5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Franta 1.2.2006 22:23

srovnání

Srovnávat vládu KSČ s vládou ODS je obtížné.Za vlády KSČ si byli lidé blíž,žilo se klidněji.Při nástupu ODS se k moci dostali lidé všeho schopní.Nevěřil jsem, že po nástupu sociálních demokratů se dá tak rychle hospodářství  do relativního pořádku. Uvidíme, co ukáži volby začátkem června.Chci věřit,že vývoj bude pro zemi příznivější než v devadesátých letech.
raptor 1.2.2006 22:42

Ježíšku, Ty to vidíš, a přitom jsem byl ale TAK hodnej!! :- //

jasan 1.2.2006 22:50

Re: srovnání

pomooooooooooooooooooooooooc...
Kamil 2.2.2006 8:24

Re: srovnání

Nevím,kde žiješ,ale jestli je hospodářství v relativním pořádku,tak asi na marsu s Paroubkem!Taky by se mi doma dobře hospodařilo,kdybych si nabral čtyři pr..dluhů,a nechal ty splátky na dětech.Pěkně by mi poděkovali,a nám všem ty příští generace taky poděkujou!To si uvědom a neplácej o relativitách!!!
Přibyl 2.2.2006 11:38

Re: Re: srovnání

Kamile, uvědomte si proč ty dluhy vznikly a že na nich má podstatný podíl vláda ODS. Současný trend vývoje růst dluhů snižuje.
BRUNTAL...BRUMENDA 1.2.2006 20:39

Zdravotnictví se zde rozvíjí slibně

Doporučujim na www. google najít   DEZO   CONKA    a   ZWERG..
Dovítě se   vše..
Venkovan 1.2.2006 20:38

Pokud jenom v ohrožení

tak je to eště dobrý.Ale pokud vyhraje Mandarinka s Filipem tak to bude pod páteří a to bude špatný.Srovnej projevy soudruha Gottwalda z roku 1946 a projev soudruha Paroubka 2006 moc rozdílů tam nejdete!
Hariet 1.2.2006 19:53

Copak všichni zapoměli ?

Když vidím sedět  a natřásat se komunisty v parlamentu, když vidí Filipa za předsednickým stolem, chce se mi zvracet. Já jsem nezapoměla, jak likvidovali moji rodinu, rodiny mých spolužáku. Nezapoměla jsem jak jsem nemohla studovat - dcera oporunistů, živnostníků - nezapoměla jsem na 68 rok. Sametová revoluce - kdysi jsem prohlásila, že komunisti nám jednou ten samet nacpou do chřánu a je to pomalu tady. Souhlasím s tím, co tu bylo řečeno - tahle zatuchlá kotlina, plná závisti si opravdu nic jiného nezaslouží a já si pomalu balím kufry.
Stydím se, že jsem češka, když vidím Ransdorfa v E. parlamentu, stydím se, že jsme mimo Kubyˇ, Koreje a Číny země, kde ještě může mít strana v názvu komunistická, ač je to ze zákona organizace zločinecká.  Souhlasím s ODS, že není ČSSD a KSČM, ale jen KSČSSD.
jasan 1.2.2006 20:24

Re: Copak všichni zapoměli ?

velice chapu Vase pocity... a bojim se, ze mame posledni moznost - volby - jak je vypraskat.
Jiří K. 1.2.2006 20:49

Nezapoměli, jenom to možná vidí jinak.

A kromě toho co připomínáte Vy, tak oni také možná nezapoměli na to, co tu napáchala ODS, také je to zabolelo (i když už chválabohu nešlo o život - spíše o celoživotní úspory) a také se za to možná stydí.
 
A jeví se jim to nejspíše tak, že zatímco recidiva února 48 a padesátých let je v dnešní době a dnešní Evropě úplně mimo realitu, recidiva jasnozřivých diletantských experimentů v režii modré státostrany s drtivým dopadem na životy těch, co nespadají mezi horních 10 (nebo snad 100?) tisíc je podstatně reálnější a proto i nebezpečnější hrozbou.
 
PS.: Ty kufry si s ledovým klidem zase vybalte, případně je nachystejte na hezkou dovolenou, bude líp!!
jasan 1.2.2006 21:32

Re: Nezapoměli, jenom to možná vidí jinak.

Vazeny pane, jste mlad ci skleroticky? 
tech co 1946 rikalo, ze prece o nic nejde bylo take dost....
o co ze Vas obrala ODS?  a jak?
Jiří K. 2.2.2006 13:50

Re: Re: Nezapoměli, jenom to možná vidí jinak.

To je také asi jediná skutečná paralela s rokem 46, všechno ostatní je jinak a navíc vítězství komunistů na rozdíl od tehdejší doby opravdu nikdo nečeká.
 
Já osobně jsem si dal pozor, protože jsem ODS a experimentům které zaváděla nikdy nevěřil, ovšem příliš mnoho lidí přišlo o celoživotní úspory či jiný finanční majetek (akcie z kupónovky).
Ptáte se a jak?
No přece díky nedostatečné a neúčinné legislativě co se týče bank, kampeliček, investičních fondů, kapitálového trhu, cestovních kanceláří, rakouských "pojišťoven" a podobně (hlavní viníci ministři finací Klaus a Kočárník).
 
A to nepočítám ty zástupy lidí, které ODS obrala o iluze, že věci se začnou napravovat k lepšímu a tím také o důvěru v demokracii a politiku.
 
Je Vám to jasan?
ladic 1.2.2006 21:35

Re: Nezapoměli, jenom to možná vidí jinak.

Pokud porovnáváš vládnutí komunistů s vládou ODS, tak patříš do Bohnic..
Jiří K. 2.2.2006 13:58

Re: Re: Nezapoměli, jenom to možná vidí jinak.

Teď jsi mi to tedy modrý soudruhu opravdu nandal, od zítřky chodím kanálama.
 
Není nad správné a silné argumenty.
harry 1.2.2006 21:04

Re: Copak všichni zapoměli ?

Copak Harriet může být češka?
Přibyl 2.2.2006 11:50

Re: Copak všichni zapoměli ?

Nevymlouvejte se, že jste nemohla studovat, nebylo to spíše vašimi schopnostmi?
Kdo skutečně chtěl studovat, tak vystudoval večerně nebo dálkově, kde žádné kádrování nebylo. Já jsem také nemohl studovat v denním studiu, ale proto, že jsem byl sirotek. Vystudoval jsem při zaměstnání a to jste vy mohla také.
Mě se také chce zvracet, ale z toho jak se po revoluci několikanásobně zvýšil počet vražd, sebevražd z důvodu bezvýchodné životní situace, když slyším o pracních podmínkách pokladních v hypermarketech (nutí jim pamprsky, aby nechodily na WC) a tak bych mohl jmenovat dále.
Hariet 2.2.2006 19:44

Re: Re: Copak všichni zapoměli ?

To víte, že jsem vystudovala, večerně když jste pustili otce z kriminálu kam jste ho zavřeli protože by rotarián. Vymyšlená obžaloba a Urválkovský styl žalobce. Když jste si pověsili Slánského, tak to byla docela radost - zase o jednoho míň, vraždili jste se nejen mezi sebou v boji o ubohá koryta, ale zatáhli jste do své hry desetitisíce nevinných lidí. Mučili jste, popravovali, vyháněli lidi z domovů to je vám soudruhu snad málo. Díky Havlovi, Pehemu and comp. tady přežíváte.
Hariet 2.2.2006 19:46

Re: Re: Re: Copak všichni zapoměli ?

P.S. Kam se na vás hrabou nynější zločinci
v 3.2.2006 16:48

Re: Copak všichni zapoměli ?

Jo, balit kufry, ja jsem taky"hlasoval nohama", jsem v Norsku a tady volbu loni drtive vyhrali komunisti sdruzeni ve strane Arbeideparti - Strana prace, bohuzel, ten rudy mor je dnes uz vsude, musi prijit nejaky Pinochet.
Starý J. 1.2.2006 19:27

Je třeba si uvědomit, kde Paroubek

 
ke svým manýrám přišel. Za bolševika byla společnost řádně rozkastovaná. Výmysl o beztřídní společnosti zde neplatil ani omylem, stejně tak jako v samotné zemi Sovětů, kde třídní rozdíly byly ještě markantnější, přímo gigantické. U nás jsme si byli všichni rovni, někteří ale byli (podle známého vtipu) rovnější. Ti rovnější, socialistická šlechta, se rekrutovali ze dvou skupin. Majitelé rudých knížek   (funkcionáři) od okresní úrovně výše a pak velmi vlivná, na socialistické poměry také velmi majetná vrstva mafiánů ze šedé ekonomické zóny. Zde již stačila úroveň místního šenkýře, řezníka, zelináře, taxikáře, veksláka. Vzájemné propojení této mafie s funkcionářskou, jim umožňovala systém výhodných vzájemných protislužeb. Funkcionářská loby připravovala prostředí pro nerušenou činnost šíbrů z šedé zóny a „klid pro práci“, eventuálně kryti, když to prasklo. Šedá zóna pak odváděla „desátky“ oněm politicky mocným v prostředí nedostatkových komodit, nebo i finanční podíl. Pro tyto lidi platilo, že „SOCIALISMUS FUNGUJE“ (a ne že ne pane Nový). Ano, socialismus v Paroubkově pojetí je pro to ideálním prostředím. Paroubek byl mezi špičkou této šedé zóny. Proto je mu socialismus bližší než cokoli jiného, umí se v něm pohybovat, je pro jeho náturu ideálním systémem. Se sociálnem to nemá pranic společného, to je jen krytí pro blbce.
Hariet 1.2.2006 20:16

Re: Je třeba si uvědomit, kde Paroubek

Je to moc smutné, ale souhlasím s Vámi. Zlatý "Pepa z depa"
ladic 1.2.2006 21:37

Re: Je třeba si uvědomit, kde Paroubek

Kajan 1.2.2006 19:06

Čumile, je možné, abyste byl až takový idiot ? Dzp.

Jiří K. 1.2.2006 18:34

Ještě přípodotek, pane Doležale:

Píšete:
"Přitom problém není ČSSD sama o sobě. Hlavní problém je stávající stojedenáctičlenná většina ČSSD - KSČM, která může být v červnových volbách velmi snadno obnovena."
 
Já naivní se dosud domnívám, že 111 většina není problémem ale vůlí voličů a jestli se nepletu, tak její snadné obnovení není možné jinak, než zase vůlí občanů ve volbách.
 
Pokuste se tedy pane Doležažale vyměnit voliče, když jsou nejspíše už tak blbí, že nedají na Vaše strašení či vábení modrých sirén, ba dokonce ani na zaručené tisíce z tlustých peněženek. 
 
PS.:
Pokud se v posledním půlroce stávajícího čtyřletého volebního cyklu přijmou pomocí 111 některé zákony, které na rozdíl od předcházejícího 3,5 roku poněkud více zdůrazní fakt, že ve sněmovně má převahu levice, tak to není ohrožení demokracie ale naopak, je to její realizace v praxi - tedy konečně respektování výsledku voleb z roku 2002.
Jiří K. 1.2.2006 18:36

...pane Doležale...

pardon, oprava překlepu.
Venkovan 1.2.2006 18:51

Re: ...pane Doležale...

komunisti a demokracie???Jako fór dobrý !
ladic 1.2.2006 21:40

Re: Ještě přípodotek, pane Doležale:

Pan zodpovědný strážce státní kasy, která málem přetéká před rokem řekl, že předvolební sliby byly nadsazené, takže lhali, dnes můžete porovnávat, co splnili, lépe řečeno nesplnili, takže ten počet mandátů získali lží! To snad je jasné na ZŠ.
ladic 1.2.2006 21:56

Re: Ještě přípodotek, pane Doležale:

Jako agitku lidového domu jste to napsal moc pěkně, asi máte rád kakao, ale: Poznatky z dnešních Zpráv Primou počínaje, Novou konče: Prodej Unipetrolu v pořádku-Poláci se diví, mají na základě stejných poznatků opačný názor. Součková chodila do stejného gymnázia jako advokát, který měl i v případě neúspěchu dostat 10 mil.Připravili by nás o dvacet milionů. Kubyni to chtěl řešit, dostal napomenutí od Roka!!! Originál smlouvy nemůže Rath najít. Sobotka si vzpoměl, že pohledávky měly být opravdu převedeny za jednu korunu, což popíral. Vláda by ochotně finančně pomohla firmě LG. Proč ne Tesle, to nevíme.
Jiří K. 2.2.2006 13:34

Mají Vás ta média pěkně zpracovaného.

Nesmíte všemu na Nově věřit, naučte se číst mezi řádky a používal vlastní rozum.
Proto malé opakování:
Kdyby se média po celých 15 let věnovala ODS a blbnutí jejich lidí s takovou vehemencí, s jakou zpracovávají kdejakou p....inu (myslete si třeba, že jsem napsal prkotinu) o ČSSD, tak ODS už nemohla vyhrát ani volby v roce 1996 a dost lidí by asi mělo potíže s orgány činnými v jistém druhu řízení.
 
Na druhou stranu jste tu již páni pravičáci mohli několik let mít seriózní, slušnou a na zdravých základech vystavěnou (rozuměj nikoli mediálními prášky vyhnanou) pravicovou stranu s důvěryhodnými politiky a mnozí z vás nemuseli k volbám chodit vhazovat se skřípěním zubů lístky té údajně jediné parlamentí pravice.
 
Média vám a vašim lídrům odvedla ve skutečnosti opravdu medvědí službu.
 
Máslo, které má na hlavě ODS (těch kostlivců ve skříních je požehnaně) není z větší části virtuální, jako mnohé z těch případů které uvádíte, každopádně však jde o problémy v řádu o několik nul vyšším.   Pouze se těchto kauzách nemluví a nemluvilo. Když jste vzpomenul např. Součkovou, pokuste se rozpomenout třeba na podnikatele Petříka a lázně Třeboň.
div. 1.2.2006 18:04

demokracie v ohrožení

už byla. teď už je doba po neboli postdemokracie a kruh se uzavírá směrem k lepším komunistickým zítřkům.