16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: A znovu Havel kontra Klaus

Václav Havel nám v posledních letech trochu sešel z mysli. Přitom podle amerického časopisu Foreign Policy a britského Prospectu je v současné době čtvrtým nejvlivnějším intelektuálem na světě (kdo jsou první tři, bohužel nevím*)). Abychom ten nezájem aspoň trochu zmírnili, budeme se věnovat rozhovoru, který poskytl nakladatelství Verlagsgruppe Passau. Vyšel pak mj. ve slovenském deníku Sme, který ke skupině patří.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zuzana W 13.11.2005 18:27

Re: Scrollovat v textu

Diky vrele, AeroKarle, taky me to mohlo napadnout.
AeroKarel 13.11.2005 18:09

Scrollovat v textu

je možno šipkami nahoru, dolu. Také mne to štvalo.
Zuzana W 13.11.2005 17:54

Re: Re: Re: Re: Re: Jeste jednou:

Rano jsem na ten vas vypad za bukem ragovala slusnym prispevkem, adresovanym vam, na ktery jste zamerne nereagovala, protoze slusna odpoved by vam delala potize. Bolseviky jsem slysela na vlastni usi mluvit o Havlovi zrovna tak nenavistne,  jako prispevatelka 'Marta' (jeji prispevek jsem vam ocitovala).
 
Pred zadnymi ikonami nikoho nenutim padat na zadek, ani zadne 'ikony' nemam a neuctivam. Vasi potrefenou reakci nechapu, moje slova se netykala vas, ale treba k tomu mate nejaky, pro mne zahadny, duvod.
 
V nekterych lidech budi zavist Havlova popularita ve svete, jini mu zavidi hlavne odvahu, s jakou se nebal rezimu postavit v dobe, kdy vetsina naroda mlcela. Neprilis odvazni odvahu zavidi nekdy vic, nez majetek a uspech. Ale Havel po samety odpustil i tem, kteri v totalite, kdyz ho potali na ulici, prechazeli na druhou stranu, bali se ho pozdravit a promluvit s nim.
 
 
Zuzana W 13.11.2005 17:50

Re: Re: Re: Re: Jeste jednou:

Rano jsem na ten vas vypad za bukem ragovala slusnym prispevkem, adresovanym vam, na ktery jste zamerne nereagovala, protoze slusna odpoved by vam delala potize. Bolseviky jsem slysela na vlastni usi mluvit o Havlovi zrovna tak nenavistne,  jako prispevatelka 'Marta' (jeji
Pred zadnymi ikonami nikoho nenutim padat na zadek, ani zadne 'ikony' nemam a neuctivam.
pripsevek jsem vam ocitovala). Vasi potrefenou reakci nechapu, moje slova se netykala vas, ale treba k tomu mate nejaky, pro mne zahadny, duvod.
V nekterych lidech budi zavist Havlova popularita ve svete, jini mu zavidi hlavne odvahu, s jakou se nebal rezimu postavit v dobe, kdy vetsina naroda mlcela. Neprilis odvazni odvahu zavidi nekdy vic, nez majetek a uspech. Ale Havel po samety odpustil i tem, kteri v totalite, kdyz ho potali na ulici, prechazeli na druhou stranu, bali se ho pozdravit a promluvit s nim.
Bath 13.11.2005 17:27

Re: Re: Re: NUTNOST,NEBO ZÁSLUHA....

Nejhorší je nemocná mocná Evropa.
Zuzana W 13.11.2005 17:21

Re: Re: Re: Omluva za to,

ze se nektere pasaze ocitly v prispevku dvakrat, nemohu scrollovat v textu a kontrolovat napsane.
Zuzana W 13.11.2005 17:19

Re: Re: Cira demogogie, Andy:

Dalsi duvod nenavisti k Havlovi je dle meho nazoru zavist k jeho popularite ve svete, (clanek zavisti primo krici) a samozrejme nad odvahou,  kterou na rozdil od vetsiny naroda projevil za totality. A po sametu odpustil i tem jeho znamym, kteri, kdyz ho potkali na ulici, prechazeli na druhy chodnik, protoze se bali ho  
Rano jsem na ten vas vypad za bukem ragovala slusnym prispevkem, adresovanym vam, na ktery jste zamerne nereagovala, protoze slusna odpoved by vam delala potize.
Pred zadnymi ikonami nikoho nenutim padat na zadek, ani zadne 'ikony' nemam a neuctivam.
Bolseviky jsem slysela na vlastni usi mluvit o Havlovi zrovna tak nenavistne,  jako prispevatelka 'Marta' (jeji pripsevek jsem vam ocitovala). Vasi potrefenou reakci nechapu, moje slova se netykala vas, ale treba k tomu mate nejaky, pro mne zahadny, duvod.
V nekterych lidech budi zavist Havlova popularita ve svete, jini mu zavidi hlavne odvahu, s jakou se nebal rezimu postavit v dobe, kdy vetsina naroda mlcela. Neprilis odvazni odvahu zavidi nekdy vic, nez majetek a uspech. Ale Havel po samety odpustil i tem, kteri v totalite, kdyz ho potali na ulici, prechazeli na druhou stranu, bali se ho pozdravit a promluvit s nim.
 
 
Andy 13.11.2005 16:32

Re: Stejne chvalabohu rozhodne nejsme, Andy,

přímo vám napíšu jedno- stále tu pokřikujete, jak každý, kdo nepadá před vašimi ikonami na zadek je bolševik, kolaborant, tajemník ksč a zbabělec.
Kde k tomu berete právo a odvahu, to je mi záhadou.
Jistě sem píšou i takoví, ale to samé můžete být i vy.
Andy 13.11.2005 16:30

Re: Re: samozřejmě, Zuzano, že Halo noviny čtu,

 bingo
Poznej svého nepřítele, to je základ.
trinity 13.11.2005 16:26

http://blog.lide.cz/bloger.r

http://blog.lide.cz/bloger.r
Zuzana W 13.11.2005 16:22

Stejne chvalabohu rozhodne nejsme, Andy,

a povidejte si co vam libo a s kym libo, ale me z vasich pokecu vynechte.
Mate-li namitky proti necemu, co jsem napsala, napiste mi to primo a pokud mozno napiste konkretne proc.Jestli mate chut jenom se hadat jako obvykle, nezajem. 
Preju vam prijemne odpoledne.
 
doxa 13.11.2005 16:17

Re: samozřejmě, Zuzano, že Halo noviny čtu,

Haló noviny jsou na netu, www.halonoviny.cz. V našem věku není nad to, si je přečíst každý den hned po ránu, vyřeší se tak řada problému najednou.
Ladislav N. 13.11.2005 16:05

Re: Re: Koho volit?

Personifikováno v Praze: Buď budete volit Křečka a spol. (ČSSD) nebo Němcovou a spol. (ODS) :-D Vybírat si nebudete moci (alespoň v praxi to nefunguje), o pořadí na kandidátce rozhoduje partaj.
Andy 13.11.2005 15:38

samozřejmě, Zuzano, že Halo noviny čtu,

dokonce pravidelně, nejméně jednou měsíčně. Holt nejsem ten typ, co kecá o něčem, o čem nic nevím. Je mi líto, nejsme stejné:))
 
zrusksc 13.11.2005 15:36

Výstižné!

Výstižný článek ukazující Havlův podivný pohled na politiku!!
KARTÁČ 13.11.2005 15:36

Re: Re: NUTNOST,NEBO ZÁSLUHA....

   MOCNÁ EVROPA JE LEPŠÍ  NEŽ   N E M O C N Á   EVROPA.......
Zuzana W 13.11.2005 15:33

Re: Re: Re: Re: Pár otázek

pripojuji podpis.
Franto: 13.11.2005 15:32

Re: Re: Re: Pár otázek

Pokud se chcete bavit o Halo Novinach s Andy, ktera je zrejme pravidelne cte, jinak by nemela takovy prehled, co tam pisou, fajn.
Ze se Andy pokusila me dat s tim platkem do souvislosti by sice mohlo byt znamkou, jak mnoho  se u takovych platku  priucila, ale neznamena to, ze tady nejaka souvislost je. 
Takze pokracujte klidne oba v zabave, me vynechte.
 
 
Marat 13.11.2005 15:19

Re: Zednář Havel

Franku,Havel nemusí vůbec se za socialistu prohlašovat.On se za socialistu prohlásil už dávno a několikráte.Socialismus přeje jiným.Jen né sobě!
Marat 13.11.2005 15:14

Re: Havel

Marto,Havel není zrůda.Je to jen tajtrlík od divadla.Kdo začal  s výrobou havlovských božských legend,to by byla práce pro několik detektivu. Také by stálo za zjištění,proč  kdo zača sl tvorbou legend o božském Havlovi.
Vždyť také jen přečíst nějaké Havlovo "drama" vyžaduje hodně silný žaludek a ještě se to musí číst po dvoudením úplném půstu a pitím jen šaratice.Tá jeho "dramata" se nepředvádí ani v lokajských Čechách a to je co říci.Takže s jeho božstvím a státníctvím je to stejné,jako s těmi jeho blbskými "dramaty"! Stojí to za plnou přetékajíci latrinu!
AeroKarel 13.11.2005 14:38

Franto,

to že by liberálové chtěli jinou podobu EU snad není nic tak divného. Že se liberálnímu myšlení nejvíc blíží ODS může být sice smutné, ale dokud si lepší stranu nezaložíte a neprosadíte, bude tomu tak.
Ostatní raději nekomentuji co v podstatě nekonkrétní výtrysk emocí.
Bath 13.11.2005 14:18

Re: NUTNOST,NEBO ZÁSLUHA....

"i když je těžké bránit se myšlence,že by náš stát spolu se Slováky měl daleko větší váhu přinejmenším v Evropě"
Stejná myšlenka vede europeisty ke snaze vytvořit velmoc Evropa.
Křupan 13.11.2005 14:01

Re: Franto,

Máte na výběr:
 
-proklínaná ODS
 
-vláda Talentů dle buldozera, s podporou komunistů
 
Zuzana W 13.11.2005 13:48

Andy:

Havel : Autor: Marta IP: 86.49.60.xxx Datum: 12.11.2005 19:24
< style="WIDTH: 770px">
To ,že tady v Čechác to stojí za nic se postaral Havel.Všechno svinstvo i rozdělení Československa má na svědomí náš pan bývalý president Havel. Je to stvůra a nic dobrého v něm není..Všichni disidenti byli a jsou pakáž nejhrubšího zrna. Havel nemůže rozchodit to,že Klaus je velice chytrý a inteligentní člověk s rozhledem a umí mluvit a nekoktá jako ten kozel Havlů.Nikdy na něj mít nebude.On patří k Paroubkovi a spol
 
Takhle nenavistne (otisteny prispevek vyse) jsem slysela v cesku mluvit jedine bolseviky. Pokud se zde i nekdo vyjadri  o jeho chybach objektivne , nemam  namitky, taky jsem Havla pro to ci oni kritizovala. Vasi poznamce otistene niz
'Komunisti říkali, že "kdo nejde s námi, jde proti nám", šmoulové nadávají každému kdo má jiný názor do komunistů, závisláků a vyžírků. Nikoli, přečtěte si Zuzanu.'
nerozumim, pokud minite ze jsem to ja, kdo nadava kazdemu kdo ma jiny nazor do 'komunistu, zavislaku ci vyzirku', tak si vymyslite, zduraznuju to, ze nenavistne a zaujate mluvi a pisou o Havlovi predevsim byvali nebo i soucasni komuniste, nebo lidi, kteri s nimi kolaborovali, nebo ti, co mu neco zavidi. Jini lide k nenavisti vuci Havlovi nemaji duvod. Vytykat mu chyby, proc ne? Ale lidi, kteri o nem tady pisou jako o stvure a o disidentech jako o nejhorsi pakazi vy zrejme nectete.
A bylo by slusne, pokud mate vyhrady proti necemu, co jsem napsala, obratit se na mne a nebavit se o mne s nejakym Frantou,  nebo myslite, ze je to dukazem zralosti?
Pobavený pravicový volič 13.11.2005 13:22

Franto,

ODS nepochybně nereprezentují slušní lidé. Spojení nynějších špiček ODS s hanebnými 90. lety mluví za vše. A ty špičky si každoročně znovu volí členská základna.
 
Jak si kdo ustele, tak si lehne. Rudá ani modré komouše volit nebudu
Pobavený pravicový volič 13.11.2005 13:16

Malstoku,

na analyzování Havlova mozku Vy nemáte, tak to nedělejte .
 
A oběd s Paroubkem? Asi má pan prezident Havel rád lidi zábavné a plnokrevné, ne ukňourané suchary a kverulanty...
Pobavený pravicový volič 13.11.2005 13:11

Franku,

Havel svůj kladný vztah ke komoušům dal jasně najevo tím, že je pravidelně zval na Hrad a do Lán...
 
Kde žijete, umělče, na Marsu?
Andy 13.11.2005 12:43

Re: Re: Re: Pár otázek

a proč píšete : jste, nejste ? Vy si myslíte, že jsem z ODS nebo co? Dokonce jsem je dosud volila jen jednou, což je méně, než průměr korouhviček v tomto státě.
 
Fakt, že nečtete Halo noviny je zřejmě důvodem, proč si myslíte, že největší hajzlíci a nebezpeční lidé jsou Klaus a ODS.  To leccos vysvětluje, ale neomlouvá.
franta 13.11.2005 12:34

Re: Re: Pár otázek

Haló noviny ani Zuzanu nečtu (ani nevím kdo to je). Pokud máte pravdu, tak se omlouvám. Ještě nejste stejní, jste až druzí. Ale při pohledu zpátky se  mi jeví, že se činy pořád ideologicky sbližujete. 
Andy 13.11.2005 11:11

Re: Pár otázek

Kdo nejvíc nadává na disidenty a na Havla ? Dříve KSČ, nyní ODS. Nikoli, pořád KSČ. Přečtěte si Halo noviny. 2) Komu nejvíc vadí EU ? Dříve KSČ, nyní ODS. Nikoli, pořád KSČ. Přečtěte si Halo noviny. 3) Kdo nenávidí všechny, kdo mají jiný názor ? Dříve KSČ, nyní ODS. Nikoli, pořád KSČ. Přečtěte si Halo noviny. Komunisti říkali, že "kdo nejde s námi, jde proti nám", šmoulové nadávají každému kdo má jiný názor do komunistů, závisláků a vyžírků. Nikoli, přečtěte si Zuzanu. 4) Kdo stavěl svým idolům pomníky na Letné ? Dříve KSČ, pak ODS. 5) Kdo si nejvíc rozumí s vládci Kremlu ? Dříve KSČ, nyní ODS. Např. v posl. době postoj k nevládním organizacím. Nikoli, pořád KSČ. Přečtěte si Halo noviny. A tak bychom mohli pokračovat dál a dál. Kdo vyjádřil ochotu jednat o vládě s kýmkoli, třeba marťany, aniž by komunisty vynechal? A proto nevolte komunisty !