11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
oakman 26.4.2007 10:06

Pár historických pravítek

pro vaše "budování státu". Otázka: Kdo usiloval o naše území v historii?

1. Němci - byli tu dříve, území neosídlili dostatečně, byli vytlačeni Slovany až za Labe. To vše "před Libuškou". Definováním státního útvaru počínaje, je slovanský kmen v defenzívě, Germán v uniformě Franka je determinující pro Velkou Moravu (rozpad), Polabské Slovany (vyhubení) a kmenová hranice se do 13. století ustálí na linii naší hranice s říší, zatímco v Polsku se kmeny mísí. Za dalších 300 let je naše území (sice pod samosprávou) součástí říše - zbytek světa nás řadí k Němcům. Polsko, Lužice neexistuje, Germán začíná spolupracovat s Rusem na pacifikaci Pobaltí. Německo - ve formě říše, jednotlivých států Spolku, či jako nacionálně socialistická totalita bylo a je největším uchazečem o vládu nad našimi životy.

2. Rusko - vstoupilo do našich dějin s Napoleonem. Zatímco ten Korsický zmetek roztahoval po Evropě nákazu republiky, ústavu, policii a spoustu jiných "škodlivých" novot, bratři Rusové pomohli našemu císaři osvobodit nás od těchto nebezpečí. Od Napoleonských válek je ruský apetit na Evropu zejména dalším "osvobozením" Balkánu od Turka, které nám dalo tři Balkánské a jednu světovou válku, že. Rusko - Pruská spolupráce v Pobaltí, která vlastně skončila až v roce 1941, byla s krátkým intermezzem 1. sv. války téměř 300 let dlouhá, stála Poláky dvě století bez vlastního státu a jediným důvodem pro to, že jsme neskončili stejně byla císařská Vídeň. Ta se ovšem nerozpakovala obětovat českou Lužici a později nečeské jazykem ale české erbem Slezsko jako fant Prušákům, který jim zavře pec.

Tak mi prosím někdo vysvětlete, kdo je pro vás partner, který zastoupí Vídeň v novodobých dějinách?? Peking? Teherán? Brusel?..........nebo nakonec logicky zbude ten zasr. Washington???

MLOK1 26.4.2007 10:00

Re: Re: Re: Neumíte česky MLOKu1? Kde tam jsou nějaké výhružky natož sprosté?

harry, ani nevíte, jak hluboce souhlasím s Vaším dědečkem a jak je mi sympatickýR^R^R^

BERAN 26.4.2007 9:54

Re: Re: Obdivuji vaši toleranci

Prosazování NAŠICH ZÁJMŮ a umístění obranného zařízení na našem území nejsou v rozporu.

Naopak snaha o aktivní obranu před islámským, nebo, jak vyplývá z prohlášení ruských generálů, ruským agresorem, je naším NEJVLASTNĚJŠÍM ZÁJMEM.

To nemá s přikláněním na něčí stranu nic společného.

cizinec 26.4.2007 9:54

Re: Kamenná logika dějin - pro socana

naprosty souhlas - napsal jsem to nahore z jineho uhlu.....

a m i Z .M 26.4.2007 9:50

Pane Doležal,

v den, kdy Profesor s velitelstvím vědeckotechnické rozvědky StB a s ilegálním výborem KSČ míří do Moskvy na instruktáž je Vaše zmínka o Jepiševovi přinejmenším netaktní a destabilisující. Vždyť budou prý bydlet v Luxu, copak jste o té boudě nic neslyšel?

cizinec 26.4.2007 9:49

Opet jsou tu dva tabory

Mladocesi :-) - poukazuji na logicky rozbor - Akce = Reakce. Tudiz Rusko reaguje preventivne na preventivni akce USA:-))

Starocesi - knouraji nad tim co nam Soveti udelali za bebicko v 1968:-) Ostatne to je popularni CESKO = OBET. Opet jsme chteli roztahnout kridla a jak sme dopadli. Nedavno media v CR vytahovala jakousi bibli co na ukradli zli Svedove za 30lete valky..

Hnusacke Rakousko-Uhersko Bachuv Absolutismus, Metternichuv policejni system,  Prusko co nam sebralo Slezsko, Nemecko nas chtelo vyhladit. Pak zase ti zli rusacci... Ale my doma mi nic, pansti koci a sluzky jen tise sehnuli sve hrbety ale slova vzdoru se geneticky prenaseji dale

oakman 26.4.2007 9:47

Kamenná logika dějin - pro socana

Vážení socialističtí idioti, rozdělil bych vás na dvě skupiny. Ta první (nebudu personifikovat) je produktem doby, kdy si někteří jedinci mysleli, že s koncem komunismu skončila i doba držení slova, a že se můžem chovat jako parchanti na pískovišti dle hesla - dnes nekamarádím s Pepou, ale s Karlem - . Ta druhá, aby se vyvlékla ze zodpovědnosti, se tu snaží soudit a vybírat mezi Ruskem a Amerikou dle českých maloměšťácjkých pravidel.

Jedni i druzí si nevydí ani na špičku nosu. Ti první nyní trpí obsesivní představou znovuzrození nějakého mocného českostátu, který narovná jejich osobí mindráky ze života a učiní i je "někým velkým". Z těhle "huboprsů" se vždy rekrutují ti nejhorší práskači a kolaboranti. Ti druzí nechápou, že svět je rozdělen na jisté "party" a my nemůžeme tahat pokaždé s jinou - to nám nikdo nenabízí. Češi se musí naučit chápat rozdíl mezi pasívním členstvím ve Varšavské Smlouvě (nikdo se neptal, ani referendum nebylo, že) a členstvím v patrě NATO, kde různí její členové jednodušše téměř pořád někde s někým válčí. To je novinka, kterou musí vstřebat i ta simulantenbande v západní Evropě - také byli drženi za plotem, i když z té lepší strany.

Vážení, připomínáte čutálisty z místního FC Vařečky, kteří se sice rádi vytahují dresem na zábavě, ale nechtějí jezdit na zápasy mimo obec, protože co je za humny, mají na háku. Bohužel vás nemůžeme vyhodit z týmu, tak abychom nesestoupili....i když o to vám přece jde, ne???

Cruton 26.4.2007 9:45

Re: Obdivuji vaši toleranci

1) To není o toleranci - to je o objektivitě. Doležalův článek je manipulativní a z Ruska se snaží vyrobit našeho nepřítele.

2) Naším cílem by mělo být prosazování NAŠICH zájmů. A naše zájmy nejsou nutně totožné se zájmy USA ani Ruska. V této chvíli nás nic nenutí, abychom se přiklonili na jednu nebo druhou stranu - tak proč se nechat omezovat?

BERAN 26.4.2007 9:45

Re: Jak dlouho trvá vyměnit hlavici?

Je to rozhodně rychlejší, než vyměnit něčí vepřovou hlavu

John 26.4.2007 9:42

Re: Jak dlouho trvá vyměnit hlavici?

Musel by jsi vyměnit celé silo a ne jenom hlavici, paňatno?

BERAN 26.4.2007 9:40

Re: Re: Re: Neumíte česky MLOKu1? Kde tam jsou nějaké výhružky natož sprosté?

V roce 1968 nás napadl ruský stát? Já měl za to, že to byli bolševici hned několika zemí a desítek národností.

Pokud se domníváte, že rozdíl mezi dnešním Ruskem a SSSR v roce 1968 je obdobný, jako rozdíl mezí Třetí říší a Spolkovou republikou Německo, pak je vaše logika konzistentní.:-/

Vladimir Holekal 26.4.2007 9:32

"CSSR"

Ja nechapu, ze to nikdo nevidi. Nejde prece vubec o nejakou zakladnu, jde o pristup/vstup americke armady na uzemi CR.

Zakladnu by si mohli vybudovat nejakych 70 kilometru smerem na zapad, na uzemi Nemecka, kde uz je americka armada jako doma.

A proc pan Dolezal pise "CSSR" a "sovetska" mi take neni vubec jasne. Mysli si, ze Sovetsky svaz nebo CSSR neexistovali?

Cruton 26.4.2007 9:31

Re: Premisa číslo 1 je chybná !

Nechápu s čím máte problém. Když například já budu proti radaru a Vy budete pro radar, tak máme různé cíle. Nevím, jak k tomu přistoupíte Vy, ale pro mne budete v tom případě protivníkem.

BERAN 26.4.2007 9:27

Re: Re: Re: Re: Přesně to je téma pro jednání presidentů v Moskvě

Která prvorepubliková vláda byla placena Německem, aby vytvořila záminku pro naše napadení?

Mirek F. 26.4.2007 9:26

Nepřeháníme?

Ruská prohlášení jsou určena pro jejich veřejnost, aby se demonstrovalo, že soldáti jsou ostražití, bedlivě si všímají každého, byť potenciálního nebezpečí, takže ruble pro armádu nejsou zas tak do luftu vyhozená věc.

 Kdyby Rusko chtělo uplacírovat radar někde ve Venezuele nebo Mexiku, tak by se zajisté i v USA ozvaly znepokojené hlasy, co s tím bude armáda dělat. Odpověď by byla patrně obdobná, - budeme sledovat, a dojdeme-li k závěru, že by mohly znamenat vychýlení rovnováhy sil,  učiníme pro případ konfliktu přípravy.

 IMHO jsou teď přes občasná silácká prohlášení Rusko a USA odsouzeni ke spolupráci, nebezpečí (militantního) islamismu si musí uvědomovat i v Rusku, to se svým mnohonárodnostním složením a neveselým demografickým vývojem majoritní populace určitě nesní o konfliktu se Západem. Samozřejmě, vliv si chce udržet, když to nebude moc stát, i tvrďácká prohlášení působí dobře na sebevědomí, ostražiti buďmež, leč celou věc nepřeceňujme.  

Cruton 26.4.2007 9:19

Re: Re: Re: Přesně to je téma pro jednání presidentů v Moskvě

Nechápu co jste nám chtěl sdělit. Chtěl jste snad naznačit, že Topolánkova vláda jsou placení ruští provokatéři, kteří mají Rusku vytvořit záminku pro naše napadení?

sociolog 26.4.2007 9:17

AndyX a septik

jsou ceske fenomeny, z kterych se mi mota hlava. Zatimco septik horuje pro svobodu bez ochrany spojencu (Mnichovska zkusenost bude halt pro takove pristim rokem halt 70 let starou zalezitosti) a AndyX dokonce holduje te nehorazne drzosti, hazet USA s Putinovskym Ruskem do stejneho pytle.

Jde tady vlastne o krasny priklad projekce. Svou nebetycnou ignoranci projikuji tyto tva fenomeny - a s nimi mozna bohuzel znacna cast ceske verejnosti - do celeho sveta a tak vy- nebo lepe dopada jejich politicky nazor. Jak s takovymi ignoranty budovat pravni stat zalozeny na zodpovednosti a ... urcite urovni liteligence?

Je videt stale zretelneji, ze jsme si svobodu nevybojovali, ze nam ji jaksi omylem podstrcil Gorbaccov. I po pomalu 18 letech, tedy dobe kdy i pubertaci dostavaji rozum.

harry 26.4.2007 9:14

Re: Re: Neumíte česky MLOKu1? Kde tam jsou nějaké výhružky natož sprosté?

No dedecek meho kamarada v dobe velkeho rijeni se docetl, ze v sssr budou vladnout delnici a ze se tam prosty clovek konecne bude mit dobre. vzal hul, batoh, nechal si podrazit boty a sel se na to podivat. vratil se za rok, postavil hul do kouta a pravil: co smrdi ruskem stoji za hoono. moudru clovek to byl.

PetrH 26.4.2007 9:13

Re: Bohousek 100% lže jako vždy

Proč? Teď tam seřezali protiputinovskou demonstraci včetně zahraničních novinářů. Oni se na tu svou navyklou úroveň dostávají dost rychle...

a m i Z .M 26.4.2007 9:07

Pane Doležal,

s tím obklopeným Jepiševem se Vám tak trochu splývá, jak to bylo a jak by to bývalo mohlo být, ostatně by to mohla ČT příležitostně vykrámovat z archivu.

Ale ještě k podstatě věci. Jak je v Česku zvykem, opomíjíte rozhodující skutečnosti, jako: Česko nepatří k západní civilisační oblasti (dokazuje to nejenom takový Neff a celá česká média, ale i všeobecné představy o fungování státu, o právu, .... Češi se liší od Západu i úrovní vtipů. K tomu přijde trucovitost a sklon k recesi, jako úniku před realitou). Do radaru se to promítá, jako neschopnost se s takovým problémem vůbec kvalifikovaně zabývat. Takové Německo jenom čeká, že Amis nadhodí něco o možnostitoho grilu v Sasku a je to odháknuto. 

harry 26.4.2007 9:06

Re: Premisa číslo 1 je chybná !

USA a SSSR meli urcite ruzne cile i ve II. sv. valce. To se ukazalo po ni, Marshalluv plan a rozvoj Zapadni Evropy od USA a fakticka okupace a devastace vychodni casti Evropy ze strany SSSR. Presto se dohodli na urcite spolupraci pri porazce Hitlera. To se nasmeju az se Amici a Rusove nejak dohodou na Radaru a spolecne obrane proti Musulmanum a nasi komousi budou nadsene agitovat pro USA_SSSR Radar. No ale za II. sv. to take dokazali, nejdriv byl Hitler skorobratr a pak teprve lump.

BERAN 26.4.2007 9:03

Re: BERANe C a nenechat se zatáhnout do cizích svinstev

Šťasten ten, kdo má ve všem jasno.

Mirek F. 26.4.2007 9:02

Re: Obdivuji vaši toleranci

Proti islamistům se samozřejmě bránit musíme, a bude-li užitečný radar, sem s ním.

Ovšem proč se divit ruskému prohlášení. Američané by na podobné zařízení v blízkosti svých hranic zareagovali stejně, lampasáci jsou placeni od toho, aby se preventivně připravili na všechna možná ohrožení.

bond 26.4.2007 9:01

Pane Bohumile, napsal jste to dobře!!

Čecháčství, které je v lidech z dob totality zakořeněno - hlavně nevyčnívat, se tady opět ukazuje jako  důvod odmítnutí radaru..........Za komunismu volilo komouše přes 90% lidí, aby neměli problémy.........hlavně co se nás přímo netýká, to neřeším..........

bohužel se pletou, protože Američani si najdou i jiná místa , kde by mohl radar stát, a ta hrozba se odmítnutím radaru nikam neztratí, ta tady reálně zůstane, ovšem Rusi nebudou chránit naše zájmy a Američani budou mít zájmy v sousedních zemích.......

pokud budeme mít radar, budeme mít i vyšší úroveň protiteroristické ochrany.......

teroristům se nejlépe útočí tam, kde je stupeň ochrany nízký, čím víc lidí zemře při jejich útoku, tím lépe...........JSEM PRO RADARR^R^, za spojence si přeji USA, pro které byl VŽDY lidský život více než!! technika, u Rusů to bylo vždy opačně, pamatujete na ponorku a mrtvé námořníky, jen aby se k nim západ nedostal dříve?!!!!Nechali je tam umřít, i když to nebylo nutné.............a nejen námořníky.....................

harry 26.4.2007 9:01

Re: Prozradím Vám, že rozdíl mezi raketou země-vzduch a země-země je jen v řídících koordinátech :-)))

Jak se ukazalo v Madridu, Londyne a ..... potrepat trochu hlavickou pred pouzitim

Skeptic/us Ma/ximus 26.4.2007 9:01

Jak dlouho trvá vyměnit hlavici?

Mirek F. 26.4.2007 9:00

Re: Re: Neumíte česky MLOKu1? Kde tam jsou nějaké výhružky natož sprosté?

V roce 1968 nás napadl ruský stát? Já měl za to, že to byli bolševici hned několika zemí a desítek národností.

Nyní Rusko pouze sděluje, že dojde-li k závěru, že vojenské zařízení ohrožuje jeho bezpečnost, vezme ho do úvahy jako cíl při potencionálním konfliktu. Čili bohužel naprosto normální věc v tomto slzavém údolí. Američané mají nepochybně vytypovány spousty cílů na území Ruska stejně jako Rusové na území americkém. Což neznamená, že by museli jít hned do konfliktu, ale tohle je vojenská logika.

BERAN 26.4.2007 9:00

Re: BERANe Váš pojem "svobody" ve stínu Velkého bratra je poněkud trapný a

Včera tu někdo psal, že Ivan Mládek publikuje na NP i pod touto značkou.

Asi na tom něco bude

Skep/ticus Max/imus 26.4.2007 8:59

BERANe nejmenším zlem je hájit své zájmy sám a nenechat se zatáhnout do cizích svinstev

Prozradím Vám, že žádná boží pravda neexistuje a musíte se spokojit jen s malými lidskými pravdičkami.

Ostatně judaismus, křesťanství i islám jsou jen různé představy jednoho "Boha" a jsou stejně agresivní a nebezpečné. Ostatně jsou to jen perverzní pojišťovny věčného života mající své agenty a majitele.

Hardy 26.4.2007 8:57

Re: Když dva dělají totéž...

Rozdíl je v tom, že tenkrát to byly rakety s jadernými hlavicemi, schopné zasáhnout celé území USA, a dnes jsou to rakety bez výbušných (ani konvenčních) hlavic. Opravdu nevidíte ten rozdíl?