5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O´Hafra 23.7.2007 11:46

Re: Schválně si srovnejte příspěvky diskutérů v době,kdy se jednalo o instalaci Schwanzerberka ..

Já jsem, protože ho trochu znám osobně, už tehdy byla všemi deseti pro! A byla nás menšina.

Pepito 23.7.2007 18:01

Re: Re: Schválně si srovnejte příspěvky diskutérů v době,kdy se jednalo o instalaci Schwanzerberka ..

Já byl taky vždycky pro, i když pana Sch. osobně neznám. A že se názory diskutujících změnily? To je přece v pořádku, to svědčí jenom o tom, že se lidi nechají (někdy) přesvědčit skutky. A to je pozitivní!

zett 23.7.2007 5:46

zase tam rusákům vlezem

;-D:-/:-(?Rv(Y)>-!!

Jan H. 23.7.2007 5:07

Vule se branit

Diagnoza chovani Ruska je presna. Jeho chovani je z jeho pohledu racionalni pote, co  ztratilo "sva byvala uzemi" a ta se primkla ke spolecenstvi, ktere nemuze porazit. Co jineho mu zbyva, nez vyuzit rozvetvene agenturni site, kterou na svych byvalych uzemich bezpochyby ma, k jejich vnitrnimu rozvratu a politickemu obratu zpet? Nikdo by nepostupoval jinak. Je v pouze otazkou politicke sily teto site, zda vubec je a bude vule se teto perspektive branit.

Tedy 23.7.2007 5:19

Re: Vule se branit

 Podstatná pro Ruské zájmy je česká "pátá kolona", tedy pozůstatek po socialistickém - komunistickém myšlení a vidění světa. Tato "pátá kolona" je u nás silnější, než v jiných postkomunistických zemích.

Jan H. 23.7.2007 5:29

Re: Re: Vule se branit

Bylo by zajimave vedet, nakolik je tato "duchovni 5. kolona v nas" vytvarena fyzickou 5. kolonou Moskvy dovedne maskovanou i vyuzitim svazku StB, at jiz k ocernovani nebo ocistovani politickych osobnosti. ;-D

olga 23.7.2007 11:36

Re: Vule se branit

Jenže my tady víme houby o spících agentech a obávám se, že v nejvyšší politice jich u nás je pěkná řádka.

miron 23.7.2007 5:01

Projeďte se po české zemi

a vzpomeňte jak vypadala po pádu komunismu a jak teď. Představa, že by se měla stát znovu součástí výsostných vod východní velmoci je děsivá. A ten nápad se Schwarzenbergem na hradě vůbec není špatný. Až na to, že pro masu českých a moravských balíků je nestravitelný.

Esmerald 23.7.2007 8:59

Re: Projeďte se po české zemi

Držím se stejných poučení. Chodím-li po Praze, promítám si třeba ta všudypřítomná lešení, která třeba ve Vodičkově ulici stála celé DESETILETÍ !!!!!! Nebyla zde k opravě domů, ale k minimální ochraně chodců před padajícími fasádami, v lepším případě stromky, které již rostly z okapů a sama se již rozpadající, přikrytá ohlupujícími demagogickými transparenty o " věčných časech a nikdy jinak ". To byla péče o vlastnictví, ukradené, tedy bez náhrad. Jen špína a ta všudypřítomná, nepopsatelná, deprimující komunistická blátivá šeď. 

Srdce mi jásá, když stejnými místy procházím dnes.  Říká se, že obraz je lepší než tisíce slov. Ale platí to i pro slepé, hluché a hloupé ??????  

třetí 23.7.2007 9:14

Re: Re: Projeďte se po české zemi

Jen se kochejte, pane. My na vsi to tu máme také nové. Nově zarostlá pole patnáctiletým náletem přímo vybízejí k houbaření, opuštěné rozpadající se kravíny vybízejí k bojovým hrám školní mládež. Renta bývalých horníků je od brzkých ranních hodin propíjena v knajpách. Zavřené textilky navozují atmosféru hollywoodských filmů. Rozmlácené a léta neudržované cesty nám nedávají za jízdy usnout. Ubývající autobusové linky přinášejí klid pro sledování nádherných nekonečných seriálů. Máme se holt tak, jak si zasloužíme.

Harry 23.7.2007 9:46

Re: Re: Re: Projeďte se po české zemi

Ja jsem pametnik zlatych casu budovani komunismu ale jeste nejsem takovy dement abych nepamatoval: 1/ Ty zarostla a opustena pole byla na cele Sumave za casu KSC, proste nestacili to obdelat. Ted jsou vetsinou vyuzivany jako pastviny coz chvalim velice. Ve svem okoli zadna 15 let opustena pole ve velkem nevidim, spis vsude zlutou repku, opet chvalim, bionafta je perspektivni. 2/ Mate pravdu s rozpadajicimi se kolchoznimi kraviny, lec kupodivu mlika je nadbytek, na rozdil od drivejska kdy nebylo v 9 rano. Vetsina krav je u soukromnika v mensich stajich. a ty kolchozni velkokoncentraky pro kravy uz jsou akorat ke zbourani, ze to majitel neudela, skoda.  Myslite, ze se mliko dovazi? Take chleba a ostatni tovar - zadny problem. Dovazime obili? 3/ Textilky - mate pravdu, ale obcan proste voli laciny modni smejd od Vietnamce pred drahou kvalitou z ceske textilky, a platove Cine nemuzeme konkurovat, tam to usiji za zlomek ceny u nas i s dopravou. Vetsina kupuje boty a saty na jeden rok a napresrok se bude stejne nosit neco jineho, jina barva, tos sup lonske do polenice. 4/ Vetsina naroda totiz jezdi v aute, pochybuji ze se rusi obsazene linky. To plati i o zeleznici. Bydlim u trate a vidim, jak v nekterem vlaku sedi 4 lidi. 5/ Mame se zaslouzene, souhlas. Zajdete vecer do hospody nebo odpoledne do supermarketu. Nejak mi nepripada, ze lidi nemaj na chleba, mliko a pijou vodu z vodovodu. 6/ Kdo nas nuti cucet do bedny? Ta ma totiz takovy maly knoflicek a da se vypnout - kdykoli. Mame ale volbu, muzete odejit do lesu a poustevnicit, muzete vydelavat miliony a hrabat, muzete jit do klastera a modlit se, muzete co chcete a to je ten podstatny rozdil od totace.

jeník 23.7.2007 11:06

Re: Re: Re: Projeďte se po české zemi

Ano, ano, třetí - spousta kyselých ksichtů vůkol, toť realita vás, třetích. Ne prvních nebo druhých, ale programově  uplakaných třetích, krčících se v koutku -rozuměj v hospodě- a užírajících se záští. Ještě dvě generace, bude-li nám dopřáno a bude vás málo, velmi málo ...   

jirka.s. 23.7.2007 11:23

Re: Re: Re: Re: Projeďte se po české zemi

Nebojte se, jeníku! On si třetí tu "zdevastovanou" krajinu prohlíží ze svého jaguáru, na kterém už teď má soukromou značku  LM 007.  (LM = lidové milice)

Harry 23.7.2007 12:45

Re: Re: Re: Projeďte se po české zemi

PS: jeste k tem hornikum propijejicim rentu a odstupne od rana. Ne vsichni tak cini, nekteri si za odstupne zavedli jinou zivnost a na pochlastavani ted nemaj cas.Ono se ted totiz topi nikoli hnedym uhlim s 5% siry, ale plynem povetsinou. To je rozhodne pro vzduch lepsi, ale odbyt uhli samozrejme sel podstatne dolu. Rozmlacene cesty mame, ale ve srovnani s Nemeckem napr. Pokud se srovname s bolsevikem tak jsou ted podstatne lepsi. Pamatuju jak jsem s Trabosem klickoval na okreskach jako myska abych neurval kolo. Nejak Vam pamet uz neslouzi. Nejak bereme vsechny vyhody jako samozrejmost. Obecne vzato, jsou vsi, kde tohle vsechno plati a vypadaji porad jako pohranici za bolsevika,  jsou ale visky, kde to slape a je radost se tam jet podivat. Zalezi na mistnich lidech. Kdyz si nechaji zavrit hospodu a kram, maji deravou strechu na kostele a omlacenou skolu je to jasne - cekaj kdo tam prijde delat poradek.

Lapil 23.7.2007 12:54

Re: Re: Re: Projeďte se po české zemi

No jo, když od rána chlastáte v hospodě, tak není divu, že máte zarostlá pole :-P

Pepito 23.7.2007 16:51

Re: Re: Re: Projeďte se po české zemi

Hele 3, nevím, kde žijete vy, ale já taky žiju na vsi, v podhorském a tradičně chudém kraji, ale vidím něco úplně jiného!!!  Pokud je pravda, co píšete, proč dřepíte denně tady na diskuzi? Proč nezvednete zadek a nejdete radši něco pro své okolí dělat???

Alois 23.7.2007 4:47

Ano.

A to jste pominul různé vztahy a aktivity dnešního Ruska v Asii a Africe. I tak je váš popis i závěr opravdu realistický - a s ohledem na lehkomyslnost české společnosti zcela hrůzostrašný.

Joe 23.7.2007 4:29

Bullshit jako vzdy,

podrazy sedi spise na Britanii nebo Francii, Rusko je ok, EU uz je totalne impotentni, takze bych se Ruska drzel, nase misto je v Evrope, nevim proc bychom se meli orientovat na americke zidovske trockisty, dnesni neokonzervativce.Az bude v Americe u moci nekdo jako Reagan, tak mozna, s tou bandou co je tam u moci ted, radeji ne.:-(

kotrbofob 23.7.2007 4:35

Joe go and f..k your self!

(Y)

Esmerald 23.7.2007 7:59

Re: Bullshit jako vzdy,

Josipe, když už, tak Rusko je " chorošo ", ale pro Vás. Naše místo je opravdu V EVROPĚ,  tedy v EU a ne někde za Uralem, ale přitom se chcete "držet Ruska", protože " američtí trockisté" nejsou " košer ", ale zase na druhou stranu " s Reaganem " ( velmi, ale velmi protisovětským ) by to bylo "OK"! Jak to tedy udělat ?

(Y) Kolik osobností člověče máte ? Ví vůbec jedna o těch druhých ? Je opravdu český národ  R^ tak schizofrenní, nebo až tak hloupý ?

Esmerald 23.7.2007 8:04

Re: Re: Bullshit jako vzdy,

Oprava ! Ty dvě ikony v druhém sloupečku měly být vytištěny pod sebou. Tak by dostaly zamýšlený význam jako symbol mého rusofilství, ale nevyšlo to tak.

Yurri 23.7.2007 9:27

Re: Bullshit jako vzdy,

No ty to máš Josefe teda ale pomotaný.. Jestli ten bullshit nemáš náhodou in your brain? ;-D

Josef 23.7.2007 20:59

Re: Bullshit jako vzdy,

Joe je mi tě líto.Jakl můžeš vypustit z ústní dutiny"S Ruskem" a dodej ještě na věčné časy.

saša 23.7.2007 4:10

jasnozřivý článek

a jen utvrzuje přesvědčení, že Schwarzenberg je jeden z mála politiků, kteří nemyslí na sebe, ale na Česko - a že by to byl nejlepší pezident, jakého nychom mohli mít, kterému nejde o nechutnou osobní moc.

Jan H. 23.7.2007 5:19

Re: jasnozřivý článek

Dokonce bych rekl, ze p. Schwarzenberg mysli na celou CR, coz prokazuje ciny, nejen slovy.. ;-) R^ V >-

loula 23.7.2007 11:46

Re: Re: jasnozřivý článek

Vzpomínáte, jak to bylo krátce před jmenováíním vlády, kdy tohoto člověka označil samotný Klaus jako nevhodný, ba škodlivý typ na šéfa ZAMINI.

Pamětník I. 23.7.2007 14:27

Re: Re: Re: jasnozřivý článek

To byl Schwarzenberg ještě členem ODA, i když jej nominovali zelení. Jakmile stranictví zrušil, stal se pro Hrad stravitelným.

Realista 23.7.2007 2:49

Karel Schwarzenberg na hrad

Pozor - realista a ne "royalista".

Muj osamělý výkřik není ale není realistický, protože dobře vím, že Schwarzenbergovi rakouské  kořeny  by  hodně  čechů  nevydejchalo.

Ale není to zajímavé, že Karel Schwarzenberg je pomalu jediným politikem, který se umí v zahraniční politice vyslovit ve pospěch a v zájmu České republiky. Lepší než bojovat s globálním oteplováním ;-)

Esmerald 23.7.2007 8:15

Re: Karel Schwarzenberg na hrad

Realisto, Váš výkřik není osamělý. Je nás více, ale zřejmě náš výkřik není ještě dost hlasitý. Doporučuji zabombardovat různé stranické bunkry pořádnými ideovými "dělbuchy". Jedinou obavu mám, že by naši poslanci a senátoři pak hráli úplně ohluchlé.

Ale JÁ to stejně skusím !!!!