27.5.2024 | Svátek má Valdemar


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sven Australan 16.1.2010 8:39

čo bolo...

 Snad je to i prokletí toho jmena.  Pokud si pamatuji z historie, ve třicátých letech minulého století, byla jakási Lady Asthon známá svými pronacistickými názory a konekcemi.               Proto nás nemůže překvapit, že nějaká paní Asthon má názory prokomunistické.                   Rozdílné v tom, ovšem je, že tehdejší Lady A. nemohla ovlivnit život Evropy, kdežto tato k...a  ano a tím uškodit všem !

a 15.1.2010 21:31

odpustit, ale pozorovat

Ovšemže pan Füle je nejspíš speciální případ .. Vstoupit k rudochům už na gymplu - takových moc nebylo. (Taky jsem znal jednoho, co pak studoval v matičce Moskvě měždunarodnyje otnmošenija, ale na gymlu byl pořád jen svazákem.) Kdo z nás mu ale vidí do kebule a ví, zda je to Jekyl nebo Hyde? Je horší Sabina, Machar, Fučík, Burian, Nohavica nebo Čert nebo zrovna Ty? Po těch jmenovaných zůstane i hodně pozitivního. Možná i panu panu Füle. Řekl bych: odpustit, ale pozorovat.

vvlllaaaa 15.1.2010 21:07

Národ sobě

Vím,že co zde napíšu, bude podrobně sledovat auchovávat několik desítek lidí. Jsme v zemi,která se tím živila za císaře pána,za komunistů a i teď. Tato smetánka bude příště taky cinkat klíči a my ji budeme zase naivně volit do křesel. Proč? Protože jsme národ bez paměti. Národ bez hrdosti a bez hrdinů. Hrdiny jsme zavírali,nebo jim závidíme a pomlouváme je.Nemáme úctu ani morálku. Umíme lemtat pivo a kdyby byly lentilky za korunu,tak to jíme místo chleba.Kde je chyba?To je přeci jedno,zítra nás čeká den plný příležitostí pomluvit,okrást,podvést. Tak vzhůru do toho!

AeroKarel 15.1.2010 21:27

Re: Národ sobě

Změníte-li to na první osobu jednotného čísla, klidně s vámi budu souhlasit.

Jirka 15.1.2010 21:29

Re: Národ sobě

Čuráme po větru, mlátíme prázdnou slámu, lížeme si rány, litujeme se a odmindrákováváme se tím, že to házíme na druhé. Takoví jsme my. Je to dáno zeměpisnou šířkou, málo slunce, střídání ročních období. V létě to jde, na podzim spadne listí a brada, v zimě se nudíme a na jaře myslíme na to, jak nám bude zase horko. Vždy je možno to na něco svést. Lituji severské národy, ty musejí mít všechny naše vlastnosti umocněné na druhou. Tam musí být nenávisti.

L 15.1.2010 20:07

Komunistum se ma odpustit

Si myslim, ze komunistum se ma odpustit, protoze tak to je spravne. Ale napred obesit a pak odpustit. Hehehe.

T. Kohout 15.1.2010 19:35

úřada, služebník, sloužící pes

Někdo je "Universal Soldier" a jiný je univerzální politik. Úřada, dalo by se říci. Možná to tak i je.

I já pamatuji z kom časů, že bylo tvrdé kom jádro, maniakální nesmiřitelní fanatici, a pak byli docela normální lidi, kteří se často snažili pomoci i nám, nekomunistům. Určitě ta škála charakterů i v kom partii byla gigantická.

Abraham 15.1.2010 17:13

Tak já vám to řeknu otevřene

až se změní doba,kde je psáno, že se nezměníte i vy  autore.

PROKOP BUBEN 15.1.2010 17:04

JISTÉ JE

Že druh širokorozchodně použitelných byl pěstován záměrně a to již proto, aby se mohli v jiné společnosti orientovat, zatímco širokým vrstvám byl servírovánoblbovácký koktejl......Kdo mu nepřišel na šmak a plival byl ničen, stejně, jako ti, kteří se hodlali nějakým jiným způsobem vyrovnat v jazykové vybavenosti a přehledu, pokud se ovšem zavčas neupsali satanovi....

AeroKarel 15.1.2010 21:28

Re: JISTÉ JE

Některým i prokopli buben.

. 15.1.2010 16:47

Pokřivené charaktery

A o tom to je. Tento typ lidí nemá nic společného s nějakými ideami, tento typ lidí má pokřivený charakter. Je zbytečné jim omílat např. komunistickou minulost, protože ve středověku by nejspíš tito lidé nabídli své zkušenosti inkvizici. Tento druh lidí má však ostré lokty, drzá čela a proto si vždycky zajistí nějlepší místo na slunci. Tomu se ale nedá zabránit. Tak to vždy bylo, tak to je a tak tomu bude vždycky.

stara stanova kuze 15.1.2010 16:01

www.svazky.cz

tam je prakticky kazdy, jen Fulle ne. Pritom by tam jako diplomat posazeny v Zeneve mel byt, StB ho MUSELA proverovat

Kde jsou, jsou , kam se podely nektere spisy ?

Ma pro to nekdo nejake vysvetleni ?

Raul 15.1.2010 14:39

Prezident za Eurokomisaře

Šlouf s Weiglem si udělali z českého elektorátu prdel.

libero 15.1.2010 15:27

Re: Prezident za Eurokomisaře

U vás nošení dříví do lesa.

kacir 15.1.2010 14:37

Bolševik Füle, pardon vlastně demokrat, nabízí služby kdekomu ...

nejdřív totalitnímu režimu, který ho vyškolil na elitní moskevské MGIMO a vůbec ho nezajímalo, komu bude sloužit, no a když to padlo, tak hned otočil ....

To jsou nejlepší úředníčci, tihle lokajové, kteří se řídí heslem "Ukažte mi ten režim, se kterým bych neuměl spolupracovat!"

REX 15.1.2010 14:31

Ostuda na pokračování

Stydím se za Českou republiku, která není sto po 20 letch od pádu bolševika poslat na tak významnou  pozici slušného člověka. A ještě snad tajně čekáme,, že nám ty naše postbolševiky zkritizuje někdo za nás. To je opravdu k zoufání.

Jiří K. 15.1.2010 15:18

Re: Ostuda na pokračování? Žádná se nekonala a nekoná!!

Osobně se klidně REXi styďte za co je Vám libo, ale skutečnost je taková, že Evropa nám ukázala, co je v dnešním svěrě důležité a co ani nestojí za řeč.

Na rozdíl od některých zamindrákovaných Čechů, zejména žurnalistů (zejména Radiožurnálových, tam vybubnovávali očekávanou ostudu okolo Füleho "grilování" od časného rána po celý den) se ti europoslanci nezodpovědní a lehkomyslní slabomyslně ptali jenom na samé nepodstatné a zavádějící věci - třeba jak si představuje další rozšiřování EU - místo toho, aby z minulosti pana Füleho udělali kardinální problém (asi holt ČRo 1 vůbec neposlouchali) zle nám za takového kandidáta vyčinili.

Dokonce sklidil potlesk. Asi v tom má své předlouhé prsty KGB, STB, GRU, Čeka, možná i Fru-fru i OPBH na LVT.

Zato narazila ta Bulharka. Přitom možná ani v BKS nebyla a najednou jako vadí, že někdo v rodině krade, machinuje, či tuneluje, či co. Takové bagately.

Nebo že by dnešní zloděj byl fakt nebezpečnější, než včerejší komunista?

libero 15.1.2010 15:28

Re: Ostuda na pokračování? Žádná se nekonala a nekoná!!

Koukám položka jako "morální integrita" vás moc nebere. Proč asi?

Jiří K. 15.1.2010 15:39

Re: Ostuda na pokračování? Žádná se nekonala a nekoná!!

Ale bere, bere, ovšem asi si představuji (podobně jako většina Europoslanců) poněkud jinak, než ji chápe určitá část české populace. Část s hypertrofovanými zpětnými zrcátky, která ovšem používá selektivně, účelově a zaujatě pouze na historii starší dvaceti let.

O lumpárny mladšího data se nesluší zajímat.

libero 15.1.2010 16:34

"O lumpárny mladšího data se nesluší zajímat."

To ovšem tvrdíte vy.

Já se domnívám, že zajímavý je celý životopis kandidáta. A každého.

A že jako je kaňkou členství v NSDAP nebo co to teď mají místo ní Němci, u nás v DS, tak i v KSČ(M).

Levičáci se většinou omezují jen na ten fašismus a nacismus a ještě ho označují za pravicový.

V. Novák 15.1.2010 16:58

Re: "O lumpárny mladšího data se nesluší zajímat."

No, pro ty relevantní - tedy poslance EP - asi je důležitější, jestli není kandidát mafián, než bývalý komunista a absolvent sovětské elitní školy pro diplomaty. Tedy člověk nepochybně schopný, vzdělaný a světa znalý. Blbcům ovšem vadit bude v každém případě - vždyť jom stojí v cestě. Ze stejného důvodu tolik Němců znenávidělo Židy - byli chytřejší.

Máme v EP ty poslance, které jsme tam demokraticky navolili. Tedy já jsem je tam volil - a jak vy?

Na Fülem mi vadí spíš to, že jako student MGIMO i kariérní diplomat byl spíše v podřízené pozici a dělal politiku, kterou mu nadřízení nalajnovali. jako komisař by ji měl vytvářet. A TO může být problém.

Lea 15.1.2010 14:17

jojo

jsou rozlezlí všude. Karel Dyba nás už několik let zastupuje při OECD a nerada bych se mýlila, žádné protesty z vaší strany jsem pane Doležale nezaznamela.

libero 15.1.2010 15:26

Re: jojo

Ten Dyba také studoval na MGIMO, nebo to je jen vaše posedlost?

kopec 15.1.2010 16:07

Re: jojo

pane libero, vy si predstavujete, ze na MGIMO studovali pouze clenove KGB+ pan Fulle.Na Googlu si muzeme najit, ze tam studovali diplomate temer ze vsech evropskych zemi.Vysoka odborna uroven tohoto institutu byla znama a studim na nem bylo ke cti kazdeho absolventa.

libero 15.1.2010 16:36

Re: jojo

Spíš než KGB bych podezříval STB, i když i ta KGB mezi studenty nepochybně brousila. Ale soudruha Füleho tam vyslala KSČ, to je ten hlavní problém.

kopec 16.1.2010 10:31

Re: jojo

To byla jina KSC, co vyslala s. Klause na studium do USA?

Jiří K. 15.1.2010 17:37

Re: jojo

Teď jste si ovšem libero pořádně naběhl. Gratuluji!

Jak je tomu u Dyby s onou morální integritou? Ta platí jenom pro někoho? U Dyby nevadilo (když býval ministrem) a nevadí, že byl také členem KSČ?

Jeho hora másla na hlavě z dob, kdy ministroval  (např privatizace SPT Telecom a nebo dění, či spíše nedění, kolem problému LTO. . .), je skvělým příkladem oněch lumpáren mladšího data. Takovýto člověk měl skončit ve výkonu trestu (nebo alespoň na onom legendárním smetišti dějin) a ne zastupovat stát v mezinárodní instituci.

Ovšem jeho jmenování a instalace proběhly skrtytě, potichoučku, vždyť je to "náš" člověk, trochu lump, ale náš lump. Není-liž pravda, libero, Bohumile, redaktůrci Radiožurnálu a ostatní znepokojení, ublížení a frustrovaní?

Budař 15.1.2010 20:55

Re: jojo

 Jirko, on si nenaběhl, je vidět že jsi tu dobu neprožil, nebo jsi ji prožil, ale stál si na druhé straně barikády a proto mluvíš z cesty. Ve výkonu trestu měli být lidé  s myšlením , jako máš ty. Za to, že nás starší připravili o čtyřicet let produktivního života. Hnili jsme tady za železnou oponou a poslouchali, jak ti zlí kapitalisté tam na západě, vykořisťují dělnickou třídy. Když se potom náhodou dostal někdo na západ, např. se sportem, tak si myslel, že je na jiné planetě. Tak s těma kecama jdi do pr...e. Nejde to číst.

Jiří K. 15.1.2010 22:40

Re: jojo

Naběhl si a pořádně. Jinak dobu jsem prožil a dost dlouho, pamatuji Beatles, Sputnik, karibskou krizi i atentát na Kennedyho, nevím, proč to do toho Budaři pleteš (asi si tykáme, jsme všichni odboráři, že?).

Se 40 lety ztraceného života nic nenaděláme, to se stalo, ten režim nám byl po válce vnucen a udržován i tanky, v podstatě nebylo jiné (rozuměj svobodné) volby.

Ovšem po 89 jsme měli vše ve svých vlastních rukou, nikdo nám nic násilím a tanky nenutil, žádné informbyro nás k žádným nesmyslům netlačilo, naopak byly k dispozici zkušenosti ze 40 let úspěšné a svobodné cesty rozvoje západní společnosti. Proto těm Dybům a spol. ta svinstva, která svými "českými cestami" a experimenty nadělali či připustili (zmíněné LTO, zhasnutí pro pochybné privatizace, tunelování firem, bank, fondů, kampeliček, zdravotních i jiných pojišťoven, znovuzavedení stranické legitimace, tentokrát modré barvy, jako pracovní knížky pro lukrativní posty atd., atp, etc. ...), tak vyčítám. To nebylo nutné, tomu jsme se mohli a měli vyhnout.

Měli svobodu volby postupu a nadšenou podporu lidí i médií, dokonce ochotu k utahování opasků a jednu z nejlepších startovních pozic ze všech postkomunistických zemí. Tím více jim ovšem vyčítám, jak to vše dokázali promrhat a připravit lidi o iluze. Prakticky nikdo za to nebyl postižen. Trestně, ba ani morálně.

To podle mne představuje mnohem závažnější problém pro morálku a větší i aktuálnější (možností recidivy - viz např. Opencard) nebezpečí pro společnost, než nějaký pan Füle. Ti viníci a pachatelé totiž takřka všichni stále žijí a svobodně užívají nakradených miliónů a miliard či přidělených prebend.

Raul 15.1.2010 14:16

Jakeš má větší charakter než Fülle

Teorie konvergence  vznikla v minulém století a hlásala, že se oba bloky prolnou. Proti této teorii ostře vystupovali bolševici a nesouhlasili s ní ani někteří důslední chartisté. Dnešní doba naznačuje, že moc ve východní Evropě se drží kariéristů víc než zásadových lidí. Kariéristy plodí bezmoc ( bez ohledu na to jestli mocné představují fašisté, komunisté nebo demokratičtí utilitaristé ).