1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

SVĚT: Dopis Obamovi

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zahradanik 24.7.2009 11:00

Re: Dopis zneuznaných a odepsaných

V podstate souhlas,az na toho "ochotneho posla",tam bych to pismeno p vynechal :-D. Taky nevim komu ho dorucil,ale reakci US jsem na internetu cetl,dala se ocekavat a mistni media ji radeji moc neventilovala.

jan 24.7.2009 9:58

Rusko

je nezajímavý, nastupuje Čína.

M. Zima 24.7.2009 9:29

Pane Hvížďala,

co měl ten Západ (a ostatně i Beneš) dělat po válce, když si Češi zvolili komunismus demokraticky a dobrovolně sami?

Teoretici Vondra a spol. jsou momentálně vytíženi vytvářením legend o hrdinném národu, který si '89 vybojoval svobodu a kterému chtějí Rusové vzít Radar, ty jejich bláboly úplně stačí, musíte to ještě míchat s neffovským sci-fi a dělat v českých hlavičkách ještě větší zmatek a sebeklam? 

jan 24.7.2009 10:00

Re: Pane Hvížďala,

Západ měl především konat před válkou, protože 2.sv válka přivedla CCCP do Evropy a co následovalo, bylo důsledkem selhání Západu

Ludva 24.7.2009 11:27

Re: Pane Hvížďala,

Hlavně mělo konat Německo - to je taky západ, že ano ?:-D

vita 24.7.2009 12:38

Re: Pane Hvížďala,

To konalo. Jako jediné - bohužel...

certik 24.7.2009 11:46

Re: Pane Hvížďala,

A co a jak měl ten západ konat, a za čí peníze, pochlubte se.

Kodl 24.7.2009 8:45

Hvížďala opět píše nesmysly

to je opisuje nebo si vymýšlí?

:°-( 24.7.2009 8:48

Re: Hvížďala opět píše nesmysly

Zas jeden pitomec placený z Liháče.

Kodl 24.7.2009 8:55

Re: Hvížďala opět píše nesmysly

No vida, a to je prý nezávislý novinář.

Sid 24.7.2009 13:16

Re: Hvížďala opět píše nesmysly

Vsimete si, ze ti hlupaci, co voli CSSD se nezmuzou na nic jineho, nez na vykriky. Zaden argumenty, zadne udaje - proste pivni diskuze je jim vlastni. Stejne jako jejich furerovi Parobkovi.

Kodl 24.7.2009 21:00

Re: Hvížďala opět píše nesmysly

To by nebylo, aby v tom nebyl namočený Paroubek.Proč by osel potřeboval argumenty, že je osel.?

Pája 24.7.2009 8:30

krátkozraké

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jiri-pehe.php?itemid=7143

Pehe problém toho dopisu postihl dokonale trefně. Tohle je zase zčásti jen propaganda (povinný útok na ČSSD). V závislosti a nesamostatnosti nás bohužel posílili právě čeští signatáři dopisu. Praxe: naše armáda je "přebudována" (rozvrácena) na servisní expediční sbor akcí o kterých se rozhoduje ve Washingtonu - akcí na druhém konci planety. Rozvrácení našeho zbrojního průmyslu Havlem je známá věc. V současne době se likviduje naše tankové "vosko" (zakonzervování zbylých zmodernizovaných cca tuší 37 tanků...), v podstatě už nejsme schopni bránit vlastní území. Spolu se zrušením základní povinné služby je to jasné - jsme zcela závislí na okolí (např. stejně velké Rakousko, Švícarsko či Finsko jsou schopny mobilizovat na dva miliony mužů a mají kvalitní výzbroj). Místo toho aby se tito "bývalí" přičinili ve vytvoření samostatného sebeobrany schopného státu, kvičí ať nás přijdu znovu vodit za ručičku. Bez radaru si snad už ani neuprdnou. Zároveň jejich nevíra v ty na kterých nás učinili závislými - NATO, EU, US je trapná. Dospělý člověk je schopen se o sebe postarat sám (je zajímavé, že státy ve stejném geopolitickém okruhu Ruska jako my tam nejsou a strachy se neklepou - Švédsko, Finsko, Rakousko, Švícarsko). Pokud ale někdo nevěří našim protektorům v NATO a klepe se strachy vystupme tedy a vytvořme silný, suverénní stát se silnou armádou.

Ludva 24.7.2009 8:36

Re: krátkozraké

R^Skvěle, Pájo. Konečně příští válka se nejspíše povede v domech a ulicích mezi Evropany a muslimy. Tam bude atomové bombardování houby platné. Vojensky vycvičené obyvatelstvo potřebujeme jako sůl.

:°-( 24.7.2009 8:48

Re: krátkozraké

Zas jeden pitomec placený z Liháče.

:°-( 24.7.2009 8:50

Re: krátkozraké

Pokud někdo bere vážně Peheho, měl by ale skutečně vyhledat psachiatrickou pomoc doktora Chocholouška:-D:-D:-D

JaS 24.7.2009 10:07

Re: krátkozraké

No jo, odstěhujeme se do Švícarska ;-P(to je ta země, co tam mám švícu).

Jarda 24.7.2009 8:28

Obama

Já se trošku bojím, že to Obama celý podělá. Jeho tištění 1000 miliard dolarů jakožto řešení krize - obávám se, že se to ukáže být prodlužovatelem krize. Objíždění světa s tím, že je teď Amerika "jiná" - pěkná rétorika, ale rozhodnou až činy.

Jsou pro mě pochopitelné obavy generace politiků spjaté s pádem komunismu, generace, která zažila silnou americkou podporu, že se tato podpora může vytratit. Na druhé straně si musíme přiznat, že Evropa jako spojenec je téměř k ničemu.

A je to 24.7.2009 8:22

K článku

Nepsala dopis Holubová?Ta drží basu s Havlem  ne? Nevím strašení Ruskem je blbost.Rusko coby největší dodavatel plynu do Evropy nás má nyní totálně v hrsti.Viz lednová krize.Jinak nevidím na tom nic špatného když Obama jedná s Putinem,neměli by si je ale moc pustit k tělu.Bohužel USA dnes není tak vojensky silná země jak by mohla být.Iniciativy humanistických pacifistů mají čím dál větší vliv.U nás to samé-viz radar.Jeden přiblblej radar.Dříve v Brdech byly rakety krátkého doletu namířené na Franfurkt ,Mnichov- a nikomu to nevadilo.Radarů jsme tady měli požehnaně a nikdo ani nepíp.Prostě češi-posraní až za ušima.

ZK 24.7.2009 8:33

Re: K článku

jak kteří jsou posraní...;-€, ale zdá se, že jich je dost a na důležitých místech:-/

kvid 24.7.2009 7:36

V zájmu ČR je, aby měly USA s Ruskem normální vztahy, jinak se z nás může stát bojiště.

A  pokud při tom chtějí snížit svoji atomovou výzbroj o 80% měli bychom být jen rádi. Radar prosazovaný minulou vládou nebyl pro NATO příliš velkým přínosem, naopak jej rozděloval. Musíme se rozhodnout zda chceme jednat společně s ostatními státy v rámci severoatlantické koalice a nebo bilaterálně. A politiky, kteří straší Ruskem a varují navázáním normálních vztahů mezi Moskvou a Washingtonem, taky nechápu, spíš by se měli zajímat o naši energetickou nezávislost a soběstačnost i v ostatních oblastech, to nás, podle mne, ohrožuje víc než samotné Rusko.

Zahradanik 24.7.2009 8:29

Re: V zájmu ČR je, aby měly USA s Ruskem normální vztahy, jinak se z nás může stát bojiště.

Ale vzdyt to vsichni (teda drtiva vetsina) chape,holt jen tech par Buschovcu ne. Stejne je ale svanda kdyz predstavitele (nastesti ex) zeme, z ktere utikaji cerni kvuli rasismu, pisou dopis cernemu jak ma delat demokracii. To se asi ve white house nachechtali ;-D

ZK 24.7.2009 8:35

Re: V zájmu ČR je, aby měly USA s Ruskem normální vztahy, jinak se z nás může stát bojiště.

černí utíkají od nás kvůli rasismu?8-o tak za prvé, nejsou to černí, ale cikáni, a za druhé neutíkají do USA, ale do Kanady.

Zahradanik 24.7.2009 8:45

Re: V zájmu ČR je, aby měly USA s Ruskem normální vztahy, jinak se z nás může stát bojiště.

To je jedno ze jsou kofoly,a i kdyby utikali do Madarska tak je to problem nasich elit,co maji grafomanske sklony ;-P

ZK 24.7.2009 8:54

Re: V zájmu ČR je, aby měly USA s Ruskem normální vztahy, jinak se z nás může stát bojiště.

no, já bych do tohoto tématu netahal cikány. A to, že cikáni odcházejí za lepším bydlem, je jen a jen jejich problém. Tak to řeší svůj život už po staletí. No, a teď se vydali do Kanady, když jim Kanadu zatrhli, najdou si jiný stát, kde se budou snažit přiživit seRv

Zahradanik 24.7.2009 9:16

Re: V zájmu ČR je, aby měly USA s Ruskem normální vztahy, jinak se z nás může stát bojiště.

Nevim jestli vsichni berou kramle jen za lepsim bydlenim,o to se asi mnela starat v te skvele minule vlade Dzamila,holt asi to nevzala za nejlepsi konec. Co ale vim jak ti nasi kasparci kvuli radaru letali za ocean co chvilka,tak si taky mohli najit cas a jet kouknout do Kanady,co se to vlastne deje. Ale to bych chtel po nich asi moc.;-P

Tx 24.7.2009 14:36

Re: V zájmu ČR je, aby měly USA s Ruskem normální vztahy, jinak se z nás může stát bojiště.

... a za zatřetí neutíkají kvůli rasizmu, ale lepším sociálním dávkám.

Josef 24.7.2009 4:07

Spojené státy podepsání Mnichovské dohody slavily??

 Spojene staty  Mnichov neslavily, protoze po fiasku v prvni svetove valce (50000 mrtvych) se snazily byt do posledni chvile neutralni. Stejne tak co asi mely delat v unoru 1948 ? Jit bojovat do ulic Prahy s Lidovyma milicema? Naopak Ruda armada z naseho uzemi brzy vypadla, kdy v Rakousku zustala az do r. 1956 a nastopilo Rakousko na cestu k socializmu? Nikdo nebere v uvahu, ze kdyz valka v Evrope skoncila USA vedly tezke boje v Pacifiku.

Mirek F. 24.7.2009 8:00

Re: Spojené státy podepsání Mnichovské dohody slavily??

K vaší první větě - právě proto slavily, protože nebude válka, čert vem nějaký středoevropský stát.

ZK 24.7.2009 8:36

Re: Spojené státy podepsání Mnichovské dohody slavily??

vy máte informace, že ho slavily nebo jen tak plácáte?:-/