28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 12.1.2006 11:07

Standardy versus svoboda? O jakých standardech a svobodě tady mluvíme a pro koho mají platit??? Viz: "KRIMINÁLNÍ STÁT: CENTRALIZOVANÁ, UZAVŘENÁ, NEPRŮHLEDNÁ A NEKONTROLOVATELNÁ VÝKONNÁ, ZÁKONODÁRNÁ A SOUDNÍ STÁTNÍ MOC NAD OBČANY – DAŇOVÝMI POPLATNÍKY

Standardy versus svoboda? O jakých standardech a svobodě tady mluvíme a pro koho mají platit??? Viz: "KRIMINÁLNÍ STÁT: CENTRALIZOVANÁ, UZAVŘENÁ, NEPRŮHLEDNÁ A NEKONTROLOVATELNÁ VÝKONNÁ, ZÁKONODÁRNÁ A SOUDNÍ STÁTNÍ MOC NAD OBČANY – DAŇOVÝMI POPLATNÍKY V RUKOU NEVOLENÉ A OBČANY PLACENÉ, ALE JIMI NEODVOLATELNÉ STÁTNÍ BYROKRACIE, JEJÍ INSTITUCE, REPRESIVNÍ ORGÁNY TAKOVÉ STÁTNÍ MOCI, JEJICH PŘEDSTAVITELÉ, SPOLEČNÉ METODY A CÍLE":
AeroKarel 11.1.2006 20:55

Mimozemšťane,

ze stávající nabídky jedině ODS. Ovšem nesmíte věřit všemu co o ní kulomet na fráze Sobotka vychrlí.
Obecně pak strany liberální.
J. T. 11.1.2006 19:59

Pane Doležale

Takových ptákovin v jednom jediném odstavci? Odkdy je svoboda nákladná? Máte snad pocit že armáda všudypřítomných úředníků či vydržovaných příživníků nic nestojí? A kolik mě podle Vás stojí svoboda? Musím si na ni snad platit nájem? Je neuvěřitelné jak se tyhle memy, které do našich krajin přinesl už Hitler drží při životě. I člověk s průměrným IQ by mohl pochopit, že svoboda nás nestojí vůbec nic, ale na "standardy" a především na naše státní bachaře si musíme vydělat.
AeroKarel 11.1.2006 18:56

To je zajímavé,

jakou sestavu ......... (diskutérů) ten Doležal přitáhne. Někteří dokonce věří, že socani své přemnožené buzerující úředníky  bránící vyšším výdělkům všech ochotných pracovat, budou platit z peněz bohatých. Oni to tedy socani rádi tvrdí, jenže má to mnoho háčků. Když si někdo umí slušné peníze vydělat, umí je i uhájit, třeba "daňovou optimalizací" s poradcem nebo rovnou danění v cizině.
Takže na to vše zase zbydou ti chudí, blbí, kteří socany zvolí aby je za jejich peníze buzerovali a strašili ODS.
AeroKarel 11.1.2006 18:39

Renato D,

co míníte "ekonomickými experimenty"?
Méně zadlužený stát a vyšší růst HDP?
Mimozemstan 11.1.2006 18:57

Re: Renato D,

Muzete mi prozradit, ktera ze stran garantuje mene zadluzeny stat a vyssi rust DPH?
 
CSSD vyrovnane finance nema (a ani nemuze do te doby, nez zacne prosazovat vyssi dane, napr. majetkove apod.)
 
ODS chce doslova zruinovat ekonomiku nesmyslem rovne dane, kdy by stat vyhledove si musel zacit pujcovat mnohonasobek toho co dnes, protoze propad v prijmu statu by delal vice nez 150 mld rocne, ktere si bude muset pujcit. Navic nesmysly jako min. garantovany prijem 6000 korun doslova odcerpa dalsi miliardy. Placeni zdravotnictvi, studii atd.
Ceny pro srovnani: prumer OECD pro placeni 1 roku vysoke skoly 90-340.000 Kc rocne.
Zdravotnictvi, doplatky radu deseti az statisicu.
Penze:  12%-25% z platu.
 
Lidovci zavedli podporu pro rodinu a chteji vymackat z rozpoctu vice, nez je mozne. Opet pri podpore z ODS.
  Komuniste opet by jen zatizili statni kasu.
Renata D. 11.1.2006 16:33

Co je lepší?

Autor má pravdu: "Pro ty, co preferují svobodu před zažitými standardy, je největším nebezpečím ne snad ČSSD sama o sobě, ale současná socialisticko-komunistická většina v Poslanecké sněmovně. " Pro ty co preferují před ekonomickými experimenty zažité standardy třebas i na úkor svobody prožité někde na smeťáku je zase největším nebezpečím ODS. Oba názory jsou legitimní a celkem pochopitelné. Rozhodnou volby a bude.
Stredocech 11.1.2006 16:48

Re: Co je lepší?

Mýlíte se, ČSSD + KSČM shání voliče, kteří chtějí socialisticky pracovat a kapitalisticky žít. Na to "socialisticky žít" už zapomněli nebo to vůbec nepoznali a mají proto iluze. Takových 180 korun měsíčně důchodu r. 1959, na dnešní ceny cca. 2000 jim nic neříká. A byly i důchody menší a mnozí zemědělci, kterým byl "kolektivizován" majetek nebrali NIC, prý ať se o ně postarají děti.
 
franta 11.1.2006 16:55

Správně soudruhu

Lidi, kteří chtějí socialisticky pracovat a kapitalisticky žít, kritizoval svého času už soudruh Husák. Je vidět, že jeho myšlenky stále žijí.
Stredocech 11.1.2006 17:10

Re: Správně soudruhu

Obávám se, že soudruh Husák by nic takového neřekl, přece nepřipustí, že život v socialismu stojí za to, za co stojí. Ač musel slevit z Novotného "neustále rostoucí životní úrovně" na "udržení současné vysoké životní úrovně" a ze světlých zítřků zůstal už jen "reálný socialismus," jinými slovy "lepší už to nebude."
 
Stredocech 11.1.2006 17:14

Re: Správně soudruhu

Jinak, samozřejmně, soudruh Husák jistě kritizoval špatnou pracovní morálku některých spoluobčanů, ale jaksi ho nenapadlo, dát někomu za více práce také více peněz. Veškeré pobídky, které byly k dispozici, totiž praskly na podporu politické loajality.
 
Lojza 11.1.2006 17:22

Re: Správně soudruhu

Von ten Husák byl dvojka Saši Zlatoústého. "Hranice nejsou korzo", "Letos byla úroda díky Bohu dobrá - ačkoliv jsem bezvěrec" ....
Byl to prostě bolševickej uslintanec a ještě k tomu Slovák.
Byg 11.1.2006 14:17

ODS vyhraje

a sestaví většinovou pravicovou vládu - viz www.volebnipreference.cz.
Vlali 11.1.2006 16:01

Re: ODS vyhraje

Myslíte-li že ODS se svou většinu národa okrádající politikou vyhraje podle servru kde hlasovalo pro Modré 1.100 lidí jste se vší úctou naiva.
Byg 11.1.2006 14:16

Bojte se!

Za vlády ODS bude nastolena tvrdá diktatura, kdy každý občas si bude muset dělat co chce a nebude v tom omezován. Hurá!
franta 11.1.2006 17:02

Re: Bojte se!

Ještě že jenom občas.
Stredocech 11.1.2006 13:01

Kdo obětuje svobodu, nemá nakonec ani ty standardy,

viz sešup ČSR/ČSSR z 10 místa na světě na 35. Teď se ucházíme o investice v Jižní Koreji, tomu by v 50 letech neěřil ani ten největší antikomunista. Srovnání Jižní Korea/KLDR či BRD/DDR mluví samo za sebe.
A největší "sociální vymoženosti" měli Němci za Hitlera.
 
Rad 11.1.2006 17:11

Re: Kdo obětuje svobodu, nemá nakonec ani ty standardy,

Toto je příspěvek! Vidíte kam to spěje?
franta 11.1.2006 12:47

Dělají-li dva totéž

"Havel a jeho lidé vycházejí (podobně jako Paroubek) z toho, že komunistické nebezpečí se u nás všeobecně přeceňuje a že ODS je v současné době nebezpečnější než komunisté. Zdá se, že prestižní důvody (odvěké rivalství s ODS, v němž měla dosud nakonec vždycky převahu ODS) hrají v jejich uvažování důležitější roli než důvody věcné." 
Pokud volby dopadnou tak, jak naznačují současné preference, bude jedinou možností jak sestavit většinovou vládu nez komunistů jen velká koalice ODS+ČSSD. Pan Topolánek a jeho lidé však resolutně tuto možnost odmítají. Zdá se, že prestižní důvody hrají v jejich uvažování důležitější roli než důvody věcné.
jepice 11.1.2006 13:20

Věcné důvody

Takže věcné důvody postopadesátéšesté:
Bude-li mít po volbách levice většinu, mohl by Topolánek přistoupit na velkou koalici jen tehdy, kdyby se Paroubek zavázal, že nebude v zásadních záležitostech hlasovat s komunisty. Ale proč by to Paroubek dělal, že? Tedy slíbit může cokoli....
Pokud nebude mít levice po volbách většinu, není třeba vytvářet velkou koalici.
Takže zbývá možnost 100:100.  Hovoříte o ní?
franta 11.1.2006 16:49

Vážená jepice

Pro případnou diskuzi by bylo třeba definovat, co to jsou "zásadní záležitosti" a co to je "hlasovat s komunisty". Pokud vím, i ODS často hlasuje stejně jako komunisté a nám hloupým se to vysvětluje tak, že "přece nebudu hlasovat jinak jen proto, že komunisti náhodou hlasují tentokrát správně". Pokud sledujete NP, jistě jste si této argumentace musel(a) všimnout.  Takže se naskýtá otázka: Je ochoten se i Topolánek zavázat, že nebude hlasovat s komunisty ?
jepice 11.1.2006 17:01

No vždyť vám říkám

že by ta dohoda nebyla možná. Já nic definovat nepotřebuju, já nejsem ani jedna z příslušných stran.
franta 11.1.2006 17:04

Tu dohodu

ale dopředu vylučuje jen jedna z těchto stran, ODS. Takže se nechme překvapit. 
Linda 11.1.2006 12:06

Rada zastáncům ODS

Všem skalním zastáncům ODS radím, aby se na netu nepředváděli jako opilci v restauraci 4 cenové skupiny. Chudoba cti netratí a zastánci chudobných mají zatím lepší argumenty a slušnější vyjadřování vyjadřování než oni.
jakovy 11.1.2006 12:26

Re: Rada zastáncům ODS

Vy jste jako Yogi Bear (Méďa Béďa v češtině).
On taky zásadně, jako Robin Hood, bohatým bral a chudým - to je sobě - dával. Jenomže on to říkal na plnou hubu.
A s tou cenovkou, to je těžké. Když Vy rudouši slyšíte až od 5. cenovky níž. My se holt nedomluvíme.
Vlali 11.1.2006 16:04

Re: Re: Rada zastáncům ODS

Ono je pořád populárnější brát bohatým a dávat chudým (i duchem) než brát chudobným a dávat bohatým (což je přeloženo modrá šance).
Evropan (original) 11.1.2006 12:41

Re: Rada zastáncům ODS

Problem je, ze chudobni jsou jen zastupny element, o ty jde tak maximalne Nadeji, Armade spasy, Drop-Inu nebo nekterym krestanskym radum. Ostatni je pouzivaji jen jako stit  
cirgusák 11.1.2006 11:53

Ano, komunisté šikovně alokovaní v ODS

 jsou pro tento stát momentálně nebezpečnější, než Grebeníčkovi křiklouni. V tom má Havel naprostou pravdu a proto na to upozornil. Kdo to ještě nepochopil, je hlupák.