23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J.B.Marconi 1.2.2006 11:46

Re: Ke zdravotnictví

Co takhle se podívat jak LEVICACI lékaři mají  své soukromé praxe v ordinaci Fakultní státem řízených nemocnicích. Jak pacoš efektivně jedinou návštěvou vymete současně dvě zdravotní zařízení. Zdraví je ZADARA hradí to pojišťovna
Nebo jak pacoš v lázních má předepsanou redukční dietu a smluvní cena  jeho snídaně (dva krajíčky chleba a plátek sýra + šálek hořkého čaje) je 90,- Kč. To se to LEVIČÁKUM vydělává.
Tyhle LEVICAKY ale levičák Drát nehledá. Naopak je nutné systém zakonzervovat a zabránit vzniku osobních účtů. FUJ         Není levota jako levota, naše zákony jsou bezva 101kové - levoty LEVIĆÁCTVÍ.
jeff 1.2.2006 12:55

Re: Ke zdravotnictví

takže k tomu dluhu, milý Aleši, Paroubek přidal drRathovi 3,3 mld na platby za státní pojištěnce. Udělal to nyní, aby   ho ověnčil gloriolou úspěšného dobyvatele peněz pro zdravotnictví. Že tyto prostředky měly téct   do zdravotníctví už dávno je zjevné z katastrofálního rozdílu mezi tím co platí stát a tím co musí platit každý běžně pojištěný občan. Jinými slovy socanská vláda již 6 let hrubě okrádá zdravotnictví, protože vyžaduje služby, za které neplatí. 11 mld.není dluhem VZP, ale dluhem vlády. Pokud by vláda řádně platila za své pojištěnce nebyl by dluh VZP 11 miliard, ale přebytek 8-9 miliard. Nebo ať vláda jasně sdělí, že za své pojištěnce nebude platit a ať si důchodci, studenti, matky na mateřské ,nezaměstnaní atd. platí pojištění sami. Ono totiž zdravotnictví opravdu není bezplatné, ani v Paroubkově socialismu.
Aleš P. 1.2.2006 9:22

K článku

Kdekdo dnes vykřikuje o ohrožení naší demokracie- to začalo,zvolením V. Klause kde se opřel o komunistické hlasy a následně Grebeníčka pozval do lán jako předsedu rovnocené strany v parlamentu.
Kde byli dnešní pisálci??? Proč nevykřikovali že je demokracie ohrožena???
Republika ohrožena je- pokud vyhraje ODS a začne na nás zkoušet ty své ekonomické experimenty vedoucí k totálnímu krachu ekonomiky a státu Argentina hadr.
jeff 1.2.2006 13:07

Re: K článku

Aleši nestraš,
po té degresivné křivce Zeman, Špidla, Gross a Paroubek může být cokoliv mimo vládu sociálně komunistické strany jen a jen lepší.
JK 1.2.2006 17:16

Re: K článku

A co zadlužování? Tempo růstu dluhu z soc.dem. bylo v Evropě bezpříkladné. A jak vidíme bude dále pokračovat. Jakmile pomine růst ekonomiky, jsme v tom až po uši.
Milan 1.2.2006 9:19

Harašení

To je učelové a hlavně tato hysterie pomáha a je vyvolaná stranou KDuODs a celé je to jen předvolební harašení na ukor CSSD.Nevšímejte si toho
Alfons 1.2.2006 9:03

Lepší by byla vláda komunistů

s podporou socdem. To je můj ideál. Ono k tomu stejně musí jednou dojít. Značka "každý chvilku táhá pilku".
Mirek Šejna 1.2.2006 8:57

Doležale, Vy "bojovníku"

když bolševici podpoří nějaký zákon socanům, to je tady kydů o ohrožení demokracie. Váš dojemný boj o "záchranu" demokracie Vám neumožnil sledovat, co se dělo minulý týden ve sněmovně. Vláda tam dostávala kapky od komoušů kvůli NATO a našim vojenským jednotkám působícím v zahraničí. Paroubek a Kuhnl tam zcela osamoceni museli bojovat proti snůšce bolševických lží. A víte, kde byli v tu dobu Vaši pravověrní ochránci demokracie z ODS a KDU? Nejspíš v parlamentní kantýně, protože tenhle zoufalý vládní boj proti bolševikům je vůbec nezajímal. A nebo dřepěli ve svých stranických sekretariátech a vymýšleli další slogany o nebezpečí spolupráce ČSSD+KSČ.
kapitán 1.2.2006 9:04

Re: LEVICE

Jó socani nemohou chtít jen slíznout KOM. smetánku v podobě zákoníku práce, ale taky dostat KOM. kapky za NATO.
Ale pokud vím socan Kavan se hned po vstupu do NATO oficielně ptal jak VYSTOUPIT, takže zas tak daleko od KOM. není.
Petr1 1.2.2006 9:26

Re: Re: LEVICE

Nazývejte prosím věci správně. Estébák socan Kavan. Děkuji
kvark 1.2.2006 9:05

No a co?

Vždyť je hezké, když socani dostávají kapky od komoušů. Co by se do toho měl plést ještě někdo další. Stejně to bylo jen takové laškování. A nebo že by příprava na to, jak to po volbách povede KSČSSD?
xxx 1.2.2006 10:23

Re: Doležale, Vy "bojovníku"

Také jsem pane Šejno viděla. Máte pravdu.
kapitán 1.2.2006 8:39

DUBČEK

Já si pamatuji, že LID za naší "revoluce" chtěl návrat DUBČEKA a jeho pojetí socialismu s LIDSKOU TVÁŘÍ.
V OF bylo spostu "reformních" komunistů a jen dík KLAUSOVI nepřevzali plnou moc v řízení ekonomiky.
 
Teď se pravděpodobně vracíme k IDEÁLůM revoluce.
Vorda 1.2.2006 9:00

Re: DUBČEK

Kapitáne, ono tam opravdu bylo dost bývalých komunistů, ale neměli připravené vůbec nic. V takové sotuaci potom vítězí ten nejdrzejší, nejsympatičtější, nejatraktivnější, nejschopnější. A to byl Václav Klaus.
A že by návrat k socialismu s lidskou tváří? Tak to ani náhodou! Na to už nemáme všeobecně znárodněný průmysl, dokonce už z valné části ani ne ten průmysl. Neděje se nic jiného, než že Paroubkovi a Zemanovi došlo, že nemohou dělat sociálně demokratickou politiku v koalici s pravicí. Tak se jí zbavují a využívají skutečnosti, že národ většinou volí levicově. Celý kravál je z toho, že pravice přichází o možnost participovat na exekutivě. Brání se,  jistěže všemi dostupnými  prostředky.
kapitán 1.2.2006 9:09

Re: Re: STÁTNÍ (znárodněný) průmysl

Ale chuť socanů mít "svůj" průmysl to je.
Až vymění nedobytné investiční pobídky za FABRIKU v Hranicích - založí BRIGÁDU soc.prc.
Udělají EXPERIMENT a rozdají akcie ZAMĚSTNANCůM. To přeci chtěl Zeman místo privatizace. 
Vorda 1.2.2006 9:41

Re: Re: Re: STÁTNÍ (znárodněný) průmysl

Nerozumím vám. A když to všechno, co říkáte udělají, tak se stane co??? 
ferry 1.2.2006 9:48

Re: Re: Re: Re: STÁTNÍ (znárodněný) průmysl

Půjde to všechno do hajzlu a vy budete spolu s námi stát frontu na hajzpapír.
k. 1.2.2006 8:17

Já jsem byla v lékárně.

Pan ministr vsadil na závist MČČ (malého českého člověka - to pro později narozené) a vykřikuje jak se pakují lékárníci a jak jim přistřihne třemi procenty křidýlka. Zeptejte se v lékárně, kolik léků bylo v této mediálně rušné době "zdraženo" pro zákazníka - pacienta. Neslyšela jsem o tom, že se rapidně snížila dotace léků na předpis. Jen jsem čučela. Pro malé lékárny jsou 3% na rabatu opravdu velmi bolestivé. Zkusil si někdo z těch úžasných odborníků představit, že republika není jen Praha, ale i městečka o 10 tis. obyvatelích? A je Vám 70 roků a nemáte auto.  
vaca 1.2.2006 8:41

I já jsem byl v lékárně.

A proc v tech malych mestech lekarny zaviraji v pet, v sobotu maji zavreno a sluzby uz davno nedrzi?
Karel 1.2.2006 11:07

Re: I já jsem byl v lékárně.

Protože mají i tak nahrabáno, tak co by se "dřeli". Na nás pacienty se můžou vytentočkovat.Tak je to jednoduché! A ještě se licoměrně tváří, že zkrachují. Kdyby jim to opravdu hrozilo to by se jinak točili.
Ladislav N. 1.2.2006 12:33

Re: Re: I já jsem byl v lékárně.

Jo, kdyby se snažili, chodili by do lékárny i spát.  Co kdyby se někdo zapomněl v hospodě a potřeboval léky ve dvě v noci?
Vorda 1.2.2006 8:50

Re: Já jsem byla v lékárně.

No a co si představujete pod pojmem rabat?
Antonín Hrbek 1.2.2006 8:51

Re: Já jsem byla v lékárně.

Vážená paní,
pan Chudoba Vám asi opomenul sdělit některé skutečnosti
Hlavním cílem dřívejších lékáren bylo zabezpečovat pacienty potřebnými léky. Na tuto činnost měly monopol. Hlavním cílem současných lékáren je zisk majitele, zabezpečování pacientů potřebnými léky je jen jednou z dílčích oblastí tvorby zisku. Avšak trvají na zachování monopolu.. Jenomže každý monopol je spojen s regulací, zejména pokud jde o veřejné prostředky.
Současné lékárny jsou obchodními subjekty v oblasti služeb jako každé jiné. Není proto sebemenší důvod aby jim stát zabezpečoval existenci.
Efektivnost investic do lékáren se projevil v jejich enormím růstu. Je ovšem pozoruhodné, že tento růst nebyl řízen snahou zvýšit dostupnost služeb pro pacienty, ale odčerpat zisk jiným.
V Praze 7 Bubny byla odjakživa jedna lékárna. Nyní jsou tam čtyři, vzdálené od sebe 50 až 200 m. Jistě pro pohodlí pacientů. Je to více než prodejen potravin, které jsou dvě. Na "malém" městě Třeboni byla dojakživa jedna lékárna, nyní jsou tam tři. Když si vezmete telefonní seznam, tak snadno zjistíte, kolik je v kterém městě lékáren i jak jsou od sebe vzáleny. Tak například Kladno má nejméně 13 lékáren. Podobně je to i v dalších městech. Není také úkolem státu, aby byla lékárna ve všech obcích. Je to úkol samosprávy.
V současné době provádějí lékárny tyto činnosti:
- výdej léků plně hrazených veřejným pojištěním
- výdej léků částečně hrazených veřejným pojištěním s inkasem příplatku pacienta
- prakticky monopolní prodej volně prodejných léků
- částečně monopolní prodej ostatního zboží. Řešení: - umožnit aby léky vydával přímo ošetřující lékař - udržet monopol vydávání léků a regulaci cen jen na oblast veřejného pojištění; předpis léků s příplatkem se provádí se souhlasem pacienta, který tím souhlasí i s volnou cenou i když má možnost jiné volby. - úplně uvolnit prodej volně prodejných léků
Mirek Šejna 1.2.2006 9:11

Pane Hrbku,

mám obavy, že vaše vysvětlování je zbytečné. Místní hurá-pravicová horda totiž právě toto považuje za ten pravý trh. Podle nich je to tehdy, kdy občan má nařízeno povinně platit pojištění a "volně-tržní" lékárník má právo ždímat pojištěnce dle libosti bez regulace. A nejdojemnější je boj lékárníků (za podpory ODS) proti tomu, aby léky mohl vydávat rovnou lékař. To je boj o "svobodný" trh jak vyšitý.
Vorda 1.2.2006 9:51

Re: Pane Hrbku,

Mirku Šejno, jste zde opravdu jeden z prvních, kdo přesně definuje "hrdinný"  boj lékárníků podporovaných tržními patlaly z ODS za jejich postsocialistické příjmy . Děkuji.
Ladislav N. 1.2.2006 10:23

Re: Trh vs. tuhá státní regulace

Šejna je trouba, který blábolí cosi o trhu, a přitom chce lékárníkům regulovat výšku marží.
Vorda 1.2.2006 10:28

Re: Re: Trh vs. tuhá státní regulace

Ladislave N., nad vaší reakcí jsem ztuhl. Já totiž myslel, že rozumíte vztahům na trhu. A ono ani náhodou...  Pan Šejna má stopro pravdu. Vy jste úplně mimo. 
Ladislav N. 1.2.2006 10:56

Re: Re: Re: Trh vs. tuhá státní regulace

Jde o to, co si kdo představujeme jako TRH. Různých "nastavovačů" a "seřizovačů" či "regulátorů" trhu tady pindá celá spousta, aniž by chápali, že trh, aby vůbec mohl existovat, musí být SVOBODNÝ.  Zkuste si to promyslet. Vykřikovat o lékárnících jako vydřiduších, když mají marži nižší, než všechny ostatní obchody v okolí, je projev negramotnosti či dokonce selektivní idiocie a s TRHEM to nemá nic společného.
trouba Šejna 1.2.2006 11:04

Trh je tehdy...

trh je tehdy, když existuje volná nabídka a poptávka. TRH není tehdy, když poptávka je nařízena povinně státem ve výši určitého procenta platu formou zdravotního pojištění. A tato povinně vytvořená poptávka je pak uspokojována monopolní nabídkou ve formě licencovaných lékáren. Až tohle pochopíte Ladislave, pak Vám trouba Šejna nebude muset vysvětlovat základní postuláty TRHU.
J.B.Marconi 1.2.2006 11:24

Re: Trh je tehdy...

Trh v lékárnách předepisují lékaři nebo někde na nádraží ???