26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
brána 15.1.2010 12:21

Re: Bulvárním žurnalistou se člověk nerodí, ale stává

V minulém století existoval v Německu fašistický režim. Ten jednou skončil a velká část střední třídy  - inteligence, která se přirozeně podílela na péči o prosperitu  tohoto systému - se stal veřejnými odpůrci fašismu. A obvzláště nositelé vyšších funkcí se při tom mnohokráte velmi zapotili. 

Harpyje 15.1.2010 12:27

Re: Bulvárním žurnalistou se člověk nerodí, ale stává

Aha, tak proto se vládnoucí strana v Německu jmenovala FDAP. Teď už je mi všechno jasné.

Harpyje 15.1.2010 12:16

Re: Bulvárním žurnalistou se člověk nerodí, ale stává

"Upoceným antifašismem se v Německu zaštiťují ti, kteří z ´fašismu´profitovali? To je ale velmi zajímavá myšlenka! Mohl byste ji trochu rozvést a jmenovat osoby, u kterých tomu tak bylo?

brána 15.1.2010 12:33

Re: Bulvárním žurnalistou se člověk nerodí, ale stává

Takých bylo pane Herpyje. Třeba taková malá sympatická ryba - rodina Bechstein, která pečuje o výrobu nejlepších klavírů v Německu. Ta pečovala finančně o Hitlerovu kariéru odpočátku. Po válce musela velmi dlouho přesvědčovat okolí a hlavně sebe o svých liberálních hodnotách a mnohdy setsakra upoceně.

Modrý Klokan 15.1.2010 12:43

Re: Harpyje

Čemu se tak vyjeveně divíte? Česká analogie Vám uniká? Jste slepá, že nevidíte dřívější nadějné komunistické kádry a jejich tehdejší "manažery", jak se nyní zaštiťují fakt trapným, vylhaným a manipulativním "upoceným antikomunismem"?

Saul 15.1.2010 11:44

Tentokrát dobré ...

... až výborné.

lucinapes 15.1.2010 11:25

sověti, stejně jako nacisti

sověti, stejně jako nacisti, fašisti, bolševici .- co je na tom divného? My jsme Češi (někteří jsou navíc Moravani) a valnou většinou jsme se bolševiky nebo komunisty necítili a urazilo by nás, kdyby o nás někdo tvrdil, že to nebo ono zvěrstvo či hovadinu dělali Češi, místo komunisti, (i když u Němců nám to přijde samozřejmé). Tahle schizofrenie je patrně součástí pudu sebezáchovy, bez tohohle sebeklamu bychom snad ani nemohli vylézt  na ulici. Navíc Sověty bylo opravdu mnoho národů, a většina lidí z nich se sověty nikdy necítilo. Absurdní? To dějiny holt jsou.

Pedro 15.1.2010 11:59

Re: sověti, stejně jako nacisti

Lucino, jenom malá poznámka - nezapomínejte na Slezany ....

BuBu 15.1.2010 11:16

Pan Füle . . . . je profesionál . . .

. . . každým coulem . . . . ale hlavně "nepostradatelný odborník" - ostatně, jako všichni komunisté !!!!!!

A tak - pokud přijdou Číňané, bude v potu tváře pracovat pro ně . . . . . nebo přijde-li Obama - přehodí přes plece "vlajku z pruhů a hvězd" . . . a pomaže do Bílého domu !!!! Holt odborník je odborník !!!!

Moje babička (dej jí Pán Bůh věčnou slávu)  by však řekla : Dobytek jeden komunistická - kam vítr. . .  tam plášť !!!!!

honzak 15.1.2010 11:44

Re: Pan Füle . . . . je profesionál . . .

babička má sice lidsky 110% pravdu, ale tak to v diplomacii chodí. Máte někoho lepšího?

libero 15.1.2010 11:58

Re: Pan Füle . . . . je profesionál . . .

Jistěže by se lepší našel, nejsou zde jen prekabátění bolševíci. Záleží jen kdo a jak hledá. I ten Vondra, konec konců.

Vodička-sapér 15.1.2010 12:19

Re: Pan Füle . . . . je profesionál . . .

BuBu, na tu Vaši babičku  Méry si moc dobře vzpomínám. Ta měla dva colťáky za pasem a nad hlavou točila lasem, hřebce zkrotila lehce, ať ten chca nechca.Jo a do volebního boje chodila jedině za kovboje. Šťastná to, v životě svém , žena, Pán Bůh už ji slávu dávno dal , tak tady nenoste dříví do lesa,Vy, každým coulem "odborníku".Vaše bábrlinka , bábrlinka z Podskalí......

Jiří K. 15.1.2010 15:47

Re: Pan Füle . . . . je profesionál . . .

Ano, milé BuBubu, na rozdíl od Vás opravdu je.

Neschopnost a nedostatek kvalitního vzdělání, odbornosti či profesionality dnes v Evropě nelze nahrazovat politickou angažovaností, horlivostí a tím "správným" politickým myšlením.

A to, jak jsem na Füleho případu zjistil, některé lidi pořádně štve a bezmocně se vztekají.

Měl jste se raději více učit a pracovat na sobě.

BuBu 15.1.2010 17:47

Re: Pan Füle . . . . je profesionál . . .

Je tzo Váš názor - a já Vám jej neberu !!! Pouze dodávám, že bývalý bolševik (byývalý bolševik = bývalý černoch) . . . . dělá po tom všem, co zde za 40 let on a jeho soukmenovci napáchali - ostudu naší zemi . . . jako Brno !!! . . . . a staví nás před světem do pozice . . . že nemáme nic jiného EU nabídnout . . . . . .  než zase bolševika !!!

Jiří K. 15.1.2010 18:21

Re: Pan Füle . . . . je profesionál . . .

Kecy, milé BuBu.

Světu jsou Vaše antikomunistické komplexy a fóbie, na rozdíl od Vás a Vám podobných, šuma fuk, což prokazatelně předvedl při Füleho grilování. S výjimkou jednoho nizozemského polofašisty nikoho tento pseudoproblém (na rozdíl od napojení na mafii u manžela bulharské komisařky) nezajímal.

Pan Füle uspěl velice dobře, bylo mu zatleskáno a to asi nemůžete, společně s Bohumilem a dalšími, překousnout.

Hlavu vzůru a ...se učit, se učit, se učit... - pak se třeba budete moci příště ucházet také!

BuBu 15.1.2010 20:39

Re: Pan Füle . . . . je profesionál . . .

Pán ráčí být také bývalý . . . . . ? A jestli se domníváte, že mu tu funkci závidím - tak jste velmi . . . ale opravdu velmi . . . . špatný kádrovák !!!

Budař 15.1.2010 21:18

Re: Pan Füle . . . . je profesionál . . .

Jiří K., o jakém kvalitním profesionálovi mluvíš ? Co víš o jeho kvalitách ? Že studoval v Moskvě, kde nedávno ještě používali kuličkové počítadlo ? Tam že vychovávali vynikající diplomaty ? Vždyť oni je nikdy nepotřebovali, všechno  řešili silou. Kdyby vychovávali takové schopné kádry, tak by ten jejich komunistickej systém trval do dneška. Co předvedl při grilování ? Vždyť to na co se ho ptali, na to by odpověděl Pepík z 5. A, který umí anglicky. Vždyť tam někteří poslanci při tom chrápali, v čele s Mílou Ransdorfem. Tak zklidni hormóny.

V. Novák 15.1.2010 10:59

Nelíbí se vám EP?

Ale to je přece ten jediný orgán EU, který je volen přímo, který tedy nestrádá deficitem demokracie, jímž jste se tak zaklínali u Lisabonslé smlouvy.

Koho si občané Evropy do EP navolil, toho tam mají.

Vám se nelíbí? A volit jste byli?

Harpyje 15.1.2010 11:16

Re: Nelíbí se vám EP?

Pan Doležal píše o Evropském parlametu, paní vito?

V. Novák 15.1.2010 12:37

Re: Nelíbí se vám EP?

A ne snad? Ten výbor, kde Füleho neugrilovali podle obecného požadavku je výborem čeho?

Ne Evropského parlamentu, PANE HARPYJIi?

libero 15.1.2010 12:00

Re: Nelíbí se vám EP?

Ano, je volen přímo.

A až mu bude zodpovědna nějaká evropská vláda, až tam bude normální vládní většina a opozice, pak ho začnu považovat za normální součást demokratického systému.

Tedy stručně, až a když bude EU celkově demokratický systém.

V. Novák 15.1.2010 12:41

Re: Nelíbí se vám EP?

Přinejmenším při jmenování EK se EP projevuje - a zřejmě vyjadřuje vůli svých voličů. Je to nejdemokratičtější součást vedení EU.

A "až mu bude zodpovědna nějaká evropská vláda, až tam bude normální vládní většina a opozice", pak bude existovat evropský superstát - tedy něco z čeho jste ausgerechnet vy dostával kopřivku ledva jste se o tom zmínil...

Zajímavé, že příznivci LS a větší integrace (třeba já) o ničem podobném nemluvili.

vltava 15.1.2010 10:44

Pikantní v souvislosti s DS

Pikantní je, že DS je před správním soudem vytýkáno, že někteří její členové měli extremistickou minulost, nebo že její program navazuje na odkaz NSDAP. Přitom extremistická minulost je např. v parlamentu a vládě ČR nebo v orgánech EU běžná, a jeden by skoro řekl, že žádoucí. Odkaz na program NSDAP nalezneme také v nejednom programu dnešních politických stran, zvláště body " - Stát zajistí možnosti výdělku a životní

perspektivy občanů - Zrušení bezpracných příjmů - Rozdělení zisků velkopodniků" jdou jako refrén napříč levicovými stranami.

libero 15.1.2010 12:03

Re: Pikantní v souvislosti s DS

KohnBandita, J. Fischer .......

Ale levicoví zřejmě dle širokého povědomí blbli z touhy po spravedlivějším světě, "pravicoví" z vrozené špatnosti.

Normál Baťa.

vltava 15.1.2010 12:36

Re: Pikantní v souvislosti s DS

Spravedlivější svět chtěli oba a oba jen pro někoho. Nacisti pro rasu, komunisti pro třídu. Rasa špatná, třída dobrá.

Maryfox 15.1.2010 10:39

Je to jenom skvěle verbálně vybavený Terazky

Ano, nabídne se úplně komukoliv a pro většinu bude dobrý.Je to smutná cesta do Evropy s Fulem v čele.Začínám mít pocit, že s tímto státem nechci mít nic společného.

Peman 15.1.2010 10:16

To zase Česko vybralo....

To je vpravdě odpověď (drzost) dokazující, že se soudruh Fülle se svojí bolševickou minulostí zdaleka nerozešel. A replika na to je jednoduchá: "Soudruhu Fülle, na stejném místě a ve stejné době žili (museli žít) i mnozí další (bohužel). Ne každý se zachoval jako ty. Zkrátka, jestli je v každém skryta malinká sviňka, ne u každého vyroste ve velkou rudou svini jako se stalo tobě. Neboli jak napsal už dávno Karel Čapek: lidé se vybarví. Ty jsi se vybarvil do ruda. Teď bys měl tak akorát zalézt a držet hubu". A pro český národ a stát je to pěkná vizitka, takový Fülle. Když se vezme v úvahu, že byl vybrán před panem Vondrou, jehož osobní historie je také součástí doby a místa, obšem zcela jinak než u křiváčka Fülleho. Vždyť z tohoto hladiska i tragikomická postava bývalého komisaře Špidly je pro Fülleho nedostižný vzor....

Harpyje 15.1.2010 10:32

"pěkná vizitka"

I jiné státy tam neposílají zrovna výkvět. Možná, že tenhle Füle je alespoň kompetentní, i když je charakterová sv*ně. Zato Němci tam poslali neschopného blba Öttingera, bývalého min. předsedu Badem Würrtembergu, aby se ho zbavili. Nyní má obsadit post komisaře pro energetiku. To vypovídá hodně o kvalitě komise a významu, které ji jednotlivé členské státy přikládají.

honzak 15.1.2010 11:47

Re: "pěkná vizitka"

"Vykopnutí směrem vzhůru" je praktika, která se používá ve všech režimech. Jsem rád, že ani dokonalí Němci se jí neštítí.

Ten soudruh by si mohl pokecat s jinou odbornicí na energetiku. Je to bývalá učitelka němčiny a jmenuje se kuchtová...

janoryna 15.1.2010 10:13

bolševik není politická,

ale mravní orientace. nejsou jenom rudí, ale i modří, hnědí atd. dost často je poznáte podle užívaných slov a frází. stačí pár diskuzních příspěvků zde. budet taky kádrovat objednaného otaxikáře, lékaře, elektrikáře nebo instalatéra nebo budete jenom chtít, aby rozuměli své práci a provedli ji řádně v dohodnutém termínu ?