29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Historik 2.1.2008 7:06

Může dělat stínového prezidenta

V ČR se to stále hemží nějakými stíny. Máme i stínového premiéra a nespočetně stínových ministrů. Co člen nějaké strany, to stínový ministr.

badaxe 2.1.2008 7:05

Re: S Petrou Bed nářovou, novou milenkou voláme: Klaus je OCHRÁNCE tradičních hodnot, svátosti manželství

No trošku vám v tom skřípe to že Švejnar jako jediný z polistopadových kandidátů oficiálně řekl že chce komunisty pozvat do vlády, takže bláboly jeho ženy jsou celkově mimo, jediný kdo se snaží vlézt komoušovi do análu je právě Švejnar, on se totiž nemá šanci jinak vůbec někam dostat (doufejme že v tom análu zůstane).

derik 2.1.2008 6:55

Re: PR prezident,

Nejsem si tak jist. Co kdyz bude na cestach prohlasovat ze v Ceske repubublice je vlada podporovana komunisty a vlada se to boji rict? Co si o takove vystrasene diktature pomysli zahranicni investori? Nebo kdyz Stetina zakaze KCSM jako zlocineckou organizaci a Svejnara pak v USA zadrzi FBI ze jako americky obcan s nimi tajne jednal o vzajemne podpore?

derik 2.1.2008 6:47

Re: Dekret!

Co blbnete?

derik 2.1.2008 6:44

Svejnarova se zesmesnila a ztrapmila

Politicke kampane a utoky na politiky a jejich osobni zivot nevedla zadna manzelka politika, ani Sarka Grossova. Od (radoby) prvni damy se ceka neco jineho. Neni mi jasne zda je zvykem univerzitnich profesorek autoritatine se vyjadrovat k vecem kterym nerozumi. Svejnarova dela ostudu sobe i sve univerzite. Na vrcholnou politickou funkci a reprezentaci Ceske republiky nekolikahodinove skoleni proste nestaci.

xyz 2.1.2008 6:41

Nebude-lli mr Svejnar zvolen v Únoru,

může se příštích pět let mrs Svejnar  učit česky a mr Svejnar českým reáliím.

Ivan Nový 2.1.2008 6:39

Pingu,

vám se snad Švejnar líbí? Co se vám na něm líbí?

ping 2.1.2008 6:19

vazeny pane

vy s vasimi nazory jiste patrite do kalusoava volebniho stabu, a nepatrite do skupiny nezavislych novinaru. ja bych vas nzval "hradni fanda", to by mohlo sedet

Ivan Nový 2.1.2008 6:12

ZW,

Švejnara by volil jen pravicový poslanecký sebevrah.

Ivan Nový 2.1.2008 6:08

PR prezident,

to jsme tu ještě neměli. Ale byl by to celkem kabaret.

Historik 2.1.2008 6:03

Re: Re: Přirozený vývoj

Jalově žvanit a idealizovat "zaslíbený" Západ se tady za totáče taky dost zakořenilo a bude dloho trvat, než se toho někteří blouznivci zbaví a přestanou se ztrapňovat ( a přečtou si něco třeba o saxofonu Clintonově ;-D atd.).

Petr 2.1.2008 5:57

Re: Přirozený vývoj

Měl jste při psaní svého "výchovného" příspěvku např. pány Clintona, Woolfowitze, Sarkozyho apod.?

ZW 2.1.2008 5:42

Re: Re: Jedna pani povidala

Nevím, co pí Švejnarová měla nebo neměla dělat, protože na rozdíl od pana Doležala a bulváru jsou mi její názory naprosto ukradené, stejně jako názory pí Klausové, Topolánkové (Talmanové), Paroubkové (č. 1 i č. 2), Čunkové i Bursíkové (je-li nějaká). Je to pro mě stejně relevantní informace, jako to, že politik nosí růžové spoďáry, nesnáší koprovku a miluje ratlíky.

Je zajímavé, z čeho všeho se dá vykřesat téma ke krvavému stranickému sporu, zvláště když jde o kandidaturu dvou téměř stejných pravicových liberálních ekonomů na post prezidenta.

Historik 2.1.2008 5:11

re Mistress Švejnar kope do našeho prezidenta pana Václava Klause už stejně bravurně jako její husband Mister Švejnar

Pravděpodobně mají Češi renomé, když Češi stojí Mistress Švejnar za to, aby se jim vtírala a vnucovala (intrude upon).

zoch 2.1.2008 5:04

Přirozený vývoj

Ještě nedávno  jsem měl dojem,že pan Doležal sice vrtá podle svého  do naší politiky,ale že se vyzná ve skutečných evr. hodnotách a potažmo i v hodnotách na kterých stojí slušná společnost v USA.

K mému údivu z textu tak nějak vyčnívá jeho překvapení např. ve vztahu k nemanželským dětem politiků. Některé etické normy se ne a ne prodrat přes ty kopečky na kterých dávno již nestojí ostnaté dráty. Není to bohužel jen téma nemanželských dětí. Asi si ještě minimálně desetiletí budeme zvykat na to,co je v rozvinutých demokraciích naprosto samozřejmé. A ačkoli naše pol. elity již dávno stojí oběma nohama v rezidencích západního stylu,v jejich hlavách je stále jen ten svinčík,ve kterém byly ony elity vychovány v dobách bolševika.  Na něco si holt zvykáme rádi a rychle,ale na to,co nás sebenepatrněji omezuje a nutí k odpovědnosti při  bezuzdném užívání si zvykáme neradi a s odporem.

A tady mne právě vyplavala na povrch ona zmínka VK o tom,že v EU můžeme ztratit část identity. Už aby to bylo,vážení. Už aby to bylo. Potom se snad i u nás vynoří nová sorta politologů pro které samozřejmá akceptace etických norem ve všech modelech chování nebude překvapením,nýbrž právě onou samozřejmostí.Podobné přihlouplé sloupečky potom snad budou nadbytečné.     

Slava 2.1.2008 4:06

Re: Mistress Švejnar kope do našeho prezidenta pana Václava Klause už stejně bravurně jako její husband Mister Švejnar

No hlavně že Češi mají renomé.  A když neumíte anglicky, tak radši nepoužívejte anglická slova. Jste pak za  blbce.

Historik 2.1.2008 3:40

Mistress Švejnar kope do našeho prezidenta pana Václava Klause už stejně bravurně jako její husband Mister Švejnar

Mistress Švejnar si myslí, že laciné podbízení a lezení komusi do zadku (rear) nepřináší sympatie. Měla by si přečíst nějaké neamerické noviny, aby se dověděla, že Američani a hloupé Američanky (silly) nemají ve světě žádné renomé.

Pan Doležal už špatně vidí. Hovoří o jakémsi opozičním prezidentovi. Koho tím myslí? Potřeboval bych to vysvětlit. Kolik těch prezidentů nyní vlastně máme? Znám jen jednoho prezidenta na Pražském hradě. Pan Doležal už má gatě dole, ale brod je ještě daleko.

Jap 2.1.2008 3:25

Re: Jedna pani povidala

5/ Osobni napadani Topolanka,, ktery nekandiduje, je hloupe a zbytecne a pri tradicnim shovivavem pohledem Cechu na soukromy zivot, to Svejnarovi vubec nepomohlo.

6/ Protoze je Klaus tak vyznamnym odpurcem teorie oteplovani planey, mohla se do nej obout v tom smyslu, ze paleni fosilnich paliv neni urcite dobre pro nase plice a asi take ne pro planetu a ze by prezident mel lepe pecovat o lesy, vody a strane / jako to bude delat jeji manzel / a ne je posuzovat jen jako ekonomicky zdroj / jak to dela zly Klaus /.

7/ Take mohla tvrdit, ze jeji muz ma lepsi ekonomickou kvalifikaci, ze ma americke vzdelani a americky trening, ze je v USA uznavanym odbornike, zatim co Klaus je socialisticky bankovni urednicek.

8/ Mela take pripomenout Masaryka a jeho rodinne vztahy k Americe / pokud to neudelala,

 Proste, na prvni pohled, to pani Svejnarova manzelovi spise pohnojila. Myslim , ze cela rodina neni ani politcky schopna a pripravena kandidovat na nizsi verejny urad a uz vubec ne na prezidentstvi CR. Podeziram, ze to Svejnar bere tak, ze sice nema narok, ale bude to zajimava zminka na jeho zivotopisu, dobra pro jeho karieru.

Jap 2.1.2008 3:23

Jedna pani povidala

Svejnar se chova jako uplny amater a dela jednu chybu za druhou. Tady jsou jen nektere.

1/ Kandidovat na vysoky urad jako ekonomicky expert , je lepsi v dobe krize, nez v dobe prosperity.

2/ Svejnar si mel vice uvedomovat cesky nacionalizmus, proto nemel zavahat ani na vterinu a kdyz se ho ptali na jeho americke obcanstvi mel okamzite odpovedet, ze se ho vzda pred slozenim prezidentskeho slibu. A podobne ze se vzda vsech funkci a vydelecne cinnosti.

3/ Mel byt take opatrnejsi s tim jak predstavil svoji rodinu. Zvlaste proto, ze oni nemluvi cesky. Zasadne nemel nechat svoji zenu delat politicky rozhovor pro ceske noviny, zvlaste pro noviny pravicove, relativne pravicove, jako MFD. Mel radeji predstavit celou rodinku najednou, panicku a dceru hezky nastrojit a hlavne byt u toho a zavest rozhovor tam kde je to pro nej vyhodne a skocit do diskuze, kdyz se zacne ubirat spatnym smerem. Panicka se mela rozplyvat o tom jak je Cesko ta nejkrasnejsi zeme na svete, synacek mel priprdnout jak jsou ceske holky nejkrasnejsi na svete, a hezka dcera pana Svejnara se mela hodne usmivat, mela sedet blize ke kamere, nez jeji matka a mela vsem vysvetlit jak je Praha uchvatna, presne to co chteli Cesi slyset . Rozhodne nemel Svejnar nechat panicku hloupe mudrovat o ceske politice o ktere toho moc nevi, protoze je to pro ni minove pole.

4/ Kdyz uz ho sem Paroubek dotahl, mel mu vice pomoct a nenecht ho na holickach. A Svejnar se s nim o tom mel domluvit. Napr. mu Paroubek mel zprostredkovat rozhovor v jinych novinach.

exalted 2.1.2008 2:33

Dekret!

Kdo je pro nucené odsunutí všech osob americké národnosti z území Čech a Moravy? Pan Klaus to může vydat jako dekret!!!

Klára Lohniská, milenka VK 2.1.2008 2:30

Když jí uklradli část sbírky šperků (za 4 mil) Lívii Klaus přemluvil: NEEMIGRUJ!

I komunistkami tak oblíbený echte konzerva Klaus, pro kterého Rujbrová atd. - jak teď národu sdělily - hlasovaly, by se s cizoložstvím na Západě v politice moc daleko nedostal anebo neudržel.

I proto jsme my, jeho "letušky" rády, že nám a národu k radosti u nás zůstal. Že pragmaticky, ekonomicky přemluvil Lívii, která potom, když jí z jedné z jejich rezidencí ukradli část sbírky šperků skoro za 5 mil Kč, se PRÁVU atd. svěřila, že chce emigrovat, aby neblbla. Kde jinde by se měli tak dobře, tak snadno a stále, celý svůj dospelý život, skoro půl století, vždy žijíc z kapes nebohých daňových poplatníků, ikdyž po Sametu hlavně Václav skloňuje neviditelnou ruku a trh ve všech pádech.

Klára Lohniská, milenka VK 2.1.2008 2:22

S Petrou Bednářovou, novou milenkou voláme: Klaus je OCHRÁNCE svátosti manželství

Pana lrádoby liberála a cizoložníka Klause nemáme rády jenom my, letušky, ale i komunistické poslankyně jako Zuzka Rujbrová, jedna z těch, co se už veřejně, hrdě, národu svěřila, že pro něj už posledně hlasovala.

U flanďáků si Klaus pochvaloval, jak si s nimi rozumí, tedy jeho veto zákona o registrovaném partnerství. Jasněže se jim, nebo baronce Thatcherové, nebude vytahovat s cizoložstvím.

Pragmatické materialistce Lívii, navíc ekonomce, jeho cizoložství nevadí. Těší se, jak i Taylorka říká, se nejlepšími přáteli ženy, diamanty, kterých má pětimiliónovou sbírku.

Klára Lohniská, milenka VK 2.1.2008 2:16

S Petrou Bed nářovou, novou milenkou voláme: Klaus je OCHRÁNCE tradičních hodnot, svátosti manželství

Lívie na nás, stejně jako na Lucinku Blbinku Vůdcovu Fanynku Bílou nežárlí: My se snažíme dělat s panem profesorem to, co ikdyby mohl s ní už dělat nemůže. Lívie má své "best friends" ja říká Taylorka, diamanty za několik miliónů..

Pan Klaus teď flaňďáky ujišťoval, že jim "rozumí", tedy že vetoval zákon o RP. Své cizoložství pochopitelně jim, nebo baronce Thatcherové předvádět nebude.

Klaus je náš, tedy taky komunistických poslankyň jako Zuzka Rujbrová, která je jednou z těch, co se už veřejně z hlasování pro "liberála" Klause, údajný "ideologický protipól" komunistů, vyznaly..

Slava 2.1.2008 2:10

Re: Autore, vidíte, že to jde i bez sudetských Němců.

Jo jde to, otázka ale je kam.  To se kvůli cenzuře nedá napsat.

Slava 2.1.2008 2:08

To se panu Doležalovi zase moc nepovedlo

Paní Švejnarová říká to, co si myslí hodně lidí, kteří jsou ochotni o těchhle věcech uvažovat. Že s komunisty mluví všichni od komunální až po parlamentní úroveň je prostě snad doložitelná, byť pro pana D. a ODS nepříjemná  pravda. V tom se paní ŠVejnarová orientuje velmi dobře. A morální profil našich politiků? Ti žádnou morálku nemají a netýká se to jen Paroubka.  Profil Topolánkův nebo Čunkův, Kalouskovův nebo Langerův, Julínkův nebo  nebo Bendův etc. etc. nemá s morálkou už vůbec co dělat. Tak v čem se paní Š. plete? O  Klausovi a jeho bludech ani nemluvě. Opravdu si pan D. myslí, že "co čtenář, to blbec"?

Mia 2.1.2008 1:59

Ja mam stejny nazor jako ona ohledne manzelskych deti.

Souhlasi s nazorem pani Svejnarove, Topolanek by na zapade nemel sanci byt predsedou vlady. V CR mate divne smysleni. Muj muz nekandiduje, ale i tak souhlasim,ze pestovat mnohozensktvi jako Topolanek je v rozporu se slusnosti. No a o te jeho konkubine to plati tez. Rozvraci manzelstvi a letela by  take. Rekla nazor ,ktery je platny v USA, nikoliv proto, aby vyzdvihovala toho tlustocha Paroubka. Lide v Americe vyznavaji jine hodnoty, nezli v CR. V CR se poslanci mrnouskuji mezi sebou o sro sest, ci chlastaji jak duhy, jsou vulgarni jak dlazdici a povazuji to za normalni. Je to velky upadek.

Mejla 2.1.2008 1:57

Autore, vidíte, že to jde i bez sudetských Němců.

.

Viktor 2.1.2008 1:53

Re: No ona paní Švejnarová nutně musí těžit z informací, které jí jsou podány, že

Mám obavu, že pokud její manžel kandiduje na preidenta tak se tahle paní na výše uvedené "problémy" vymlouvat nemůže a nesmí. Třeba ať drží ...eeech ... ústa poněkud přivřená. Dokud se nenaučí česky  natolik aby si aspoň základní informace mohla zjistit sama a na ty ostatní si nesežene přiměřený aparát tak by víc než "dobrý den" neměla říkat.

Je fakt, že můj rozhovor s většinou australských novin by musela být neobyčejné truchlivá záležitost - jenže je tu rozdíl, já totiž nechci strávit na australské půdě ani vteřinu a nechci ani vykonávat jakékoli práce pro libovolný australský subjekt. To se zrovna o výše jmenované říct nedá. Její manžel se sem cpe - i když místo kvalifikace má akorát soudružské pozvání od jednoho pučmelouna a drzé čelo k tomu. A ona ho nedrží a netahá zpátky, nemá tedy nárok na žádné zvláštní ohledy.

Mia 2.1.2008 1:49

Re: No ona paní Švejnarová nutně musí těžit z informací, které jí jsou podány, že

Bubiku, naprosto souhlasim.  Alespon jeden rozumny nazor.

Bubik 2.1.2008 0:55

No ona paní Švejnarová nutně musí těžit z informací, které jí jsou podány, že

navíc je její získávání informací  omezeno neznalostí tuzemského jazyka.....takže se nelze obsahu jejího rozhovoru divit

Stejně tak by byl realitě poněkud vzdálen rozhovor kohokoliv z nás o situaci v Austrálii či v USA v novinách řekněme newyorských nebo jakýchkoliv australských......