17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
libero 15.1.2010 12:08

Re: bolševik není politická,

Ne, bolševik je politická kategorie, to je komunista sovětského ražení a chování. Stejně jako fašista je stoupenec italského korporativismu a nacista stoupenec nacionálního socialismu.

Pokud blbne nějaký kupříkladu modrý, může být kdečím, podle toho, jak blbne, ale nemůže být bolševíkem, to už by zase nebyl modrý.

Raul 15.1.2010 10:03

Bolševici se rozpouštějí v EU první.

Kádry, to je oč tu běží.

Sven Australan 15.1.2010 9:40

čo bolo, to bolo....

 O panu Fule-m (nemám umlaufy), nic moc nevím, jen to, že je representant u EU a že je to bývalý (?) komunista.  OK, když Vám to, Češi nevadí, Vaše věc !  Měl bych však jednu otázku.  Mohl by někdo zručný zjistit a zveřejnit, za jakých podmínek má v EU nahrazovat Fule-ho pan Chmiel, bývalý diplomat v Nigerii a neoblíbemý velvyslanec Č.R. v Austrálii.  Kde tento pán studoval diplomacii ? Ještě v Moskvě, anebo už po "sametu" někde v civilisaci ?  Kdo o těchto "umístěnkách" u Vás rozhoduje ? Zamini ?, President ?, Senát ?, Parlament ?, anebo parta vlivných neobolševických parchantů ? !!!!!

Pedro 15.1.2010 9:51

Re: čo bolo, to bolo....

Svene, když máte nadefinovanou českou klávesnici, (a to jak vidím máte) tak  n e j d ř í v e zmáčkněte na pravě straně klávesnici (někdo ji má v horní řadě, já ji mám na této klávesnici v prostřední řadě) "svislé lomítko - apostrof -obrácené lomítko - vodorovná dvojtečka" a pak příslušnou samohlásku - u, a, e. Ta vodorovná dvojtečka udělá příslušný "umlauf" - ü, ä, ë. Ozvěte se, zda to funguje. Zdravím ke klokanům  

Pedro 15.1.2010 9:51

Re: čo bolo, to bolo....

... zmáčkněte klávesu .... samozřejmě

Sven Australan 15.1.2010 10:11

Re: čo bolo, to bolo....

 Pedro, děkuji moc, člověk není nikdy dost starý, aby se něco nenaučil ! - Füle, Füle ! Jde to !

Pedro 15.1.2010 10:13

Re: čo bolo, to bolo....

Výborně, rád jsem pomohl. Snad to pomohlo i jiným. Zdravím

honzak 15.1.2010 10:26

Re: čo bolo, to bolo....

Ügen! Dobrá finta. Tölökö z Téléké!

P. 15.1.2010 11:41

Re: čo bolo, to bolo....

...akorat, ze to neni "umlauf", ale "umlaut".

Pedro 15.1.2010 12:04

Re: čo bolo, to bolo....

Vida, to jsem si ani nevšiml, že jsem se překlepl. Danke schön.

Koblížek 15.1.2010 15:14

Re: čo bolo, to bolo....

Künde, je tam umlatut...

LaLinea 15.1.2010 16:59

Re: čo bolo, to bolo....

Zdravím,

kde a kdy studoval Chmiel nevim, ale podle vyjádření Topolánka, které jsem slyšel v rozhlase, jej nominovala ODS na místo místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, nebo jak se to jmenuje, kde má nahradit právě Fülleho.

Dosud byl Fülle členem vlády a nikdo proti němu nic neměl - alespo¨n se tak moc nahlas neprojevoval.

Proč je Chmiel neoblíbený v AU?

Sven Australan 17.1.2010 6:54

Re: čo bolo, to bolo....

 Když se vloni na velvyslanectví Č.R. v Canberra oslavoval 28.říjen, pan Chmiel pozval hrstku krajanů - Čechů a Slováků, zato několik tuctů Madarů a Rakušanů. Z australského krajanského tisku nikoho ! Vypadalo to jako oslava Rakousko-Uherska !  K personálu velvyslanectví, se choval s despektem bossa, totéž (prý) bylo i v Nigerii.

kulis ellinas 15.1.2010 9:31

Pan Doležal občas deklaruje že je křesťan

tak mi to vychází z jeho poznámek tu a tam v článcích rozesetých. Jako takový by měl vědět, že existuje něco jako OBRAT, že ano. Jak může někdo jiný než Bůh vědět, zda ten člověk neolitoval svého chybného tehdejšího postoje a nedal se na cestu pravou. A tvrdit, že je člověk takový či onaký jen proto, že kdysi pochybil, je konstrukce založená na farizejském postoji. 

xy 15.1.2010 9:30

Pravda

je, že pan Fülle absolvoval elitní školu pro vysoké vládní úředníky SSSR MGIMO. Absolventi této školy se v lednu 1999 po nabytí platnosti zákona o bezpečnostních prověrkách ocitli na černé listině těch, kteří nemohou prověrku dostat. Novelou tato kategorie bryskně vypadla a někdo si dokonce může myslet, že kvůli jistým konkrétním jménům které bylo nutno kultivovat. Politicky jako pana Fülleho nebo ekonomicky jako šéfa Penty. Jinak EK je rudá jako první leninova vláda a EU se stala novodobými Sověty. Včetně titulu "komisař", který vymysleli Leninovi jakobíni s rukama od krve až po ramena Totalitní Lisabonská smlouva a zejména nátlak na jednotlivé "odpůrce" mezi top politiky o tom svědčí více než dobře.

Štváč 15.1.2010 9:16

naprostý nesmysl

je povídání o tom, že by se nenašel jiný člověk s takovými schopnostmi, jako má charakterová kreatura Fülle. Pitomost Topolánka a záměr bolševiků byl prosadit tohoto komunistického sraba do EU. Vstoupit k bolševikovi v 80 letech bylo už dost velké svinstvo a tak za "odměnu" měli tito lidé buď uklízet ve státních službách, nebo dělat u podnikatele. Krást, ničit stát, lhát  za hezké prachy a pak dostat od téhož státu /demokratického/ další finanční dárek nadosmrti, mohou udělat jen troubové českého národa. Mohou si to dovolit, hradní intrikán občanskou společnost nepodporuje tak proč by se lidi sešli a před parlamentem zařvali. Bohužel na to nejsou zvyklí a tito hajzlíci s tím počítají.

Sven Australan 15.1.2010 9:47

Re: naprostý nesmysl

 Cituji : Vstoupit k bolševikovi v 80 letech bylo už dost velké svinstvo a tak..... - konec citátu.   Vstoupit k bolševikovi (tedy do KSČ) bylo a je velké svinstvo KDYKOLIV !

Štváč 15.1.2010 10:02

Re: naprostý nesmysl

souhlasím, jen jsem chtěl tomu bolševikovi víc ublížit, tady /na NP/ si je už moc lidí nepamatuje.

P. 15.1.2010 11:50

Re: naprostý nesmysl

To bych neřekl. Můj otec vstoupil do KSČ z mladistvého přesvědčení v roce 1924 (ve 22. letech) a v roce 1948 zase (z rozumového přesvědčení) vystoupil.

Budař 15.1.2010 10:34

Re: naprostý nesmysl

Nevím, že nyní by byl na hradě nějaký intrikán. Býval tam, teď ještě intrikuje v důchodu. Byl zatrpklý z toho že Klaus vyhrál volby v OF a poté z OF odešel založil stranu která vyhrála volby . To V.Havel nemůže přenést přes srdce dodnes. Proto to tady po celou dobu jeho vládnutí " rozorával " kecama o " blbé náladě atd. " To jenom proto, že jeho kamarádi z disentu např. soudruzi Dienstbier a Pithart a další, byli bez postů. Právě tito osvícení intrikáni, nikým nevoleni, by chtěli rozhodovat o osudu lidí a houfujou se v různých občanských společnostech.

ladislav 15.1.2010 10:55

Re: naprostý nesmysl

Budaři ty budeš zajisté excelentní "neinformovaný jedinec", pokud vůbec tušíš,co to slovo znamený, pořád plné ruce, buď lopata, nebo lahváč.Prostě výkvět národa.

Budař 15.1.2010 11:21

Re: naprostý nesmysl

Co to slovo znamený, to netuším, nevím o jaké slovo ti jde ? Jestli intrikán, tak vím co znamená, asi na rozdíl od tebe, který  /dle reakce / jsi  zřejmě moc chytrosti nepobral. Výkvět národa budeš asi ty. Už možná teď jsi sjetej a s tím lahváčem u bufetu si tě dovedu představit, ta lopata mně ale k tobě nepasuje. Ty budeš taková netahavka, líhan.

K. Babák 15.1.2010 8:58

Nic nového pod sluncem

Pro mnoho lidí je práce, věda nebo rodina důležitější než tak zvaně obecné pravdy. Zvláště tehdy, když se ideologie shodují v tom, že musí odstranit (v lepším případě jen profesně) zastánce nebo i neprotivníky těch jiných. Přečtěte si Souostroví Gulag, a zamyslete se nad tím, kolik tam bylo lidí, kteří se provinili tím, že pracovali v okupovaných územích jako učitelé nebo v obecních správách. 

K. Babák 15.1.2010 9:39

Re: Nic nového pod sluncem - nechtěl jsem mačkat ENTER

Profesor Vyšší princip by svým jednáním odsoudil celou třídu k popravě (předpokládám, že tvrzení o skutečné události je poněkud přehnané) a přece se do nás vtlouká, že kdo se tak nechoval, byl zbabělec nebo přisluhovač režimu.

Zamyslete se nad tím, kolik z nás je ochotno odsoudit svoje předky za to, že se nedali při heydrichiádě zastřelit (pokud možno dříve, než zplodili potomstvo) a místo toho se chovali jako uvědomělí občané protektorátu. Přejít k přijímání pod jednou bylo pro naše předky daleko horší, než vystoupit z KSČ. A přece to udělali. Myslí si snad někdo, že si měli vzít příklad z ruských starověrců, kteří si usekávali prsty na pravé ruce, když se podle příkazu Petra I. měli křižovat třemi prsty místo dvou? Někteří aspoň emigrovali, ale my jsme většinou potomci těch, kteří zůstali.

Tento příspěvek není o Štefanu Fülle. Je o tom, co vyjádřil Jindřich Navarrský slovy, že Paříž stojí za jednu mši. Někomu holt stálo dobré zaměstnání nebo kvalitní vzdělání za členství v KSČ. Já sám jsem u nich nebyl. A když za mnou přišli s přihláškou, dokázal jsem jim říci, že neaspiruji na žádné ukrativní místo, tak ať jdou pryč. A protože jsem přece jen něco uměl (a protože to byli slušní lidé), tak mi to prošlo. A po převratu jsem se nikam netlačil.

Byly doby (a ne příliš dávno), kdy nekatolík u nás podléhal stejným omezením, jako později nekomunista. Fanatičtí komunisté, katolíci, baptisté, muslimové, židi i bojovníci proti čemukoli patří do jednoho pytle. Ale kdo chce s vlky býti.... A ti vlci tu jsou a bohužel budou.

K. Babák 15.1.2010 9:41

Re: Nic nového pod sluncem - nechtěl jsem mačkat ENTER

lukrativní

5P 15.1.2010 8:56

jak už jsem zde napsal

Fülle je určitě chytřejší než stošpidlů. V hlavě to má určitě srovnané. A největší radost má určitě Putin, který má konečně v EP důstojného zástupce.

vltava 15.1.2010 10:50

Re: jak už jsem zde napsal

Putin tam má nejednoho zástupce.

M. Zima 15.1.2010 8:45

To, že karierista Fýle

skočí po postu, který je zbytečný a zřízen pouze následkem kLausových eskapád je sice šaškárna, ale není to nic proti Havlovu ochrannému statementu, že se diplomacie jinde neučila, nežli na KGB škole v Moskvě. To je ten opravdový gól našeho filosofa a literáta.

ufik 15.1.2010 8:23

Mel byste se trosku Rusum omluvit

J.V. Dzugasvili (Stalin) nebyl Rus, ale, Adzarec resp. Abchazec, nejsem si presne jisty, z ktere casti Gruzie pochazel. Zkuste nekomu v techto dvou oblastech Gruzie rict, ze je Rus a v nejlepsim pripade Vam to slusne vysvetli, pokud bude trosku vznetlivejsi povahy, tak to vysvetleni muze byt i rucni.

Kresinka 15.1.2010 8:58

Re: Mel byste se trosku Rusum omluvit

 - pamětnice, z Gori pocázel, z Gori, takže asi Abcházec