25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub Roth 26.4.2007 11:29

Re: UnRathe, kolik bylo vůbec kolem Stalina

Ha! Třetí třída ZŠ má právě přestávku, nebo hodinu u počítačů? Chlapče, už jste si vyčistil zuby?

Petr Benes 26.4.2007 11:28

Myslim, ze je potreba nepokakat se uz predem.

Oni nas jen tak zkousi, kam az muzou zajit. Kdo zna rusaky, tak vi. ;-)

Cruton 26.4.2007 11:25

Re: Neberu vám vaši víru

Budoucnost rozhodne, kdo z nás dvou je ten naivní.

AndyX 26.4.2007 11:24

Sociologu, asi blbě čteš,

kdepak jsem kdy házel USA do jednoho pytle s Ruskem?Takovou špatnost vůči dnešnímu Rusku nejsem schopen nikdy napsat.

Mirek F. 26.4.2007 11:20

Re: Re: Re: Re: Neumíte česky MLOKu1? Kde tam jsou nějaké výhružky natož sprosté?

Rozdíly tu zajisté jsou, ale mění to něco na faktu, že nás roku 1968 ruský stát nenapadl? A Rusko je snad kopií bývalého SSSR?

Malý Aston 26.4.2007 11:19

Re: Re: Pár historických pravítek

Blbě to zní,ale máte naprostou pravdu.Ruský imperiální systém zůstává,dokonce přišli i na tu myšlenku,že pokud chtějí dosáhnout svého cíle,budování komunismu se musí zrušit.Pořád nechápu naše komouše,že jim to nedochází a pořád Lenin a Lenin.Taktéž nechápu socky,že jim není jasné že jsou pátou kolonou ruského imperia,který bez jednoho vojáčka ovládá Brusel a dva kohoutky.Jeden s ropou a druhý s plynem.Naprosto nechápu naše občany,zda chtějí přijmout za své demokratické kulturní spojenectví s USA nebo nedemokratické,nekulturní spojenectví s Ruskem.Možná je to tím,že poslední čechůn byl Jan Žiška a dále jen sluhové a lokajové.:-D

AndyX 26.4.2007 11:14

UnRathe, kolik bylo vůbec kolem Stalina

v jeho krvelačné hordě Rusů, zjistil sis to?Molotova si totiž dosadil jako Rusa, protože jeho předchůdce mu rasově k Hitlerovi nepasoval.

BERAN 26.4.2007 11:14

Neberu vám vaši víru

Doporučuji stanovisko oakmana po desáté hodině na toto téma. I když jsem jej ironicky nazval politicky nekorektní, mohl bych jej klidně opsat, jako odpověď  vaší naivitě.

Žijte dál... ve vašem spravedlivém bludu. Doufám jen, že o mé bezpečnosti nebudou hlasovat v referendu blouznivci, jako vy.

Mirek F. 26.4.2007 11:09

Re: Re: Pár historických pravítek

Jinými slovy, hezky jste ilustroval čísi tvrzení, že historie je s prominutím d*vka, která každému dá, co potřebuje. V dějinách bylo už tolik různých aliancí a protialiancí, taktik a protitaktik, spojenectví a zrad, že opravdu není problém zdůvodnit si nutnost spojenectví kohokoliv s čímkoliv, jestliže se něco zvýrazní a něco naopak velkoryse pomine.

Spojenectví s USA coby  protiváha různým budoucím potencionálním zmatkům není zas tak od věci, dá se o něm uvažovat, ale v každém případě, nezapomínejme, že ani Američané nejsou ušlechtilý Mirek Dušín vrhající se nezištně na pomoc trpícím a utiskovaným.  Správně bylo řečeno, že státy nemají přátele, jen zájmy a právě nám se naivní očekávání, že spojenec vždy bude držet svoje slovo, že se na něj můžeme spolehnout, i když nás (už) nepotřebuje, již párkrát v historii nevyplatilo.

Cruton 26.4.2007 11:04

Re: Re: Re: Re: Re: Obdivuji vaši toleranci

Moje tvrzení jste nezpochybnil a jen bezmocně kličkujete. Uvedená fakta nebyla o agresivitě Číny nebo o ekonomice Tchajwanu. Ta fakta byla o prokazatelné agresivitě USA. Na jejich základě lze důvodně předpokládat, že spojovat se s USA je krátkozraká hloupost.

BERAN 26.4.2007 11:00

Ale fuj, vždyť je to politicky nekorektní

Asi jako v roce 1945 poukazovat na to že ruští vojáci kradou slepice, nebo GPU odvléká československé občany do koncentráků:-/

Až budeme mít nekorektního politika, který řekne, že král je nahý, začnu věřit, že se někdo konečně stará o národní zájmy.

Asi ho ale nazvou extrémistou.;-€

hodne neRath 26.4.2007 10:58

no jo...

oni nasi Rusti a nemecti "pratele" sni o spravedlivem usporadani vztahu ve slepejich Molotova a Ribentropa......

Vladimir Holekal 26.4.2007 10:52

Re: Re: "CSSR"

Bez pravni kontinuity by se muselo zacit s budovanim statu uplne od zacatku: Zazadat o vstup do OSN a ostatnich mezinarodnich organizaci, zacit uzavirat mezistatni smlouvy, propustit vsechny vrahy a zlocince z vezeni, vsechny smlouvy o prodeji a koupi nemovitosti by byly neplatne, prestaly by byt i neplatne penize, uspory, druzstevni byty, skolni diplomy atd.

To by byl pekny bordel!

BERAN 26.4.2007 10:46

Re: Re: Re: Re: Obdivuji vaši toleranci

Na základě vašich faktů je nejlepším spojencem Čína. Sice naposled přepadla Tibet a před tím Koreu, ale to bylo už před půl stoletím.

A Thaiwan napadnou až tak za dvacet let. Naopak v ekonomice provádějí přímo karneval schopností. Která ekonomika roste tak rychle?

Moje i vaše argumenty vycházejí ze stejných medií, tak to asi obojí bude pravda

Magor Milda, Dr. Sc. 26.4.2007 10:46

Prázdno je nebezpečné

v tomhle světě neobstojí žádný stát a národ, který není schopen se bránit nebo nepatří k většímu skupení založenému za účelem obrany.

Varšavská smlouva se ukázala jako prostředek kolonizace svých členů Ruským impériem. Pokud očekáváme podobnou zkušenost s NATO, tak jsme tam neměli co hledat, alespoň ne dříve, dokud v této otázce nebude jasno.

Po bilaterálním vyjednávání se ozvali dva politikové s hrozbami: ruský Putin a německý sociální "demokrat" Beck. V obou případech se jedná o ohrožení vlastních zájmů, Rusko považuje Čechy a Moravu za svou válečnou kořist, někteří Němci zase za součást svého rajchu. Americká základna je ideálním doplněním členství v NATO, dokazuje totiž míru české autonomie a samostatnosti při zajišťování své obrany. Vyhrožovat Rusům českým vojenským obsazením je asi dost nereálné, i když s českými legiemi tam mají své zkušenosti.......

Vladimir Holekal 26.4.2007 10:46

Re: Re: "CSSR"

Nepletete si jih se severem? Jihovychod se severovychodem? Podivejte se na mapu a uvidite, kterym smerem Sumava "stini".

A "stineni" Tater a Ukrajiny, to je primo smesne!

V Brdech budou stinit Brdy, Cukrak a petrinska rozhledna!!!!!!

PetrH 26.4.2007 10:44

Re: Pane Doležal,

He??? Pro stanovení diagnózy možná dobrý, ale bejt váma, už bych to nehulil.

oakman 26.4.2007 10:42

A nakonec

když se zamyslíte, existuje jedna EU o které se jen šeptá - zatím! Představte si mocenské poměry v EU +  RUS systému, aloženém na finanční průmyslové hegemonii severu (Německo/technologie, Rusko/obrovský odbyt a nekonečné peníze v surovinách, Skandinávie se ráda přidá, ona bude prostě přidána, pozná pravý "hansovní finlandismus", Němci mají již dominantní vliv ve východní Evropě, jen tím, že po skoupení čs. firem může Siemens dodat těch příštích 40 000 lokomotiv do Ruska, na Balkán i jinam, ruský vliv v Srbsku je cítit na každém kroku. Prostě jsou tu dva velcí hráči a my, jako obvykle, jsme na šachovnici území mezi nimi. Vídeň a Řím už nic neznamenají, zbytek Evropy je pro srandu, Blair je na ostrově a tam i zůstane - ekonomicky, politicky, brzo i rasově - bude to taková hezká rezervace Pákošů v Evropě. Je tu jediný hráč - USA.  TO NEJLEPŠÍ ZE VŠECH ŠPATNÝCH ŘEŠENÍ  (to řekl Churchill o demokracii btw.)

BERAN 26.4.2007 10:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přesně to je téma pro jednání presidentů v Moskvě

Vám není třeba nic sdělovat. Vy už všechno víte.:-)

Magor Milda, Dr. Sc. 26.4.2007 10:35

Re: Re: BERANe C a nenechat se zatáhnout do cizích svinstev

a blahoslaveni jsou chudí duchem, neboť jim bude patřit království nebeské. Také obdivuji věřící, rád bych byl jednim z nich, bohužel však nejsem schopen v této záležitosti udělat jasno. Pokud se ten Pámbíček opravdu někde schovává, tak se o všechny církve, věřící nebo nevěřící zajímá asi tak, jako Vy o mraveniště. Nebo znáte jeho telefonní číslo?

Cruton 26.4.2007 10:31

Re: Re: Re: Re: Re: Přesně to je téma pro jednání presidentů v Moskvě

No, to jste nám opět nic nesdělil.

oakman 26.4.2007 10:30

Re: Re: Pár historických pravítek

Mongol jen dorazil, co načli Frankové, mimochodem, další příklad křesťanské vzájemnosti - to měli za to, že si vzali křtící biskupy z Řecka - to tenkrát ještě nebylo v "EU":-D

oakman 26.4.2007 10:29

Re: Pár historických pravítek

P.S. Pokud si , vy hlupáci, uvědomíte, že Moskva ve spolupráci s Berlínem nejprve vytlačila Švédy z Polska, severního Německa, posléze i z Finska , poté tato politika od Napoleonských válek směřovala k potlačení Rakouska a "vídeňského císařství" nejprve z německého prostoru směrem na Balkán Němci a poté skrze 1. sv. válku Rusy z Balkánu směrem na věčnost - mocnářství se zhroutilo, vlatními chybami zejména, hloupostí Habsburka potom v důsledku. Poražené Německo a nový komunistický režim spojuje fakt, že tak jako ve dvacátých byli Rusové jen krůček od toho, jak vrátit Pruskou pomstu Romanovcům zpět do země původu - nechybělo mnoho a Roza s Karlem Liebknechtem vítali Lenina, který by ovšem již nepřijel v dobytčáku. V roce 45 to byla jen nutnost nevytočit jadernou mocnost (USA), co zjevně Stalinovi zabránilo zabrat Německo celé a dosáhnout toho, co Lenin nedokázal.

Tyhle dvě země se potřebují - Prusko by bez Ruska nikdy neovládlo kontinentální Evropu tak, jako po porážce Francie 1871. Rusko mělo dvakrát možnost - a téměř jí dosáhlo - jak otočit Němce proti západu pod rudou fanglí. Dnes je to spolupráce EU bankéře s Ruským pumpařem a plynařem. Pokud podlehneme tomu buržoaznímu kecání západu a vlastní hloupé hlavě a pošleme spolupráci s USA do kolen, budeme zase dobytek na porážku, tentokrát ekonomickou. Rusko a Německo se potřebují více než každý z nich potřebuje Ameriku. V Německu už amíci všechno opravili a s Rusem po boku budou konečně doufat, že zase nedostanou nakopáno od bandy pasáků krav z Oregonu, Arizony a Texasu, jako minule, když v tom byli sami.

Jestli někdo v téhle rovnici hledá Británii, Francii, EU, nás.... tak je blázen. Tohle je World Cup, to není sport pro tajtrdlíky....To, jak Rusové a Němci změnili "váhové" poměry v Evropě za patnáct let jsme "užili" u Mnichova, že..

Magor Milda, Dr. Sc. 26.4.2007 10:27

Re: "CSSR"

existoval také "Protektorat Böhmen und Mähren, Gau Niederdonau a Drittes Reich", abychom ty paskvily na demokracii měli všechny pohromadě.

Čím víc se řvalo o demokracii a vládě lidu, tím více bylo represálií proti politickým protivníkům.

Těch 70 km na západ je za Šumavou, která by zastínila obzor tím rozhodujícím směrem na jihovýchod. Alternativa bude spíše Rumunsko nebo Bulharsko, tam je ale spíše problém s infrastrukturou, to se však vyřeší. V Turecku, pokud vím, už něco takového je, nepíše se ale a nemluví o tom. V Polsku jsou ty rakety vyzbrojené těžkými kuličkami asi dobře na trase, v rozhledu však vadí Tatry a Ukrajina, takže potřebují velín na výhodnějším místě. Balkán je příliš blízko, i ty brokové rakety potřebují čas k odpálení a vzestupu na výšku asi 180 km, to je v Polsku ideální. Dále na západ hrozí, že se hlavice útočné  rakety už rozletí na různé cíle, optimální je zásah těsně před rozdělením.

Rusům zřejmě vadí, že USA získávají zkušenosti s protiraketovou obranou, to jim bere do budoucna určité opce.

Cruton 26.4.2007 10:25

Re: Re: Re: Obdivuji vaši toleranci

Američané v nedávné době přepadli Afghánistán a Írák. Írák přepadli pod smyšlenou záminkou a zcela jej rozvrátili. V současné době tam předvádějí přímo karneval neschopnosti. K tomu obklíčili Írán a nepokrytě mu vyhrožují. Dále Američané mají přes 700 základen ve více než 60 zemích světa. Podíl USA na celosvětových výdajích na zbrojení činí 48%, tj. téměř celou polovinu! Američané vyhlásili doktrínu preventivních úderů a otevřeně vyhlásili ochotu použít jaderné zbraně jako první.

Na základě těchto faktů hodnotím USA jako největší hrozbu pro tuto planetu. Je jen otázka času, kdy se proti této hrozbě zformuje zbytek světa. Spojovat své osudy s USA tak NENÍ v našem zájmu.

Jimmy Keen 26.4.2007 10:16

Re: Pár historických pravítek

Dobré, jen poznámku k Velké Moravě, kde determinujícím nebyl Germán, ale Maďar.

Bertík 26.4.2007 10:14

Re: Prozradím Vám, že rozdíl mezi raketou země-vzduch a země-země je jen v řídících koordinátech :-)))

Tak tohle miluju - Hitler byl taky problém jenom pro Němce - Angličanům nevadil, dokud nezačal obsazovat všechno okolo. Musulmani jsou teď problém jenom pro "agresivní Američany" - ale jenom dokud nezačnou natahovat chapadla z Francie (10% obyvatelstva a roste), Holandska, Makedonie...

Pak už strašení nepomůže - a pižlat se bude. Akorát ne v Americe, ale i u nás.

sociolog 26.4.2007 10:14

Re: "CSSR"

Ja taky pisu "Treti Rise" v uvozovkach. Nemel bych? Je pro Vas co je psane to je dane? Byl i Heydrich byl sveho casu pravne korektne dosazenym protektorem, ne jinak nez o pouhych 26 let rusti ochranci? S Dolezalem souhlasim: vsechny totalitarismy patri pro mne, ohledne jejich statopravnosti, do uvozovek. Asi vite, proc jste pro "pravni kontinuitu" s vsemi spojenymi lotry sveta. Pan poslanec, ktery nam to prosadil po revoluci, konec koncu v padesatych letech psal o burzoazii coby tride urcene k likvidaci. Jste pro to, aby Jicinsky tuto vetu dal do uvozovek anebo pro pravni kontinuitu nazoru naseho autora porevolucni ustavy. Pak by ovsem musel byt odsouzen: za propagaci zlocinu komunismu. Pokud vim, nestalo se to ani u Vase...

Kubeš 26.4.2007 10:09

Pane Doležale

jsem rád, že s Vámi mohu opět souhlasit, není třeba víc dodávat.

sociolog 26.4.2007 10:06

Re: Kamenná logika dějin - pro socana

tez naprosty souhlas. Vyjadril jste mnohem pregnantneji, co jsem formuloval dole pro AndyX a septika a mnohe jine.