26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kopretina 26.1.2006 16:29

Re: Re: Ale mnohem strasnejsi je

Plesati jsou udajne nejvice sexualne vykoni.
Bambi 26.1.2006 12:37

Re: téměř zničena

.....naprostý souhlas,také v kultuře je to převelice znát....
cb 26.1.2006 14:09

Re: Re: téměř zničena

A nejhorsi ze vseho jsou Iluminati. Ty potvory vam vlezou vsude. A strasne rychle se mnozi.
jepice 26.1.2006 14:56

Re: Re: téměř zničena

Tam je plešounů úplně nejvíc.
Sch.glosátor 26.1.2006 14:57

A nejhorší jsou

Plešatí pravou píšící rafinovaní leváci.
spaldings 26.1.2006 15:31

Re: téměř zničena

je zajímavé, kolik retardantů se Vám tu bude posmívat. To je metoda, zlehčit problém. A ono to přeci tak je. Proč se z toho hned dělá nějaké záporné konstatování, proč je to zesměšňováno. To je to takový průser, že se o tom nedá hovořit otevřeně ? Co takovému rozhovoru brání ? A jen na okraj židé občas proti sobě jdou.
jepice 26.1.2006 16:11

Ale spaldings

my to přece bereme strašně vážně. Akorát trochu v jiném smyslu než vy.
Karel 26.1.2006 15:44

Re: téměř zničena

Tak tohle je ta největší čurákovina,jakou jsem kdy čet!
Mirek od lesa 26.1.2006 20:20

Re: téměř zničena

Zapomínáte na celou řadu významných Židů, kteří plní titulní stránky českého bulvárního tisku: Pan Železný, (dříve Eisner?) a pan Kožený (dříve Lederer?). Dokonce i Jaroslav Vrchlický a Pavel Tigrid byli částí tohoto etnika, z kterého vyšel český president. Jejich problém je v tom, že se zabývají až příliš věcmi, které by měli raději nechat na pokoji, jejich energie je nevyčerpatelná, stejně jako lenost u některých jiných etniků. Nelze je všechny brát jako negativní jev, česká kultura je nutně potřebovala, v české politice obsadili obě strany spektra, tu pozitivní i tu problematickou.
divizna 26.1.2006 23:54

Re: Re: téměř zničena

Proboha, která strana je pozitivní?
richard 26.1.2006 11:14

Ano, máte pravdu

neustálé mnohaleté nadbíhání příslušníkům nepřizpůsobivých etnik, neustálé blábolení o potřebě přistěhovalců z řad nepřizpůsobivých etnik,neustálé podbízení se Palesticům, islámu a jeho terorismu, rozbíjení rodiny, ničení českých národních tradic, politkorektnost, multikulturalismus, homosexuální manželství.....nedivte se růstu popularity "Národní Strany" - zaviňujete to sami: výše uvedeným.
jepice 26.1.2006 15:30

Re: Ano, máte pravdu

Au au, nevinně jsem snad jen v tom homosexuálním manželství. Nadbíhám příslušníkům nepřizpůsobivých etnik /jeden nám pět let seká trávu/, neustále blábolím o potřebě přistěhovalců z řad nepřizpůsobivých etnik /nějaký dobrý gynekolog by u nás nebyl  k zahození/, teroristům se sice zatím nepodbízím, ale zato ničím národní tradice /zásadně odmítám poslouchat dechovku/, ba i jednu rodinu už jsem málem rozbila, jestli jsem politkorektní, to nevím, neb to slyším poprvé, multikulturalismus jsem  zločinně provozovala, to přiznávám, protože chodím jíst k Číňanům. Ale kdybych byla věděla, že tím zaviním Národní stranu.....
Mirek od lesa 26.1.2006 20:28

Jepice

nedělejte si z toho problémy, ti čeští číňané jsou stejně Vietnamci, kterým se podařilo utéct z jejich diktatury proletariátu. Vyměním každého muslima za 3 buddhisty a potěším se hezkým vysvědčením jejich dětiček, patří ve škole k nejpilnějším.Přiznám se, že odtučňuji v jejich restauracích při vegetářských nudlích a rýži, Národníky tím nepodporuji! Z těch Vietnamců budou jednou lepší Češi, než z některých asociálních českých rodin!
anonym 26.1.2006 10:45

Lety

tábor v letech je stejně zneužitá záležitost jako byla Matiční ulice.To bylo humbuku i mezinárodního ohledně jednoho plotu!Jděte se tam podívat dnes na tu hrůzu v které musí okolní lidé žít.A že by se jich někdo zastal ?Tábor v Letech je vlastně zneužíván mezinárodně také.Nikdo určitě nezpochybnuje utrpení lidí,kteří tam byli intenováni,ale co ti ostatní co byli vtěch dalšíchb tisícovkách podobných zařizení a nikdo se oně nezajímá?A co ty lágry komunistické v Jáchymově atd.?
Čumil 26.1.2006 11:01

Hm, kolik že prasečáků je v sousedství jáchymovských lágrů?

Ivan Nový 26.1.2006 12:30

Čumile, a i kdyby tam byly, komu by to vadilo?

Těm, kteří tam byli uvězněni, těm vadí ta prasata co je tam věznila.
jepice 26.1.2006 12:31

Re: Čumile, a i kdyby tam byly, komu by to vadilo?

To asi platí vždycky.
Čumil 26.1.2006 13:00

Aha. No, ještěže vás tady máme, pane Nový.

Vy vždycky přijdete s nějakou opravdu neotřelou tezí. :-))
Ivan Nový 26.1.2006 13:32

Vypadl mi tam otazník :-)))

Tak promiňte, tím ty věty ztratily smysl, který jsem ji chtěl dát.
vLk 26.1.2006 11:32

Re: Lety

na můj vkus je zde na chatu příliš téorie, te třeba začít problémy řešit fyzickými ataky, jen tak se zjistí kdo je opravdový tvor činů......
vita 26.1.2006 10:32

Komusi dole vadí dohady, jestli Lety byl koncentrační tábor nebo nebyl.

No, mně vadí jejich označování za koncentrační tábor, protože se tím rozmývá hrůza toho, co německé koncentrační tábory znamenaly.
Jistě, lidé byli v Letech koncentrováni, a to nedobrovolně. Koncentrační tábory vynalezl tuším lord Kitchener za imperiální války Británie proti Búrům (Boerům). Koncentroval do nich - nedobrovolně - ženy a děti osadníků. Mnozí tam na špatné hygienické poměry, v důsledku žádné lékařské péče, nedostatečného jídla, mizerné vody i špatného zacházení zemřeli.
Koncentrační tábory zřídili Francouzi za 1. světové války, měli je Sověti.
Nějaký takový takový tábor byly i Lety.
 
Ale Němci za 2. světové války dali slovnímu spojení koncentrační tábor zcela nový - a mnohem hrůznější obsah. Obsah průmyslu smrti - a to ne jenom ve vyhlazovacích táborech typu Sobiboru, kde statisíce lidí "zmizely" na jednom km2, nebo Birkenau, ale i dalších, ne "čistě" vyhlazovacích. Mauthausen, Buchenwald... A to Lety nebyly. Ani Terezín (velká pevnost) nebo Varšavské ghetto to nebyly - i když poměry ve Varšavě byly nejspíš horší než v Letech. Přinejmenším pro chudé Židy.
Tím, že stavíme Lety a Sobibor na stejnou úroveň, nepřidáváme hrůznosti Letům, jak si zřejmě ti poctivější z propagátorů myslí, ale naopak UBÍRÁME hrůznost Březince. "Koncentrák? Jo, to je něco jako Lety... Odkud třetina vězněných zdrhla. To je teda moc nehlídali..."
Jen tak mimochodem - ze skutečného koncentráku opravdu třetina heftlingů utéct nemohla. Nejen kvůli ostnatým a nabitým drátům, kulometům SS a cvičeným psům. Obvyklým následkem útěku byly popravy spoluvězňů. Počítáno od  deseti k desítkám na jednoho uprchlého... Tábor by byl s Německou Pünktlichkeit vyhlazen při útěku jen malého zlomku těch, kterým se to povedlo z Letů.
 
Nevyprazdňujte slova, byť (možná) (někteří) v dobré vůli.
občan z kraje města 26.1.2006 10:52

hyperkocentrák

Ano, dnes je každá malá samoška supermarket
Čumil 26.1.2006 10:58

No, ono vito vadí spíše něco jiného:

to, že v Letech (a nejen v Letech, ale taky v Hodoníně u Kunštátu) byli koncentrováni občané protektorátu dle svého etnického původu., a to včetně zločinných dětí a kojenců. Více než tři stovky jich tam zemřely na epidemii tyfu. Těžko se ubráníte dojmu, při znalosti vyhlášek příslušných úřadů, že se jedná o oběti rasového násilí.  A o to jde.
Mohl bych sice ještě podotknout, že byly obce, které si své Cikány obhájily (takto třeba přežila rodina kovářů Hrizků, z nichž pocházel vynikající hudebník Jan Gašpar Hrizko), jiné obce své Cikány zase vydaly - konkrétně třeba takoví Mutěňáci by o tom mohli něco vědět. Ale to snad není teď důležité.
Co mi naopak důležité připadá, je společenské uznání a letských obětí jako obětí rasového násilí, jimiž nepochybně jsou,  a vyřešení toho skutečně lidsky sprostého sousedství prasečáku, který tak láká všelijaké édlmany k jejich srazům. Nic víc, nic méně.
Historik 26.1.2006 14:35

Re: No, ono vito vadí spíše něco jiného:

Jde totiž  o to, jak byli ti Cikáni nacistickým režimem identifikováni. U Židů to bylo jednoduché, šlo se do matrik. Mám ale dojem, že u Cikánů, pokud byli usazení a zaintegrovaní (nekradli apod.) si jich nikdo ani nevšiml.
jepice 26.1.2006 15:01

Re: Re: No, ono vito vadí spíše něco jiného:

Hlavně u těch batolat by mě to zajímalo.
Čumil 26.1.2006 15:04

Hm, milej historiku, zkuste si zajít do knihovny. Aspoň jedno jménu: Ctibor Nečas.

xxx 26.1.2006 17:28

Re: Re: No, ono vito vadí spíše něco jiného:

nevím,historiku. Váš dojem by vám patrně vyvrátila rodina Holomkova z Moravy. Jsou to Rómové plně integrovaní.Již před druhou světovou, snad jako úplně první mezi svými, vysokoškolsky vzdělaní.Nevím,zda prošli Lety,každopádně zahynula většina v koncetráku.
spaldings 26.1.2006 15:36

Re: No, ono vito vadí spíše něco jiného:

to jsou s prominutím tak neskutečně pitomé kecy, to je jak u sudeťáků - oni tam byli odesláni rodič a SVĚTE DIV SE I JEJICH DĚTI !!!!! Jste tak hloupý nebo to píšete schválně. Kdyby jim děti odebírali tak byste byl první, mkdo tu řev, že to tak dělali. Malé drobné lži, malá drobná podtrhnutí, hlavně, aby celkový dojem vyzněl. A zase prasečák. DObře, udělají tam montážní haly. Budou se muset bourat ? Ne ? Nebo jo ?
jepice 26.1.2006 16:23

Jaké drobné lži?

Když šli do do plynu, nejspíš si přáli, aby jejich děti poslali jinam.
Čumil 26.1.2006 16:43

Milej zlatej spaldingsi -

1. Montážní haly nevadí. Prasata ano. Je vám to divné? Na to možná přijdete časem, proč.
2. Co mají co dělat děti ve sběrném pracovním lágru? Můžete definovat nějakou jejich vinu? Vinu kojenců? Vinu novorozenců - v Letech nepřežil ani jediný, ono není ani moc divu, že. A jestli jste si nevšiml, pak Lety (a Hodonín rovněž) byly místy, kde se koncetrovali Cikáni, aby se dali snáze naložit na místo určení, tj. likvidace v Auschwitzu.
3. Osun českých Němců, milý spaldingu, nebyl odsunem do plynu, ale do Německa. Pro jistotu ještě jednou pro vás opakuji: Nikoli do osvětimské smrti, ale do života doma, v Německu, rozumíte? Proto tam odcházely pochopitelně celé rodiny. To, že při tomto odsunu došlo k brutálním scénám,  jejichž obětmi byly i děti, to je - lituji - ostuda,  s níž se musíme srovnat. Po šestileté okupaci nebyli ti, kdo se těch brutalit dopouštěli, o nic lepší než němečtí náckové. Mají jedinou omluvu - někteří z nich prošli díky jim takovými zkušenostmi, že je to možná částečně omlouvá.