19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Evropan (original) 16.3.2007 9:58

oakmane,

jsi sice silenec, ale mas stoprocentni pravdu, otazka je jestli mistni technokraticti dedci prestanou silet nad tim zbastlenym bazmekem a uvedomi si to o cem mluvis, dik ;-) 

Delfin 16.3.2007 10:06

Re: oakmane,

"zbastlenym bazmekem" - konkretneji by to neslo?

Evropan (original) 16.3.2007 10:09

Re: Re: oakmane,

jiste, JETE

Delfin 16.3.2007 10:18

Re: Re: Re: oakmane,

Myslim co tim konkretne myslite. Proc ji tak oznacujete?

Evropan (original) 16.3.2007 10:51

Re: Re: Re: Re: oakmane,

Proste mi to pripada zbytecne zvelicene, smes nacionalismu, ruske technologie, ceskeho slendrianu prelita, aby se nereklo, omackou znacky Westinghouse. Ale neberte to osobne ;-)

stepandix 16.3.2007 10:56

Re: Re: Re: Re: Re: oakmane,

prave ruska technologie je to co je ok, o americkém palivu se to říci nedá :-))))

Stredocech 16.3.2007 15:36

Re: Re: oakmane,

Víte z jakého jazyku je "převzato" slovo "bazmek" a znáte jeho překlad do češtiny???

stepandix 16.3.2007 9:34

skoda

je velka skoda ze si zeleni vubec neuvedomuji jaka energie se musí vynaložit při v ýrobě jejich ekologických zařízení a výrobků možná by pak zelená přešla do hněda

Lájoš B. 16.3.2007 9:30

Jihočeský taťka to ani nečetl.

Bursík řekl, že v rozhovoru rozhodně nikoho k ničemu nevyzýval. "Článek vyšel pod titulkem Vidíme Temelín jako realitu a byl desinterpretován," uvedl.

vita 16.3.2007 9:36

Re: Jihočeský taťka to ani nečetl.

Nějak často rakouští novináři "desinterpretují" své české kamarády.

Skoro bych řekl, že by si to měli čeští desinterpretovaní Zelení s rakouskými hlásnými troubami vyříkat. Takhle to vypadá, jako že Kuchta a Bursík říkají v Rakousích něco, za co se doma stydí. Nebo to chtějí doma utajit z jiných důvodů...

oakman 16.3.2007 9:29

a co se týče Bursíka

znám ho dost dlouho na to, abych se smál, když říkáte, komu kdo slouží. On slouží své myšlence a zelení si ho vybrali jako lidskou tvář mezi šimpanzy z Greenpeace, kteří rádi opakují po lidech různé dovednosti, netuše jejich důvodu a užitku. To, že tu je populace zvyklá "sloužit cizím zájmům", to je jedna rovina, ale také hezká lež do kapsy - ono je pro většinu "zmrvené generace" přijatelnější, že je to agent, než pochopit, že on to má jen a jen ze sebe, že se dopouští zločinu osobního dlouhodobého názoru. To se přece nesmí!! To říkal Husák, Jakeš, teď to zase říkají Klaus s Patroubkem. Pánové, doba kdy se sdílená opakovaná lež stávala pravdou je pryč, musíte čelit názoru bez toho privilegia socialismu, že když dojdou argumenty, pošlem StB. Vy musíte prokázat, že se ve své doktríně mýlí tím, že přestanete mluvit o vlastizradě (kolik vás podepsalo okupaci, členství, spolupráci jako Tošovský???8-o), ale dotáhnout technologické nedostatky, konečně vyřešit úložiště - tam jste se předvedli také v ligové formě!! Místo mapy úložišť máme po kampani ČEZ cca 25 obcí, kde určitě budou stavět barikády a zastřelí všechny dráteníky - pro jistotu. Potom můžete říci: Pan Bursík je vedle, neexistuje jediný důvod nepřejít dočasně na atom a ponechat ostatním zdrojům jen špičku. Pakc můžte pana Bursíka požádat, aby uznal svůj omyl "nohama". Proč arogantní český technokrat tak často zapomíná na své dluhy, zejména pokud dluží hlavně sám sobě?

stepandix 16.3.2007 9:43

Re: a co se týče Bursíka

brblal 16.3.2007 9:46

Re: a co se týče Bursíka

V každém případě se stalo něco,co odporuje dobrému vnímání naší vlády,když nejméně dva ministři jdou svými výroky proti vlastnímu státu.Ať se vzdají ministerských křesel a pak snad unesu jako občan jejich kritické vystoupení na půdě parlamentu.Podrážet vlastní vládu v rakouském tisku je nechutné.Proč nežádal Bursík od rakouských novin dementi / i když to dělají podle premiéra jen dementi/?

jiný franta 16.3.2007 9:56

Re: a co se týče Bursíka

Doba, kdy se sdílená opakovaná lež stávala pravdou, bohužel pryč není a to hlavně ve Vámi ceněném Rakousku. Celá rakouská hysterie okolo Temelína není ničím jiným. Co Rakušané vědí, pokud vůbec chtějí něco vědět, o provozu Pácse, Mochovců, Dukovan, německých JE či slovinské JE, když všechny tyto elektrárny jsou zhruba v porovnatelné vzdálenosti od rakouského území? Vyteklá voda v minulých týdnech byla zhruba stejně radioaktivní jako radonové vody v rakouských lázních. Přestanou se tam ti hysterici koupat? Havárie v chemičce v Linci před několika týdny si vyžádala lidské životy. Linec je ke společné hranici blíže než Temelín. Dělal snad někdo od nás podobný cirkus jako Rakušáci? Proč arogantní rakouští politici a zblblí řadoví rakouští občané tak často zapomínají na své dluhy, zejména pokud dluží hlavně sami sobě? A proč jim dlouhá řada našich politických korečníků leze do ....?

jiný franta 16.3.2007 9:57

oprava

... politických korekčníků ...

oakman 16.3.2007 10:16

Milý Franto jiný!

Tohle je prvotně náš problém, druhotný efekt v Rakousku je jen: a/ znamením, že jejich společnost je podobný cirkus mundi, jako ta česká, mentalita je poměrně stejná....b/ postkomunistische slamperei je dlouholetý kánon germánské rétoriky..., c/ je jim to asi stejně platné, jako Havlova Cuba Libre... d/ nic to nemá společného s bolševickou bohorovností pánů techniků. Každá takováhle věc má rovinu tchnologickou a díky idiotům i politickou. Inženýři taťkové by neměli dělat politiku, jen se odkopávají, ale pilně pečovat o to, aby křiklouni neměli střelivo - to se krutě nedaří. Takže pes bolševický je zakopán v Temelíně, ne v Rakousku. Podezřívat potomka českých agrárníků z adorace Rakouska je opravdu nemístné. Čs politiku cukru, uhlí a biče mají v dějepisu hned po Antikrist Zizka von Trotznau schwarz auf weiss, grosse Buchstaben.

stepandix 16.3.2007 10:26

Re: Milý Franto jiný!

no vidite a ja jsem videl vzdycky ty neschopny lidi vsude... hlavne v politice a na uradech a pritom jsou vsichni v temeline a za pocitaci konstrukcnich kancelariii

oakman 16.3.2007 10:29

Re: Re: Milý Franto jiný!

oba máme pravdu. Pokud jsou všude tam, kde říkáte, proč nepřipustit stejné chování i v JETE? Jsu tam jiní lidé než vně té veci???

stepandix 16.3.2007 10:35

Re: Re: Re: Milý Franto jiný!

to byla ironie.... mylsenoo tak ze vsude najdete blba jen je to nekde videt vic a jindy si toho nevsimnete vubec....

gerontusinza 16.3.2007 10:05

Nevážený Bursík a vy žádnou myšlenku nemáte, jen svou kapsu. Re: a co se týče Bursíka

Hitler a komunisti taky sloužili své myšlence a co to pro nás znamenalo. Jste hlupák a ničema. Mimochodem vy patříte do zmrvené generace.

oakman 16.3.2007 10:30

Mámo, neser!!!

qwerty 16.3.2007 9:18

na ja, melouni

1. míra vlivu člověka na globální změny klimatu nebyla dosud vědecky prokázána. 2. fundamentem bursíkova jednání tedy nejsou fakta nýbrž víra - jedná se o novou formu zeleného náboženství. 3. "zelené" metody v jakémkoliv provedení (rakousko, česko) mají jednoznačně bolševické vlastnosti. 4. jednoznačně nejekoligičtějším řešením pro ČR je investice do dalších jaderných bloků. V rámci stávajícího trendu EU (povrchní a údernický boj proti globálnímu oteplování neboli boj proti tomu že vítr fouká) se jedná navíc o vysoce strategicky výhodné řešení. 5. Česká diplomacie musí zahájit na Rakousko proaktivní právní nátlak v rámci EU který přiměje místní úřady jednat proti místním ekoteroristům.

Dr.Sid 16.3.2007 10:11

Re: na ja, melouni

Plny souhlas.

Taky verim ze Bursik je idealista. Je to v poradku, ale pac se vysvihl prilis rychle, mluvi rychleji nez mysli. To se odnauci, jako Cunek. Nedelal bych z toho vedu.

Viz Drabova .. Bursik neco rekne, media to nafouknou, pak mu nekdo rekne 'to ses utnul' a on to zehli. Tohle bude taky zehlit a nic z toho nebude. On taky musi skuhrat, ma sve volice. Verim ale ze i mu vadi vic ruseni limitu na uhli nez Temelin.

Delfin 16.3.2007 10:25

Re: Re: na ja, melouni

S tim uhlim to bohuzel neni pravda. Bursik ma v planu podporovat stavbu uhelek ... Nedavno se dopustil trapasu tvrzenim, ze na nahradu vykonu starsich uhelek bude stacit mensi vykon ucinnejsich uhelek.

vita 16.3.2007 10:49

Re: Re: na ja, melouni

Bursík je v politice nejmíň od 90. roku. Začínal v OF, přešel do OH. Když OH propadlo, zveřejnil článek, kde se zamýšlel, co by mělo OH dělat za politiku, aby je lidi volili - ne že by mělo mít OH nějakou politiku a tu předložit lidem, ale jak přimět lidi, aby OHnivce zase do politiky dostali.

Zkusil to jako Pithart přes KDU-ČSL, byl ministrem v Tošovského vládě, dělal poraděnka Ambrozkovi, když ten byl ministrem lesů, vod a strání - a už tam prosazoval přechod české energetiky na (ruský) plyn.

Kdepak - Bursík není žádný panic politikou nepolíbený, je to starý politický šíbr. I když se do role nepolitika stále stylizuje tím svým "vy politici" - je politikem stejně dlouho, možná déle, než většina jeho současných kolegů ve vládě i ve Sněmovně. Ví velmi dobře co dělá a co říká - nebo by to vědět měl.

Míra 16.3.2007 9:16

jiný názor

oakman 16.3.2007 9:14

Pane zaměstnanec ČEZ - JETE

To, že český ministr suše konstatuje, že pokud chce rakouská strana prověřit tu kapavku, kterou tam v poslední době trpíte, musí oslovit vládu ČR a prudit u Topola, znamená hned několik informací. Za prvé - evidentně musí být megaostuda, aby se vůbec začal řešit váš chlív, nekomunikujete ani s veřejností (banda idiotů bez vzdělání) ani s některými resorty vlády, což je neoficiální, ale podložené. Jaderný dědek Grégr vám vdechl mylnou víru, že nejste jen jedni z 800 tisíc lidí, kteří pracují v úvazku pro firmu vlastněnou státem (je výrazně majoritní, tak tu nekecejte o akciích), že nemusíte zodpovídat za drobné české poklesky, že jste svaté orákulum moderní doby. Nejste, jste jen obyčejný zaměstnanec obyčejné výrobny proudu. Proto je celá ta litanie o JETE tak zneklidňující - místo konstatování: Měli jsme problémy, pár lidí přišlo o premie, někteří o práci, už se to nestane - což bychom slyšeli od privátního vlastníka, slyšíme - je to normální, je to správné, my máme právo švejkovat, my máme právo na socialistický bordel, my máme právo chtít odvolávat každého, kdo se jen otře o náš mlejnek na uran a hlavně o bordel v něm. To, jak se ta věc stavěla, zavírala, otvírala - to je čítankový obraz českého stavebnictví. To, jak je řízena a provozována, je jen důkaz o aroganci kádrů minulé doby. Je vaší povinností fungovat tak, aby desítky idiotů přivázaných řetězem k plotu, rakouští balíci s traktory ve Vullowitz a ostatní politikáři z Rakouska jako Pavlovec neněli střelivo. Místo toho, jako ti tupí Švejci odpálíte státní návštěvu, která se navíc snažila nebýt tak třeskutě rakouská a o vás nemluvila. To byla bolševická sabotáž na Topolánka - ne na JETE. Vy totiž ustojíte kdejaké svinstvo a dobře to víte!! Jinak by jste tu všichni neřvali v médiích o nepřátelích atomu a nevyráběli další. Mnoho lidí totiž nemá obavu z reaktoru, ale z obsahu velína. Tento lidský materiál je totiž na rozdíl od reakce v reaktoru špatně řízen.

J.Mach 16.3.2007 9:40

Re: Pane zaměstnanec ČEZ - JETE

oakmane, sice váš písemný projev je bezchybný, na rozdíl od takového Zimy, třeba. Ale obsah vašeho projevu, jeho křečovitá zaujatost a neznalost podstaty je stejná, v tom se od Zimy nelišíte. Pracoval jste někdy někde jinde, než v úřadě? Mám dojem, že ne, přímo to z vašeho projevu čiší.

Petra 16.3.2007 9:59

Re: Re: Pane zaměstnanec ČEZ - JETE

Pan inženýr nikdy nepracoval na žádném úřadě, pod článkem je uvedeno, kde pracuje.

B. Zronek 17.3.2007 9:18

Re: Pane zaměstnanec ČEZ - JETE

Vážený pane,

nepovažuji se za svaté orákulum moderní doby, jsem obyčejný zaměstnanec, který (pokud udělá závažnou chybu) může okamžitě přijít i licenci, kterou si musím pravidelně obnovovat u státních zkoušek (a hledat si novou práci) - takový případ jsme také měli a s pracovníkem, který nedokázal plnit to, co má, jsme se velice rychle rozloučili. Takže já ani nikdo z velína "kdejaké svinstvo" neustojíme.

To, co se děje v Temelíně, mě hodně vadí a děláme maximum pro to, aby se něco podobného neopakovalo - včetně šetření, kdo za to může (tak to funguje u všech neplánovaných provozních událostí i poruch). Je ale iluzí si myslet, že už nikdy nikdo neudělá chybu - jaká je dle Vás přijatelná dokonalost člověka? 99%? 99,9% ..  I při dokonalosti 99,99% by např. na jednom z největších letišť světa v Atlantě zemřelo při leteckých haváriích 56000 osob! Proto je třeba si toto uvědomovat a vliv selhání lidí i techniky eliminovat. Technicky (např. zodolněním zařízení), administrativně, znásobením kontrol...  To se u nás také děje - je pravda, že bychom měli být mnohem lepší a dokonalejší. Ale i přesto si dovolím tvrdit, že Temelín je (jaderně)bezpečná elektrárna. To, co nás trápí, jsou zbytečné události s vlivem na image a provozní spolehlivost (potažmo na peníze - nejen ČEZu, ale i naše platy). Jsme si zatraceně dobře vědomí, že díky Melku bude cokoliv použito proti nám a budeme nuceni veřejně řešit i naprosto zanedbatelné záležitosti (např. typu zkrat stavebního rozvaděče kdesi vně areálu ETE komentovaného v novinách titulky "Na Temelíně hořelo").

To ale pro média není zajímavé. Můžeme slíbit "Uděláme maximum pro to, aby se něco podobného neopakovalo", nemůžeme slíbit "Už se nikdy nic podobného nestane".