4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cruton 11.5.2007 7:20

Re: Re: Pro večerní čtenáře

1) V 1. bodě píši, že USA již jednou ohledně hrozeb lhaly. Nechápu jak s tím podle Vašeho názoru souvisí propagační weby Íránu a KLDR.

2) Irák byl pod vylhanými záminkami napaden také "preventivně". Pokud se Vám to líbí, tak mě ne. Dovedu si totiž představit, že by někdo v budoucnosti mohl taktiku preventivnáho úderu pod vylhanou záminkou použít také proti nám.

Cruton 11.5.2007 7:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Irán nemá ani rakety s příslušným doletem, ani nemá jaderné hlavice a ani nemá motiv ostřelovat Evropu.

To, že jsme ohroženi Íránem jsou "informace" pocházející od exekutivy USA. Od té samé exekutivy, která nám v roce 2003 tvrdila, že nás ohrožuje Irák. Bushova administrativa nám tehdy barvitě popisovala a podávala "důkazy" o tom, že Irák vlastní zbraně hromadného ničení a že podporuje teroristickou Al-Káidu. Po okupaci Iráku se nakonec ukázalo, že tyto "informace" a "důkazy" byly vylhané. Proč jim tedy znovu věříte?

Cruton 11.5.2007 7:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

1) Vidím, že jste se již docela "rozvášnil". Žádné SOVĚTSKÉ rakety totiž už více než 15 let neexistují.

2) Rakety jsou určeny k likvidaci významných prvků protivníka - jak z hlediska vojenského (velké základny, letiště, přístavy, prvky velitelských a řídících systémů, raketová sila apod.), tak i politického (zpravidla velká administrativní centra) a taktéž ekonomického (vojensky významné továrny, skladíště apod.). Na tyto cíle jsou namířeny rakety Ruska, USA, Číny i kohokoliv jiného, kdo jakékoliv rakety vlastní.

Cruton 11.5.2007 6:50

Re: jo, rakety budou litat pres nas

Děláte čest svému nicku - blahopřeji.

achjo 11.5.2007 6:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Po přečtení všech příspěvků k tomuto rozhovoru

Myslíte, že kanadští, evropští či ruští politici nezvládnou přečtení nějakých webů???

Všichni jsou hloupí a slepí - jen několik Američanů moudrých????

To vám to opravdu nepřijde nějaké divné..."hloupost" určují hranice států???

A jediná moudrost pro Evropu - je u pár politiků někde za mořem???????

Cruton 11.5.2007 6:26

Re: Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

Máte pravdu.

Cruton 11.5.2007 6:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

1) My si nic svobodně nepořizujeme - radar je většině obyvatelstva ČR (aktuálně 68 %) vnucován.

2) Zrádci jste Vy a všichni ostatní zastánci radaru. Proti vůli naprosté většiny občanů k nám zvete CIZÍ vojska. Jste úplně stejní zrádci jako ti, kteří k nám v roce 1968 "pozvali" vojska sovětská.

BaJo 11.5.2007 6:16

Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

Jako vtip je to možná "naprosto skvělý". Jako podnět pro politicko-strategické rozhodnutí je to to ovšem velmi hloupý a samoúčelný argument, protože pojem "osvobodit" (od něčeho) jaksi předpokládá, že nějaká nepříjemná situace již konkrétně nastala a smyslem onoho osvobození je ji odstranit. A konkretní útok je něco docela jiného, než potenciální obava, že by k němu mohlo třeba někdy dojít. Takže osvobodit od čeho? Od strachu, že by teroristi nebo váleční dobrodruzi mohli zaútočit? To jste fakt tak naivní, že si myslíte, že když se nějaká silná organizace nebo stát rozhodne že na nás zaútočí, takže že se toho radaru leknou? Že nevymyslí opět nějaký trik a celý radar bude na dvě věci? Zabránily slavné americké radary útokům na Světové centrum? Byly nám k něčemu pohraniční bunkry v roce 1939? Byla nám něčemu naše velká a silná armáda v roce 1968? Budou nám k něčemu Gripeny? Poskytne nám americký radar konečně onu dlouhá léta žádoucí, leč bohužel nikdy nedosaženou, mezinárodní bezpečnost? Fakt si to myslíte? Pak vám držím palce ...

Cruton 11.5.2007 6:14

Re: Re: Je

Nedělejte z USA svatoušky - ty se s nikým nepižlají. Pokud svého cíle nemohou dosáhnout diplomaticky nebo výhrůžkami, tak se nerozpakují použít agresi - viz nedávný příklad Iráku.

Cruton 11.5.2007 6:10

Re: Re: Re: Re: PRAŽSKÁ VÝZVA /07/911

1) Rusové nám nic nediktují. Rusové nám jen sdělují, že americký radar na našem území budou vnímat jako své ohrožení. A taktéž nám sdělují, že na něj zaměří své rakety, aby jej v případě případného konfliktu zničili. Je na nás jak se rozhodneme.

2) USA radar nepotřebují ke své obraně. USA jsou natolik vojensky silné, že se je žádný stát neopováží napadnout. To je však pro USA málo. Podle Bushovy doktríny z roku 2002 chtějí USA "rozšiřovat demokracii, svobodu a bezpečnost do všech regionů světa". Ne všechny státy si však přejí takovou "demokracii, svobodu a bezpečnost", které USA nastolily například v Iráku. Tyto státy uvedenou doktrínu odmítají. I na to však USA pamatují - svoboda a demokracie se bude rozšiřovat preventivními vojenskými údery (čti vojenskou agresí) a vojenským zastrašováním. A takového "přítele" a "spojence" tady prostě 68% obyvatelstva NECHCE.

Brundibár 11.5.2007 4:46

Re: Re: Re: Re: Re: Po přečtení všech příspěvků k tomuto rozhovoru

Chápu že signál televizí KLDR a Iránu se v ČR nechytí, ale oba režimy mají své propagační weby v angličtině. Počtěte si, budete mít jasno.

Brundibár 11.5.2007 4:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

To je pravda. Ale Iránu bude srdečně jedno, které město "nevěřících psů" zasáhnou - Londýn, Paříž, Berlín, Vídeň, Prahu... A systém plánovaný v Polsku/ČR je z vojenského hlediska zaměřen právě proti takovým ojedinělým raketám.

Brundibár 11.5.2007 4:38

Re: Pro večerní čtenáře

Ad. 1: Nevšiml jsem si, že by USA ovládaly sdělovací prostředky vlád KLDR a Iránu. I tyto vlády mají své propagační weby v angličtině a poskytují dostatek informací, aby soudný člověk byl rád, že USA zde ten radar chtějí umístit.

K bodu 2 jen tolik, že taková preventivní akce (jako třeba 35.000 vojáků v Seoulu) je podstatně levnější, než následně tlačit armádu KLDR za DMZ.

karel 11.5.2007 0:08

a ty jsi

PYČA!Rv

Joska 11.5.2007 0:05

Re: PRAŽSKÁ VÝZVA /07/911

Stále stejná, donekonečna opakující se historicky mnohokrát prověřená a potvrzená naivita! Jo soudruzi, odzbrojujte, jednejte... ne ale s kumpány v hospodě... Vyjeďte na blízký východ třeba - mezi islámské fundamentalisty, hmm

ignorant 10.5.2007 23:57

zkus si precist a hlavne pochopit clanek

Sid 10.5.2007 23:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Pane Crutone, podivejte se na mapu Evropy!

Vsiml jste si, ze CR neni ostrov uprostred Pacifiku, ale zemi, sevrenou mezi mnoha ostatnimi staty? Pokud budou cilem Sovetskych raket nasi sousedi, myslite, ze si toho nevsimneme?

Kdo je tedy "potencialnim" cilem Ruskych raket, pane Crutone Sapiens?

ignorant 10.5.2007 23:56

jo, rakety budou litat pres nas

a my se budem ucit lemtat vodku a trsat kazacok.

Sid 10.5.2007 23:54

Re: Je

To lezeni do (Y) pozoruji u Vas - lezete do (Y) Rusakum!

 Americani s nami o instalaci radaru jednaji jako s partnerem - Rusko nam vyhrozuje raketami, kdyz se pro radar rozhodneme

Americani s nami vedou rozhovory - Rusaci nas obsadili a okupovali.

To opravdu neni totez!

Sid 10.5.2007 23:49

Re: Re: Re: PRAŽSKÁ VÝZVA /07/911

Priteli Crutone, JA nechci valcit jen proto, zbych dokazal, ze se nebojim.

Je lepsi, byt silny a nebo DOBROVOLNE byt se silnymi, nez abych musel prolevat krev jen proto, abych ukazal, ze jsem hrdina.

Zamerne jsem zduraznil slovo DOBROVOLNE, protoze se muzeme pro radar rozhodnout. S Rusy a raketami to bylo jine a STALE to JE jine, protoze Rusaci si osobuji pravo nam diktovat, co na nasem uzemi bude nebo nebude.

Takoveho "pritele"- dekuji, nechci!

Joska 10.5.2007 23:48

Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

se povedlo naprosto skvěle vyjádřit Jiránkovi v LN.

Americký voják rozpačitý před jeepem " Chtějí osvobodit, ale napřed chtějí uspořádat referendum"

Sid 10.5.2007 23:45

Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Aha! Rusove maji rakety a my jsme v pohode.

My, svobodna zeme, si poridi (i treba americky radar) a Rusove nas zacnou ohrozovat svymi raketami.

A to je podle pana Crutona MIR a SVOBODA.

Podle mne ne. Jsme otroky Rusu ci co, ze si bez jejich souhlasu nesmime poridit radar?

Dekuji Vam, pane, ale to mi opravdu staclo... Jste ZRADCE naseho naroda!

A. 10.5.2007 23:44

Jen mi není tak úplně jasné,

k čemu tady ten radar bude, když americký kongres škrtl penízky na raketovou základnu v Polsku a mj.  tento výdaj podmínil souhlasem Ruska. Nebo levice neví co dělá pravice?

jakchceš 10.5.2007 23:27

RADAR

Chci říci jen jedno: Pan Petr Robejšek, vážení, není žádnej blb!

Cruton 10.5.2007 22:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Stačí používat selský rozum. Žádná jaderná velmoc nemá neomezený počet raket. Ve svých válečných plánech tak s těmito raketami nebude plýtvat na bezvýznamné cíle. V ČR není v současné době nic, co by nějaké jaderné velmoci stálo za pozornost.

ps 10.5.2007 22:50

Re: Je

V rusku nemají toaletní papír takže ta americká (Y) je lepší.

Cruton 10.5.2007 22:47

Re: Re: Re: Re: PRAŽSKÁ VÝZVA /07/911

Mrzí mne, že jsem ve svém příspěvku překročil Vaše intelektuální možnosti. Bohužel své příspěvky koncipuji pro čtenáře s IQ 90 a více. Z časových důvodů se prostě nemohu zdržovat psaním pro čtenáře s nižší intelektuální výbavou. Pokud ovšem opravdu stojíte o to, aby jste předmětný příspěvek pochopil, tak požádejte někoho ze svého okolí - ten Vám jej jistě rád vysvětlí.

Cruton 10.5.2007 22:37

Re: Je

Taktéž jsem si povšiml.

Hrouda 10.5.2007 22:32

Je

zajímavé, jak ti, kteří mají plná ústa samostatnosti, odpovědnosti, nezávistlosti a cílevědomosti cíleně samostatně, odpovědně a rukou společnou lezou amíkům do ...

Hrouda 10.5.2007 22:27

Re: Re: Re: PRAŽSKÁ VÝZVA /07/911

To byl, ale blábol. Zkus myšlenku, která má úvod a pokus se o konec.