6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roman 3.3.2008 18:42

Re: Re: Re: Pan Doležal

Tím, ale trpí hlavně on sám. Objekt jeho nenávisti určitě ne.

brána 3.3.2008 18:36

Re: Re: Pan Doležal

Pan Alois dobře popsal a dobře také vysvětlil důvod své vlastní ovladatelnosti a méněcennosti naší formy demokracie - nikdo nenávidí víc...........

Roman 3.3.2008 18:34

Re: Re: Re: Re: Re: Proč

Těžko říct. Vím co máte na mysli. Je otázkou co se do té doby stane s demokracií jako systémem. Zda vůbec bude čas na zkultivování. Vývoj v USA, kde narůstá geometrickou řadou fízlování moc důvodů k optimismu pro západní svět nedává. Spíš si myslím, že už nám tzv. "zlaté časy" nebudou dopřány. Už vzhledem k očekávaným cenám ropy, energetice, stav klimatu atd. Bez prosperity demokracie půjde do kytek. O její případné kultivaci nemluvě.

brána 3.3.2008 18:25

Re: Re: Re: Re: Proč

větší větší, ačkoliv dobrá reklama dokáže ledascos. Apropoo vy si stěžujete na nadmíru bahna ve svém okolí. Bahno je dočasným stavem a v dalších fázích - to vám jako zemědělec prozrazuji - může být i výborným životadárným substrátem. Snad se ta naše divoká lumpenburžoasie vyřádí a v druhé generaci zcivilizuje.

Bert 3.3.2008 18:18

Re: Pane...

"Tito lidé včele s Havlem nechtěli parlamentní demokracii a tržní

ekonomiku a to je zásadní že oni chtěli elitářskou společnost

vyvolených intelektuálů kteří by seděli v kavárně Slávie a odtud by

určovali co se v této zemi bude nebo nebude dít."

Řekl bych, že tady ta komunistická propaganda je z dílny kovanýho bolševika prolezlého sanitrem...

Roman 3.3.2008 18:14

Re: Re: Re: Neslýchaná

Přitahují hlasy nespokojenců, odčerpávají hlasy socanům, dá se proti nim "mobilisovat", skrytě kšeftovat, pro jednoduché typy představuje jasného nepřítele, dokonce založit ústav na jejich výzkum se spoustou teplých míst. Prostě poskytují výhody ostatním politikům.

Roman 3.3.2008 18:07

Re: Pan Doležal

Popsal jste to dobře. V takovém prostředí se potom výborně vládne. Orwelova farma zvířat.

brána 3.3.2008 18:06

Re: Re: Neslýchaná

Tak tak - výborná drenáž pro mordýřské instinkty našich kolegů

brána 3.3.2008 18:04

Re: Re: Pane...Pánové dovolte abych si přifouknul

Oba postoje,  které zastávají vámi obhajovaní jsou OK pokud neusilujete o jejich jedinečnou platnost. Já si myslím že do politiky nepaří romantické představy jak o vítěztví lidského dobra tak romatické představy o morálce neviditelné ruky trhu. Dobrá politika je konses vedoucí ke střízlivému!A věhlas - to je již o něčem jiném.

Alois 3.3.2008 18:00

Pan Doležal

Prostě nedá dopustit na Klauza.  A Bohu žel, stále častěji, neváhá používat method jež já považuji za bolševické. Asi se najde v tomto státě velice málo lidí, kteří by nenáviděli komunisty více než já. Z osobních důvodů. Pan Doležal to ovšem staví do pozice, že když Falmer řekne, že by vnuci neměli vraždit své babičky a Bursík (Škromach, Čunek a jánevím jak se ještě všichni ti panáci jmenují) taky řeknou, že vnuci by neměli vraždit své babičky, tak jsou to prostě antitopolánci.

Takhle to ale funguje jenom v rusku, číně, severokoreji - a bohužel i v Čechách s přilehlými moravskými a slezskými provinciemi.

Roman 3.3.2008 17:56

Re: Neslýchaná

Přežívá díky všem politikům. Prostě nemají zájem aby taková strana neexistovala. Je to pro všechny výhodné.

Hrabekrzan 3.3.2008 17:56

Re: Re: Re: Pane...

oprava :žít s nimi...

Hrabekrzan 3.3.2008 17:55

Re: Re: Pane...

Naprosto souhlasím! Jak s příspěvkem tak i s reakcí na něj!

Musím ale konstatovat že komunisticky smýšlejících lidí (alespoň  v diskusích na všech možných stránkách k vnitropolitickým komentářům) je až neskutečně víc než liberálů! Je mi to líto ale i z vlastní zkušenosti vím že populismus je vítěz u drtivé většiny obyvatel! Teď se k tomu čelem k masám postavily odbory pana Štěcha (Paroubka,Ratha,Škromacha a ostatních)! To bude ve výzkumech vrřejného mínění zase ČSSD bodovat! Je jednodužší živit s nimi než se starat sám o sebe!

Roman 3.3.2008 17:51

Re: Re: Re: Proč

Prostě stejný problém jako když herec točí reklamu. Nechtěný, ale výhodný kšeft........

xxx Kubeš 3.3.2008 17:50

Neslýchaná

drzost je od Filipa mluvit o vrazích a při tom zamlčovat, že jeho strana je stranou vrahů, ničitelů lidských osudů a zlodějů. A tato strana tady přežívá díky politikům "pravdy a lásky" a kdyby měla příležitost, zopakovala by bez špetky svědomí únor 48.

ana 3.3.2008 17:48

Re: Re: Re: Pane...

Jojo zcela svobodně;-O evrybádylajksambádysamuan ;-(

mokiemori 3.3.2008 17:48

Re: Pane...

ale střet mezi liberály vedené Klausem na straně jedné a nejrůznějšími etatisty technokraty elitáři moralisty na straně druhé vedené Havlem

..etatista, technokrat, elitář, moralista...máte v těch pojmech pěkný binec, pokud někdo byl a je technokrat, tak je to Klaus a nikoliv Havel. Havel nemá zapotřebí někoho nenávidět, na to je píliš inteligentní, Klaus je typický technokrat, kde je inteligence, průměrná, nahražena managerským stylem vládnutí. Havel byl spíše anarchistou v tom nejlepším slova smyslu. Havel se zapsal do dějin nejenom české, ale i mezinárodní scény, Klaus ze světového hlediska nemá tu nejmenší šanci.

brána 3.3.2008 17:44

Re: Re: Proč

Doležal se živí žurnalismem,má rodinu, a hypotéku na barák. A píše do tisku který se živí bulvárem pro bulvár. A má talent. Stačilo by velmi málo - nabidnout mu možnost serióní žurnalistiky - a možná, možná,  že bychom se divili. Kéžbychom.

mokiemori 3.3.2008 17:41

ruská staletá tradice=nedostatek velkorysosti

ale od počátku mi jako nesnesitelné připadalo to, v čem se protínal marxismus se staletými ruskými tradicemi: naprostý nedostatek velkorysosti. Odpůrce, oponent, nepřítel je od toho, aby byl zadupán do země. Hledat na něm něco dobrého je činnost nejen pošetilá, ale přímo zrádcovská.

...zindoktrinované dítě vidící takový nesoulad? Človek by vám jako dítěti odpustil tuto dojemnou  nepřesnost, a jistou genialitu, pokud jste nad tím jako dítě dumal, všem jako dospělému nikoliv. Vláda Kateřiny a jejího Potěmkina byla dobou velkorysosti, rozmachu, politické snášenlivosti, promyšlené imigrační politiky a mnoha jiného.

Co se týče Sovetského svazu, tam nikdy marxismus neexistoval, stalinismus se nerovná marxismu, což by měl vědet i politický diletant.

brána 3.3.2008 17:38

Re: Myslím, že žádné šílené antagonismy mezi politiky nejsou.

Správně,protože nikdo z nich doposud nepochopil, že fungující demokracie vyžaduje konsens a permanentní respekt vůči názoru většiny občanů. Něco takového našim politikům schází a proto jsou neschopni názor většiny anticipovat. Vytváří tím pro zralou demokracii netypické postoje, až situačně směšné. Malým příkladem je přímo bojový způsob metipartajních střetů ve věci prosazování raketových základen, vůči kterým doposud nebyl vytvořen souhlas většiny.

Roman 3.3.2008 17:32

Re: Proč

Protože se to hodí. Nepřítele potřebujete přece vždy.

Standa 3.3.2008 17:04

Proč

Doležal neustále zasévá sémě nenávisti mezi lidmi?

jirka.s. 3.3.2008 17:04

Re: Re: Re: Doležel a KSČ

A hele, zareagoval na mateřštinu! ;-D

jirka.s. 3.3.2008 16:58

Re: Re: Re: Re: Re: Komanči

A měl jste a nebo dokonce máte nějaký recept na to, jak ty gaunery z tzv. demokratických stran vypudit? A odkud  se vlastně tak všichni ti gauneři vyrojili, kde se asi vylíhli, nemáte tušení? Já osobně se domnívám, že jsou pouze dobře rozpustnou amorfní formou oněch krystalických z  výše zmiňovaného baráku na třídě Politických vězňů. :-/

sinatra 3.3.2008 16:44

Re: Re: Pane...

Ale Ludvo to mluvíte o pokrouceném trhu v EU že?Tak ten jsem neměl zrovna na mysli.Já myslel ten skutečně svobodný trh a svobodné rozhodování a ten již zde pomalu nenajdete.Tak USA to je jiná.

Roman 3.3.2008 15:59

Re: Re: Re: Re: Re: Neviděl jsem žebrat Klause o komunistické hlasy.

Tohle nejsou hospodské kecy. Jako živnostník jsem v kontaktu s veřejným sektorem, nebo jeho reprezentanty. Různí lokální projektový manažéři s politickým zadáním atd. A to co jsem psal před tím výše vychází z mojí osobní zkušenosti.

Rudý element 3.3.2008 15:59

Re: Re: Pane...

Ale vždyť ono je to vlastně jedno. Krize bude a bude to krize veliká, jako celá Afrika. Pak to spláchne Klause i Švejnary.

Roman 3.3.2008 15:54

Re: Re: Re: Re: Re: Neviděl jsem žebrat Klause o komunistické hlasy.

Já osobně už tomu nevěřím. Myslím si, že to dlouhodobě horší nás teprve čeká. Strany připomínají sekty a připadá mě, že nahoru se proderou pouze všeho schopní gauneři. Spíše morální podprůměr populace. Kdo má snad nějaké ideály je po čase vyštípán, nebo ho to semele. Nevysvětlitelné chování a veletoče politiků nasvědčují spíše komentáři BBC, který to označil za mafiánství. V bahně přece nemůže vzniknout něco solidního, ale zase jenom bahno.

vojcek 3.3.2008 15:49

Re: Re: Re: Re: Neviděl jsem žebrat Klause o komunistické hlasy.

miluju tyhle hospodské řeč typu "všichni jsou bývalí komunisti" nebo "jeden za 18, druhý bez dvou za 20" apod. Takhle se fakt daleko nedostanem. Jen by mne zajímalo v jakém okolí se pohybuješ, když víš, že "svině jsou ve všech partajích".

Kaft 3.3.2008 15:48

Re: Nesmysl, kdyz se stal premierem Klaus,

Pravé Čcháčkové - zase se budou hádat o Havla a Klause, ale říci soudruhu Filipovi - Vy jste ten poslední, kdo může někoho nazývat vrahy - když jste byl členem zločinecké organizace, která má na rukou krev stovek statečných Českých mužů - žen i dětí, a statisíců dalších, které jste od uchvácení moci terorizovali - Vy máte soudruhu Filipe právo tak akorát držet hubu a děkovat těm polistopadovýn, že jsou takoví frajeři, že vás nechají i nadále hlásat demagogii - Pravá tvář arogantního komunisty!. který se neštítí ničeho Zakázat zločineckou komunistickou organizaci! Teprve potom se hádejte mezi sebou !