5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hrouda 23.7.2007 10:29

To by pak už nebyl Kolovrátkem

ale už je úspěch, že se nenavezl do  Paroubka a Klause. Asi příště, až bude zasvědceně psát o teorii strun;-D.

vládík 23.7.2007 11:21

Re: To by pak už nebyl Kolovrátkem

Jenže jak se do nich nenavést při rozboru vnitropolitické situace?

RPC 23.7.2007 9:49

Zapomeli uz vsichni, jak to tu vypadalo za komacu ?

Usa nevyvrazdili 20M svych obcanu ve jmenu jakesi uchylne komunisticke ideologie. Neuzavirali hranice smerem ven kvuli temuz. Nenarizovali lidem, co si maji myslet a nezavirali/nelikvidovali je, pokud si mysleli neco jineho.Nezapricinili tzv. "centralnim planovanim" katastrofalni technickou zaostalost, ktera je na zemich vychodniho bloku znat dodnes (srovnejte vychodni a zapadni Nemecko). Ja si tu zk**venou (pardon) dobu dobre pamatuji a zpet ji nechci. Pokud chce nekdo lacine argumentovat Irakem, Afghanistanem apod, stavim proti nemu rovnez Afghanistan (1980), Madarsko (1956), CSSR (1968), NDR (1952), naslo by se x dalsiho. Od Ruska dal !

Hrouda 23.7.2007 9:58

Přítele svého měj blízko

nepřítele ještě blíž.

kiina 23.7.2007 9:59

Re: Zapomeli uz vsichni, jak to tu vypadalo za komacu ?

Jsi pěkný demagog. Mohl by jsi při své argumentaci alespoň trochu zajít do historie (od amerických indiánů počínaje přes Indočínu a skončit válkou v Iráku) a nebudeš ve svých počtech daleko toho co uvádíš. Chce to trochu více než papouškovat co kde čteš.  

RPC 23.7.2007 10:06

Re: Re: Zapomeli uz vsichni, jak to tu vypadalo za komacu ?

Opakuji, ja to zazil.Zkusenost je bohuzel nesdelitelna.Pral bych ti slyset treba ty plky, kterymi se oduvodnovalo sestreleni korejskeho letadla plneho lidi.Pripadne peknou prvomajovou demonstraci v radioaktivnim desti z prave vybuchleho Cernobylu (havarii priznali az po tydnu).Demagog ani ne. Spis clovek s dost vyhranenym nazorem.

Hrouda 23.7.2007 10:24

To chcete říct, že Rusáci jen tak z plezíru sestřelili

korejské letadlo? Pokud jsem viděl nějaký dokument na Discovery, tak jednoduché to nebylo. A máte taky nějaký jiný důvod, než jsou komančové? Nerad bych se dostal třeba k roku 1620, nebo k tomu, že USA testovaly účinek jaderných výbuchů na svých vojácích.

RPC 23.7.2007 10:52

Re: To chcete říct, že Rusáci jen tak z plezíru sestřelili

Sestrelili letadlo, co se o cca 300km odchylilo ze sve drahy a dostalo se nad uzemu SSSR nas Sachalinem.Neodpovidalo na radiovou komunikaci,nereagovalo na pokusy o vizualni spojeni (udajne).Ovsem nepokracovalo nad uzemi SSSR, naopak behem chvile by ho opustilo. Sundat v takove situaci letadlo plne lidi je hnus.

Jinak nerozumim, na zaklade ceho jineho, nez historickych zkusenosti se chcete rozhodovat. Totac je nejposlednejsi zkusenost, kterou tahle zeme s komunisty, potazmo s Rusy udelala, chcete ji snad ignorovat ?

čtenář 23.7.2007 11:40

Re: Re: To chcete říct, že Rusáci jen tak z plezíru sestřelili

Vidím, že ti tebou nenávidění komanči stihli upravit algoritmy tvého myšlení. Jak jinak bys mohl zaměňovat RF se SSSR ?! Milý hochu, z pozice malého státu nutně každý velký stát musí vypadat jako uchvatitel. Dokonce i takové Spojené státy připadají poválečným generacím jako dobyvatelé. V čechistánu žvanění nad radarem také cosi vypovídá. Přitom není nic přirozenějšího, než stav podřízenosti maleho tomu velkému. Celý kumšt malého spočívá v tom, nebrat to ideologicky a umět včas přijmout nabídku toho z velkých, který svou velikost umí lépe rozdělit i mezi ty malé (pro jeich prospěch), co se mu motají pod nohama.

P.S.: Jinak to na světě nebude. ;-D

RPC 23.7.2007 12:05

Re: Re: Re: To chcete říct, že Rusáci jen tak z plezíru sestřelili

Mate naprostou pravdu. Okoli na me pusobi ruznymi vlivy a tim upravuje algoritmy, podle kterych konam. Rika se tomu mysleni a uceni se.

Co se druhe casti tyka, nejsme v rozporu.Takze si myslim, ze male staty (az na par vzacnych vyjimek typu Svycarsko) budou vzdy patrit do sfery vlivu nekoho vetsiho.O tom byl muj prvni prispevek - uvadel jsem pragmaticke duvody, proc budu radsi patrit do sfery vlivu USA (opakuji - srovnejte situaci v zemich byvaleho vychodniho a zapadniho bloku).

Harry 23.7.2007 12:51

Re: Re: Re: Zapomeli uz vsichni, jak to tu vypadalo za komacu ?

Trochu se pletete, korejskemu letadlu byl "zastaven dalsi let" ze pak spadlo byla vina jen a jen jeho pilota. A co se Cernobylu tyce: zapominate, ze uz davno se lidi jezdi lecit do Jachymova koupelemi v mirne radioaktivni vode. Takze Strana to zaridila vsem pracujicim hromadne jako sprchu a zrovna na Prvniho maje, jao darecek. Tak co se Vam nelibi. Nejste Vy nakej hnidopych? 

RPC 23.7.2007 13:29

Re: Re: Re: Re: Zapomeli uz vsichni, jak to tu vypadalo za komacu ?

Mate pravdu a ja se dodatecne zastydel za sve puntickarstvi, neslucitelne se stranickou disciplinou. Odchazim si pripomenout par kapitol z Anny Proletarky.

lubomír 23.7.2007 10:51

Re: Re: Zapomeli uz vsichni, jak to tu vypadalo za komacu ?

RPC má naprostou pravdu, a Vy kiino trpíte provinční nesnází orientovat se v dnešním světě !!!

I. 23.7.2007 12:23

Re: Re: Zapomeli uz vsichni, jak to tu vypadalo za komacu ?

Ano, to máš pravdu, hlavně v případě té Indočíny.  O té si něco přečti, a nebudeš papouškovat komunistické bláboly o americké agresi. 

I. 23.7.2007 12:13

Re: Zapomeli uz vsichni, jak to tu vypadalo za komacu ?

Máš mou podporu. Ačkoli mě dneska lecos jde na nervy, s bolševikem se to nedá srovnat. Jen se obávám, že ve Rusku vlastně nedošlo po r. 1990 k žádným podstatným změnám - taky proč?  ale jen k překabátění.Už Masaryk tvrdil, že Rus dokáže, jak známo, nosit naruby i boty. Pod pláštíkem zářivých moskevských neonů a přeplněných bulvárů dříme ten starý nacionalismus, ruský imperialismus a nenažranost, spojená s primitivností a pohrdáním čímkoli neruským a obecně lidským.  

A panu Doležalovi opět děkuju za mistrnou reprodukci ministra Schwarzenberga, kterého si vážím jako jediného z našich politiků.  

čtenář 23.7.2007 12:41

Re: Re: Zapomeli uz vsichni, jak to tu vypadalo za komacu ?

"Pod pláštíkem zářivých moskevských neonů a přeplněných bulvárů dříme ten starý nacionalismus, ruský imperialismus a nenažranost, spojená s primitivností a pohrdáním čímkoli neruským a obecně lidským. "  -  :-D :-D :-D  pod neony přeplněných bulvárů všech adeptů na velmocenské postavení dřímá imperialismus.

Co se týká toho "spojená s primitivností a pohrdáním čímkoli neruským a obecně lidským." , tak tady by nejspíš dokonce nesouhlasil i Masaryk.

Mě nikdy nepřestane přívádět v úžas to obrovské hrdinství a nezměrné úsilí navzdory těžkým ztrátám, jaké projevovala československá armáda u Stalingradu, jak nakonec sevřela nacisty do kleští a slavně zvítězila. Pak československá armáda rozdrtila nacisty v bitvě u Kurska a slavně došla až do Berlína. Ostatně celý svět je dodnes z toho paf a já se tomu nedivím. Československá armáda je napořád symbolem statečnosti a odhodlanosti, zrovna jako dnes armáda čechistánská a čechistánská politická scéna jakbysmet. ;-D A vo tom to je. :-)

RPC 23.7.2007 12:53

Re: Re: Re: Zapomeli uz vsichni, jak to tu vypadalo za komacu ?

Nemam vubec nic proti prumernemu Rusovi. Dokonce mezi nimi mam par dobrych znamych.Mam hodne proti jejich tzv. "elitam". Udelejte si vylet do K. Varu a pochopite, plati tam to, co psal kolega I. Jenze zrovna dotycne "elity" bohuzel urcuji politiku celeho statu.

A. 23.7.2007 22:40

Re: Re: Re: Re: Zapomeli uz vsichni, jak to tu vypadalo za komacu ?

Tak proč to ti hodní Češi v těch Karlových Varech těm zlým Rusům tak hromadně prodávají? Jestli to nebude tím, že K.V. vystavěli Němci a český lumpenproletariát jejich majetek ukradl a nechal, po svém zvyku, naprosto zdevastovat. Pak je ten prodej Rusům jen logickým pokračováním  mentality Homolků.

Maja 23.7.2007 13:00

Re: Re: Zapomeli uz vsichni, jak to tu vypadalo za komacu ?

Chcem sa Vás opýtať, zároveň odpovedať na môj príspevok. Vojna Iraku a Kuvajtu. V bunkri bolo niekoľko stoviek obyčajných vojakov . Americký generál vydal rozkaz všetkých zaživa pochovať- bagrom boli zasypaní a po prezradení americký novinár sa pýtal, prečo nariadil takýto rozka. Odpoved znela"škoda každej guľky vystrelej.!" Co  rodičia zasypaných vojakov, čo cítili po tejto zpráve. A teraz Vám poviem, čo čaká Europu. Tretia svetová vojna, Američania podvádzajú spojencov v Nato. Chcu rozputať vojnu s Arabmi, to by im mala slúžiť provincia , ktorú snažia odtrhnúť od Srbska. Radary v Cesku a v poľsku sú namierené proti Rusom, aby 6sa Europa bila s Rusmi, zabijú dve muchy jednou ranou. Američania nenávidia Slovanov, píšem všetkých. Nemcov podpichujú proti Poliakom, Madarov proti Slovákom, i etniká. Aby bola v Europe nevraživosť, nenávisť, jeden voči druhému.Ide im o ekonomickú nadvládu, čo nedokázal Hitler vojensky, oni nátlakmi, vraždami, spojencov zradia, ako juhoslovanský bývalý prezident. Nakoniec ich bombardovali, a chcu odtrhnúť provinciu, ktorá je kolísku Srbov. V r. 1

čtenář 23.7.2007 13:18

Re: Re: Re: Zapomeli uz vsichni, jak to tu vypadalo za komacu ?

Opravdu to vypadá na Velké Spiknutí. jenom bych chtěl vědět, proč se ti Evropani nechají tak krasně vmanévrovat do něčeho, co nechtějí. A vůbec nejhorší na tom je, že podobně se do vzájemných sporů a konfliktů nechali vmanipulovat ještě dříve, než Kolumbus objevil tu Ameriku. Tady je nejlépe vidět, co jsou ti Američani zač !!!!

Hanba ! Fuj !! A odplivnout !!!

Xury 23.7.2007 14:46

Re: Re: Re: Zapomeli uz vsichni, jak to tu vypadalo za komacu ?

Doporučuji sednout do stínu, na hlavu mokrý hadr a pít studené nealkoholické nápoje. Po pár hodinách to přejde. Sice se ještě pár dní budete stydět, ale myslím, že vám, to dlouho nevydrží.

Hrouda 23.7.2007 9:44

Každý stát chce mít svůj vliv

Podívejme se na jednání EU a požadavky Polska. Proč nás udivuje, že Rusko, Německo, USA a další chtějí mít vliv. Podívejme se na dění v Číně, na postoj Japonska ke své armádě. Svět se vyvijí. Abychom byli v bezpečí, je naším prvořadým cílem budovat partnerství s našimi sousedy - tedy s EU. Na jedné straně ale chceme EU co nejvolnější (bez pravomocí) na druhé straně bezhlavě spoléháme na USA. Není to paradox?

MF 23.7.2007 10:39

Re: Každý stát chce mít svůj vliv

Stavět svoje bezpečí na ev ropských západních státech je idealismus. Tyto státy nejsou absolutně schopné ubránit ani samy sebe. Za to, že jsou svobodné mohou vděčit jenom USA.

Miloš Zfrantišku 23.7.2007 9:23

Názor pan Schwarzenberga

na současné Rusko je správný a EU by měla vůči Rusku vystupovat jednotně a tvrdě. V protikladu k tomuto je Klausovo ruské lavírování a absolutní nechuť sjednotit evropské postoje vůči Rusku. Nic nového.

Nevzdělanec 23.7.2007 10:19

Re: Názor pan Schwarzenberga

R^R^R^

Kylchap 23.7.2007 8:41

srovnání

Bohumil Doležal = Emanuel Moravec

Skepti/cus M/aximus 23.7.2007 8:33

Senilní Bohoušek věští opět ruské nebezpečí

Škoda, že si nevšímá, že například USA, vše to co "kritizuje" u Ruska, dělají několika násobně intenzivněji.

RL 23.7.2007 9:38

Re: Senilní Bohoušek věští opět ruské nebezpečí

A uveďte teda příklad, kde všude se USA chová majetnicky a provádí imperialistickou politiku tak jako Rusko? Podle vás tedy např. přítomnost amerických jednotek v západním Německu srovnatelná s přítomností Rudé armády u nás po roce 1968?? Chcete vyjmenovat oběti těchto jednotek, za které nebyl nikdo potrestán ani souzen?? Myslíte si, že současné Rusko nemá zájem obnovit svoje državy ve východní a střední Evropě??? Já myslím, že nedávnou ropnou kriyí jasně ukázalo, co použije za zbraně a já nemíním opět spadat do ruského impéria. Američani se nás aspoň zeptají co chceme, Rusy to nikdy nezajímalo a taky nikdy zajímat nebude, pro ně jsme jen nuly.

Skepti/cus M/aximus 23.7.2007 11:13

RL, nenechte se vysmát

Je mi fuk jestli nosí voják sovětskou(ruskou) nebo americkou uniformu. Pro mě je to okupant a je lhostejné, jestli se Vám zdá nějaký podstatný rozdíl. SSSR byl také oficiálně pozván jako nynější vojáci USA a rovněž se lidí nikdo na nic neptal, protože zrovna tak by je většina kopla do zadku. Ostatně stačí si vzpomenout na případ stržené lanovky USA pilotem v Itálii. Libový frajírek za vraždu více než dvaceti lidí nedostal prakticky žádný trest jen nějaké kázeňské napomenutí.

Gonzales 23.7.2007 12:28

Re: RL, nenechte se vysmát

ke.cáš - dostal doživotí ve vojenský base