5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Brundibár 10.5.2007 3:29

Re: Nevypočitatelné režimy jako Severní Korea porušily rovnováhu strachu a je třeba ji znovu nastolit

Zkuste si na youtube.com vyhledat např. severokorejské animované filmy pro děti, třeba tento je poučný: http://www.youtube.com/watch?v=mNR4kR1uC-w.

Pak si prohlédněte některé propagační snímky KLDR pro dospělé a mělo by vám dojít, že je na světě dost lidí, kteří si mohou myslet, že mají převahu - jde o to, jaké mají informace.

Takže osobně ten radar vidím jako adekvátní reakci na aktuální dění.

Brundibár 10.5.2007 3:10

Re: Re: Re: Nevypočitatelné režimy jako Severní Korea porušily rovnováhu strachu a je třeba ji znovu nastolit

Tak si zkuste dát na papír, co jednotlivé země mohou "svým hříbkem" získat/ztratit a vyjde vám to zcela jasně. Doporučuji ale před tím nastudovat kořeny, ze kterých vychází čučche...

Martin 10.5.2007 2:28

autor chce konkretni vytku ?

Že je americký systém nefunkční, bych se neodvážil tak bujaře tvrdit.

tak ati si precte oduvodneni americanu, kterym zrusili financovani v prvnim navrhu rozpoctu pro zakladnu v Polsku. ale my vime lepe nez cast americkych zakonodarcu :-D

Martin 10.5.2007 2:25

co my NATO

jsem ochoten se vsadit o cokoliv, ze jeste pred rokem, kdyby slo o cokoliv jineho, tak dnesni priznivci radaru by kriceli, jak NATO je jedinou zarukou nasi svobody a chrani nas pred Ruskem. slyseli bychom, jak kazdy, kdo je proti NATO je komunista, idiot nebo zenska. dnes je NATO nejaka chcipla bezduvodna organizace, kterou nepotrebujeme a potrebujeme jen bilateralni vztahy se Spojenymi Staty.

Laděna 10.5.2007 2:25

SKVĚLÝ ČLÁNEK,

shrnující řadu nejpádnějších argumentů PRO radar. Doporučuju číst, studovat, promýšlet a komentovat....ale pánové, prosím věcně, žádnou nenávist a neargumenty. 

Pasáček koz ve Vermontu 10.5.2007 2:13

Americká základna v Čechách

Bylo toho napsáno mnoho o americké radarové zakladně. Jaký bude vyzařovaný výkon ? Neohrozí to zdraví lidí ? Nebude rušena televize ? To jsou technické otázky, kterým většina diskutujících nerozumí. Zakladna ale není problém technický, ale politický.

Proč tato  základna musí být americká a nemůže být základnou NATO ? Důvod je prostý: Staří členové NATO (Francie, Německo a další) se obávají americké agresivní politiky a odmítají další americké vojenské základny. Těch jsou po celém světě už desítky. Mnoho států NATO odepřelo účast na agresi USA proti Iráku, ty, které byly přinuceny, ted´ z Iráku odcházejí. Odmítají také posílat další vojáky do Afganistánu. Ve 30. letech minulého století se v Německu dostal k moci vojensko–průmyslový komplex. Nedopadlo to dobře, světová válka byla nevyhnutelná. Totéž se ted´ stalo v USA. Příznaky jsou stejné, jako byly v Německu. Americký vojensko- průmyslový komplex určuje vnitřní a zejména zahraniční politiku země. Války jsou výborný byznys, americké zbrojní továrny jedou naplno. To se projevuje agresemi proti jiným zemím (naposledy Irák – důvody pro invazi byly zcela vylhané, jde pouze o ropu), stále se zvětšujícím vojenským rozpočtem, vývojem nových zbraní, omezováním práv amerických občanů (Patriot Act), pohrdáním OSN a mezinárodním právem a dalšími nebezpečnými jevy.

Evropské národy odmítají další zbrojení, chtějí žít v míru a spolupracovat s Ruskem. To je proti zájmům USA. Proto Američané chtějí vybudovat nové základny proti Rusku ve východoevropských zemích, kde jsou vlády protirusky zaměřeny a ochotně základny přivítají. I když většina občanů těchto zemí je proti.

Česká republika je již členem NATO a EU. Radarová základna v Čechách bude podporovat agresivní politiku USA. Je to opravdu v českém zájmu ?  To je ovšem pouze akademická otázka. O vybudování základny již bylo rozhodnuto !

Martin 10.5.2007 2:03

Re: Re: Nevypočitatelné režimy jako Severní Korea porušily rovnováhu strachu a je třeba ji znovu nastolit

hmm a ten hribek bude korejskej ze jo ? a proc by nemel bejt anglickej, izraelskej, ruskej, francouzskej nebo i americkej <?

Martin 10.5.2007 2:02

vynecham cokoliv, ale je fascinujici

jak neviditelny pes naprosto jasne zaujal jedno stanovisko a hlasite ho vystekava do sveta, mne uz jednostranny media pripadaj smesny a hloupy, at se to tyka cehokoliv /kdyby byl stejne nadsene proradarovej tak je pro mne stejne stupidni jako ted/

Petr H 10.5.2007 1:51

Prosím vás,

čeho se bojíte,vždyť Evropský Svaz přeci buduje společnou obrannou politiku,takovou dobrou,ukutou z kvalitní mnichovské ocely.Neprojdou!

BIS 10.5.2007 1:23

Kdo si myslí, že je přiměřené připravovat se na nebezpečí, až když se objeví, by měl místo o bezpečnostní politice diskutovat o poezii.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Paranoia

hrabeci rada 10.5.2007 1:01

Re: Nevypočitatelné režimy jako Severní Korea porušily rovnováhu strachu a je třeba ji znovu nastolit

Ona Korea prevahu sice nema, ale jeden "atomovy hrib", dokaze zkazit vic, jak jeden den "ceskeho snu" o svete plnem jasajicich peacniku, ci podnikatelskych radovanek ;-)

Ladislav 10.5.2007 0:38

zajmy CR jsou jine

V budoucnu hrozi Ceske republice a Evrope nebezpeci a mit na svem uzemi radar namireny proti Rusku je to posledni co jim pomuze celit.

Temito nebezpecimi jsou celosvetova energeticka krize a masivni invaze (v  desitkach milionu) uprchliku z jihu. To ze se USA staraji o svoje zajmy a chteji v budoucnu kontrolu nad zdroji surovin je velmi realisticka politika ale zajmy CR jsou do velke miry odlisne. Ne zcela ale dostatecne na to zakladnu nemit.

franta 10.5.2007 0:28

Nevypočitatelné režimy jako Severní Korea porušily rovnováhu strachu a je třeba ji znovu nastolit

Proč jsme, my blbci, vlastně rušili železnou oponu ? Taková krásná rovnováha strachu to byla a teď abychom ji pracně budovali znovu.

A pokud tady teď není rovnováha, znamená to, že severní Korea má převahu ? To si snad vážně nemyslí ani chovanci z Bohnic.