7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roman 3.3.2008 11:24

Re: Re: Re: Pane B.D.

Odboj proti komančům byl oprávněný. To nikdo nezpochybňuje. Otázkou jsou použité prostředky a metody.

jirka.s. 3.3.2008 11:19

Re: Re: Re: Komanči

Pán je zřejmě vrátným v jistém baráku na třídě Politických vězňů, že? Soudím tak podle té zmínky o "svém okolí".

koloděj 3.3.2008 11:17

Re: Re: Pane B.D.

Ujasněte si pojem ODBOJ ! Pokut politický systém NEUMOŽŇUJE  OPOZICI a brání svoji moc násilím,  pro udržení moci,  proti opozici si zřídí OZBROJENÉ SÍLY, není jiné možnosti, než přejít do ilegality a a prosazovat se v ODBOJI.! ŽÁDNÁ jiná možnost NENÍ.

Harry 3.3.2008 11:17

Re: Re: Re: Filip má pravdu

Hitlert ani Stalin pry nikdy nenavstivili Osvetim ci tabor Gulagu, osobne. Cili jsou vlastne nevinni. Vrahove od psaciho stolu, stejne jako soudruh Urvalek, soudruzka Polednova........

jirka.s. 3.3.2008 11:14

Re: Re: Re: Bohumile, neblbněte...

A kteroupak půlku tvého těla ovládá seno a kterou sláma ? :-/

Harry 3.3.2008 11:14

Re: Re: Re: Pane B.D.

Kontrolni otazka: Zastrelil by Vas syn cloveka, ktery se chce dostat na Zapad nebo by strilel do vzduchu? Podstat zla byla v tom, ze tenkrat nemohl nikdo svobodne odejit kdyz se mu tady nelibilo. Proc? Dneska staci vzit pas a jit, nemusis strilet a na tebe nikdo nestrili, jak jednoduche.

jirka.s. 3.3.2008 11:11

Re: Re: Re: Re: Mýlíte se,

Já rozhodně ne! Sedím u PC za své peníze ze svého důchodu! Ale zajímavé, je že ty nejsi schopen odpovědět na prostou otázku ani za peníze tvého továrníka! Ale ony to budou nejspíš peníze moje, viď? ;-(

Harry 3.3.2008 11:11

Re: Pane B.D.

Jenom par malickosti: Stalin ziskaval penize na uslechtilou revoluci na zacatku jako bankovni lupic. A sam V.I.Lenin rikal, ze delat revoluci bez sibenic nejde. Cili kdyz se kaci les litaji trisky - cili mrtvoly, to je ale vyrok myslim Gottwalda. To ale plati jen pro uslechtile cile komunisticke revoluce a jinak je to vrazda?

Harry 3.3.2008 11:06

Re: Zdá se že pan Doležal má výčitky

Mylite se, Hitler a Stalin si velice notovali, bratrsky si rozdelili Polsko napr. (pakt Molotov Ribbetrop) Kdyz si prectete nejake noviny z te doby tak zjistite jak BLIZKO se k sobe mely nacisti a komunisti. Ale pak Dolfi podtrhl Pepu a zautocil na nej jako prvni, no a pak se servali jako psi o kost a tim byl konec bratrstvi. To s tou nenavisti je pravda, v USA trebas protikandidat Clinotonove v projevu o ni rekl, ze ji gratuluje k tomu jak velky kus pekne prace odvedla - i kdyz on zvitezil v tom konkretnim state. Ta nenavist je od komunistu, Lenin, Stalin nebo Gottwald by sve oponenty nechali rovnou zastrelit a bylo by po problemu. 

koloděj 3.3.2008 11:05

Re: Re: Bohumile, neblbněte...

R^Ganster, spolu se soudruhy, akčními výbory a justici padesátých let, nájemní vrazi.

GLOWi 3.3.2008 11:05

Re: Re: Re: Re: Re: Pane B.D.

Neni rec o spojencich, tj. o radove armade, kde takove rozlisovani melo smysl, jelikoz zabiti mimo boj = likvidace zajatcu, coz bylo proti konvencim. Bavime se o partyzanech (pripadne o parajednotkach operujich v tylu), kde takove rozliseni je nesmyslne.

koloděj 3.3.2008 11:02

Re: Re: Mýlíte se,

GLOWNE, to je těžka diskuze, když jsou tu takoví, jako je Krištof, volá po odvolatelnosti politiků, nezná zásady demokracie, neví, že volby jsou prostředkem pro odvoláni, marnost nad marnostmi!

koloděj 3.3.2008 10:58

Re: Bohumile, neblbněte...

Krištofe, Jak a kdo má politiky odvolávat??? Volby jsou prostředkem pro odvolávání politiku. Půjčte si učebnici  a přečtete si něco o demokracii, stačí učebnice pro základní školy. Bože, to je práce s takovými nevzdělanci ?! Váš názor, návod na politický puč. Byli to Komunisté, kdo si pořidily ozbrojenouu moc, 3. odboj, se jen chtěla bránit této zrůdné moci, zbrań proti zbrani. Systém moci, který si pro udržení moci zřídí proti VLASTNÏM lidem ozbrojenou sílu, je ZRůdný, KSČM ani slovem o svých vrazích, Mašínové byli ODBOJ, bránili principy SVobody. GANSTEŘI byli NÁJEMNÍ vrazi, KSČ což je těžší zločin, k jejich odkazu se DNES, hlásí KSČM!!! Která se prohlašuje za moderní stranu, a´t si z nás nedělají srandu!

jirka.s. 3.3.2008 10:57

Re: Aj, aj, aj!

Jakmile se někde dočtu, že "Normálne rostlý člověk ví....", ihned zastříhám ušima! No a protože diskutovat s kýmkoliv, který své vývody podmiňuje výše uvedenou větou je zbytečné! Mám pro tebe, frantíku, jenom jednu otázku!

 Normálne rostlý člověk ví, že Gottwald, Reicin, starý Grebeníček, Pergl z domečku, plk. Koruna, ppor. Duba a další a další byli vrahy!!! SOUHLASÍŠ? Pouze  ANO - NE !!!

jachtík 3.3.2008 10:55

komunističtí vrazi

stalin a gottwald byli masoví vrazi a to komunistům nevadí? opět se ukazuje, co jsou komunisti zač!

Bert 3.3.2008 10:50

V rudomodrém hnoji...

Problém je, že v českomoravském politickém rudomodrém hnoji je charakterním nekomunistickým  politikem pouze jeden - kníže Schwarnzenberg.

Helena Třeštíková se jen přiblížila a vzala roha. Asi věděla proč.

aljav 3.3.2008 10:49

Re: Zdá se že pan Doležal má výčitky

vzhledem k tomu, že se současní komouši k odkazu února hrdě hl´ásí, a ty desetitisíce přímých obětí jejich režimu označují jako drobné xcesy, je potřeba před nimi neustále varovat. A Havel bojoval proti šíření jejich zla ? Jak ? Tím že je nechal po revoluci klidně vegetovat a spát bezpečným spánkem ? Co za to od nich dostal ? Tu "sametovou revoluci" ?

Roman 3.3.2008 10:48

Re: Re: Bohumile, neblbněte...

Prostě: seno - sláma..

jony 3.3.2008 10:47

Re: Mýlíte se,

to on dela vzdy proc by mel byt nad veci chova se tak jak si to udajne lide preji a priliva do ohne aby nevyhasl umite si predstavit Stvaci ze by to napsal podobne jako vy? ja tedy ne !8-o

Roman 3.3.2008 10:46

Re: Re: Re: Mýlíte se,

Nudíte se v práci?

aljav 3.3.2008 10:46

Re: Bohumile, neblbněte...

všechny vlády se snažili zrušit víza,ale Topolánek nás  poonížil když se mu to podařilo 8-o ?Gangsteři bez ohledu na motiv  ? tak co jsou potom podle tebe komouši ? Čunek je předsedou koaliční strany, obvinění byla zrušena, tak do vlády prostě patří ( a to ho fakt nemám rád ). Za justici může Topolánek ? No ty máš fakt v hlavě den otevřených dveří !

Raul 3.3.2008 10:45

Zdá se že pan Doležal má výčitky

Pane Doležal, komunisty nenáviděl už Hitler ( a jak dopad ). Naopak Havel neútočil na ně, ale vystupoval proti zlu, které kolem sebe šířili a na totalitu, kterou potřebovali . To Klaus nedělá, a když,  tak z populistických pozic ( zabírá u nacionálů , ale komunistům  neškodí ). Vy jste mu jednou naletěl a teď  se zlobíte na celý svět. Já s Vámi držím, ale svět opravdu není jen to, co se děje pod Hradčany. Trauma února muselo být hrozné, ale staneli se "noční můrou" v poměrně otevřeném světě, pak už  nepomůže politická anlalýza, ale ( možná ) psychoanalýza.   

AJ 3.3.2008 10:41

Re: havlobolševická koalice vs. svobodná soutěž

R^ Přesně tak, toto je prapůvod.

jirka.s. 3.3.2008 10:41

Re: Re: Mýlíte se,

Ty si asi, tvore, nedovedeš představit, že by se něco dalo dělat i zadarmo, viď? Jenom mi není jasné,jak jsi mohl přežít ten vztek na Akcích Z !!! ;-)

jirka.s. 3.3.2008 10:39

Re: Bohumile, neblbněte...

Gottwald byl gangster, bez ohledu na jeho motiv!!!

Souhlasíš či ne? Piš pouze  ANO - NE !!!

Čtenář 3.3.2008 10:38

Autor sám "motor nenávisti" v minulosti kolikrát nahodil,

to když např. x-krát kritizoval odsun tzv. sudetských Němců .....

jirka.s. 3.3.2008 10:35

Re: v tom mate pravdu

No, ono je ale poměrně dost těžké shánět i špetku velkorysosti ke 130 kg vepřového! ;-(

jirka.s. 3.3.2008 10:33

Re: AUTORE

Odvolávám, co jsem napsal v 10.10. Prášky evidentně nezabraly!!! ;-(

Roman 3.3.2008 10:30

Re: Re: Re: Re: Re: Pane B.D.

Paradoxně mnohdy spřátelenými armádami někteří partyzáni byli hodnoceni jako teroristé a ne odbojáři. Platilo to jak o partyzánech organizovanými spojenci, tak Němci.

Roman 3.3.2008 10:22

Re: Re: Re: Re: Pane B.D.

Nedávno jsem četl jak pro spojence za války bylo mnohdy těžké odlišit zabití v boji a obyčejnou vraždu na bojišti. Striktně rozlišovali mezi institucemi, které tvořili systém (ideologie nacismu, wehrmacht atd.) a jednotlivými osobami jako vojáky. Mimo boj již voják pro spojence nebyl součástí systému, tudíž přestával být cílem a jeho fyzická likvidace se rovnala vraždě. Toto se o chování Mašínů říct nedá.