8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J.G. Pašek 3.3.2008 3:58

HMMMMMM . . .

Komunisti stihli za pár let zavraždit-popravit 246 absolutně nevinných, uvěznit a mučit kluky letce a vojáky po návratu z Anglie, střílet lidi na hranici vybavené ostnatým drátem a německým vlčákem, uvěznit desetitisíce a zničit zdraví v uranových a uhelných dolech Mužům Určených K Likvidaci, kde jich nepočítaně zahynulo na úraz a řeznickou zdravotní péči . . .  . . . a statisícům zničit životy  . . . . a rudého Filipa kumpán Grebeníček, kterého tatík dělal MUKLům pověstného surového dozorce-hlídače . . .  a rudá lůza se dodnes pohoršuje a oplakává 2 komouše, které Mašínové zastřelili při útěku a má nehoráznou drzost Mašíny nazývat vrahy . . . .

Majkkl 3.3.2008 7:30

Re: HMMMMMM . . .

... jen naprosto naivní člověk by mohl předpokládát, že komunisté někdy budou jiní. Česko je výjimkou v demokratické Evropě, nikde jinde nejsou komunisté tak silnou stranou v parlamentu, nikde jinde se nemohou chovat jako suveréni. To ukazuje, že Češi nejsou takové oběti komunismu, jak někdy rádi vykládají. Do značné míry si komunismus přivodili sami.

Zdendáč 3.3.2008 8:20

Re: Re: HMMMMMM . . .

Ano,nikde jinde v demokratické Evropě nemají komunisté tak silné zastoupení v parlamentu...Jenže ve všech zemích post totalitních se už dávno přejmenovali a nejen že zasedají v parlamentu,ale "úspěšně" se podílí i na vládnutí,sedí ve vládách a opět vládnou...Takže trošku bych ten jejich vliv u nás přece jen mírnil,je sice ostudou,že jich v tom parlamentu sedí tolik,ale zaplať pánbůh...nevládnou...A to je setsakra významnej rozdíl...

Lojza Kohos 3.3.2008 9:25

Re: Re: Re: HMMMMMM . . .

Ale vládnou, jen jsou teďnastrčení do jiných stran...

3směsi 3.3.2008 9:27

Re: HMMMMMM . . .

Když to tenFilip říkal, to byla hrůza, hrůza, oni jsou úpně přesně stejní ti dnešní komanči jako byli ti tenkrát, vůbec nic se nezměnilo, jen kdyby trošku mohli, tak by nás zase vázali do kozelců a mučili elektrickým proudem, vzali nám všecko co jsme stačili vybudovat a zase by chtěli obládnout celý svět s Putinem,Chávesem, Moralesem, Castry.......Já jsem nemohla usnout, jak jsem se toho Filipa bála..

Hipik - pravicovy recidivista 3.3.2008 2:51

Kdo si neumi pomoci sam,

tomu zadnej nahore, ani Krakonos nepomuze. To pak prijde "Krautenberg" a volizne vsech pet. Buheheheeeeeeee, jak rikaval kdysi pritomny Hyena. ;-D

Jarda 3.3.2008 1:54

Pravdu ma predevsim B. Dolezal

 A to v zaveru jeho clanku: Pokud se nekomunisticti politici mezi sebou nedomluvi spatne dopadnou a my s nimy. Jakoby ti pitomci nevedeli, ze presne to se uz jednou stalo.

horduch 3.3.2008 7:35

Re: Pravdu ma predevsim B. Dolezal

nepoučitelníRv ,jen blbec udělá dvakrát stejnou chybu.Otázka zní kdo je ten blbec,politici,nebo lid, který je volí ?

janci 3.3.2008 9:41

Re: Re: Pravdu ma predevsim B. Dolezal

A koho chces volit?:-/

Vasekpasek 3.3.2008 0:45

Filip má pravdu

Já si tedy osobně myslím, že Filip má pravdu. Vrah je vrahem a vrahem zůstane. Takže: Gotwald je vrahem a vrahem zůstane. Stalin je vrahem a vrahem zůstane. Kdo tyto vrahy podporuje, je zločinec a patří za mříže.

Jirka 3.3.2008 1:21

Re: Filip má pravdu

Na to vám Filip jistě odpoví,že Stalin ani Gottwald nikiho osobně nezastřelili ani nepodřízli.

Přesto s vámi musím souhlasit.8-o

EVa 3.3.2008 5:44

Re: Re: Filip má pravdu

O Stalinovi bych si nebyl tak jistý. Koba byl přece nejprve loupežník v pravém ruském stylu, přepadával banky, aby zajistil Leninovi peníze. A ten že by nikoho vlastníma rukama nezabil ?

MLOK1 3.3.2008 9:11

Re: Re: Re: Filip má pravdu

"BEZ VELKÝCH BANK BY SOCIALISMUS NEBYL USKUTEČNITELNÝ!"

       Přesně tohle prohlásil kdysi, před mnohými lety, jakýsi Vladimír Iljič Uljanov - alias Lenin.

huhu 3.3.2008 7:38

Re: Re: Filip má pravdu

i v tomhle jsou si komunisti s nacisty podobní. Stejně tak prý osobně nikoho nezabil ani Eichmann...

Harry 3.3.2008 11:17

Re: Re: Re: Filip má pravdu

Hitlert ani Stalin pry nikdy nenavstivili Osvetim ci tabor Gulagu, osobne. Cili jsou vlastne nevinni. Vrahove od psaciho stolu, stejne jako soudruh Urvalek, soudruzka Polednova........

JC 3.3.2008 0:16

Co má autor proti Krkonošským pohádkám?

Tolik vadí, že ten pěkný nadčasový seriál s výchovnými prvky byl natočen před rokem 89? Nebo tam snad postrádá dnes krvelačné bestie a litry krve, což je dnes těžce IN ?  

NevericiTomas 3.3.2008 0:21

Re: Co má autor proti Krkonošským pohádkám?

Ja bych rekl, ze tam vadi ponekud sudetsky vyhlizejici stakar Trautenberg....;-D

Vasekpasek 3.3.2008 0:44

Re: Co má autor proti Krkonošským pohádkám?

Krkonošské pohádky, aneb jak bohatý sudeťák dával kapky chudé české čeládce, kterou naštěstí vždycky zachránil brácha, který dohlížel v kotlince na pořádek. Myslím, že je celkem jasné, co na tom vadí, ideologie je tam až dost...

Michal 3.3.2008 0:53

Re: Re: Co má autor proti Krkonošským pohádkám?

Já se dívám na pohádky z 50. let moc rád. Je tam spiklenecké centrum, zachránce Kléma, no prostě všechno.

JC 3.3.2008 1:17

Re: Re: Co má autor proti Krkonošským pohádkám?

Ondyno jsme diskutovali ve 4 osobách u naší branky, když dítě zahalekalo z okna, že už je Krakonoš.  K TV se mnou pádili  všichni - starosta obce, jeden soused - vědec přes fyziku a druhý - náměstek ve velké firmě. Vzácně jsme se shodli, že už bychom hajnýmu, Kubovi i Ančeti mohli napovídat.....;-D. Přesto si další díl ujít nenecháme, když to jen trochu jde. Hezčí hraný seriál pro děti i dospělé jsem neviděl.

Martin 3.3.2008 1:32

Re: Co má autor proti Krkonošským pohádkám?

on by zlustroval asi vsechny cesky pohadky, krkonossky jsou jen obrazem cele nasi lidove tvorby tak nadherne posbirane v 19. stoleti mnohymi buditeli.

mojo 3.3.2008 2:17

Re: Co má autor proti Krkonošským pohádkám?

No tak pardón, ale Krkonošské pohádky jsou sice mistrně natočené a zahrané, ale IDEOLOGIE až do p...

A právě v tom jsou tak záludné a nebezpečné. Nechci to tu rozebírat, ale táhne z toho pěknej smrad...vrcholem je ten díl, kdy se Krakonoš nudí a sám Trautenberka naveze do čehosi, na co by chudák sám nepřišel (tuším s tím muzeem a fajfkou) - a pak ho za to sejme jako samici! Tak to je jak z učebnice NKVD, KGB a StB dohromady: řízená provokace se to tuším jmenuje.

mojo 3.3.2008 2:20

Re: Re: Co má autor proti Krkonošským pohádkám?

Anebo ten díl o soukromém podnikání: Trautenberk postaví přehradu a chce prodávat vodu - hééééj panáčku, koukej zapomenout! Jsme v Čechách a výdělek se neodpouští...všem všechno zadáčo a sám jseš bohatej, což je taky dost podezřelý, šak mi si na tebe posvítíme...!

Ladislav N. 3.3.2008 5:19

Re: Trautenberk postaví přehradu a chce prodávat vodu...

A nechtěl on mít monopol? ;-)

Lojza Kohos 3.3.2008 9:33

Prosil bych negeneralizovat.

Jsou-li chudí Kuba, Anče a hajnej slušní lidé, neznamená to podle paní Kubátové, že všichni chudí jsou slušní. Zrovna tak je-li bohatý Trautenberk gauner, nelze to vykládat tak, že všichni bohatí jsou asociálové a gauneři. A Krakonoš? Cosi jako ztělesnění apolitické spravedlnosti. Takhle by to, bez zaslepenosti třídního vidění, vykládat nešlo?

Eva D. 3.3.2008 19:35

Re: Re: Co má autor proti Krkonošským pohádkám?

R^R^R^

sidekick 3.3.2008 9:48

Re: Co má autor proti Krkonošským pohádkám?

No, třeba tu skutečnost, že tu kladnou roli hraje sojka bonzačka, aka krkonošský Pavlík Morozov

Eva D. 3.3.2008 19:37

Re: Co má autor proti Krkonošským pohádkám?

Mě osobně připadá hodně časový, vůbec ne nadčasový.

žid 3.3.2008 0:10

No,

ono se to možná tak trochu vymklo. Možná byla původní představa oprášit Pražské jaro a někdo to překlopil do kapitalismu a taky to tak nazval. Vždyť v tom socialismu se docela pohodlně živořilo...

Sauerova 3.3.2008 0:50

Aneb, jak rika vezen komunismu Zdenek Rotrekl z Brna :

"ten bolševismus Čechům a Slovákům asi líbí ...";-(