráty na majetku a životech,utrpení i přerušení demokrarického vývoje na 45 let? Kde bychom dneska byli!

Prezident Klaus zaslouží naši podporu:

http://streit.blog.idnes.cz/c/105852/Muze-prezident-Klaus-vydirat-vyderace.html

lovis 15.10.2009 9:24

Re: Ano

JSEM PRO.

Katr 15.10.2009 9:23

Re: Ano, vystupme z EU,

Referendem se do Unie vstoupilo, referendem se vystoupí.Jak prosté a pro Klause naprosto nerealizovatelné.Co melete o fašismu?

R.J. 15.10.2009 9:23

Re: Kikina Pružinskij už neví co by ze zoufalosti vymyslel

Jsem již na odchodu, ale vzpomeňte na ty jeho úsměšky, ono se nemusí urážet jen vulgárně, to víte dobře tak  jako já, někdy stačí vhodná i  grimasa. Je to na déle, tak to někdy třeba probereme.

:-) 15.10.2009 9:21

Re: Nějak to nechápu.

Demokracie je nesmysl. Rozhodně to mohu říci poté, kdy Irové museli znovu hlasovat, aby se to líbilo bruselské politické garnituře.

Katr 15.10.2009 9:20

Re: Doležal zase vytahuje sudetoněmeckou kartu

Neulevil, česko-bolševický smysl řešení národnostního problému se za ty roky vůbec nezměnil.Stačí číst vaše příspěvky.:-/

Vážný 15.10.2009 9:20

Re: I Vy fantasto

Jenže v roce 1944 vznikla OSN mezi spojenci (ČR je zakládající člen) a od října 1945 platila i její charta, v podstatě o tom, že nebudeme jako oni.

Ivan Nový 15.10.2009 9:20

Re: Ano, vystupme z EU,

Ha, ha, zajímavé je, že nepolemizujete s tím fašismem. Vyložil jste karty, díky.

Ivan Nový 15.10.2009 9:18

Re: Je to vřed

No, já jsem pro odsun. Bylo to tak správně.

Ghost Dog 15.10.2009 9:18

Re: hlásná trouba Doležal...

Spolková republika Německa uznalo neplatnost dohody smlouvou s Československou socialistickou republikou 11. prosince 1973, kdy byla prováděna Ostpolitik (zlepšení vztahů se zeměmi východního bloku).

R.J. 15.10.2009 9:18

Re: hlásná trouba Doležal...

No, v Unii se takto chovat nejde. A to některé štve. ;-D

:-) 15.10.2009 9:17

Re: Je to vřed

V Evropě na konci WW2 bylo sporné všechno. Nesporná je Postupimská dohoda. Pokud ji někdo chce zpochybňovat, tak vrací celou Evropu do stavu, před touto dohodou. A nemá smysl se bavit na téma, jestli byla tato dohoda spravedlivá nebo nikoliv.

Vážný 15.10.2009 9:15

Re: Nějak to nechápu.

Odporování demokracii (on nemá právo ale povinnost, jinak jsme částečně autokracie). A to je na obvinění Senátem z vlastiztrady před Ústavvním soudem (takto idiotsky se nazývá proces sesazení prezidenta).

Ale pochybuji, že by Senát do toho šel.

Žádná Unie, ani americká se nesloučila bez války, ale nevím proč v pozici idiotů z Jihu musíme být my.

Raul 15.10.2009 9:15

Re: Tak proč jste se poserové nebránili?

Mirek F. 15.10.2009 9:12

Re: Doležal zase vytahuje sudetoněmeckou kartu

Tak jo, použil jste šrapnel a ulevil jste si:-)

Vážný 15.10.2009 9:12

Je to vřed

Podle mne jsme se dopustili genocidy. A to hlavně formou provedení, i kdyby nakrásně vyhnání bylo v pořádku. Viz třeba podmínky ve vnitrozemských internačních táborech, kde se čekalo na odsun (dokonce i prokazatelní antifašisté, kteří chtěli odejít), kde tehdy díky stravě a lékům umíraly všechny novorozené děti.

Právní stav skončil v ČSR ke dni mnichovské dohody, čili 30.8.1938. To je alespoň oblíbená klička prezidenta Beneše. V tom případě, ale ani dohoda mezi Č-SR (pomnichovskou) a Německou říší o státním občanství německých obyvatel neměla právní účinek (stejně by ho neměla, nebyla založena na opci, volbě, ale nadekretovala kdo je a není občan Říše). Takže všichni Němci žijící v ČSR 9.5.1945 měly být stále občany ČSR, pokud zde žily před válkou. Tohoto občanství je ale zbavil dekret prezidenta Beneše.

Na základě toho pak došlo na národním principu k zabavování majetku. Že to ssebou smetlo nejen třeba Rakušáky (sporné, zda byly poraženou zemí), ale také Švýcary (museli jsme vyplatit odškodnění), Lichtenštejnce (současné problémy) ale také Židy (před válkou se hlásili často k Němcům) je šílené.

Co udělala většina českých Němců do konce roku 1938? Hlasovali ve volbách, účastnili se sčítání lidu, sešli se na demonstracích, žádali právo na národní sebeurčení (na němž vznikla ČSR v roce 1918). To jsou v demokracii zločiny jak noha, hodné středověkého vyhnání.8-o.

Je to vřed a musí se do něj říznout. Prostě umožnit diskusi nad naší historií a diskusi s bývalými občany neprávem zbavenými občanství. A najít nějakou formu smíření i třeba s odškodněním.

Vojtěch Maňák 15.10.2009 9:11

Nějak to nechápu.

Nejsem právník, na to se cítím být příliš slušným člověkem. Ale pokud má Lisabonská smlouva víceméně charakter zákona nad vlastní zákony států a pokud tento zákon ale nejprve musí být ratifikován naším prezidentem, než bude moci být uveden do praxe, chápal bych to tak, že do té doby prostě platí dosavadní pravidla (tuším smlouva z Nice). To nemůže trvat déle, než nějaké tři roky, které ještě panu prezidentovi zbývají ve funkci. Pak český parlament určitě zvolí nějakého dostatečného eurohujera, o to nemám obav. Druhá možnost je Václavovi Klausovi vyhovět a schválit pro Česko právně závaznou výjimku. Sice z toho Posselt a jeho kameraden možná dostanou osypky (Nehlasoval jakýsi sudeťák v EUlamentu proti vstupu Česka do EU?), ale ušetří to tři roky času. Pro Klauzovo odvolání z funkce se mi nejeví relevantní důvod a Ústava ČR mu dává plné právo stavět se na zadní a v této chvíli jej podle mne využívá oprávněně.:-P

Uvážím-li, kdo proti němu nejvíc útočí - Jo Lenin, Kohn-Bandit, Possert, Zubovová a podobné zjevy, zdá se mi, že pokud tihle darebáci jsou proti prezidentovi, asi dělá něco dobrého.:-/ Neochota vyhovět vcelku rozumným požadavkům - tedy právní zajištění "co jsme si, to jsme si", to mne vede k podezření, že se Klaus asi strefil. Takže pak označení EU jako Čtvrtá Říše nebo d'EUtchland možná není až tak mimo.;-€

Chce-li některý ze státníků navrhovat vyloučení Česka z Unie, znamená to, že opravdu platí "Quod licet Jovi, non licet bovi" a my bychom měli být v Unii za vola.(Y)

Katr 15.10.2009 9:11

Re: nejen proti sudeťákům

Nestudoval jste v Plzni historii?8-o

Mirek F. 15.10.2009 9:11

Re: Kikina Pružinskij už neví co by ze zoufalosti vymyslel

Prosím, jak hovořil hanlivě o Havlovi a disidentech?8-o

Též argumentace stylem "voni jsou taky takoví" je poněkud nedůstojná. Samozřejmě, že na obou stranách konfliktu existují kanálisté, možná jste si povšiml, že jsem se pozastavil nad vámi, nikoliv třeba nad takovým "sociologem", tamtakové vyjadřování beru jako jeho standard a pokud nenapíše faktografické bludy, tak si ho nevšímám.  

Jaroslav 15.10.2009 9:10

Ano

Ano, pojďme a vystupme z Evropské unie.

Katr 15.10.2009 9:09

Re: hlásná trouba Doležal...

Včera tu padla typicky česká bolševická myšlenka, že změna občanství je dobrý důvod k vyhoštění z republiky a ztrátu majetku.Nepřipomíná to opět něco společně s tím pokřikem o vystoupení z Unie?8-o

ranbow 15.10.2009 9:08

I Vy fantasto

Co mají proboha Benešovi dekrety společného s Listinou základních svobod? V době kdy byly vyhlášeny, a právně aplikovány nebylo o nějaké garanci práv a svobod ani potuchy.Bylo to sotva pár měsíců potom co v Německu /a celé okupované Evropě) byli popravováni a mučeni lidé lidé pro svůj původ, rasu, národnost, vyznání. Sovětský svaz si v té době odtrhl od České republiky Zakarpatskou Ukrajinu, Alžírsko bylo ještě kolonií Francie.. Ještě o 10 a 20 let později - madarská revoluce (1956), Pražské jaro (1968) rozhodovaly o právech a  svobodách tanky...  

Hodnoťme Benešovi dekrety jako historický dokument poplatný své době - nikdo právně nezpochybní odsun Sudetských Němců (i když oni se vrátit mohou), stejně jako nám Sovětský Svaz nevrátí Zakarpatskou Ukrajinu, a nikdo neoživí oběti fašistického běsnění, ani ruských  tanků v Budapešti v Praze...

Nicméne, to nebyl ten pravý důvod, proč Vás označuji jako fantastu. Tím je až představa, že by nechuť politiků ostátních států EU kvůli nám cokoliv něco měnit v Lisabonské smlouvě (i jen formou dodatku či politického prohlášení) bylo způsobeno jejich obavou  o lidská práva u nás či kdekoliv jinde.. Dobře vědí, že politický slepenec Lisabonské smlouvy by členské státy znovu neodsouhlasily, ani kdyby se mělo dopsat že dvě a dvě jsou čtyři..

historik 15.10.2009 9:05

nejen proti sudeťákům

Asi ta právní záruka bude potřeba nejen proti sudeťákům. Taky proti panu Doežalovi bude potřeba. Proč Češi vyhnali sudeťáky? Protože napřed sudeťáci vyhnali Čechy! Böhmen und Mören nevyrobili Češi.

Katr 15.10.2009 9:04

Re: Ano, vystupme z EU,

To se nestane, protože byste museli zorganizovat referendum.;-D

Hrad 15.10.2009 9:04

Re: Chybí objektivita

To víš že vím že jsou. Za každého takového pokud ho potkám, jse vděčný. Jen těch pocitů vděčnosti náhodě je jaksi málo.  A víš proč nenávidím společenské hiearchie? Protože generují  vděčný psí pohled vzhůru a pohrdavý pohled dolů. Ty hierarchie které vzpomínám, se opírají také o etnickou, nebo národní příslušnost. Ale už mlčím...  

R.J. 15.10.2009 9:04

Re: hlásná trouba Doležal...

Když se zneuznala Mnichovská dohoda  , tak to byly zase Českoslovenští občané. To měl Beneš říci, Mnichovská dohoda neplatí, ale platí její ustanovení  o nabytí Říšského občanství sudeťáky. ;-D

PETR 15.10.2009 9:04

nestydím se

 A žádné výčitky necitím.