2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
montgomeryburns 27.1.2006 22:16

Je to propagandistická hra

Nejsou problémem Lety, miliarda za vepřín. Jsme schopni dát 23 miliard za transportéry. Problémem je odmítání většiny cikánského etnika podílet se na pracovním procesu, jeho obrovská kriminalita a celková intelektuální a kulturní úroveň. Tito lidé jsou nevzdělaní a pravděpodobně ve své většině nevzdělatelní. Společnosti nic nedávají - nepracují - a naopak se svou zvrhlou logikou po společnosti požadují zabezpečení, peníze , byty ... Mají početné potomstvo podobných kvalit, jak už to v přírodě bývá. Otázka zní, kolik takových lidí ostatní uživí, jaký je maximální poměr asociálního obyvatelstva ku pracující části obyvatel ? A kdy to přestane pracující část obyvatelstva bavit a řeknou :dost?
Bene 27.1.2006 16:40

Kámen je taky památník

Tak nevím čím tak rozčílila mladá předsedkyně Národní strany některé politiky, když pravila, že tábor v Letech byl pracovním táborem pro cikány a že v důsledku špatných hygienyckých návyků  v něm zemřelo větší množství lidí.  Již několikrát jsem v televizi slyšel různé lidi - historiky i politiky, kteří netvdili nic jiného - byl to sběrný pracovní tábor pro několik set romů a několik desítek jich zde i zemřelo. Nyní se asi chtějí některé politické mrtvoly vyhrabat na výsluní a převracením faktů se zviditelňovat tvrzením že tento tábor byl koncentračním táborem a že je proto nutné, aby stát vykoupil za 700 miliónů korun prasečín a za několik miliónů korun zde postavil památník. Nic nebrání aby křiklouni a další lidé kteří na to mají - třeba pan Havel se tedy prásknul přes kapsu a jeho záměr zrealizoval. Mám za to, by zcela stačilo, kdyby se na vhodném místě v Letech / a nemusí to být přesně co stojí prasečín /    postavila mohyla či větší kámen se jmény lidí, kteří zde zemřeli. Život mrtvým nikdo nevrátí ani kdyby tato zbytečná investice stála miliardu , ale důstojný pietní stánek přpomene budoucím generacím, co zde stálo.Cokdyby Romové na něj vyhlásili celostátní sbírku?
Zatím se o tom jen "kecá " a mnoho lidí se chce zviditelnit, ale když jedna politická strana již konečně něco udělá a dá tam kámen - diskutuje se o tom v obci, píšou se petice, jedná se  ve vládě, v parlamentu v médiích a vyzývá se k jeho odstranění - jsme pro smích celému světu  = hotový Kocourkov
    
 
jepice 27.1.2006 8:34

Nejlepší památník obětem v Letech

a nejlepší prevence Národní strany by mohlo být jakési spiknutí slušných. Kdybychom se přestali navzájem urážet a házet  nositele opačných názorů či příslušníky etnik do jednoho pytle /rasismus, kriminalita atd. atd./a spíš se učili poznávat, kdo v tom druhém táboře má snahu se slušně domluvit, měli by provokatéři slabší pozici.
Dušan Polanský 27.1.2006 7:20

Autor do budoucna chce mít v parlamentu jenom jemu sympatické strany,

ale k čemu je  pak politická soutěž? Zase je volič blbý a nezodpovědný a autor je chytrý a zodpovědný. 
Jara London 26.1.2006 22:29

Dolezale,

jaky hrich ceske spolecnosti?! Tahnete si urazet svoje krvave soukmenovce, kterych se sem dnes natahlo tolik, ze je Cesi uz pomalu nemohou uzivit. Kdyz si prectu Stary zakon, chce se mi zvracet - srovnani s holocaustem se tu nabizi samo. Kdyz chcete plivat na jine narody, zamette si laskave nejprve pred vlastnim prahem.
AeroKarel 26.1.2006 21:57

Čumile,

"Víte co - já vás srazím autem, a když to přežijete a budete se domáhat aspoň nějakého gesta, tak vám poradím, abyste si ty prachy na sebe vydělal "
Ono takové sražení autem nemá jasného viníka. Ale tím bychom se dostali dost daleko, tak jako obvykle s alegoriemi.
Setrvávám na názoru, že strany se nemají vzájemně příliš provokovat.
A tím provokatérem je u mne stejně Uhl a občas třeba Pappe, jako ten policajt, Pappeho zatknuvší nebo jiní, činění skinhedů nevidící.
Vepřín není nic protizákoného. Pokud se někomu nelíbí, ať si ho koupí a zlikviduje.
Ač to není nic pěkného, funguje mechanismus toho, že ústup od něčeho nebo odněkud budí velké problémy. Viz Hamas a Gaza, případně intifáda. Pokud Židé ustoupí, vydávají to Hamas i jiní militanti za úspěch svého boje  a ne výsledek třeba jednání.
Ústupy jsou velmi riskantní činnost.
Čumil 27.1.2006 10:47

Inu, AeroKarle, zbytečně bojujete za ztracenou a neobhajitelnou věc.

Škoda vaší námahy, ale spánembohem, ucasnujte se ve volovinách. Vaše vůle.
Vlasta 26.1.2006 21:15

Konstatování

Proboha vždyť jde o to že skutečně tam pouze pracovní tábor pro nepřízpůsobive minority.Jestli se bude bourat tak to vzbudí ještě větší nenávist vůči těmto skupinám kterých je stále více a maximálně jim tento stav vyhovuje.Vůbec nejde o barvu pleti jako o to být  přizpůsobivý a to oni nejsou a nechtějí.
Čumil 26.1.2006 21:20

A nepřizpůsobivé děti, kojence a novorozence. Zejména na těch dvou posledních kategiriích byla na první pohled jejich nepřizpůsobivost vidět.

Neřizpůsobily se. Umřely.
občan z kraje města 26.1.2006 21:30

ty teoretiku

už jsi někdy vidělal nějaké peníze? a zaplatil nějaké daně ? Asi těžko, jinak by jsi neměl tak velkodušný nápady. Ono se to rozhazuje z cizího. Klidně těm romům zaplatím vzdělání, ale myslím, že jim je celej prasečák úplně volnej a to bez urážky. Mrtví jsou mrtví, patří jim úcta, ale přece se z toho nepotentujeme. Prasečák nebo kravín vedle hřbitova je úplně běžná věc a v těch Letech tam není nikdo z těch co tam umřeli ani pochovaný. Nemáme tak velkou zemi a tolik prachů abychom přestěhovali všechno. Chceš zrušit ostrůvek na karláku, lavičku na karláku kde zemřel Velíšek, vždyť to nejde žijeme tady přes tisíc let a lidi umíraj všude, všude je to pro někoho pietní, ale my musíme žít.
občan z kraje města 26.1.2006 21:31

viděl jo, ale nevydělal

sorry
jonáš 26.1.2006 22:18

Re: ty teoretiku

Nio fakt je, že odříct si tři piva v levný hospodě nebo jedno jídlo v lacinym českym bufáči by byla pro českýho občana moc velká oběť. To radši deset a půl za Novu, třiadvacet za transportéry a osmdesát Salzmannovi aby mu nechcípla banka a kámoš Barak.
AeroKarel 26.1.2006 20:52

Čumile,

otázka ani tak nezní "kam s ní", jako "co s ní". A obávám se, že cesta, způsobující že opatření proti lidem, dělajícím bordel (Matiční) jsou vykládána s velkým humbukem jako rasistická, že každý cikán, přistižený při zlodějně začne řvát o rasismu a z druhé strany policajti jaksi nehodlající vidět kriminalitu skinů a nácků, je cesta do pekel.
Asi jednoduchá platnost zákonů pro každého. A cikánům trochu pomoci od kurátorů. Ovšem ne pomoci ve smyslu jak ze státu vycucat co nejvíce peněz, nýbrž spíš v hledání a udržení práce a výchově a vzdělávání dětí.
A ten vepřín? Kdyby ho někdo stavěl nyní, byla by to provokace. Obávám se ovšem, že v době svého vzniku to bylo spíš plánované hospodářství bez postraních úmyslů.
A dnes je to celé tak zpolitizované, že dobré řešení už neexistuje. Snad jedině kdyby si na jeho koupi cikáni vybrali ve sbírce a pak s ním udělali co chtějí. To by jim mohlo dodat trochu víry v sebe a hrdosti.
Jenže oni (ne všichni, ale většinou) raději chtějí vše od okolí.
A nekecám jen tak z teorie. Osobně jsem s tímto etnikem měl dost zážitků.
Čumil 26.1.2006 21:10

Ale jo, každý s má s Cikány své zkušenosti, jenže to nic nemění na tom,

že nemůžete chtít po menšině jakoukoli snahu a jedním dechem jí říkat, že její oběti jsou méně než letská prasata. Ten vepřín je prostě trvalá provokace a jako takový slouží oběma stranám. A proč by, sakra, měli vykupovat ten prasečák Cikáni? Oni se do Letů zavírali sami? Tak se tam tlačili, že se tam ani nemohli vejít? Oni zodpovídali za hygienu a stravování v lágru?
Víte co - já vás srazím autem, a když to přežijete a budete se domáhat aspoň nějakého gesta, tak vám poradím, abyste si ty prachy na sebe vydělal - že tím prospějete vlastní hrdosti a sebedůvěře.  Pokud ne, sdělím totéž vašim pozůstalým. Jistě si to necháte líbit. No - a pak ještě zorganizuju nějakou klaku křiklounů, co budou chodit k vašemu hrobu a budou vykřikovat, že kdybyste nebyl takový mrzák, neschopný uhnout mému autu, že by bylo vše v pořádku a že nejlepší by bylo, kdyby se ten váš denkmál postavil těm, co se nenechali zajet auty.
Je to jistě nepřesné, jako každá paralela, ale snad vám dojde, o čem je řeč. My tu s Romy musíme žít, nikam je neodsuneme - a pokud si nepřejeme rasovou válku - začít může třeba zapalováním vehiklů v Nuslích - je nutnou podmínkou, abychom se přestali urážet blbými prasečáky. I tak to bude zatraceně složité.
Max von Sprcha 26.1.2006 21:52

Re: Ale jo, každý s má s Cikány své zkušenosti, jenže to nic nemění na tom,

V koncentračním (opravdovém koncentračním táboře - pobočka KT Flosenburg) táboře Richard u Litoměřic bylo zastřeleno, ubito a utýráno prací 5000 lidí. Umírali v podzemí, kde je nyní atomovej smeťák. Ano, je tam úložiště jadern0ho odpadu. Spalovaní byli v krematoriu, vedle kterého dnes těsně (caa 20 m od komína) stojí jedny z největších mrazíren u nás, kde je zmrazené vepřové maso, zelenina do polívky a makrely. Těch 5 tisíc lidí byli hrdinové, co se postavili nacismu. Jugoslávští a polští vojáci, židé a lidé mnoha národností Evropy. To nebyli lidé, kteří by byli zavřeni za vyhýbání se trvalé práci, jako ti zavření v Letech u Písku. TEDY: Nejprve musíme přemístit to atomové smetiště z míst, kde zemřelo desetkrát více lidí, než v Letech. Potom ty mrazírny, na jejich místě byli oběti spalovány. Přesun jaderného úložiště, do kterého se ukládá radioaktivní odpad, ještě nikdo nikdy nedělal. Náklady odhaduji na mnoho miliard až desítek miliard korun. Přesun těch mrazíren už bude pakatel, zhruba stovky miliónů korun. PS: Otázkou tedy je, zda je účelné plýtvat stovkami miliónů na vepřín, když přesun jaderného úložiště z míst, kde naprosto nedůstojně radioaktivní odpad uráží památku obětí, bude stát desítky miliard?
Korba 26.1.2006 22:31

Re: Ale jo, každý s má s Cikány své zkušenosti, jenže to nic nemění na tom,

Po jaké menšině jakou snahu? V demokratické společnosti mají všichni stejná práva a stejné povinnosti. Pokud si myslíte, že někteří členové oné menšiny se mají mít možnost vymlouvat na nějaký prasečák a nic nedělat, budiž, ale přispívejte na to výhradně ze svého (spolu s dalšími podobně naladěnými). Prasečák v Letech a dodržování zákonů spolu vůbec nesouvisí, tak tady nechte té levičácké trapné propagandy a urážení lidí s jiným názorem.
Franta 2 26.1.2006 20:29

Odmítám

 
nesmyslné tvrzení, že Lety jsou hřích české společnosti.
Pane Doležale Vy znáte řešení romské otázky? Nebo víte kdeji vyřešili?
FRANTA 2.
jepice 27.1.2006 8:21

Re: Odmítám

Lety jsou každopádně součást české historie. S dnešními problémy Romů souvisejí jen velice okrajově. Takže s tou výčitkou Doležalovi, že je neřeší,  jste vedle.
AeroKarel 26.1.2006 18:24

"V Astrálii je spousta MENŠIN, ale problém dělají na pláži jen MUSLIMOVÉ "

Což by koneckonců šlo použít i na ČR, dnes už je zde také spousta menšin a problémy jsou převážně jen s jednou.
Čumil 26.1.2006 19:46

No - a kam s ní, milej AeroKarle?

AeroKarel 26.1.2006 18:15

Čumile,

"vyřešení toho skutečně lidsky sprostého sousedství prasečáku, který tak láká všelijaké édlmany k jejich srazům."
Jednak, co je na prasečáku "lidsky sprostého"? Jste mohamedán? Jaký je (lidský) rozdíl kdyby tam bylo třeba silo?
Jo lidsky sprosté by bylo, kdyby si tam náckové udělali klubovnu nebo rekreační zařízení.
A že by prasečák jako takový lákal kohokoliv ze srocujících se, to bych dost pochyboval. Spíš od srocujících se všech druhů, barev a vyznání vyžaduje určitou oběť.
Čumil 26.1.2006 19:30

No, AeroKarle, skoro mám chuť napsat okřídlené "nerobte sa sprostým na zposob Švejka."

Nechce se mi věřit, že byste nechápal elementární věci. Přinejmenším to, že se tím sousedstvím a kejdovým smradem hezky nahlas říká, že ti mrtví a ta prasata jedno jsou.
Ostatně,  mnozí to tady píší bez obalu. Nebo aspoň ještě nedávno psali. To je ta sprostota lidská, co jí nerozumíte. Proto vadí jakýkoli dobytek, ale ta prasata obzvlášť.
Památka nevinných a zbůhdarma zabitých obětí je lidsky citlivá záležitost, vážně vám to musím vysvětlovat tak po lopatě?  Pociťují to obě strany - Romové, kteří to musí považovat za urážku od většinové společnosti - a pak ti náckové, kteří s gustem opakují ony primitivnosti o hygieně v přecpaném koncentráku a získávají tak body u skutečně pokleslé části většinové společnosti. U téže části, k níž se nerozpakuje si zajít si pro body v této věci i hlava státu, což mne opravdu dost děsí.
Letský prasečák je dnes už věc neobhajitelná a je jen otázkou času, kdy konečně zmizí. Čím dříve to bude, tím lépe pro nás. Ušetřené síly budeme potřebovat na daleko podstatnějších polích.
 
 
 
 
občan z kraje města 26.1.2006 20:24

to se to řeší za cizí peníze

Je tam snad nějaký hřbitov?
Čumil 26.1.2006 20:39

Aha, další pitomec. To nic, to přejde časem...

občan z kraje města 26.1.2006 21:22

máš pravdu

jsem další pitomec, který svými daněmi živí spoustu takových jako jsi ty a ti tvoji kamarádi.
šimon klein 26.1.2006 20:43

Re: to se to řeší za cizí peníze

je to marný, trolly a tarantule nepřesvědčíte....
Max von Sprcha 26.1.2006 22:01

Re: No, AeroKarle, skoro mám chuť napsat okřídlené "nerobte sa sprostým na zposob Švejka."

Nejprve zmizí jadernej smeťák s radioaktivním odpadem z míst podzemní továrny Richard u Litoměřic, kde zemřelo 5 tisíc lidí, co se tam dostali většinou za to, že se postavili nacistům. Tepve potom přijdou na řadu Lety, kde zemřelo 326 lidí. Hezky popořadě. Žádný rasismus prosím, který by upřednostňoval nějakou rasu! Spravedlnost všem!
jonáš 26.1.2006 22:23

Re: Re: No, AeroKarle, skoro mám chuť napsat okřídlené "nerobte sa sprostým na zposob Švejka."

Člověče a tušíte vůbec, kolik lidí bylo ubito, zavražděno, vězněno a vůbec bídně zahynulo na území velké Prahy? Celou kotlinu je třeba vybourat, vydezinfikovat a vztyčit obrovskej denkmal od Aše až do Jablunkova. Teda, jestli to bude někdo chtít -- o žádných nepokojích u Litoměřic zatim nemam zprávy.
Max von Sprcha 26.1.2006 22:28

Re: Re: Re: No, AeroKarle, skoro mám chuť napsat okřídlené "nerobte sa sprostým na zposob Švejka."

To si zhruba umím představit. Netuším, ale proč upřednostňovat místa, kde zemřel zlomek lidím než jinde? Vy to Aleši tušíte?
jonáš 27.1.2006 11:17

Re: Re: Re: Re: No, AeroKarle, skoro mám chuť napsat okřídlené "nerobte sa sprostým na zposob Švejka."

Třeba proto, že tohle místo, na rozdíl od Richarda, poněkud zahnisalo -- a s tim se něco udělat musí, když hrozí sepse. Narozdíl od čistejch strupů jinde. To ví každej mladej svišť co měl ve skautu zdravovědu, natož obvoďák.