5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Skepti/cus M/aximus 23.7.2007 12:31

Lžete jako když tiskne.

Lapil 23.7.2007 13:12

Re: RL, nenechte se vysmát

Jenže u Američanů mám jakous takous jistotu, že když si před tu základnu stoupnu s transparentem Ami go home, nebude se to řešit přinejmenším v uličním výboru s naprosto nepředvídatelnými následky pro široké příbuzenstvo.

Vy opravdu neznáte nikoho, kdo by měl potíže s takovou samozřejmostí jako je třeba cesta na dovolenou? Abych se tedy vyhnul obligátnímu přijetí na školu, kde je celkem přijatelná odpověď "kdo platí, ten rozhoduje".

loula 23.7.2007 13:43

Re: Re: Senilní Bohoušek věští opět ruské nebezpečí

Asi 15 let zpátky americký pilot prolétal v Italii pod kabelem horské lanovky. Šlo čistě o frajeřinu, samozřejmě je to zakázané. Přesekl kabel, lanovka spadla a bylo asi 17 mrtvých. Itálie chtěla tohoto pilota soudit v Italii, USA jej převelela domů. Jak byl potrestán tam, to nevím.

jirka.s. 23.7.2007 15:57

Re: Re: Re: Senilní Bohoušek věští opět ruské nebezpečí

Tak se zeptejte septika-smraďocha. Ten seděl přece v porotě!

Haui1 23.7.2007 8:32

Evropské státy uvažují hlavně o taktice?

Já bych to viděl tak, že státům je to ukradené, ale politikům, kteří jim vládnou, jde hlavně o koryta a o to, aby se u nich udrželi co nejdéle, v tom je jejich taktika, osud běžných občanů je jim v podstatě lhostejný. Takže desítky miliónů Evropanů jsou rukojmími několika tisíců darmožroutů. Posledním skutečným politikem byla asi Thatcherová.

Realista 23.7.2007 8:31

Česká společnost je bohužel v tuto chvíli dezorientovaná a rozdělená.

Česká společnost je hlavně zapomnětlivá.Tak jak vymírají stalinisté a komunisté následkem stáří, tak bohužel vymírají i pamětníci komunistických lágrů a  popravčích z dob, kde často za jiný politický názor byla jistá smrt, nebo mnohaleté věznění s otrockou dřinou, která měl zlomit ducha odpůrců, či jim vyčerpáním pomalou smrt.O to více se divím generaci, která právě teď přechází do důchodových věků, že si již nechtějí pamatovat rok 68 a internacionální pomoc našich okupantů, kteří jimi zůstali až do sametové revoluce a volí strany, které nás do časů minulých zatahují zpět. Vždyť na takové životní události se přece nedá zapomenout, pokud mám alespoň trochu vlasteneckého cítění v těle. Věřím, že mnoho lidí dovede odlišit, zda je přítel ten, kdo násilně vpadne do naší země, nebo ten kdo je do ní pozván s vypověditelnými smlouvami na základě demokratického parlamentu, aby pomohl nabytou demokracii bránit. Stále bychom měli mít po svých zkušenostech na paměti, kdo nás zklamal a kdo své mocenské ambice může kdykoli přihřát třeba prostřednictvím obchodních tlaků podobně jako to bylo ve splácení ruského dluhu, kdy jsme přišli díky ČSSD o miliardy. Ano té ČSSD, která nejprve rozjedná protiraketovou obranu se spojenci, aby se po výměně předsedů, kteří nastoupili a hledí  s nostalgií na doby dávno minulé, kdy měli ještě konspirativní krycí hesla, otočila o 180%. A tak podobně jako v letech 48, kdy se republika odvrátila od běžné evropské demokracie, nebo v letech 68, kdy náznaky této demokracie byly krvavě potlačeny se může stát něco podobného tentokrát na plíživé ekonomické závislosti, která by mohla opět přejít v závislost vojenskou východoevropského střihu.

Realista 23.7.2007 8:32

Re: Česká společnost je bohužel v tuto chvíli dezorientovaná a rozdělená. pokračování

Raději si nechme demokracii západoevropskou s normální parlamentní, která rozhodne  v otázkách obrany či protiraketové základny prostřednictvím řádně zvoleného parlamentu, ne prostřednictvím ulice, kde korzují  mladíci komunistické mládeže s papírovými raketami, kteří nejen, že nepamatují ty předchozí léta okupací a politického bezpráví a masakrů, ale jsou navíc dobře živeni ideologií a  tajnými službami na východ od nás. Jen ta dovede té plíživé závislosti na východu postavit hráz.

Skepti/cus M/aximus 23.7.2007 8:37

Fajn, jenže já chci tu švýcarskou neboli skutečnou demokracii

Protože si narozdíl od Vás nemyslím, že ta volená úplatná oligarchie je chytřejší než "ulice" a vůbec je k něčemu dobrá.

Realista 23.7.2007 8:52

Re: Fajn, jenže já chci tu švýcarskou neboli skutečnou demokracii

Ve Švýcarsku by v otázce obrany jistě nerohodovalo referendum. To totiž nikdy a nikde nemůže dopadnout dobře. Vždy v otázce obrany někoho poškozujete, někoho ohrožujete ve prospěch většiny. / poškozujete třeba vlastníky pozemků atd./ V otázce obrany má rozhodnout vláda, parlament, prezident a bezpečnostní rada státu. Zvolili jste si je, tak je nechte pracovat, ať se pohodlně i v takových otázkách, alibisticky a Paroubkovsky nezříkají své odpovědnosti. Za to si je přece neplatíme..>-

Skepti/cus M/aximus 23.7.2007 11:17

Nelžete tak průhledně, mohlo by to trknout i úplné dementy z Vašeho kolaborantského hnízda.

jirka.s. 23.7.2007 9:01

Re: Fajn, jenže já chci tu švýcarskou neboli skutečnou demokracii

Já bych tu švýcarskou demokracii také bral, ale i se Švýcary, bez takových magorů jako jsi ty a Tamáš!

Mimochodem, o švýcarské demokracii máš představu asi jako Pepek Vyskoč o teorii relativity!

třetí 23.7.2007 9:06

Re: Re: Fajn, jenže já chci tu švýcarskou neboli skutečnou demokracii

Á, jedovatá slina.

jirka.s. 23.7.2007 11:17

Re: Re: Re: Fajn, jenže já chci tu švýcarskou neboli skutečnou demokracii

 ....která se ale odráží jako od do RUDA rozpálených kamen!

Skepti/cus M/aximus 23.7.2007 11:19

Neplácejte nesmysly otečkovaný jirko sirko

Naopak Vy nemáte nejmenší ponětí o švýcarském politickém systému.

jirka.s. 23.7.2007 11:24

Re: Neplácejte nesmysly otečkovaný jirko sirko

A to jsi vyčetl v Ha/ló novinách či to jenom tušíš?

Skepti/cus M/aximus 23.7.2007 12:36

Re: Re: Neplácejte nesmysly otečkovaný jirko sirko

Halo noviny nečtu, ani nemám ponětí co v nich píší, ale mám informace od skutečných politologů studujících tamní politický systém.

Harpyje 23.7.2007 13:19

Re: Re: Re: Neplácejte nesmysly otečkovaný jirko sirko

;-D;-D;-D

jirka.s. 23.7.2007 15:54

Re: Re: Re: Neplácejte nesmysly otečkovaný jirko sirko

Jo, jo! Nejspíš jsi o tom mluvil už před válkou s okresním hejtmanem a zemským školním inspektorem, poručíku Dube-septiku!

Realista 23.7.2007 11:49

Víte, ta ruská oligarchie o které mluvíte by tu byla právě, kdyby hlasy dostala ta ulice...

To už tu jednou bylo, učil jste se o tom, přece 48, znárodnění, 50 leta s politickými vraždami a vězněním až po léta osmdesátá se všemocnými tajemníky KSČ. Ty pamatujeme všichni..;-D

ergo 23.7.2007 8:57

Re: Re: Česká společnost je bohužel v tuto chvíli dezorientovaná a rozdělená. pokračování

"tajnými službami na východ od nás" - např. japonskými?

Realista 23.7.2007 11:41

Rozesmál jste mě...

zrovna japonskými jsem nemyslel;-Dti jsou  nakloněni i přes Hirošimu a Nagasaki k vyznávání právě těch správných hodnot demokracie...;-D Vy žertéři, že by nás okupovali v 68 Japonci?;-DInu levicovým demagogům je vše dobré...;-D jsou tak omezení , že jsou schopni vydávat šikmooké vojáky SA z asijských  států bývalého Sovětského svazu za Japonce;-D

I. 23.7.2007 12:21

Re: Česká společnost je bohužel v tuto chvíli dezorientovaná a rozdělená.

Díky, máte naprostou pravdu. Jen se mi zdá, že vést diskusi s některými Skeptiky je házet perly Sviním. Ale platí to werichovské - nad blbostí se nedá zvítězit, ale nesmí se to nikdy vzdát.

SuP 23.7.2007 7:45

Latentní nebezpečí

...a to se tu ještě nezačalo mluvit o tom, že ruská pátá kolona je u nás velice čilá nejen ve skupování nemovitostí v Karlovarském kraji, ale taky skupováním strategických průmyslových podniků - voda, ocel, pohonné hmoty. Kde to bude pokračovat?

Sch.glosátor 23.7.2007 10:18

To je v pořádku.

Kdo prodá střechu nad hlavou, nemá si co stěžovat, že mu krápe za krk. Kdo prodá svoji zem, nemá si co stěžovat, že je v ní cizincem. Prodávajícím nikdo pistoli u hlavy nedrží.

mou 23.7.2007 7:23

Díky bohu

má zbytek bývalého masarykovského Ćeskoslovenska ministra zahraničí, který ví, o čem je řeč. I uznávaný Jan Masaryk po návratu z jednání  o Marshallově plánu prohlásil " odjížděl jsem jako ministr Československa, vracím se jako Stalinův poskok." Nedej Bůh, aby se někdy situace opakovala. Otázkou je, zda k tomu rudo-oranžová pátá kolona tuto zemi nevede.

pepe 23.7.2007 7:45

Re: Díky bohu

Lepšího ministra zahraničí jsme si nemohli přát.

kopec 23.7.2007 10:15

Re: Díky bohu

ale Stalin uz pred vic jak 50. lety zemrel, nebo snad ne?Pouceni z historie nelze aplikovat mechanicky. Nemame ani Stalina, ani Jana Masaryka. Rusove urcite necekaji na to ,az jim Cesi schvali velmocenske postaveni.Nedelejme si iliuze.

O udrzovani pamatek po padlych v bojich existuje cesko- ruska umluva. Jeji dodrzovani je nasi povinnosti.Jen velmi omezeny clovek si muze vysvetlovat snahu o dodrzovani mezinarodnich dohod za ruskou rozpinavost, nebo dokonce hrozbu do budoucnosti.

Mejla 23.7.2007 7:03

Švancenbejk je člověk na svém místě, na prezidenta je ho skoro škoda. Prezident nemá pravomoci.

Lepší by byl předsedou vlády.

PROKOP BUBEN 23.7.2007 6:49

DOMNÍVÁM SE

Že v Kotlince a přilehlých guberniích může být takový, nebo makový názor na dnešní Rusko a zaujmutí postoje k němu.....JE VŠAK NUTNÉ VYPRACOVAT jednotnou koncepci v rámci EU a spojenců......

Kasandra 23.7.2007 6:08

Schválně si srovnejte příspěvky diskutérů v době,kdy se jednalo o instalaci Schwanzerberka ..

na post ministra zahraničí s jejich nynějšími.Zjistíte obdivuhodné ......Jsou naprosto,ale naprosto  protichůdné.Čím to ...???;-D