14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stredocech 11.1.2006 12:44

Re: Ano, komunisté šikovně alokovaní v ODS

ano, nebezpečí NSDAP s nějakým Hitlerem v čele se obyčejně přeceňuje...
cirgusák 11.1.2006 13:31

Re: Re: Ano, komunisté šikovně alokovaní v ODS

Myslíte-li dobře rozpoloženého Grebeníčka s číší v ruce, ve společnosti nadouvajícího se Václava Klause na  lánském balkóně , máte pravdu. 
Panu Havlovi by se to rozhodně nestalo, o tom jsem přesvědčen.
Ivan Nový 11.1.2006 10:50

Braňte se!

Jindy už nemusí být příležitost.
nup 11.1.2006 11:15

Re: Braňte se!

Ba, ba! Po modrou klikou prosazeném placení za každý prd, zvýšení daní, většinovém systému, který je snad nejnespravedlivější ze všech, už k nějaké obraně možná prostor nezbyde! Každý (ne-tunelář) bude rád, že vůbec přežije. Proto se braňte!!
jepice 11.1.2006 11:31

Re: Re: Braňte se!

A že dnes zase máme hezky. Nebe jasné, sníh křupe pod nohama. Jdu ven, je tam vylidněno, bojovníci modří i rudí sedí u počítačů.
Sch.ekonom 11.1.2006 11:39

Ani prdy nejsou zadarmo.

Nechápu proč bych nupovu potřebu řečeného prdu měl platit třeba já.
nup 11.1.2006 11:46

Re: Ani prdy nejsou zadarmo.

Jakže je ten známý zápis do třídnice? "Staval sa hlúpým na zposob Švejka"? Holt chytrému napověz, schekonoma ...
Kvetla 11.1.2006 10:22

Oba mejí plnou pravdu !!!

ODS by je asi od válu vyhnala,protože by preferovala jinou garnituru.Bosové KSČSSD a jejich nohsledníci by si jistě vyhověli a o prebendy by se holt museli, se skřípáním zubů, podělit. Ale zůstalo by jim alespoň něco v hrsti.A o to "go" !!!
JK 11.1.2006 9:30

Neschopnost Topolánka bije do očí

Není schopen najít ten pravý slogan, který by lidem vysvětlil, o co jde.  ČSSD ho má jako všude na světě. Nemusíte nic dělat a budete se s mít  lépe. (zároveň odpověď , co je to sociální stát)
 
Heslo do voleb musí být jasné, rozhodně ho nesmí dělat nějaká agentura. (dokázali jsme, že to dokážeme -to byla nezapomenutelná ukázka). Musí ho najít Topolánek.
Vlali 11.1.2006 16:09

Re: Neschopnost Topolánka bije do očí

Vážený pane heslo sociálních demokratů není nedělej mi se postaráme. To základní je za poctivou práci poctivé peníze. Topolánkova smůla je, že základní heslo Modré šance je bohatým vše na vás zbylé placení. Inu jaký div je-li hlavním ekonomem Modrých komunista.
Stredocech 11.1.2006 16:41

Re: Re: Neschopnost Topolánka bije do očí

Mýlíte se, heslo ČSSD je zajistit, aby se všichni měli stejně (špatně), bez ohledu na to, jak pracují, neboť "zdroje jsou." Heslo ODS je nechat těm, kteří vytvářčejí hodnoty více, aby se na to náhodou nevykašlali, jak to známe z doby poměrně nedávné. Jistě, jsou tuneláři, ale také mraky skutečných nemakačenků na podpoře. Ne každý na podpoře je nemakačenko, ale každý nemakačenko je na podpoře a nemusí se snažit pracovat. Podobně, ne každý podnikatel je tunelář, ale každý tunelář je "podnikatel."
 
 
Miro Vilimek 11.1.2006 9:19

Co to je socialni stat?

V posledni dobe slysim/vidim na monitoru stale casteji termin "socialni stat". Muzete mi, prosim, nekdo vysvetlit, co to presne je? Obavam se, ze to bude neco jako: 1.socialni spravedlnost. Mnozi o ni mluvi, ale ona nemuze existovat, protoze se neda ani definovat. nebo: 2. reinkarnace socialismu.
Jura Jurax 11.1.2006 9:16

No to snad ne

on Venca Pravdaaláska je sice absurdní dramatik s názory občas vskutku diplomaticky řečeno absurdními, ale že by se k stáru propracoval k názoru, že komunistické nebezpečí se u nás všeobecně přeceňuje a že ODS je v současné době nebezpečnější než komunisté? To mi přece jenom na byvšího disidenta bolševiky žalářovaného přijde trošku silné.
mechis 11.1.2006 10:32

Re: No to snad ne

Taky mi to neštymuje. Jestli ovšem není, eufemisticky řečeno, odtržen od reality, iow blbej jak dlabaný necky. Obávám se, že bé je správně
jepice 11.1.2006 11:22

Re: Re: No to snad ne

Anebo zas někdo vytvořil virtuálního panáka a teď ho fackuje.
Sch.politolog 11.1.2006 11:41

Re: No to snad ne

Sch.politolog 11.1.2006 11:49

Václav Havel byl v pozici malého naivního dítěte, které mělo odvahu říkat, že král je nahý.

Problém je v tom, že tím dítětem zůstal i po zvolení presidentem a že po smrti Olgy, která ho svým  zdravým selským rozumem brzdila, se stal malým vzteklým dítětem.
Doležal 11.1.2006 8:47

všichni toho vždycky hodně naslibují

Myslím, že největší nebezpečí hrozí od těch, kteří něco jiného říkají a něco jiného dělají. Volební programy jsou u všech hezky napsané, ale po čtyřech letech si plnění pochválí jen oni sami. Komunisté toho po válce také hromadu naslibovaly, ale výsledek byl opačný - sebrané majetky, pozavíraní lidé, povraždění lidé. ODS taky již mnoho roků slibuje, ale moc toho nedokázala - zpackaná privatizace, jak dlouho měla ministry zdravotnictví, školství, dopravy, ad.? ČSSD snižování nezaměstnanosti, opak je pravdou, zdravotnictví a školství stejné jako u ODS. Lidovci - kam vítr tam plášť.  Všichni toho vždy naslibovaly v programech, ale výsledek byl nula. BOJME SE TĚCH CO JEN SLIBUJÍ, ALE NEPLNÍ, VOLME TY KTERÝCH SI VÁŽÍME, KTERÝM VĚŘÍME  A KTERÉ DOBŘE ZNÁME.      
eTony 11.1.2006 9:14

Doležale,

původně jsem vám chtěl napsat obšírnější odpověď, ale vzhledem k tomu, že srovnáváte nesrovnatelné a koncepčně rozdílné, jsem dospěl k názoru, že je to zbytečné.
Xaver X.X. 11.1.2006 9:39

Koncepce mohou být rozdílné,

ale realita z nich plynoucí je bohužel stejná, nebo aspoň velmi podobná.
eTony 11.1.2006 9:52

Re: Koncepce mohou být rozdílné,

Xavere, není stejná, Vy to možná jen stejně vidět chcete.
Od státního dirigismu a socialismu k tržnímu hospodářství se opět blížíme k socialismu plného regulací, příkazů, okrádání VŠECH za neskrývané spolupráce s komunisty. A to je setsakra rozdíl. A dost mně vadí, že se v této "vývojové etapě od socialistické zlodějně k bohorovnosti diktátorů" se z chytrých, myslících lidí dělají hlupáci a nebezpečnější lidé než jsou sockomunisti.
 
Xaver X.X. 11.1.2006 10:07

Hehe, eTony, a co když to tak chcete vidět právě vy?

Ale ani mě se nelíbí, jak se k moci derou pragmatici, kterým jde hlavně o kořist a po mě potopa. Myslím, že je to krutá dań za oposmlouvu. Jó, to by se pánům politikům líbilo, aby si lidi odvolili a pak drželi hubu. Kdo brojí proti občanským sdružením a jejich aktivitám, nahrává budoucím bohorovým diktátorům.
eTony 11.1.2006 10:50

Xavere,

já bych to nejraději nechtěl vidět vůbec!! No jo, ale ono to existuje, víte ?
Ti, kdož nebudou volit  KSČSSD, by měli vzít rozum do hrsti a zkusit to, Vy-víte-co.
Jenda 11.1.2006 15:45

Re: všichni toho vždycky hodně naslibují

Komuniste naslibovalY? Tedy nevim co vam naslibovaly komunistky ale komuniste urcite slibovali.
klobouk 11.1.2006 8:32

Rudé právo pozdravuje

... "vlivná lobby kolem prezidenta Havla. Havel a jeho lidé" ...
Kdo jsou ti lidé ? Neni to treba banda zaprodancu a ztrostokancu jako byli i drive nez se jim dostala StB na zoubek ? Co takhle postavit je verejne na pranýr ?
Uz zase se pokouseji rozvracovat !!
jepice 11.1.2006 11:19

Re: Rudé právo pozdravuje

A dialektika opět funguje.
Je to vlivná lobby nebo jsou to bezvýznamní pravdoláskovní kecalové? Vyber dle potrřeby.
klobouk 11.1.2006 12:06

Re: Re: Rudé právo pozdravuje

vyznam se jim odepira v kazdem pripade.
 
eTony 11.1.2006 8:09

Aleši,

na jména moc nehledím, pro mne je důležitý program strany, a v tomto případě ODS jasně válcuje ostatní. To nejsou jen všeobecná, nic neříkající hesla, ale propracovaný program, hodnotící současný stav s vlastními návrhy změn.
Pozn. : bývalí komunisté v ODS mi vadí.
Tak co ? Co může předložit ČSSD ? Leda topshit.
franta 11.1.2006 8:56

Re: Aleši,

Víte on program je sice důležitý, ale záleží také na tom, jestli je skutečná vůle ho realizovat nebo jde jen o krásné řeči. V tomto týdnu jste si jistě všiml jak hejtmanství v Liberci (hejtman ODS) pod ztrátou licence zakázalo soukromému dopravci přepravovat občany na některých linkách jen proto aby nekonkuroval krajem dotovaným ČSAD. Takže na stejné lince se lidé musí tlačit v autobusech ČSAD a vedle jezdí poloprázdné autobusy soukromého dopravce, který ty lidi nesmí naložit. Tomu se říká rozdíl mezi teorií a praxí. Z celého srdce Vám přeji abyste se po volbách nedočkal něčeho podobného v celostátním měřítku a v režii ODS.