26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
xxx 26.1.2006 7:57

Re: Nutit lidi k práci je nepřípustné.

Teď jste klepl na hlavičku problému.Takhle to cítí asi všichni.Na druhou stranu je nasnadě si přiznat,že řešení k zaměstnání této menšiny není jednoduché,nikdo je nezaměstná.Když stát přistoupí na to,že bude dotovat zaměstnavatele,který bude z tzv."jejich",tento zaměstnavatel většinou podojí stát a také své vlastní zaměstnance. S tím se ale potýkají i jiné státy.Podle mne nelze ale tohoto problému využít k rozdmýchávání nacionalismu. Jakmile začneme slyšet na to,že to jsou oni, ti viníci,proč to u nás nejde,vzdálíme se civilizovaným státům.Snahy o řešení rómské otázky může posloužit opět k vyvolání napětí proti EU. Nyní jsou to Rómové,pak přijdou Turci.Evropa se sama musí najít. Ale postupujme společně s ní,nejsme žádným unikem.Druhá věc je,že ODS může na tomto problému stavět ohledně své zamýšlené daňové politiky.Je vždy lehčí říci: jsem pro nízké daně,vždyť tím přerozdělováním to stejně padá do chřtánu Romům.V tom případě bude většina souhlasit. Ve skutečnosti se ale jedná o otázku daleko širší.
Rolen 26.1.2006 12:47

Re: Re: Nutit lidi k práci je nepřípustné.

Přesto existují opatření, která by měla účinek, jak víme i z jiných dětí. Např. v Singapuru existuje podpora rodiny do 3 dětí, při 4 naopak přichází penalizace. Tímto opatřením bychom (ale i třeba Slovensko) mohli snížit alespoň rychlost plození nepřizpůsobivých.
Korba 26.1.2006 22:42

Re: Re: Re: Nutit lidi k práci je nepřípustné.

Jenže k tomu u nás nikdo nemá odvahu, protože by ho levičáci rozsápali. Kdyby se tohle podařilo politikům NS prosadit, na jedno volební obdobi bych je volil (a to si o nich nemyslím nic moc lichotivého).
ok 26.1.2006 15:38

Re: Nutit lidi k práci je nepřípustné.

Stante se na nekolik mesicu Romem a hledejte si praci. Uvidime, jak dopadnete.
Stredocech 26.1.2006 16:55

Re: Re: Nutit lidi k práci je nepřípustné.

Ano, mnoho zaměstnavatelů jim nechce potvrdit, že pro ně práci nemají. To se netýká jen Cikánů ale hlavně Cikánů.
 
Netřeba 26.1.2006 7:04

Autor píše:

 "(je zajímavé, jak se u nás dosud neprosadilo vědomí, běžné v civilizovaných demokratických státech, že nutit někoho k práci násilím je nepřípustné). "
A kdopak ty chudáky nutí, chodit každý měsíc na úřad pro sociálku? Kdyby je někdo snad nutil, hned bychom mu ukázali, co je běžně civilně demokraticko státní!
Edmont Dante 26.1.2006 6:39

Ale pane Doležele opět matete veřejnost?

Píšete, diskriminace menšin a ihned je oheň na střeše z pohledu EU. Víte oheň je tehdy na střeše když vznikne pouhy dojem, že menšinu diskriminuje někdo slabý. Když je diskriminuje, třeba na našem letišti úředník VB, tak se nic v podstatě neděje a žádný oheň se nekoná. Ale když vznikne, opakuji pouze dojem, že by je mohl diskriminovat úředník ČR, jako v případě Matiční ulice a podobně, pak ano, oheň je na střeše. Takže více objektivního pohledu na dění v naší republice by Vám neuškodilo!
Pavla B. 26.1.2006 6:37

Hřích české společnosti?

Kolik už se toho napovídalo o nesmyslnosti kolektivní viny... Pokud vím, za nezvládnutí epidemie tyfu je zodpovědný jeden bordelář, šéf tábora v Letech, který se ani nepokusil o nějaká opatření, která by omezila šíření nákazy... Byl české národnosti, ale Romy do Letů poslali Němci. Atd.
Pak se nedivte, že jest fašounům nasloucháno.
Plující oblaka 26.1.2006 7:23

Re: Hřích české společnosti?

Milá Pavlo, i když Vaše příspěvky čtu obvykle se zájmem a často se souhlasem, teď jste mě vyděsila. Romy do Letů poslali Němci. To jo, ale měli k tomu podporu a spolupráci části české populace. Problém byl nejen v epidemii tyfu (hygienické návyky... v Terezíně je ke konci války už taky nikdo neměl...) ale hlavně v tom, k čemu ten tábor (shromažďovací, pracovní, koncentrační? název není tak důležitý) byl určen. To se také podle plánu stalo v roce 1943. Efekt tohoto řešení spočívá v tom, že v našem státě zůstalo několik set strašně traumatizovaných českých přeživších cikánů (Romů? nevím...) a posléze se sem přistěhovalo několik set tisíc Romů z jiných zemí, a problémy s těmito nezvládnutými imigranty přetrvávají po několik generací. I když to vypadá, že jistá naděje je s pátou a dalšími generacemi.
Fašounům není nasloucháno, fašounům naslouchají lidé, kterým je blízké zjednodušení problémů. Vy jste na mě až dosud takto nepůsobila.
Douša Josef 26.1.2006 8:07

Re: Re: Hřích české společnosti?

..."Problém ...hlavně v tom, k čemu ten tábor (shromažďovací, pracovní, koncentrační? název není tak důležitý) byl určen?"...
Pane trochu logiky! Když je problém v tom, k čemu byl ten tábor určen, tak chcete tvrdit, že byl k tomu určen JIŽ PŘI SVÉM ZŘÍZENÍ? K čemu byl určen, když byl zřizován a zřídili ho Češi? To už zde byli Němci, nebo ho Češi zřizovali za účelem likvidace cikánů? Zjistěte si fakta a pak meldujte! Píšete, že k tomu, k čemu byl určen, se také v roce 1943 stalo. Z toho podle Vás vyplývá, že jej Češi zřizovali za účelem odeslat Romy v roce 1943 do plynu! Snažte se mě přesvědčit, že z Vašich úvah toto nevyplývá!
Plující oblaka 26.1.2006 8:31

Re: Re: Re: Hřích české společnosti?

Češi nezřídili, Češi tam zkrátka byli taky. A fakt myslíte, že se dalo předpokládat v roce 1942, že budou cikáni po nápravě prací začleněni do budování Protektorátu?
Nejde o Čechy a Němce, to už je zase blízko té kolektivní vině (nebo je kolektivní vina Čechů nepřípustná, ale kolektivní vina Němců samozřejmá?). To, že "už zde byli Němci" nesnímá z nikoho odpovědnost za to, co učinil dobrovolně a bez přinucení pod pohrůžkou.
Douša Josef 26.1.2006 10:55

Re: Re: Re: Re: Hřích české společnosti?

Tak ještě jednou to, od čeho utíkáte a kličkujete:..."Píšete, že k tomu, k čemu byl určen, se také v roce 1943 stalo. Z toho podle Vás vyplývá, že jej Češi zřizovali za účelem odeslat Romy v roce 1943 do plynu! "...
Tak jste to napsala, tak to vysvětlete!
Čumil 26.1.2006 13:17

Hm, milá plující oblaka, nemohla byste být trochu přesnější?

Rozhodnutí o tom že tyto lágry budou zřízeny, vydala předprotektorátní Háchova vláda tuším 3. března 1939. Teprve to, k čemu byly použity v 42. roce, padá jednoznačně na příkaz Berlína.
Pavla B. 26.1.2006 8:10

Podpora a spolupráce české populace

Co to konkrétně obnášelo?
Plující oblaka 26.1.2006 8:34

Re: Podpora a spolupráce české populace

Psala jsem části české populace.
Mirek F. 26.1.2006 9:38

Re: Re: Podpora a spolupráce české populace

Za Protektorátu zde rozhodovali němečtí nacisté, NIKOLIV česká společnost.  I v tom nejhorším případě se na osudu letských  Romů mohlo podílet maximálně několik desítek Čechů.
V oné době ovšem obnášela česká populace cca 7 mil. osob. I sebenepatrnější zlomek se dá matematický označit za část, ale o tom,  že je to z hlediska běžné komunikace krajně zkreslující zavádějící, se asi pochybovat nedá.
Že se našli kolaboranti, je nepochybný fakt. Ale očividně bude nutné znovu a znovu připomínat první větu mého příspěvku. 
Pavla B. 26.1.2006 11:26

Re: Re: Podpora a spolupráce české populace

Nezlobte se, ale na tom odkazu není nic, co by nebylo všeobecně známo. Jistě, být četníkem za protektorátu bylo asi tak stejně (dejme tomu) mravné jako být bachařem na Borech za totáče. Ale fakt nevím o tom, že by deportace Romů (nebo Cikánů, jestli je to tak správněji) byla českým obyvatelstvem nějak masivně podporována - třeba jako deportace Židů žijících na Slovensku jejich spoluobčany slovenské národnosti. (Je fakt, že na Romech si nikdo nic nevzal - to bude možná ten důvod).
Já vím, že na některé věci by se nemělo zapomínat - ale vyčítat neustále (Romové, Sudetští Němci) všechny křivdy lidem narozeným dávno po válce?
Myslím si, že pokud chtějí být romští aktivisté skutečně užiteční, měli by věnovat větší pozornost současným problémům - jedním z nich jsou i gangy romské mládeže, nebezpečně se v poslední době množící v některých městech a představující vážné bezpečnostní riziko (zatím hlavně) pro děti a seniory. Už nejde jen o kapesní krádeže (ty jaksi patří k folklóru). Samozřejmě vím, že gangy se rekrutují jen z určitých vrstev romského etnika.
A.S. Pergill 26.1.2006 8:20

Re: Hřích české společnosti?

Pavlo, přečtěte si velmi podrobný článek na Sprše. I za těch Němců (to jsem ani nevěděl) nebyla etnicita jediným kritériem zavření, ale hlavním byl potulný život bez zdroje legálních příjmů. Proto tam mezi Cikány (to opravdu nebyli Romové) byli i Češi a Němci (prostitutky a další příslušníci lumpenproletariátu). Kdysi na ČT1 běžel dokument o předválečných československých Cikánech, byl tam i jeden, který měl tehdy stálý legální příjem a do koncentráku nešel, Němci ho v rámci svého "rasového programu" zmrzačili (vykastrovali), ale nechali ho jinak být, ani ho nezavřeli. A za to nezvládnutí tyfové epidemie nesli minimálně podíl viny velitelovi nadřízení (na té úrovni, kde už byli samí Němci), protože mu přeplnili tábor a skrouhli náklady na jeho zabezpečení.
jepice 26.1.2006 9:29

Re: Re: Hřích české společnosti?

Teda vy jste mě dojal. Když měl Cikán stálý příjem, měl šanci přežít. Sice vykastrovaný...Co jste tím chtěl říct, proboha?
Ty debaty tady jsou pořád dokolečka. Když se diskutéři nepřou, co to znamená slovo koncentrační, tak řeší otázku, na jaké infekce tam lidi umírali a proč tam ty nemoci řádily. Nebo se vedou spory o tom, jestli se tam dostali jen Cikáni na základě etnického původu, nebo jestli tam byli tuláci, tedy i lidi z necikánského prostředí. A odkdy dokdy tam byly jaké podmínky a odkdy dokdy jiné. Taky se řeší, kdo co nařídil a kdo byl za co odpovědný.  Tohle všechno jsou určitě věci, které je dobré vědět. Ale co to mění na podstatě věci, že tu byli soustředěni a nedobrovolně drženi lidé včetně malých dětí a že většina z nich pak odsud putovala do plynových komor?
Národní strana se snaží vnuknout veřejnosti, že tihle lidé, jejichž osud je srovnatelný s osudem těch, co prošli Terezínem, si nezaslouží, aby jim byl postaven památník
vita 26.1.2006 10:10

Re: Re: Re: Hřích české společnosti?

Památník jim postaven byl. A teď nemyslím nějaký šutr s ledabyle natřeným nápisem. Oficiální památník zaplacený nějakému umělci.
Památník tam je, zajímá se o něj pár politiků v době, kdy se mohou zviditelnit položením věnců a pár jiných politiků, včetně profesionálních Romů, kteří se zviditelňují průběžně. Přičítám Romům plus za to, že jich je menšina.
Nejdřív tvrdili, že vepřín je na území tábora, pak byl částečně na území tábora, když se i toto podařilo vyvrátit, tak prý k památníku smrdí. A je nepietní chovat vepře někde, kde vedle umírali lidé. Ve středu Evropy těžko najít místo, kde vedle neumírali lidé. Ba i hromadně. Většinou nedobrovolně.
jepice 26.1.2006 10:18

Re: Re: Re: Re: Hřích české společnosti?

Tak proč tam NS pořádá svá cvičení s konkurenčním šutrem?
xxx 26.1.2006 6:00

NS

Pane Doležale, je to výstižné.ODS hrála a hraje na nacionalistickou strunu.Vlajkonoše jí dělá sám čestný předseda.Případ v Letech jí byl před volbami seslán z nebe.Problém vepřína je zástupný.
Douša Josef 26.1.2006 7:58

Re: NS

Já to tušil, že za to může Klaus! Zatím jste první, ale jen co přijdou socani a komunisté do úřadů. Klaus prý sestřelil letadlo se Štefánikem, o tom víte? Klaus přijal včera v nočních hodinách Edelmanovou, určil ji novým vlajkonošem, prý ho už bolí ruce od fanglí! Co bylo z nebe sesláno socanům? Když půjdete na Novinky, tak zjistíte, že to bylo zastřelení toho podnikatele. Tam všichni nad tím jásají, tak to bude ono.
xxx 26.1.2006 8:59

Re: Re: NS

Jo,milý pane Doušo, socanům,jak tvrdíte.zbyl zastřelený podnikatel. Když ale půjdu ke kořenu věci - což je privatizace,nemuselo těchto podnikateů "akosi" býti.
Virtuál 26.1.2006 10:16

XXX a kdybychom šli ještě dál,

do let předlistopadových, tak by to bylo ještě lepší.Žádný podnikatel, žádná mrtvola, zato všichni chudí a nasraní.
Douša Josef 26.1.2006 10:47

Re: Re: Re: NS

A privatizovat se mělo komu, když ne "podnikatelům"? Já vím, nikomu. A vyvážet se mělo ze socialistických podniků kam, když RVHP se sesypala jak domeček z karet? Víte Vy vůbec, proč ten "tábor míru a socialismu" padnul? Snad kvůli Havlovi, nebo zlí imperialisté a kapitalisté svými pařáty ho ničili? Povídejte, Vás si rád poslechnu!
Hasan 26.1.2006 5:06

Akce s památníkem nebyla nejlepší,ale

volební program NS se mi docela líbí.Tím jsem se stal extrémistou.Tady je vidět demokratické smýšlení pana Doležala.Kdo nejde s námi,jde proti nám.Asi není daleko doba kdy se bude zase zavírat do vězení za pouhé názory.
Jan 26.1.2006 2:29

Národní strana? Abychom se nedivili! až se provalí, že se opět jedná o agenturní provokační operaci BIS... Nenechme se zase českými politiky a jejich "nezávislými" novináři zmanipulovat náhradními tématy, kterými se nás snaží odvést od všeho podstatn

Národní strana? Abychom se nedivili! až se provalí, že se opět jedná o další agenturní provokační operaci BIS... Nenechme se zase českými politiky a jejich "nezávislými" novináři zmanipulovat náhradními tématy, kterými se nás snaží odvést od všeho podstatného,  tak jako před každými volbami!!! Je jasné, že po volbách vznikne velká koalice ODS - ČSSD bez komunistů (těch otevřených)! Nikdy nezapomeňme na dvě nejdůležitější věci: Kdo proti nám stojí a jak to můžeme změnit! Viz:
1) CYKLICKY VLÁDNOUCÍ KRIMINÁLNÍ ELITY POD SPOLEHLIVOU OCHRANOU SVÉHO CENTRALIZOVANÉHO KRIMINÁLNÍHO STÁTU A SVÝCH CENTRALIZOVANÝCH KRIMINÁLNÍCH MASMÉDIÍ!:
2) DŮVODY, proč bychom měli jít tentokrát VŠICHNI k volbám, ale pokud nechceme být ZNOVU obelháni, podvedení a okradeni, NEVOLIT žádnou parlamentní stranu vládnoucí (post) komunistické kriminální fízlokracie!!!
jepice 26.1.2006 9:08

Každá operace se nepovede

Ty Cibulkovy stránky například jsou pěkně ujeté.
che 26.1.2006 1:12

to je tezky

copak se da volebnim programum verit? NS ma urcite dobry program, vsechno tam je celkem rozumne: vystoupit z NATO, EU, posilit autoritu statu a vlastenectvi. kde je v tom jaky extremismus, pane dolezal? co to vubec extremismus je? nadavka, kdyz se mi nekdo nelibi. jenze uplne jina otazka je, co by delali az by je lidi zvolili nejspis hovadiny jako vsichni ostatni.