9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 3.3.2008 10:41

Re: Re: Mýlíte se,

Ty si asi, tvore, nedovedeš představit, že by se něco dalo dělat i zadarmo, viď? Jenom mi není jasné,jak jsi mohl přežít ten vztek na Akcích Z !!! ;-)

Roman 3.3.2008 10:46

Re: Re: Re: Mýlíte se,

Nudíte se v práci?

jirka.s. 3.3.2008 11:11

Re: Re: Re: Re: Mýlíte se,

Já rozhodně ne! Sedím u PC za své peníze ze svého důchodu! Ale zajímavé, je že ty nejsi schopen odpovědět na prostou otázku ani za peníze tvého továrníka! Ale ony to budou nejspíš peníze moje, viď? ;-(

Roman 3.3.2008 11:39

Re: Re: Re: Re: Re: Mýlíte se,

Jsem živnostník a dodělávám si průběžně v PC účto na daně za 2007. Nebaví mě to a občas proto pro odreagování surfuji. S Vaším finančním příspěvkem pro mne, to asi tak horké nebude. Spíš to je naopak.

GLOWi 3.3.2008 10:04

Re: Mýlíte se,

Naopak, Vy se mylite. Dolezal nikde neklade rovnitko mezi "priznivce volne ruky trhu" a ODS. Stejne tak nelze priznivce "pravdy a lasky" identifikovat s jednou stranou. Samozrejme klausovci (trh) se nachazeji prevazne v ODS (a Topolanek mezi ne nepatri) a zelenych je nejvice "pravdolaskovcu". A Dolezal rozhodne koalici nerozryva. Prectete si jine jeho clanky.

Roman 3.3.2008 10:07

Re: Re: Mýlíte se,

Čtu je i na jeho webu. A k objektivitě má daleko.

GLOWi 3.3.2008 10:09

Re: Re: Re: Mýlíte se,

Samozrejme ze nejsou "objektivni". Taky uz z principu byt nemohou.

koloděj 3.3.2008 11:02

Re: Re: Mýlíte se,

GLOWNE, to je těžka diskuze, když jsou tu takoví, jako je Krištof, volá po odvolatelnosti politiků, nezná zásady demokracie, neví, že volby jsou prostředkem pro odvoláni, marnost nad marnostmi!

jony 3.3.2008 10:47

Re: Mýlíte se,

to on dela vzdy proc by mel byt nad veci chova se tak jak si to udajne lide preji a priliva do ohne aby nevyhasl umite si predstavit Stvaci ze by to napsal podobne jako vy? ja tedy ne !8-o

j 3.3.2008 9:34

Kampak se ztratil pan Pehe?

Sam Křepelka 3.3.2008 10:18

Re: Kampak se ztratil pan Pehe?

Zlatej Pehe !  Jenže ten nejel podle potřeb lidovek a jejich politických přátel, takže má na NP smůlu!

-ferry- 3.3.2008 9:28

Pane B.D.

Leckdy mám dojem,že Vaše nenávist koresponduje s Vaší hloupostí....

 Normálne rostlý člověk ví,že Mašínové (a Paumer i další) byli vrahy.Klasickými.Ideologická zapšklost na tom nic nezmění.Bojovat s režimem tím,že budu zapalovat stohy a trávit jezeďákům dobytek,je,abych byl hodně slušný,klukovina.Loupeží zbraní to klukovina přestala být,a to by platilo ve všech státech (v USA taky) a stala se trestnou činností.Zabitím pokladníka (protože potřebovali peníze) se už dopustili loupežné vraždy.Argument,že pokladník hájil svěřené peníze a že tudíž nusel být zabit obstojí jen u podobných tupců,jako byli M. To tehdy patřilo k morálce a ta tu byla už od c.k. R.-U. Až dnešní doba volné demokracie nabádá pokladníky,aby se nehájili a lupičům peníze vydali.To je zase Vaše morálka,pane B.D. Proto se dneska tolik krade...No a když M.zabili příslušníka SNB tak to už šlo o politiku a politickou vraždu.To komunisti neodpouštěli a dělali dobře.Neodpustil by to ani Havel,ani Klaus,ani Topolánek,nikdo ...!Protože by tušili,že by nakonec mohlo jít o ně samotné.Zapšklíkovi Vašeho ražení se to ovšem nedá vysvětlit.Vy už v té nenávisti zemřete.Věřím,že jako stoletý.Přeju Vám to ...

Roman 3.3.2008 9:40

Re: Pane B.D.

On to odboj byl (nebo aspoň pokus o něj). Myslím si, že odboj proti režimu byl oprávněný. Jiná stránka je, že svým tzv. odbojem spadli na úroveň obyčejných vrahů.

Krištof 3.3.2008 10:05

Re: Re: Pane B.D.

Nevím, jak bych se asi tvářil, kdybych měl v té době syna pohraničníka a nějaký "odbojář" by ho zastřelil jen proto, že mu překážel v útěku za hranice. Spousta lidí se dostalo za hranice, ale ne za cenu životů druhých...Tito lidé totiž byli inteligentní...

GLOWi 3.3.2008 10:08

Re: Re: Re: Pane B.D.

No ve wermachtu taky bylo spousta slusnych kluku a neslusni odbojari jim je zastrelili. Jenze to nebyli nasi kluci, tak to je neco jineho.

Roman 3.3.2008 10:22

Re: Re: Re: Re: Pane B.D.

Nedávno jsem četl jak pro spojence za války bylo mnohdy těžké odlišit zabití v boji a obyčejnou vraždu na bojišti. Striktně rozlišovali mezi institucemi, které tvořili systém (ideologie nacismu, wehrmacht atd.) a jednotlivými osobami jako vojáky. Mimo boj již voják pro spojence nebyl součástí systému, tudíž přestával být cílem a jeho fyzická likvidace se rovnala vraždě. Toto se o chování Mašínů říct nedá.

GLOWi 3.3.2008 11:05

Re: Re: Re: Re: Re: Pane B.D.

Neni rec o spojencich, tj. o radove armade, kde takove rozlisovani melo smysl, jelikoz zabiti mimo boj = likvidace zajatcu, coz bylo proti konvencim. Bavime se o partyzanech (pripadne o parajednotkach operujich v tylu), kde takove rozliseni je nesmyslne.

Roman 3.3.2008 10:12

Re: Re: Re: Pane B.D.

Nehájím je, ale situace nebyla tak jednoduchá. Pohnutky k uvažovanému odboji byly oprávněné. Že se z nich stali obyčejní vrazi a gangsteři je jiná věc. Paradoxně by podle dnešních kriterií byli patrně hodnoceni jako teroristi.

GLOWi 3.3.2008 10:19

Re: Re: Re: Re: Pane B.D.

Nesmysl. Rozhodne neplanovali ani neprovadeli utoky na civilni obyvatelstvo, coz predevsim charakterizuje dnesni teroristy. Partyzani za 2. s.v. byli take teroriste? Jediny rozdil je, ze zabijeli kolaboranty s nacistikym rezimem misto s komunistickym. Jenze s komunistickym kolaboroval kazdy druhy, takze se to bere vice osobne :-)

Roman 3.3.2008 10:30

Re: Re: Re: Re: Re: Pane B.D.

Paradoxně mnohdy spřátelenými armádami někteří partyzáni byli hodnoceni jako teroristé a ne odbojáři. Platilo to jak o partyzánech organizovanými spojenci, tak Němci.

GLOWi 3.3.2008 11:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pane B.D.

Hezke, ale trochu neurcite, nemyslite :-)? V tom pripade byli nejvetsi teroriste britsti Special Operations Executive. Pokud to berete takto, tak Vam Vas nazor rozhodne brat nemuzu a nechci. Ja pouze poukazuji na to, ze jednani Masinu bylo totozne jako jednani partizanu nebo operativcu za valky (take vychazelo z chapani situace Masiny jako valky proti zlocinnemu rezimu), ktere kritiky Masinu ani nenapadne zpochybovat. Jediny rozdil je ze Masini zabijeli "nase". A to vadi ...

Roman 3.3.2008 11:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pane B.D.

S popisovanými jednotkami byly v tehdejší době právní problémy a mnohdy se na ně nevztahovaly Ženevské konvence. To o čem se bavíme je tzv. zabítí mimo boj. Pro spojence se to stávalo vraždou od momentu kdy už nehrozilo přímé nebezpečí, nebo dotyčný již byl evidentně mimo vlastní boj. Což u Mašínů minimálně v případě omámeného policajta nastalo. Přestřelka s německými policajty je už jiná záležitost.

ferry 3.3.2008 14:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pane B.D.

Vy si tu situaci představujete něco jako spartakiádu anebo na hru Chodí pešek okolo. Ale tam šlo o to kdo z koho.

Harry 3.3.2008 11:14

Re: Re: Re: Pane B.D.

Kontrolni otazka: Zastrelil by Vas syn cloveka, ktery se chce dostat na Zapad nebo by strilel do vzduchu? Podstat zla byla v tom, ze tenkrat nemohl nikdo svobodne odejit kdyz se mu tady nelibilo. Proc? Dneska staci vzit pas a jit, nemusis strilet a na tebe nikdo nestrili, jak jednoduche.

Roman 3.3.2008 12:11

Re: Re: Re: Re: Pane B.D.

Co to je za otázku? Za prvé syna nemám a za druhé bych se snažil aby u dotyčných jednotek nikdy nebyl. Mimo zabitých německých policajtů, přestřelky a mrtví na území tehdejšího ČSR s útěkem nijak přímo nesouvisely, takže Vaše teorie o svobodném vycestování v tomto případě není na místě.

GLOWi 3.3.2008 10:05

Re: Re: Pane B.D.

Nespadli.

koloděj 3.3.2008 11:17

Re: Re: Pane B.D.

Ujasněte si pojem ODBOJ ! Pokut politický systém NEUMOŽŇUJE  OPOZICI a brání svoji moc násilím,  pro udržení moci,  proti opozici si zřídí OZBROJENÉ SÍLY, není jiné možnosti, než přejít do ilegality a a prosazovat se v ODBOJI.! ŽÁDNÁ jiná možnost NENÍ.

Roman 3.3.2008 11:24

Re: Re: Re: Pane B.D.

Odboj proti komančům byl oprávněný. To nikdo nezpochybňuje. Otázkou jsou použité prostředky a metody.

Lucina (pes) 5.3.2008 20:12

Re: Re: Re: Re: Pane B.D.

Pane Romane, asi nejste úplně informovaný. Jaké jiné prostředky byste si při přípravě ozbrojeného odporu představoval? O metodách ani nemluvě. Pro ty kluky byli komunisté a jejich pomocníci vlastizrádci (dodnes se stydíme si o přiznat, protože jsme valnou většinou kolaborovali jak za Němců, tak za bolševika). Památka jejich otce je zavazovala k boji za svobodu VLASTI, za niž položil život jejich otec, když předtím jako legionář vybojoval legitimitu Československa po I.SV. I kdyby nebylo politického podtextu (naivně si mysleli, že si tenhle národ svobodu zaslouží), byla jejich eskapáda do Západního Berlína hrdinstvím, na které by Rambo zíral s pokleslou čelistí. Ovšem národu, pro jehož mladé muže je z vojenských ctností nelkrásnější "modrá knížka", je to srdečně fuk (v lepším případě), v horším jsou vrazi, zatímco lidovým hrdinou je Kajínek.

jirka.s. 3.3.2008 10:57

Re: Aj, aj, aj!

Jakmile se někde dočtu, že "Normálne rostlý člověk ví....", ihned zastříhám ušima! No a protože diskutovat s kýmkoliv, který své vývody podmiňuje výše uvedenou větou je zbytečné! Mám pro tebe, frantíku, jenom jednu otázku!

 Normálne rostlý člověk ví, že Gottwald, Reicin, starý Grebeníček, Pergl z domečku, plk. Koruna, ppor. Duba a další a další byli vrahy!!! SOUHLASÍŠ? Pouze  ANO - NE !!!