8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
brána 3.3.2008 17:44

Re: Re: Proč

Doležal se živí žurnalismem,má rodinu, a hypotéku na barák. A píše do tisku který se živí bulvárem pro bulvár. A má talent. Stačilo by velmi málo - nabidnout mu možnost serióní žurnalistiky - a možná, možná,  že bychom se divili. Kéžbychom.

Roman 3.3.2008 17:51

Re: Re: Re: Proč

Prostě stejný problém jako když herec točí reklamu. Nechtěný, ale výhodný kšeft........

brána 3.3.2008 18:25

Re: Re: Re: Re: Proč

větší větší, ačkoliv dobrá reklama dokáže ledascos. Apropoo vy si stěžujete na nadmíru bahna ve svém okolí. Bahno je dočasným stavem a v dalších fázích - to vám jako zemědělec prozrazuji - může být i výborným životadárným substrátem. Snad se ta naše divoká lumpenburžoasie vyřádí a v druhé generaci zcivilizuje.

Roman 3.3.2008 18:34

Re: Re: Re: Re: Re: Proč

Těžko říct. Vím co máte na mysli. Je otázkou co se do té doby stane s demokracií jako systémem. Zda vůbec bude čas na zkultivování. Vývoj v USA, kde narůstá geometrickou řadou fízlování moc důvodů k optimismu pro západní svět nedává. Spíš si myslím, že už nám tzv. "zlaté časy" nebudou dopřány. Už vzhledem k očekávaným cenám ropy, energetice, stav klimatu atd. Bez prosperity demokracie půjde do kytek. O její případné kultivaci nemluvě.

brána 3.3.2008 18:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč

zlaté časy nastanou na chvilku dále na východě. Naše evropské zlaté časy  již nekolik desetiletí odeznívají. Zatím celkem snesitelně pomalu. Naší nevýhodou je, že jsme se dostali do liberálního světa v moment nástupu tvrdého kapitalismu v epoše kdy propast mezi chudými  a bohatými je v americe opět tak veliká jako ve dvacátých letech minulého století. To vyvolává pochopitelé obavy, způsobuje pocity beznaděje a životní omrzelosti. Na druhé straně je dnes dostatečný potenciál znalosti, že kapitalismus stavící na písku by  prohrál svůj kredit a proto takovýto zůstat nesmí. Sázím na ještě fungující pud sebezáchovy.

Libor.w 3.3.2008 15:08

Neviděl jsem žebrat Klause o komunistické hlasy.

Pokud vím na přímou otázku ohledně vstupu do vlády odpověděl pan Švejnar že by respektoval výsledky voleb u jakékoliv strany KSČM nevyjímaje!Na tutéž otázku odpověděl Klaus že čas pro účast komunistů ve vládě po minulých zkušennostech s nimi ještě zdaleka nenastal.To je přece rozdíl ne?Už složení volitelů pro Švejnara a pro Klause je přece jasné a určující kdo koho rosil o podporu.Všichni vědí koho Paroubek proklel za Bobošíkovou.Komunisty o hlasy pro Švejnara prosil Halík,Mejstřík,Rath,Katˇuška a jiní bojovníci proti komunismu 'Učel světí prostředky ať to stojí co chce.

Roman 3.3.2008 15:12

Re: Neviděl jsem žebrat Klause o komunistické hlasy.

A v čem je problém? Buď jsou komanči legální strana, nebo ne. Hrát si tady na to kdo s kým mluvil atd. je úplně jalové.

Libor.w 3.3.2008 15:18

Re: Re: Neviděl jsem žebrat Klause o komunistické hlasy.

Problém je v rozdílném hodnocení situace u soupeřů.U jedněch je to zločinné u druhých se topřejde mlčením.

Roman 3.3.2008 15:30

Re: Re: Re: Neviděl jsem žebrat Klause o komunistické hlasy.

Všichni politici u nás jsou většinou bývalý komanči, nebo jsou podchyceni v nějakých archivech. Je to úplně jedno kdo, kde je. Levice - pravice je jen hra pro veřejnost. Ve skutečnosti si vyřizují účty a podíl na majetcích. Ze svého okolí vím, že vyhlášené svině se pohybují dnes ve všech partajích. Perličkou je, že emigrant který se vrátil z USA a otevřel si u nás restauraci, má velké problémy s jedním místním funkcionářem ODS, který po něm šel ještě za komančů tehdy, ale jako funkcionář okresní SSM. Dnes ho paradoxně tento hajzl obviňuje z levičáctví.

Libor.w 3.3.2008 15:44

Re: Re: Re: Re: Neviděl jsem žebrat Klause o komunistické hlasy.

TO všechno je pravda a můžou být ještě horší situace ale nedá se paušalizovat.jsme společnost lidí a ne andělů.Celkově jde vše správným směrem.

Roman 3.3.2008 15:54

Re: Re: Re: Re: Re: Neviděl jsem žebrat Klause o komunistické hlasy.

Já osobně už tomu nevěřím. Myslím si, že to dlouhodobě horší nás teprve čeká. Strany připomínají sekty a připadá mě, že nahoru se proderou pouze všeho schopní gauneři. Spíše morální podprůměr populace. Kdo má snad nějaké ideály je po čase vyštípán, nebo ho to semele. Nevysvětlitelné chování a veletoče politiků nasvědčují spíše komentáři BBC, který to označil za mafiánství. V bahně přece nemůže vzniknout něco solidního, ale zase jenom bahno.

vojcek 3.3.2008 15:49

Re: Re: Re: Re: Neviděl jsem žebrat Klause o komunistické hlasy.

miluju tyhle hospodské řeč typu "všichni jsou bývalí komunisti" nebo "jeden za 18, druhý bez dvou za 20" apod. Takhle se fakt daleko nedostanem. Jen by mne zajímalo v jakém okolí se pohybuješ, když víš, že "svině jsou ve všech partajích".

Roman 3.3.2008 15:59

Re: Re: Re: Re: Re: Neviděl jsem žebrat Klause o komunistické hlasy.

Tohle nejsou hospodské kecy. Jako živnostník jsem v kontaktu s veřejným sektorem, nebo jeho reprezentanty. Různí lokální projektový manažéři s politickým zadáním atd. A to co jsem psal před tím výše vychází z mojí osobní zkušenosti.

Eva D. 3.3.2008 20:01

Re: Re: Re: Re: Re: Neviděl jsem žebrat Klause o komunistické hlasy.

R^ Ano, pokud jde o to okolí, vždy si vzpomenu na "jakej šel, takovou potkal" či "vrána k vráně sedá" . Já se kupodivu pohybuji mezi vcelku slušnými lidmi... ;-)

Libor.w 3.3.2008 21:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neviděl jsem žebrat Klause o komunistické hlasy.

Někdy mě děsí to množství skepse a nevíry v lepší budoucnost .To jste už zapoměli na tu beznaděj před listopadem 89?Všechny dnešní problémy,skandály a těžkosti jsou jen malichernosti ve srovnání s bezvýchodnou situací komunistického lhaní si do vlastní kapsy.

sinatra 3.3.2008 14:45

Pane...

Pane soudruhu Doležale Vy se jako většinou mýlíte.Polistopadový střet nebyla žádná primitivní doktrinářská ideologie ale střet mezi liberály vedené Klausem na straně jedné a nejrůznějšími etatisty technokraty elitáři moralisty na straně druhé vedené Havlem.Havel nikdy nechtěl a nechce ani teď jak trh tak klasickou politiku a politické strany on prostě dogmaticky věří že se dá vládnout humanistickými apely že se dá změnit lidská přirozenost vnějším moralizováním a že se problémy vyřeší svoláváním veřejných celosvětových konferencí o třetím tisíciletí i neveřejných velmi výběrových pátečních diskusních kroužků ve vile Amálce.Ostatně proč se někteří lidé trhu tolik bojí?Ono se totiž velice brzy ukázalo že v tržní ekonomice neschopnost nechuť nečinnost lenost nezodpovědnost která je oněm pánům Havlům vlastní tak ta se velice rychle trestá.A to je samozřejmě pro onu pivní partičku velice nemilé a tak se pokoušeli o takzvanou nepolitickou politiku.Prostě pravda a láska nikdy neodpustí Klausovi že jim tu sametovou revoluci ukradli jak říkal malíř Josef Jíra a pokračoval:Oni už ji měli dávno naplánovanou, měli nalinkováno kdo a co v ní všechno bude byli připraveny posty a kariéry vše připraveno k obrazu Havla.A najednou jste přišel Vy a všechno bylo jinak.Konec citátu pana Jíry.Já dodávám že tady je ten důvod oné zběsilosti či nenávisti ze strany jak Havla tak celé pravdy a lásky.Tito lidé včele s Havlem nechtěli parlamentní demokracii a tržní ekonomiku a to je zásadní že oni chtěli elitářskou společnost vyvolených intelektuálů kteří by seděli v kavárně Slávie a odtud by určovali co se v této zemi bude nebo nebude dít.Ohánějí se lidmi národem ale je normální lidé ani nějaký národ nikdy nezajímal nybrž pouze jenoum oni.Proto Václav Havel od samého počátku svého presidentování velice nekompromisně bez skrupulí budoval a organizoval mimoparlamentní centra a tomu věnoval většinu svého času.A jen díky Klausovi nedošlo k občanské válce před rozdělením republiky.

Libor.w 3.3.2008 15:14

Re: Pane...

Tento popis situace,zdá se mi velice prvděpodobný.Všichni kdo něco dokázali podporují nebo respektují Klause.Ti méně ůspěšní nadávají,pomlouvají a mlátí pullitry v hospodách do stolu,když řvou jak to tu stjí za ho..o!!

Raff 3.3.2008 15:24

Re: Re: Pane...

R^R^R^

Hrabekrzan 3.3.2008 17:55

Re: Re: Pane...

Naprosto souhlasím! Jak s příspěvkem tak i s reakcí na něj!

Musím ale konstatovat že komunisticky smýšlejících lidí (alespoň  v diskusích na všech možných stránkách k vnitropolitickým komentářům) je až neskutečně víc než liberálů! Je mi to líto ale i z vlastní zkušenosti vím že populismus je vítěz u drtivé většiny obyvatel! Teď se k tomu čelem k masám postavily odbory pana Štěcha (Paroubka,Ratha,Škromacha a ostatních)! To bude ve výzkumech vrřejného mínění zase ČSSD bodovat! Je jednodužší živit s nimi než se starat sám o sebe!

Hrabekrzan 3.3.2008 17:56

Re: Re: Re: Pane...

oprava :žít s nimi...

Ludva 3.3.2008 15:47

Re: Pane...

V tomto pojetí byste se dostal ke kapitalismu předválečného typu. Jedna krize střídala druhou. Ve skutečnosti už žádný volný trh neexistuje, jsou určeny kvóty, kolik se čeho a kde má vyrábět, státními zásahy se rozbíjejí monopoly a udržuje se při životě konkurence, dotuje se zemědělství. A je to tak správně. Vždyť přece "žijeme v nejlepších časech ", není liž pravda ? Vámi propagovaná "ryze tržní ekonomika" tu už byla a stála za ........

Rudý element 3.3.2008 15:59

Re: Re: Pane...

Ale vždyť ono je to vlastně jedno. Krize bude a bude to krize veliká, jako celá Afrika. Pak to spláchne Klause i Švejnary.

sinatra 3.3.2008 16:44

Re: Re: Pane...

Ale Ludvo to mluvíte o pokrouceném trhu v EU že?Tak ten jsem neměl zrovna na mysli.Já myslel ten skutečně svobodný trh a svobodné rozhodování a ten již zde pomalu nenajdete.Tak USA to je jiná.

ana 3.3.2008 17:48

Re: Re: Re: Pane...

Jojo zcela svobodně;-O evrybádylajksambádysamuan ;-(

mokiemori 3.3.2008 17:48

Re: Pane...

ale střet mezi liberály vedené Klausem na straně jedné a nejrůznějšími etatisty technokraty elitáři moralisty na straně druhé vedené Havlem

..etatista, technokrat, elitář, moralista...máte v těch pojmech pěkný binec, pokud někdo byl a je technokrat, tak je to Klaus a nikoliv Havel. Havel nemá zapotřebí někoho nenávidět, na to je píliš inteligentní, Klaus je typický technokrat, kde je inteligence, průměrná, nahražena managerským stylem vládnutí. Havel byl spíše anarchistou v tom nejlepším slova smyslu. Havel se zapsal do dějin nejenom české, ale i mezinárodní scény, Klaus ze světového hlediska nemá tu nejmenší šanci.

brána 3.3.2008 18:04

Re: Re: Pane...Pánové dovolte abych si přifouknul

Oba postoje,  které zastávají vámi obhajovaní jsou OK pokud neusilujete o jejich jedinečnou platnost. Já si myslím že do politiky nepaří romantické představy jak o vítěztví lidského dobra tak romatické představy o morálce neviditelné ruky trhu. Dobrá politika je konses vedoucí ke střízlivému!A věhlas - to je již o něčem jiném.

sinatra 3.3.2008 20:31

Re: Re: Pane...

mokiemori moc se Vám nechci plést do Vašeho pochodu myšlenek ale nezdá se Vám že to co produkuje Vaše ctěná mozkovna je poněkud pomatené?;-P

Bert 3.3.2008 18:18

Re: Pane...

"Tito lidé včele s Havlem nechtěli parlamentní demokracii a tržní

ekonomiku a to je zásadní že oni chtěli elitářskou společnost

vyvolených intelektuálů kteří by seděli v kavárně Slávie a odtud by

určovali co se v této zemi bude nebo nebude dít."

Řekl bych, že tady ta komunistická propaganda je z dílny kovanýho bolševika prolezlého sanitrem...

sinatra 3.3.2008 20:36

Re: Re: Pane...

Ano Bertíku Vy jste skutečně tím hřebíkem trefil Vaší ctěnou hlavičku.;-P

yenda 3.3.2008 13:54

Myslím, že žádné šílené antagonismy mezi politiky nejsou.

Pokud je mezi politiky nějaká obrvelká nenávist, tak to je především ta presentovaná medii, Doležala nevijímaje, tímto článkem to jenom potvrdil.

Samozřejmě, že politici jako Paroubek a Rath (trochu i Hašek) jsou lidé se schopností blít na cokoliv a kdykoliv bez uzardění. A bohužel nemnoho novinářů je schopno toto vidět a psát. To že komunisti hřmějí a popichují a vyhrožují, je jejich standartem, to nelze brát za bernou minci. Ale mě se zdá, že Topolánkovo vládnutí a politické vystupování je přímočaré, vcelku korektní k ostatním a rozhodně není nenávistné. Je racionální, trpělivý vůči koaličním stranám. Ale to Doležal jaksi opoměl do svého článku zařadit.