18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura 15.10.2009 7:28

Re: Furt nějaký problémy

to jsi četl v Rudých rozhledech???

Jura 15.10.2009 7:27

Re: Přihlásit se k odpovědnosti

A nechat se zapsat do Svazu Socialistických Republik Východních, že jo vole!!!!! Na to je vás tady naštěstí hodně málo - poblblých bolševických idotů. Naštěstí si lidi pamatují tu příšernou zhovadilou bolševickou lůzu, co ovládala 40 roků naši >-republiku.

sociolog 15.10.2009 7:24

Re: Kikina Pružinskij už neví co by ze zoufalosti vymyslel

Co kdyby Pruzinskij ve svem strachu pred Sudetaky, jse navratil do vlasti svych predku, totiz do Podkarpatske Ukrajiny, kde nemecke nebezpeci nehrozi? 

pepa 15.10.2009 7:24

xxx

Doležale to co pořád melete o sudetskych němcích jak jim bylo ublíženo atd. to už je nehorázné!! Kdo začal válku ? Němci! Kdo začal v pohraničí zakladat bojuvky proti českym obyvatelům ??

Doležale nechcete se odstehovat do bavorska ???

Plebejec 15.10.2009 7:22

Furt nějaký problémy

Nejdřív Sudeťáci chtěli nervomocí do reichu a když už tam konečně jsou tak chtěj zase zpátky.

sociolog 15.10.2009 7:22

Re: Doležal

Jak nas Sudetace okradli v 30. letech? Tedy pred Minchovem, predpokladam. Jestli nas nekdo okrad, tak to byly zapadni mocnosti, ktere nas zradily. V tom je opravdu koren dnesni diskuse. To, ze z tohoto duvodu se Benes rozhodl vybudovat most mezi Vychodem a Zapadem, po kterem v r, 1968 prijely tanky, je snad dostatecne znama chyba, nez aby ji Klaus nyni v Moskve opakoval.

Nejsou snad dnes Rusove se symi pozadavky (Lavrov preci na pude OSV prohlasil, ze patrime do Evropy Vychodni) nesrovnatelne nebezpecnesi, nez hrstka v Mnichove co kde se schazejicich starousku?  Proc hraje Klaus na tuhle notu a Vy mu k tomu prizpevujete? Nepochopil jste do jake sfery vlivu se dostaneme, kdyz nas EU vylouci coby nesvepravne narcisty?

ja 15.10.2009 7:20

Kikina Pružinskij už neví co by ze zoufalosti vymyslel

se všemi  Jakli, Hájky a jeho patolízali se už mezmohou na nic jiného než na takovou ubohost jako žádat  Unii o pardon všech lumpáren námi způsobených a naivně si myslet, že do této špíny namočí ostatní státy, které se za to zaručí. Jen idiot co si neprostudoval LS nepochopí to, že LS nic nového pro naší zemi v této oblasti LP nepřinesla ani nevzala. Chovají se úplně stejně jako bolševici podle pravidla, když tumu nerozumím tak to alespoň zakážu.

Fleischer 15.10.2009 7:19

Re: Doležale, už jste těmi kecy...

Všimněte si prosím, že téměř všechny uváděné příklady se vyskytují ve východní Evropě! Nikoliv v západní, civilizovanější Evropě. Ve Francii v Alsasku-Lotrinsku jsou Němci do dnešních dnů. Dokonce pro ně ze Štrasburku vysílá televize, jmenuje se ARTE (můžete se přesvědčit na satelitu). Němci jsou i v Itálii (Jižní Tyroly), kam se dokonce po válce vracelo Hitlerem vystěhované obyvatelstvo. Němci jsou i ve Švýcarsku, ale to je jiný případ, tam si jsou všechny národnosti absolutně rovny (na rozdíl od naší 1. republiky). V Polsku je problém také trochu jiný: Tam Němci z velké většiny uprchli před frontou a nemohli se již vrátit, protože jejich místa obsadili Poláci, kteří byli ale také vyhnáni sovětskou armádou z území dnešní Ukrajiny a Běloruska. Historie není tak jednoduchá, jak na první pohled vypadá!

Jarek z Brna 15.10.2009 7:12

Re: Pane Doležale, zanechte už toho svého náckovství

Když už v souvislosti se škodami používáte 1.osobu mn.čísla, tak nám sdělte, čím ublížili konkrétně Vám.

Didi 15.10.2009 7:08

Re: Přihlásit se k odpovědnosti

Vzhledem k tomu, kam Svaz Evropských Socialistických Republik poslední dobou spěje, by to bylo pro nás to nejlepší řešení.

Jarek z Brna 15.10.2009 7:05

Re: Přihlásit se k odpovědnosti

>- Kdyby měli zdravý rozum a smysl pro realitu, tak to udělají dávno, ať si Klause vyžerem sami, když mu tak fandíme.

Borovan 15.10.2009 7:04

Re: Pane Doležale, zanechte už toho svého náckovství

Herr Fleischer, bavte se také o škodách, které tito Němci způsobili nám!!!

Jarek z Brna 15.10.2009 7:04

Re: Pane Doležale, zanechte už toho svého náckovství

A hlavně se jim hodí, stejně jako VK, použít jakýkoliv argument k rozdmýchání vášní. Zajímavé, že Klausovi leží na srdci pár majitelů, dnes bezvýznamných nemovitostí, ale osud majetků za miliardy, rozkradených ve zpackané privatizaci ho nezajímají. Zkrátka podle hesla, když chceš psa bíti, hůl si vždycky najdeš. Panu Klausovi je smrtelně jedno, jestli budeme v EU nebo ne. On i za bolševika jezdil po celém světě, zatímco my jsme dřepěli ve východoevropské rezervaci. A když nám obnoví hranice, no bóže, on ve frontách stát nebude.

Jura 15.10.2009 7:02

Re: Přihlásit se k odpovědnosti

Další možnost je, že se zbývající Evropě naše chaotické jednání přejí a diplomaticky nás pošlou do prdele.

batys62 15.10.2009 7:01

Re: že neměl podobné "starosti" i slovenský prezident, byly jsme jedna země, nebo ne?

Maruško, stačí si přečíst slovenskou tlač! Tam se dočteš jak teď Slováci držej panu Klausovi palce, když před tím neměli odvahu ani pípnout a mají se možnost zdarma svést!

Georgg 15.10.2009 6:59

Re: Nechapu, proc i Dolezal pristupuje na Klausovu hru

Velmi přesné! Díky...

I. 15.10.2009 6:59

Re: Vyhnání

R^R^R^

Jarek z Brna 15.10.2009 6:58

Re: Přihlásit se k odpovědnosti

Zdráv nejsem. Jsem doma s chřipkou. Jinak bych neztrácel čas diskusí se zaslepenými lidmi, kteří buď zapomněli a nebo nemají zkušenost s tím, jaké je to být mimo západní Evropu. A nezlobte, když si vybavím politicko-regionální společenství či styly, chcete-li, tak mně nesedí ani balkánké, ani východoevropské, ani jakékoliv jiné, ale západoevropské. A o nějakém speciálním českém nevím.

Miroslav Zikmund 15.10.2009 6:57

Re: Pane Doležale, zanechte už toho svého náckovství

Ale já mám na mysli, že 99% DNEŠNÍCH Čechů a Němců nemá na víc jak 60 let starých  událostech podíl. V roce 45-46 se i ti Češi, kteří přímo nevyháněli a i ti Němci, kteří přímo nezavírali do koncentráků a přímo nepopravovali přesto podíleli určitým podílem viny na těchto nepravostech, a to proto, že to velká skupina společnosti prostě podporovala a schvalovala. Ale těchto lidí, kteří tehdy byli v dospělém věku je dnes tak jen 1% a že tedy tato historie má být dávno uzavřena a nemá cenu ji ani majetkově ani morálně otevírat a nemá ani cenu zvedat moralizující prst, jak to činí pan Doležal.

Jenže skutečnost je taková, že existuje spousta lidí, kteří se s tímto uzavřením nesmiřují a majtekové nároky ve skutečnosti mají. A protože existuje určitá možnost právních kliček a výkladů a naopak neexistuje 100% jistota, je dobré, správné a potřebné mít další pojistku. To není nic cynického.

Standa 15.10.2009 6:56

Doležal

opomene vždy příčiny konfliktu. Ti hodní Sudeťáci nas okradli již 30. letech a přišel trest za krádež. Dopadli moc dobře.

No... 15.10.2009 6:52

Doležal blbější Astona a to je co říct!

KDO nařídil, že reparace nula ale za to vystěhování? Kdo zavinil první a druhou světovou válku ? Kolik škod a zmařených životů stála? Proč mocnosti nerozhodly také o konečném řešení německé otázky, jako to dělali skopčáci, ale humálně rozhodl jen vystěhovat ???? Proč se zastáváte fašistického ksindlu a následky JEHO počínání dáváte za vinu NÁM, blbe ?????

Fleischer 15.10.2009 6:52

Re: Pane Doležale,

Sudetští Němci žijí v Čechách a na Moravě po staletí, tedy déle než např. Američané evropského původu v Americe. Přesto byste asi považoval za absurdní požadavek Indiánů na vyhnání Evropanů za oceán.

honzak 15.10.2009 6:51

Bohušu, jsi

hýzl! Tak blbej prostě nemůžeš být, je to fyziologicky vyloučené. Ale oni na tebe posseltovou melodyboys dost tlačí, co? Abys za svá eura odvedl pořádný kus práce, že?

honzak 15.10.2009 6:50

Re: Přihlásit se k odpovědnosti

"A hlavně už nemáme mandát "otravovat život" svým čecháčkovstvím zbytek unie "

Jinak zdráv? Nebo úvaha ve stylu podepisovače úvěrových smluv pro Home Credit?

I. 15.10.2009 6:48

Re: Nechapu, proc i Dolezal pristupuje na Klausovu hru

R^R^R^

Fleischer 15.10.2009 6:42

Re: Pane Doležale, zanechte už toho svého náckovství

Ano řekněme 99% procent sudetských Němců nemá na válce žádný podíl. Přesto byli vyhnáni ze svých domovů, okradeni o svůj majetek, přesto byli týráni a někteří z nich i zavražděni. Toto vše vykonalo řekněme pouhé 1% Čechů. Jejich zločiny dodnes chrání Benešovy dekrety. Těmito Benešovými dekrety nyní operuje nejvyšší představitel našeho státu - není co cynické?

BořekB 15.10.2009 6:31

Doležale

jděte už konečně s těmi Sudeťáky do pr..le.

Bruno 15.10.2009 6:28

Doležale já nevím

co vlastně meleš o nějakym právu kolik ti bylo v těch létech jaký národ Klaus těm němcům muže z pýchou jeho vlastní ukazat jak má připravené domovy důchodcu špitaly vybavene světově,a to čeká jen na vyvolene firer by nebyl víc spokojený dnes jako v září 39.Co se tyčeV.Š  zavřenych už je také zavírame hezky po pořádku na 1místě práva podle hesla právní stát pa puso :-D

Jaroslav Hlaváček 15.10.2009 6:24

Přihlásit se k odpovědnosti

>- Myslím, že v tuto chvíli jakékoliv diskuse na téma LS či EU ztrací jakýkoliv smysl. Díky Václavu Klausovi se podařilo již tak dost polarizovanou společnost rozdělit na dva nesmiřitelné tábory. Pochopil jsem, že VK opravdu, ale opravdu nehodlá podporovat jekékoliv "státnické" řešení a jeho úloha, která měla tkvět ve stmelování společnosti je přesně opačná. Dávám tedy za pravdu panu Teličkovi (viz. jeho blog), že jedinou cestou je podepsat LS, k čemuž, jestliže nám zůstala alespoň špetka soudnosti, jsme se zavázali. A hlavně už nemáme mandát "otravovat život" svým čecháčkovstvím zbytek unie a po nějaké době vyhlásit referendum na téma, jestli vystoupíme z "lisabonské unie". Pak už nám nezbude, než jen doufat, že se někteří politici a lidé vzpamatují a nezadělají našim dětem a pořádný  problém.

Drzý Bob 15.10.2009 6:18

Re: sudetsti Nemci

Agresivním máváním horní končetinou, vykřikováním jako že chtějí zpět do Říše a vytvářením páté kolony.