5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kubeš 23.7.2007 16:03

Souhlas s autorem

R^

Láďa 23.7.2007 18:05

Re: Souhlas s autorem

Rusko nema sebemensi duvod k jakkekoliv agresi. Vsichni se predhaneji dat mu co nejvice za jeho ropu. To USA jsou na tom opacne a v pripade energeticke krize se pokusi Rusko znicit a ropu schlamstnout. Z nasi zeme planuji udelat bojiste.

Tohle je realita dneska, na rozdil od vecneho ohlizeni se do minulosti. Ani Stalin ani Breznev nikoho nezajima, ropa ano a moc.

pbla4024 23.7.2007 18:25

Re: Re: Souhlas s autorem

Proč by měli něco chlamstat? Stačí jim ropu nakoupit.

Ske/pticus Ma/ximus 23.7.2007 19:32

A za co? Za ty dluhy co nasekali všude po světě?

8-o

pbla4024 23.7.2007 19:46

Re: A za co? Za ty dluhy co nasekali všude po světě?

Větší zadlužení než USA mají v EU Itálie, Řecko, Belgie, Maďarsko, Německo, Portugalsko a Francie.

Pametnik starejch dob 23.7.2007 20:42

Pane, vy jste se zbláznil, válka s Ruskem by vyšla řádově

dráž, než nějaká ropa.

Hitler měl pádnější důvod, ropa mu chyběla a nakonec se ukázalo, že zvolil poněkud nákladnou cestu pro její získání (ani jemu ovšem nešlo jenom o ropu ale o globální vítězství v boji o ovládnutí Evropy).

darny 23.7.2007 15:00

EU,RF USA

Životním zájmem EU jsou dobré vztahy s Ruskem, což je nutnou podmínkou klidu a bezpečí v Evropě a i ekonomické prosperity EU (Ruský trh resp. jeho energetické zdroje). Rusko je proto třeba poutat k EU nadstandardní spoluprací - viz. strategické partnerství. Rusko samozřejmě proto musí dále pokračovat v reformách, v rozvoji a stabilizaci demokracie. Rozšířená EU je pro něj i velkou výzvou ekonomickou. Strategií Ruska je multipolární svět a to odpovídá i zájmům EU. Rusku vyhovuje mocenský trojúhelník USA, EU, Rusko (popřípadě v budoucnosti čtyřúhelník Čínou) a tedy i silná EU.

Rusko nyní potřebuje klid a spolupráci. Řeší řadu problémů, ale počíná si vcelku úspěšně. Je ekonomicky čím dál silnější a nelze pochybovat ani o jeho vojenském potenciálu. V zájmu EU je, aby se Rusko nedostalo do izolace. V zájmu EU je multipolární světové uspořádání. I EU musí být silná a jednotná. Na této cestě i EU se vyrovnává s řadou problémů. Taktéž potřebuje klid.

Jediným, kdo zcela otevřeně propaguje unilaterární světové uspořádání byly a jsou USA - viz. nástup GWB jako reprezentanta skupiny neokonzervativců. Tito se vůbec netajili tím, že není v jejich zájmu silná Evropa, není v jejich zájmu silné Rusko a natož pak jejich strategické partnerství a ve střednědobé perspektivě se obávají stále silnější a mocnější Číny. Pokud by vývoj pokračoval nerušeně dále, lze očekávat, že ji brzy nastane bod zlomu - tedy okamžik, po němž ústup USA z prvé pozice bude se všemi svými konsekvencemi neodvratný. Proto je třeba i takové americké kroky, jako je prosazování samostatnosti Kosova, oslovení ČR a Polska ve věci rozšíření protiraketového systému (při ignorování platformy NATO) a některé další (vízová politika k novým zemím EU) chápat jako snahu o oslabení jednoty EU, oslabení vztahů mezi EU a Ruskem a konečně i jako snahu o oslabení Ruska (ekonomické nároky roztáčení další zbrojní spirály). Jako strategie to je pochopitelné a v jistém slova smyslu regulérní.

Buvol 23.7.2007 17:55

Re: EU,RF USA

Též souhlasím! Myslim, že není tak nepředstavitelné Rusko v EU... rozhodně by tam pasovalo spíš než Turecko!

ivan 23.7.2007 18:02

Re: Re: EU,RF USA

to nevíš co mluvíš. Už jsi zapomněl? Tisíckrát radši Turecko než Rusko!

Buvol 23.7.2007 20:24

Re: Re: Re: EU,RF USA

Od přispěvatele s nickem "Ivan" je to opravdu prapodivný příspěvek ....

David 23.7.2007 19:31

Pravdivé a nebezepčné

Ano. o to Rusko jde. Nahradit starý multipolární svět Západ (tedy USA + Evropa) kontra Sovětský blok a přicmindávači z Číny novým multipolárním světem, kde bude Evropa odtržena od USA. Ano, o takový multipolární svět Rusko jde. Rozumným Evropanům jde o pravý opak. USA a Evropa nejsou to samé a liší se. Ale nejsou jiné dva"bloky", které mají ve svých zájmech, idálech, kultuře, hodnotách blíže, než EU a USA. Kdo je Evropě blíže a je tedy přirozeným prvořadým spojencem: Rusko? islám? Čína? Kdo?

Rusko potřebuje klid a je ekonomicky silnější. Ano, potřebuje klid, protože potřebuje v klidu kriminalizovat každou protiputinovksou domácí opozici a v klidu finlandizovat to území, které jako SSSR ztratilo. A protože se napadení neumí bránti v klidu a dělají rambajs (Gruzie, Pobaltí, Polsko, ...), tak je nutné dělat humbuk, že Rusko chce klid a ti ostatní mu ho nechtějí dopřát.

EU musí být silná a jednotná. Ano, ale její síla je dnes dána silou NATO a tedy silou USA; její ekonomika je nejúžeji propojena s ekonomikou USA, ne s ekonomikou Ruska, Číny či někoho třetího. A problémy Evropy nejsou problémy jejího vztahu k USA či politiky USA jako takové. Jsou to problémy nalezní mechnismů vnitřní shody a  nalezení schopnosti a odvahy společného postupu, je-li některá členská země někde na zeměkouli skřípnuta. Diskutujeme-li o Rusko, tak kupodivu po delší době EU našla tuto odvahu právě ve vztahu k Rusku s ohledem na zájmy Polska a Pobaltí. Leč jedna vlaštovka jaro nedělá a EU má k řešení svých problémuů s vnitřní demokracií a vnější silou/respektovaností dost daleko. Spojenectví s USA tomu spíš napomáhá, jeho rozbití by řešení těch problémů jen oddálilo, popř. znemožnilo.

David 23.7.2007 19:33

Pravidvé a nebezpečné

USA při současné slabosti Evropy pragmaticky reagují, že jsou jediní akceschopní zabránit těm nejhorším čuňárnám, co se na světě dějí a že jsou též nejoblíbenějším cílem všech, kterým nevyhovují koncepty, sdílené USA a Evropou (demokracie, kapitalismus). Na stranu druhou, sami přiznávají, že nezvládnou vše (Sudán, Irák). Takže jejich údajná radost s unilatirismu je jen limitována tím, že nevidí hodnověrného (nesplňuej Rusko, Čína) či silného (nesplňuje nikdo) partnera.

Kosovo je dnes výrazně evropská záležitost; chladný postoj k protiraketové obraně má původ v evropském technologickém zaostávání a neochoět to financovat, tedy zase evropský problém. Tzv. protiraketovou obranu válčiště Evropa (resp. její část) buduje. Nezrušená vízová povinnost vůči novým členským zemím je více ukázkou neschopnosti EU se postavit za své členy, když je jim křivděno, než za problém USA. Rozhodně to není klín vstrkovaný USA do jednoty Evropy. On totiž to je "klín" starší, než ona údajná jednota Evropy. A jednota EU a Ruska je naštěstí nejvíce oslabována Ruskem a Putinem, když si Západ začíná uvědomovat, co je současné Rusko zač. Naši rusofilové a antiami holt jen pláčou.

kokos 23.7.2007 14:38

kdo si pamatuje bolsevika a chce, aby to bylo jako tehdy, at se podepise pod tento prispevek

Me to jednou stacilo a podruhe nechci:-)

jirka.s. 23.7.2007 16:11

Re: kdo si pamatuje bolsevika a chce, aby to bylo jako tehdy, at se podepise pod tento prispevek

To po těch hrdinech, kokose, chcete příliš! To byste musel mezi ně do hospody, tam by se Vám možná přiznali, ale nejdříve by se ohlédli, jestli za nimi nestojí pingl! Takhle a přímo se přiznat? To ne, oni jsou dodnes přesvědčeni, že současná tajná služba nedělá nic jiného, než co dělali estébácké kur/vy, totiž  že pátrá po majitelích nicků na neviditelném psu.

miki 23.7.2007 14:18

Schwarzenberg, ač úplně jiný než Klaus,

je momentálně jeho jediný důstojný nástupce, ale Klause bych na hradě přece jenom  ještě nechal.

čtenář 23.7.2007 14:21

Re: Schwarzenberg, ač úplně jiný než Klaus,

Ne, ne, ne, teď je nejvhodnější čas pro pana Schwarzenberga.

miki 23.7.2007 14:40

Re: Re: Schwarzenberg, ač úplně jiný než Klaus,

to je sice pěkné, ale podporu v parlamentu nezíská (je ministrem v pravicové vládě a levici rozhodně se svými názory nevoní), o podpoře veřejnosti ani nemluvím (je to přece knížepán a přivandovalec a neumí pořádně mluvit).

čtenář 23.7.2007 15:02

Re: Re: Re: Schwarzenberg, ač úplně jiný než Klaus,

Já vím, přesto je nejvyšší čas.

Kubeš 23.7.2007 16:05

Re: Schwarzenberg, ač úplně jiný než Klaus,

souhlas s mikim

Jarda 23.7.2007 17:46

Re: Re: Schwarzenberg, ač úplně jiný než Klaus,

Vysvetli me Miki proc je K. Schwarzemberg privandrovalec. Zil venku jen proto,ze ho komuniste domu nepustili, kdyby se kdysi z exilu navratil J.A.Komensky byl by taky privandrovalec. Zit venku byl mocipany prinucen, domu se navratil z vlastni vule.

AndyO/XXX 23.7.2007 14:18

2 Koprovka

Tak voni sionističtí židi nenáviděli bolševiky?Jo táák, proto museli židovští bojovníci zabíjet Američany v USS Liberty a britské vojáky bičovat a klást jim bomby pod hlavy.Vždyť to vlastně byli bolševici!

kopretina 23.7.2007 16:18

Re:Andy O/X

Jo sionisté nenáviděli bolševiky a bolševici nenáviděli sionistické Židy. Anstisionismus byl oficiální doktrínou a dodnes je všech komunistických stran, soudruhu bolševiku. Divím se ti, že tak uctíváš islamismus. Jsi jen obyčejný antisemita.

all 23.7.2007 13:52

první schopný ministr po dlouhé době

Schwarzenberg na Hrad >-

Náhodný kolemjdoucí 23.7.2007 14:01

Re: první schopný ministr po dlouhé době

Myslíte Spilberg ?

all 23.7.2007 14:06

Re: Re: první schopný ministr po dlouhé době

Jdoucí kam ?

čtenář 23.7.2007 14:09

Re: Re: Re: první schopný ministr po dlouhé době

Už tam je.

Harazim Kejhák 23.7.2007 13:37

Pomlouvání obránců míru Rossije

samozřejmě, jako obránci míru v ČR sledujeme s napětím, s čím přijdou naši nejbližší partneři, obránci míru z Ruska. Samozřejmě prvořadý úkol je zahnat Izraelce do moře, neboť dokud budou Židé existovat, nebude klid na Blízkém Východě. Dalším úkolem obránců míru je, vyzbrojit tábor míru, vedený souchem Putinem tak, aby si na něj ani američtí válěční štváči netroufli.

Proto vítáme mírovou iniciativu Ruska, které konečně dalo do provozu ponorky s mírovými raketami dalekého doletu s vícenásobnými hlavicemi. Konečně silná rána válečným štváčům z USA a Izraele!

V diplomacii bude tábor míru i nadále sledovat salámovou taktiku. Kolečko za kolečkem a váleční štváči budou zničeni!

loula 23.7.2007 13:51

Re: Pomlouvání obránců míru Rossije

Ano, Rusové spustili na moře novou jadernou ponorku, a plánují ještě 4 další. Zajisté ovšem víte, že zhruba ve stejnou dobu Američané spustili na moře rovněž novou atomovou ponorku (samozřejmě také s mírovými raketami dalekého dosahu s vícenásobnými hlavicemi). Zajisté také víte, že USA v letošním roce uvádí do operačního stavu novou letadlovou lod Reagan (rovněž vyzbrojenou mírovými bombardéry v počtu asi 100 letadel) a že položili kýl ke stavbě další letadlové lodi. Myslím, že by bylo vhodné publikovat velikost zbrojních výdajů obou států. Ale to jistě také znáte.

šakal 23.7.2007 13:58

..Ty vrahu z Wallstreetu!...

...Ty toho štvaný nenecháš?! Počkej mi proletáři ti zatnem žílu u samího pupíka! ;-P ;-D

Frank 23.7.2007 15:33

Re: ..Ty vrahu z Wallstreetu!...

Ty nechej raději psaní, troubo. Jsi blbější než páťák.